Üniversite hayalim

iki cocukla gercekten cok zor bence sınav gitgide zorlasıyor ben üniversite öğrencisiyim son sınftaym ygsye girdim sınav gercekten zordu 4 sene mühendislik okumama ve sınava da iyi kötü hazırlanmama rağmen zorlandım.siz cok uzak kalmıssınız hadi o sorun değil acıklar kapanır ama iki tane bebekle uğrasmak bile baslı baslına büyük özveri istiyor hangi ara bu zor sınava hazırlanıcaksınız,moral bozmak istemem ama cidden zor.Elle tutulur,mezun olduğıunuzda iş imkanı olan bir bölüme girmek kolay değil ki sizin icin iyice zor,tabi iyi bir bölüm istiyorsanız

Aöf kayıt puAnı yükseldi bu sene.400 kadar var 2 yıllıklar arasında.Eskiden 170 le 180 yerleşenler vardı bu sene tercihden elenenler bile oldu hem puanlar yükseldi hem kontenjan geldi.Kardeşimde geçen sene kazandı bu sene tekrar girdi,aynen mantık ve yorumlama dedi sorular için ve biraz zormuş.

Son düzenleme:
Önce en yakın liseye gideceksiniz,güncel fotoğrafınız ve şifreniz olmadığı için ilk önce ygs başvurunuzu okuldan yapacaksınız,sonra onlar size şifre verecek ilk işiniz o şifreyi değiştirmek olsun.Daha sonra ki aşamalarda okula gitmenize gerek yok herşeyi internetten yapacaksınız,eğer ygs de belirli puanı çekerseniz Temmuz ayı gibi ünivertise tercihi vereceksiniz eğer yerleşir iseniz kayıt yaptırırsınız.

Eğer meslek lisesi mezunu iseniz sınava girmenize gerek yok,Ocak ayında sınavsız olarak ygs başvuru yaparsanız,15 lira karşılığında sonra Temmuz ayı yine tercih verirsiniz.Yerleşir iseniz kayıt yaptırırsınız,meslek lisesi mezunları 2 yıllık aöf ve örgün bölümlerine sınavsız yerleşir.

Bu sene geçti dediğin gibi seneye ygs başvurunu yap taban puanı geçtikten sonra açıköğretime kaydını yaptır. Kontenjansız bir sürü bölüm var sorun yaşamadan kaydolursun daha yüksek puanlar yaparsan 4 yıllık ta okuyabilirsin .Çocuklarla yapabilirsin zaten 2 dönemde toplam 8 kere sınava gireceksin.Vize ve finallerle. Ders çalışman zor olmaz zaten artık açıköğretim eski sınavları da yayınlamaya başladı.Onların çıktısını alırsın bence yaparsın erteleme..

Türkçe de aşırı uzun paragraflar vardı bu sene o zorladı herkesi. Çok enteresan olmuş aöflerin puan arttırması, 2011de 400 puanla 30.000'nin altındaydım ben mesela. Bayağı insanı dışarda bırakacaklar demek. Herhangi bir Üniversite'ye kayıt olduğunda aöf'den sınavsız açık öğretim yapabilme hakkı duruyor mu?

Evet var,2. Üniversite kapsamında sınavsız olarak kayıt olunabiliyor.Erzurum Atatürk Üniversitesi,istanbul Üniversitesi ve anadolu Üniversitesi ne kayıt olunabiliyor.

Bu sene bütün aöf bölümlerine kontenjan geldi ve puanları yükseldi 400 lere kadar çıktı.

Zaten zoru basarmak Burda devreye giriyor .

Tebrik ederim amaan gectı artık deyip konuyu halının altına süpürmemişsin. Ben hacettepe mezunuyum ve su an amerikada master yapıyorum. Bi bebek beklıyor olmam mastera engel değil.Bu tecrubelrımden snra Tek bildiğim ortamdaki en basarılı insanların sartları en zor olan insanlar olduğu. Sanırım daha cok motive ediyor. Ocak ta basvurunu yaparsın. Barajı gecer acıköğretime kayıt yaptırdıktan snra donemde 3kez sadece sınva giriceksin. Aksamları birer saat calısmak bile yeticektir. Şans seninle olaun. İyi haberlerini bekliyoruZ

3 değil 2 kere giriliyor her dönemde artık,anadolu Üniversitesi bütleri kaldırdı,vize ve final var sadece ve maalesef puanları yükseldi ve kontenjan geldi tercihlerde elenenler bile oldu bu sene.

3 değil 2 kere giriliyor her dönemde artık,anadolu Üniversitesi bütleri kaldırdı,vize ve final var sadece ve maalesef puanları yükseldi ve kontenjan geldi tercihlerde elenenler bile oldu bu sene.
Tesekkur ederim düzelttiğin için yanlış bilgi olmasın. En son bildiğim 3 tü bütkerin kaldırıldıgını bılmıyodum. Hoş bunlar kucuk ayrıntılar. Ana fikir isterse yapar mutlaka. Kadınlar okumalı yukselmeli mutlaka

Bende açıköğretimden okuyorum işletme,bütler kaldırılmasa iyiydi aslında ve puanları yükseltmeselerdi iyiydi barajı geçip gitmek tarih oldu,konu sahibinin önünde koca bir yıl var düzenli çalışırsa başarır.

Allah yardımcın olsun. Eşimde işletme masterı yapıyor accounting finans marketing kitapları, cıktıları evimizn daimi objeleri. Bute gerek kalmaz inşallah

zor degıl tarıh turkce sorularını paragrafları yaparsınız elbet bır bolum kazanırsınız acık degıl normal ogretıme de gıdebılrısnz sıkı çalışırsanz matematıde halledeblırsnız . 2 ocukla sınıfta okuyan arjadaşlarm ablalarım var bence zor degıl zor olsada ıstedıkten sonra halledılır derdı veren dermanıda verır umıtsız olamyın

açık öğretim düşünüyorsanız ygs barajı 140 ki bu da şaka gibi bir barajmış konuyu görünce ygs puan hesaplama motorundan baktım 15 net yapmak yetti:) türkçe matematik fen sosyal felsefe derken 15 net çıkar bence.. ama hazır gayrete gelmişken 4 yıllık örgün eğitim veren bir üniversite okuyun derim ben. onun içinde ygs den 180 üstü alıp lys ye girmeniz gerekiyor. sonra puana göre tercih yapıyorsunuz. eğer çalışmayı düşünüyorsanız açık öğretime pek saygı duyulmuyor piyasada. kuzenim bu sene giriyor ben çalıştırıyorum matematik fizik kimya falan bende ordan takip ediyorum. ama konular zor cidden çocukları zorluyorlar. lys özellikle çalışılmadan başarılacak bir sınav değil. ama kitaplar alıp çalışsanızda yapılmayacak bir sınav değil.

Ablam 19 yaşında evlendi. Lise 2terk. 3kızı var. 3.yeğenime doğum yaptıktan sonra liseyi açıktan bitirdi. Sınava girdi açıköğretimden mezun olacak seneye. Şu an 31 yaşında ve yüksek lisans düşünüyor. Bende lisans mezunuyum 2.yi açıktan düşünüyorum ve onun hızına azmine yetişemiyorum. Hiçbir şey için geç değil bence yapabilirsin.

Neden olmasın al sana canlı örneğim yurtdışına geldim bildiğim ingilizce sayılar renkler ali geldi gittiden ibaretti ben ne yaptın çılgınca birşey yapıp turizm bölümünü kayıt yaptırdım herkes yapamazsın öyle böyle dedi tıkadım kulaklarımı yola devam ettim akşamları espirili cümleler ezberlerdimkiii o ortamlarda yalnız kalmayım diye çoçuk masalları okurdum haber dinler tek tek tercüme ederdim hele izlediğim o sinemaların yarıdan çoğunu anlamazdım ve 2 yıllık bitirdim aaaa olurmuş bak dedim gaza geldim çoçuk gelişim okurken bebeğim oldu daha 5 aylıkken çoçuğumu 5 gün kreşe verdim onu bitirdim teknolojiye geçtim çoçuk sayısı iki oldu artık okuduğumu inkar etmeye başladım alay konusu olmayım diye ögretmenlik 2. Yılımdayken 3. Kez hamile kaldım gittim konuşdum 2. Yılı bitirip dondurdum kızım ele avuca gelince yola devam ettim bu arada birçok kurslar yaptım okulu bitirdim 2. Gün çalışıyorum 3. Gün pastanecilik üzerine 2yıllık kayıt oldum şuanda devam ediyorum akşamlarıda ingilizceye devam ediyorum herkes iyi ingilizcen diyor öğretmen bile ama herakşam en az 1 tane yeni kelime öğreniyorum bunu fark ettim hızla devam ediyorum istedikden sonra herşey olur yeterki yaparım de gerisi çorap sökügü gibi geliyor hiç korkma şimdiden başarılar heee bu arada kendimi daha güçlü ve başarılı hissediyorum

bravo vallahi... bende yapmak istiyorum ama yapamam gibi geliyor.. umarım sen başarırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…