un kurabiyesi tarifi istiyorum

_ELA_06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2011
220
0
46
Ankara
arkadaşlar uzun zamandır un kurabiyesi tarifi istiyorum böle ağızda dağılan leziz bi tarif ama deneyip beğendiğiniz un kurabiyesi tarifiniz varmı yazarmısınız

1 paket margarin oda sıcaklığana gelmiş
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
aldığı kadar un yaşlaşık 4-4,5 su bardağı kadar
üzeri için pura şekeri

Yapılışı

margarin ,sıvı yağ ve pudra şekerini bir güzel krema kıvamına gelecek gibi karıştırı sonra nişastayı ,vanilyayı ve unu katıp yoğurun .Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar ,zaten hamur kıvamını bulunca elinizde hiç un kalmıyor.Hamurdan parçalar alarak uzun rulo yapın ve verev olarak bıçakla kesin üzerine bıçak ucu ile çizikler atın ve 150 derecede fırında 45 dakika pişirin kızartmayın sakın.fırından çıkartınca bir kaseye pudra şekeri koyun ve kurabiyeleri içinde şekere bulayın .kurabiyeler sıcak olunca pudra şekerini tutuyor üzerinde ve güzel oluyor.

bu tarif süper deneyin beğeneceksiniz.

tşkrel arzucum mutlaka denicem bunu evet arkadaşlar yokmu başka tarifler verebilcek birde mutlaka denenmiş olursa sevinirim

1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
üzeri için pura şekeri

Yapılışı

margarin ,sıvı yağ ve pudra şekerini bir güzel krema kıvamına gelecek gibi karıştırı sonra nişastayı ,vanilyayı ve unu katıp yoğurun .Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar ,zaten hamur kıvamını bulunca elinizde hiç un kalmıyor.Hamurdan parçalar alarak uzun rulo yapın ve verev olarak bıçakla kesin üzerine bıçak ucu ile çizikler atın ve 150 derecede fırında 45 dakika pişirin kızartmayın sakın.fırından çıkartınca bir kaseye pudra şekeri koyun ve kurabiyeleri içinde şekere bulayın .kurabiyeler sıcak olunca pudra şekerini tutuyor üzerinde ve güzel oluyor.

hemen denemeye gidiyorum sonucu yazarım

arkadaşlar akşam denedim kurabiyeyi bu güne kadar un kurabiyesini hiç tuttutramamıştım şahane oldu eşimde çok beğendi tarifi kaybetme sakın dedi benbayıldım tavsiye ederim

canım sana enfes bir tarif vericem,bende KK dan bulup yapmıştım vazgeçilmezlerim arasına girdi!

1 su bardağı sıvı yağ ile 1 paket sade krem şantiyi çirpıyorsun 5 dakika,pütürtülü gibi oluyor görüntüsü,üzerine 2 bucuk su bardagı un katıp bir güzel yogur.
Elde dagılabilir,sen şekil verip tepsiye diz ve üzeri hafif kızarınca (çok hafif) çıkar ve sıcakken kesinlikle elleme! Hafif ılınınca pudra şekerine bula ve afiyetle ye... :56:

Çok basit ve harika...

Not: sitede KREM ŞANTİLİ KURABİYE diye ararsan tarifi bulabilirsin eminim...

tşkler gezgin bu tarifi okumuştum evet ama denememiştim hiç denemeye değer heleki sen deneyip öneriyosan eminim güzel olmuştur

1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
üzeri için pura şekeri

Yapılışı

canım sana enfes bir tarif vericem,bende KK dan bulup yapmıştım vazgeçilmezlerim arasına girdi!

1 su bardağı sıvı yağ ile 1 paket sade krem şantiyi çirpıyorsun 5 dakika,pütürtülü gibi oluyor görüntüsü,üzerine 2 bucuk su bardagı un katıp bir güzel yogur.
Elde dagılabilir,sen şekil verip tepsiye diz ve üzeri hafif kızarınca (çok hafif) çıkar ve sıcakken kesinlikle elleme! Hafif ılınınca pudra şekerine bula ve afiyetle ye... :56:

Çok basit ve harika...

Not: sitede KREM ŞANTİLİ KURABİYE diye ararsan tarifi bulabilirsin eminim...

Bende her ikisini deneyip yorum yaparım kızlar teşekkür ederiz:46:

bende tuzlu kurabiye yaptığımda herkez hazır sanıyodu çok güzel oluyo ama bir türlü un kurabiyesini tutturamıyodum eminim bu tarifler çok işime yarayacak

tuzlu kurabiyem (nazım ustadan almıştım bu tarifi)çok pratik ve güzel bir tarif
1 çay b. sıvıyağ
3 yk. şeker
1 tk. tuz
2 yk. sirke
150 gr yumuşak margarin
2 yumurta ( beyazları içine sarıları üstüne sürülecek)
1 çay k. kabartma tozu
un
tüm malz yoğuruyoruz kulak m kıvamında ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz şekiş verip yumurta sarısı sürün çörek otu serpiştirin 180-200 drcde pişirin

Kızlar tarifleri aldım bilem çok mersi denenmiş olması benim için önemli ;)

Back
X