Üniversite hayalim

Ablam 19 yaşında evlendi. Lise 2terk. 3kızı var. 3.yeğenime doğum yaptıktan sonra liseyi açıktan bitirdi. Sınava girdi açıköğretimden mezun olacak seneye. Şu an 31 yaşında ve yüksek lisans düşünüyor. Bende lisans mezunuyum 2.yi açıktan düşünüyorum ve onun hızına azmine yetişemiyorum. Hiçbir şey için geç değil bence yapabilirsin.
Sınavsız olarak kayıt olabilirsin,Erzurum Atatürk,istanbul Üniversitesi ve anadolu Üniversitesi aöf bölümlerine 2. Üniversite kapsamında.

Ben geçen sene girdiğimde yoktu. Yine de 2 yıllıklar için fazla yüksek puanlar söz konusu değil.
2013 te girdiyseniz evet yoktu 2014 yükseldi 2013 te anadolu Üniversitesi adalet 191 le alırken 2014 291 oldu,Erzurum Atatürk Üniversitesi açıköğretim ilahiyat 400 le alıyor,çocuk gelişimi 410 küsürle alıyor açıköğretim.

Kalkarsın çok da güzel kalkarsın yeter ki iste.Bir arkadaşım vardı lojmalardan kızın babası subay evin tek kızı biz lise son sınıftayız üni.sınavına sayılı günler var arkadaşım çok başarılı olmasına rağmen doğuda birine hem de hiç dengi olmayan birine kaçtı ailesi perişan oldu okul hayatı bitti.Evlendi ailesinin tayini çıktı o şehirden gitti ve o yapayalnız kaldı o kız neler yaşadı o adamla ve ben o kızı bu sene istanbul merter metrosunda karşılaştım.Tabi iletişimimiz kopmuştu.Onun adına o kadar mutlu oldum ki eşinden boşanmış ve istanbul da üni.çok güzel bir bölüm kazanmış.Mezun yılımız 2005 onu gördüğüm yıl 2015 çok mutlu olmuştum.İnsanoğlu yeter ki istesin...

29 yaşında bir çocuk annesiyim üzerinede çalışıyorum
ancak bu seneki sınava bende girdim
okuycam valla
yaşımı var okumanın
şu sınavda açıklansada rahatlasak
çok zordu çünkü yaa
Bir Türkçe çok zor diyor hocalarım fen kısmı basitmiş. Fen sorularına göz attınız mı?

Bir Türkçe çok zor diyor hocalarım fen kısmı basitmiş. Fen sorularına göz attınız mı?
ben de girdim sınava üni son sınıf öğrencisiyim müh eğitimi aldm dört sene mat ve fende hic zorlanmam gerekirdi bu durumda, ama cok zorlandm hic beklediğim gibi gecmedi moralim cok bozuk sınav iceriği cok değismis benim girdiğim seneye göre sastım kaldm valla.nezaman acıklanıcak ya hemen acıklansın kurtulalım

ben de girdim sınava üni son sınıf öğrencisiyim müh eğitimi aldm dört sene mat ve fende hic zorlanmam gerekirdi bu durumda, ama cok zorlandm hic beklediğim gibi gecmedi moralim cok bozuk sınav iceriği cok değismis benim girdiğim seneye göre sastım kaldm valla.nezaman acıklanıcak ya hemen acıklansın kurtulalım
İki haftaya açıklanır gibi bir şey duydum ama emin değilim. Belki siz girdiğiniz seneye göre sistem değişmiş olabilir. Zaten özellikle ygs de geçen cümleler her sene değişiyor gibi. Bu yüzden meb in kitabından özellikle fizikle ilgili kısımdaki cümlelere iyi bakmak gerekiyor.

İki haftaya açıklanır gibi bir şey duydum ama emin değilim. Belki siz girdiğiniz seneye göre sistem değişmiş olabilir. Zaten özellikle ygs de geçen cümleler her sene değişiyor gibi. Bu yüzden meb in kitabından özellikle fizikle ilgili kısımdaki cümlelere iyi bakmak gerekiyor.
benim girdiğim sene de ygs ydi sistem aynıydı yani ama cok daha kolaydı sınav bu sınavda ozaman yaptığımın yarısını cıkaramam heralde

Bu hafta içinde açıklanır büyük ihtimal ,geçen sene 23 Mart'ta oldu 29 Mart'ta açıklandı 6 gün gibi bir sürede açıklandı.2013 te de kısa sürede açıklanmıştı yine.

2013 te girdiyseniz evet yoktu 2014 yükseldi 2013 te anadolu Üniversitesi adalet 191 le alırken 2014 291 oldu,Erzurum Atatürk Üniversitesi açıköğretim ilahiyat 400 le alıyor,çocuk gelişimi 410 küsürle alıyor açıköğretim.
Evet 2013 te girdim ondan önceki sene adalet seçmiştim bıraktım. Şimdi dış ticaret okuyorum İyiki de adaleti bırakmışım. Adalette yükselmesi normal çünkü çoğu kişinin hedefi dgs ile hukuka geçmek... İlahiyat puanları çok fazla gereksiz bence.. Bu sistemleri değiştirip insanları zora koşmaktan keyif alıyorlar sanırım..

Canım içerik değişmedi aslında. Hatta fen bayağı kolaydı önceki yıllara göre. Mühendislik okuyanlar hep zorlanıyorlar sonraki seneler ygsye girince çünkü uzun uzun çözüm yapmalı bol zamanlı sınavlara alışıyorsunuz. Moralini bozma okul bilgilerin lys de işine yarayacak inşallah.

Canım içerik değişmedi aslında. Hatta fen bayağı kolaydı önceki yıllara göre. Mühendislik okuyanlar hep zorlanıyorlar sonraki seneler ygsye girince çünkü uzun uzun çözüm yapmalı bol zamanlı sınavlara alışıyorsunuz. Moralini bozma okul bilgilerin lys de işine yarayacak inşallah.
icerik değisikti kimya da benim zamanımda bilesikler konusı müfredatta yoktu,hayatımızda kimya yoktu,madde vs cıkıyordu ağırlıklı simdi bitane madde sorusu yoktu mesela icerik değismisti yani benim zamanınla alakası yok sınavjn geometride de analitik bukadar ağırlıklı değildi benim zamanında son yıllarda ağırlık verilmis sayısalcı olarak kimyanın değismesi bana göre büyük değisiklik pıanımı cok etkiliyor cünkü.ben zaten icerik konusunda kendi girdiğim yıla göre konusuyorum gecen yıla ondan önceki yıla göre değil sadece kendi girdiğim yılı bilidğim icin gecen yılları zaten hic takip etmedim

valla fene bakmadım ben
eşit ağırlıkçıyım

hemen acıklansın ya ben catlıcam yoksa heralde:KK43:

Sonuçlar açıklandı kızlar.

Kızlar gecen sene gırenler var bısey sormak ıstıyorum tercıhlerın yapılması ve tercıh sonuclarnın açıklanması hangi aylar olur gecen sene hangı ayladı? Benımde bebısım var ıkıncı ogretım baslamayı dusunuyorum ozel bı unı. Bakalım

Sonuçlar açıklandı kızlar.
Ben sınava hazırlanıyorum seneye gireceğim de fene baktım. Biyolojide gözüken 2 sorunun ikisi de müthiş basitmiş. Keşke her sene böyle gelse. Türkçe yi kasmışlar feni kolay bırakmışlar. Ama Türkçe zor olması daha iyi çünkü ülkede sayısalcıdan çok sözel kesim bulunduğu için elemeyi anca bu şekilde yapmaları gerekir.

Kızlar gecen sene gırenler var bısey sormak ıstıyorum tercıhlerın yapılması ve tercıh sonuclarnın açıklanması hangi aylar olur gecen sene hangı ayladı? Benımde bebısım var ıkıncı ogretım baslamayı dusunuyorum ozel bı unı. Bakalım
Temmuzda başlar tercihler,kısa sürede açıklanır gecen sene kayıtlar Eylül'de başlamıştı.

X