Umutlu Bekleyişim Bebeğimle Devam Ediyor...

canım neden üzülüyorsun, zaten bir sorun olduğunu biliyordunuz, böylelikle sorunu tesbit etmiş oldunuz. bu tür durumlarda macs tekniği uygulanıyor maya'da... zaten osman hoca da önermiştir. eşin sigara içiyorssa hemen bıraksın ya da azaltsın... biz çok faydasını gördük. bizde de aynı sorun vardı canım... endişelenme.. tabii ne akdar düşük, morfoloji kaç? önemli bunlar da... sperm varsa sorun yok, sorun varsa da ileri seçme teknikleri ile çaresi var... kaydirigubbakcemile

canim evet sorun oldunu biliyorduk ama okadar düsük oldunu düsünmedik hareketli spermler %14 demis osman hoca .canim ikimizde sigarayi birakali 1 sene oldu o sorunu ALLAHA sükür atlatdik...insallah dedin gibi sorunu hal ederler..dün bütün gün agladim okadar moralim bozulmusdu...

asumancım bizim ileri hareketli % 7 idi. sayıda bir sorun yoksa bu büyük bir sorun değil... morfoloji kaç önemli olan o...

Asumancığım başladığın tedavide moralin önemi en az tedavi kadar önemli.Sen olumlu düşün bozma moralini sonuç iyi olsun .Bana Şerife Hemşire stresli olursan kalitesiz yumurtalardan biz sorumlu değiliz demişti şakayla karışık.Sende pozitif ol lütfen.

Asumancığım başladığın tedavide moralin önemi en az tedavi kadar önemli.Sen olumlu düşün bozma moralini sonuç iyi olsun .Bana Şerife Hemşire stresli olursan kalitesiz yumurtalardan biz sorumlu değiliz demişti şakayla karışık.Sende pozitif ol lütfen.

dogru haklisin canim o konuda belkide su an yalnizim diye moralimin bozuklu ama ben bilyiorum hislerim bana hamile biri olarak geri döneceymi söyliyor

insallah sinemcim ayy o günü hayal etdikce yüregim kipi kipir oluyor nasil bi duyguya kapilcam aceba....damla damla sevinc göz yaslari dökcem kesin kaydirigubbakcemile2

Ben şu çıtçıtlı bodylerden aldım mothercareden babytwin.0-3 ay , 3-6 ay ve 6-9 ay olan bedenlerinden aldım 7 şer tane.Çok ciciler...

arminas seni de listemin ikinci sırasına yerleştirdim... canım benim 3-4 haftam var daha... tabii belli olmaz heran da olabilir.. haftaya muayene olacağım aşağı yukarı belli olur... zaten bruadan takip edersin... muhtemelen 20 Ocak civarı olacak...sayılı çabuk geçer derler... inşallah sizlere uğurlu gelir bebeğim... :eek:

baby çok teşekkür ediyorum canım benimopuyorumnanaktan doğumunla benim aşılamam yaklaşık zamanlarda olucak hihoyyyt belki cemre bebek cebinde benim bebişimide getirir :eek:

bu arada kızın için seçmiş olduğun isim harika... anlam açısından çok özel bence opuyorumnanaktan sen bahar ayında hamile kaldın tam cemre zamanlarında...

insallah sinemcim ayy o günü hayal etdikce yüregim kipi kipir oluyor nasil bi duyguya kapilcam aceba....damla damla sevinc göz yaslari dökcem kesin kaydirigubbakcemile2

Asumancım üzülmeni gerektiricek bir sorun yok canım benim. Biraz rahat olmaya gayret et lütfen.Benim doktorum tedavi sürecinde benden sadece iki şey istedi...stresten uzak olmam ve bu konuyu fazla düşünmemem. bu konu için olmsuz yönde düşünür ve stres yaparsan hormonlarında o yönde çalışmaya başlıyor. Stres hormonu bizden baskın olamaz... o bizi değil biz onu strese sokalım bence :lepi: bak aramızda bunun canlı bir örneği var... babytwin arkadaşımız tedavinin en başından itibaren herşeyi eylenceli hale getirmiş ve stresi ve endişeyi kendinden çoookk uzak tutmuşhihoyyyt ve bunun ödülünüde kısmetse yakında kucağına alıcak:ecrin_bebek: bak bizim için dua eden birsürü arkadaşımızda varhihoyyyt . herşeyden önemlisi de canını sıkan olayın bir çözümü var. tedavini gerektiği gibi uygulayıp sende istediğine kavuşucaksın canım benim :emir_bebek:

arminas canim ben cok tesekür ederim sizlerin bu güzel destegi okadar iyi gelyiorki insana,ya aslinda bende herseye pozitif bakyiorum ama o gün belkide yalnizin verdi bi stressiydi moralin sonucu dudumda cok bozuldu,babytwinin dedi gibi zaten sorun oldunu bilyioruz niye moralimi bozuyorum ki ama artik herseye pozitif bakyiorum..
Destekleriniz icinde cok sagolun

babytwin benim ismimide unutma canim :lepi:bende sizin pesinize hamile kalayim

canım nasılsın? Doruk bebeğin muayenesi nasıl geçti? tosuncuk olmaya başladı mı? o da sen de iyidir inşallah...

senacığım ben buraya ilk yazmaya başladığım günlerde yanımda seni buldum... hala da kopmadık, allah ayırmasın...

ben epidural olacağım için uyanık olacağım kızlar, o arada bildiğim bütün duaları okumayı düşünüyorum. sizlerin de adını dile getiririm... sıkı bir liste oluşturmaya başlıyorum. listemin başında Asuman kardeşim var... :lepi:

Nurgül cüm selam, ve de herkese merhaba..

Benim bu aralar çok keyfim yok..malesef stresliyim ve de bu stres belki de bebeğe geçiyor. Evimde bana yardım etmek için bir sürü insan var ve her kafadan bir ses çıkıyor. Ama dürüst olacağım bende stresi yaratan kayınvalidem. Bin kere söylemiş olduğum seyleri hala hiç konuşmamışız gibi tekrar ediyor, onu yapma bunu yapma, çocuk üşüyor üstünü ört,( odası 26 derece falan ..??!) banyo yapma sık sık ( 40 ını bekle ) , temiz hava alsın diye 5 dakika balkona çıkayım ( hayır çıakrma 40 ı geçmeden ) ...ana kucağına oturtma kuyruk sokumu bozulur ...bunlar ve benzeri bir dünya şey...hepsini doktora sordum ve onun söylediklerinin aksi cevabını aldım..ama o ordinarius prof edasında, doktor beğenmiyor, tecrübeli anne arkadaşlarımın dediklerini beğenmiyor, beni zaten beğenmiyor :)))

Son birkaç gündür ima ederek dikişlerimi ve yırtık olayını abarttığımı her kadının yaşadığını söylemeye başladı ( 35 gün oldu hala pansıumana gidiyorum dikkatinizi çekerim ) , 5 cm içerden 5 cm de dıştan makatıma dikişim var..O sezaryen yapmış normal yırtığın ne olduğunu anlaması ve acısını hissetmesi mümkün değil ama her şeyi bilir saolsun..Doktorumun dünkü kontroldeki yorumu : Korkmayasın diye söylemedim ama ciddi durumdaydın bu dikişe 1 ayda çok iyi ilerleme kaydettin % 80-90 ı geçti artık dedi.Eve geldim bunu söyledim, herkeste var sen de artık bu durumu abartma demez mi...Zaten doktoruma da kıl , o ne dese bu aksini söylüyor..

Akşam yemmeğinde de sinirim tepeme kalktı artık, defolun evimden demeye ramak kaldı..Eşim 1 aydır doğru düzgün işe gidemediğini, oğlanın bizi yorduğunu söyledi..Kayınvalidem hala doğru dürüst bebeği kucağına almaıyor, alt falan değiştirmek yok zaten..kucağına alamadığı için gaz da çıkartma işini yapamıyor haliyle.. Oğlan malesef çok gazlı, bebek reflüsü var, bolca kusuyor, yuttuğu meme boşa gidiyor, karnı acıkıyor kısa sürede ve yeniden emiyor..Ksıır döngü kusma- ağlama-alt açma-emme-gaz şeklinde saattlerce devam ediyor. Bazen 12 saat hiç uyumuyor bazen 5 saat üst üste uyuyor..Geceleri hep uykusuzm. Sabah olup da bize geldiğinde oğlanı soruyor uyuduysa uyudu diyorum ohh maşallah diyor, bööyle böyyle geçecekmiş..Ama uyumadıysa yalan mı söyleyeyim uyumadı ki ben de uyuyayım, uyumaya ihtiyacım var diye söylüyorum, aldığım cvp şu genelde: uyumuştur o almıştır uykusunu ....yasakkelime

Yemekte bundan konu açıldı ve ne dedi biliyor musunuz , siz çok abartıyorsunuz, bebeğiniz olunca uyku uyumayacağınızı biliyordurnuz herhalde. Eşim anne sen bazı şeyleri yapamıyorsun, onun annesi geldiğinde daha rahat oluyor ama o da çok yoruldu dediğimizde.. Aaaa ben yaparım herşeyi sadece sizin biraz daha fazla alışmanızı bekliyorum dedi...Üstelik bizim jenerasyonumuzu onlar biraz şımarık yetiştirmişler, rahatımıza çok düşkünmüşüz ...Eşim kendi annesine ben şımarık falan değilim ne diyosun sen yaa dedi..Ben artık kendimi tutamadım beni kimse şımarık yetiştirmedi , kendi evladıma da bakarım sızlanmıyorum sadece sizin geriliminiz, panik modunu ve herşeyi telaş yapmanı beni geriyor artık dedim..Ayyy dramatik kadın demez mi yüzüme ???!!???

Küfür edicem artık o raddeye doğru ilerliyorum. Gene de saolsun allah razı olsun, yemeklerimizinhepsini yapıyor, alışverişlerimizi bilmem ne...Ama bunları yapıyor olması benim evimde hükümdarlık kurmasına sebep değil..Eşi ve oğlu senelerce onun baskın karakterine eyvallah demişler, beni aynı hizaya getiremediği için sinirli farkındayım gayet net..Ben sana yanlış yapıyorsun demiyorum diyor..Ama 1 aydır 1 gün aferin sen de bunu iyi hallettin demedi.. Kızlar hayatımda hiç böyle bir cümle kurmadım ama şimdi kuracağım malesef...HErkes onu pohpohlasın, harikasın mükemmelsin, bak sen bir tanesin nasıl da hallettin desinler alışmış..Şimdi eksik yanlarını ört bas etmek için napacağını şaşırdı..NE var ki bunda yapamadığın şey yapamadığındır..Ben onu da yaparım bunu da yaparım herşeyi hallederim diye gerinmek ne derece reel ? Hadi gerindin yap da görelim neyi bekliyor ki oğlan 6 aylık olunca alacak kucağına herhalde..o kadarını mezardaki dedem de yapabilir yani..Hazır çocuk ortaya çıkmış eziyeti geçmiş herkes alır sevmeye ..???

Haa unutmadan diyeceksiniz ki kendi çocuğunda ne yapmış? Herşeyi ben kendim yaptım diyore üstüne basa basa, ama gülünç yani..Eşimin babası ilk 2 hafta oğlunun altını kendi açmış..Eşimi ilk 1 ay yastık üstüne koyarak taşımış ..NAsıl yaptı bu alt açma-gaz çıarma-yıkama işlemlerini kedni ben anlayamadım ??!??? Ama ona sorsan makaraya bağlamış gibi aynı cümleleri tekrar ediyor gülünç ve anlamsız gelmiyor dedikleri kedni kulağına sanırım...

Off neyse işte böyle çok doldum, bugün temiz hava almak icin dışarı çıkacağım yürüyeceğim biraz.. Oğlumu sormuşsunuz iyi çok şükür yaklaşık 1 ayda 1 kg almış..boyu da uzamış herşeyi iyi gidiyor dedi doktor. tek rahatladığım gün o oldu zaten..

40 ımız çıksın herkesi evine yollayacağım zaten kendi annem artık gelemez, alzheimer olan anneanneme bakacak bu süreyi de idareten geçirdik zaten..

Hepinizi öperim , herkese bol bereketli sağlıkllı hamilelik haberleriyle dolu bir 2010 diliyorum..Kusura bakmayın yılın son günü ve ben bu yılı kapatmak istiyorum depresifim azıcık.

Bir süre buralarda da olmam belki yazacaak vaktim ve halim ve de moralim yok sanırım..

Doğumlarınızı kaçırmamaya çalışacağım...

canim benim ya galiba bunlar hepimizin basindan gececek,cünkü kayinvaldeler malesefffffffffffffffff o sekildeler ALLAH sabir versin canim sana bos ver hic takma zaten o gidici gene sen kalcaksin bebisinle.
Tabiki zor oluyor,onlarin dogrulari bizim icin yalnis ama ne yapcan gülüm dedim ghibi zaten gidici onlar...
dorukcu bizim icin öp esine sana vede evladina hayirli seneler dilyiorum simdiden öpüldün canim opuyorumnanaktan

canımm yaa.. çok bunalmışsın... seni çok iyi anlıyorum... doğum sonrası zaten zor, bütün düzen değişiyor, büyükler de nedense bu günleri kendileri yaşamamış gibi anlayış konusunda çok kıtlar... insanlar neden böyle zamanlarda bir ego sen ben yarışına girer anlamıyorum... sen de onun bir kızısın.. torunun annesi, oğlunun eşisin... evet yemek yapmış, alışveriş yapmış sağolsun ama keşke bunları yapmasa da tam tersi sana moral verse, güç verse... onlar bir şekilde olur... bir anlık can sıkıntına bile değmez şekerim ama söylemek kolay tabii.. ben de yaşasam ben de kendimi zor tutarım..

geçecek hayatım bak 1 ay bitmiş şurda 10 gün daha sabredersen herkes evine dönecek.. allahtana yrı evi var... eşin için sabredeceksin ama nereye kadar onu da bilmiyorum... bence de çık dolaş, dediklerine de mümkünse aldırma, pasiflora gibi hafif sakinleştiriciler içebilirsin belki. bitkisel özlü sonuçta, doktoruna sor yine de... bir yardımcı buldun mu yanına, bebeği bırakabileceğin ara sıra dışarı çıkabileceğin... ya da bebek bakımevi var mı saatlik bırakabileceğin?

ayy dua ediyorum allah sağlık verir de annem inşallah 40'ımız çıkana kadar durur yanımzda, sonra da ablamlar gelsin sırayla... sonuçta insanın kendi kan bağı olunca söylenenler rahatsız edici olmaz.. ne kadar da iyi niyetli olsalar bütün kayınvalideler oğullarının penceresinden bakıyorlar gelinlerine malesef...

bence fazla moralini bozma, bebeğini düşün, bak dikişlerin de iyileşiyor... artık kimseye muhtaç olmayacaksın... normal doğumda yırtık, sezeryandan kat kat daha zor.. bizim doktor hep söylüyor... sen yine iyi üstesinden geldin canım...

Allah eşine ve sana sabır versin... birbirinize olan sevgi ve saygınızı artırsın... bebeğinle birlikte çok mutlu bir yıl geçir.. tüm bu yaşananlar geride kalsın inşallah... yeni yılda...

biz eski zeyna senayı istiyoruz.. bak doğuracağım bir akç haftaya, o zamana akdar gel mutlaka... hoş ben seni nasılsa bulurum da... opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Ben şu çıtçıtlı bodylerden aldım mothercareden babytwin.0-3 ay , 3-6 ay ve 6-9 ay olan bedenlerinden aldım 7 şer tane.Çok ciciler...

benim de aklım onlarda kaldı, sonrası için alayım dedim eşim stok yapamayalım, ihtiyaç olunca ben gelir alırım deyip kestirip attı... alışveriş konusunu da kapatmıştı, bu nedenle birşey diyemedim... kaydirigubbakcemile3 güle güle kullansın minik kızın toprakcığım...

Kızımla yeni bir yıl...

31/12/2009

En son 34. haftada yazmışım sizlere...

35. hafta da bitti... Şuanda 36. haftayı da bitirmek üzereyim...

Bugün yılın son günü...

Yılbaşı geldi... Ankara'da hala henüz kar yağmadı...

Biz yakında Cemre'yi düşüreceğiz oysa...

Evimize bahar gelecek....

Hiç gitmemek üzere hem de....

Tembelleştim bu ara, son ay rehaveti sanırım... bir üşengeçlik bir üşengeçlik sormayın... Sürekli uykum var...

2009 benim için özel bir yıl oldu... Her ne kadar canım kızıma 2010 yılında kavuşacak olsam da... Hayatımın en anlamlı yılı şuan için 2009... Anneliğe ilk adımımı attım.... Bir bahar günü kavuştum ona... çok mutlu olduk... Erkek mi kız mı olacak derken kız olduğunu öğrendik...

2010 bütün yıllardan daha da anlamlı olacak benim için... Ona kavuşacağım inşallah sağlıkla... Yeni bir hayat, yeni bir düzen kurulacak... Cemre üzerine şimdiden hayaller kuruyoruz...

Tek istediğim mutlu bir çocuk olması... Anne-babalar genellikle başarılı olsun evladım diye uğraş verir... ben başarılı olmasından ziyade mutlu olmasını dilerim... hayattan zevk alsın... hayata katkıda bulunsun... onun mutluluğu başkalarını da mutlu etsin... herkesi düşünen mutlu bir insan olsun kısacası...

2010 gelsin... kızım gelsin... sositososito

Senacım canım benim ne kadar sıkılmışsın bunalmışsın...Allah yardımcın olsun...İnsan bir düzen kurduktan sonra evde yabancı birisinin olması normalde de zor kaldı ki böyle zor bir dönemde katmerli zor oluyordur...Kaldı ki senin kayınvalide maşallah epey bir unutmuş doğumu ve doğum sonrasını...Anlayış göstereceğini yardım edeceğini sözleri ile insanı daha bir yoruyor...Neyse sen takma 40 ına da çok az kalmış yakında herkesi eve yollarsın ve rahatlarsın...Ben de benim kayınvalide torununu görmeye gelmeyecek diye üzülüyordum gelmediği iyi mi oluyor ne???

Babytwincim ne güzel demişsin mutlu bir çocuk olsun kızım diye...Dün de biz 2 avukat ve 1 psikolog arkadaşla bu konuyu konuştuk.Bizler başarının bize daha çok sevgi, mutluluk getireceğini düşündük hep ailemiz başarılı olunca bizi daha çok seveceğini düşündük diye...Aslında ailelerimizin bizi başarılı olduğumuz için değil onların çocuğu olduğumuz için sevdiğini unuttuk dedik...Tabi ailelerimizin kendi ailelerinden bu şekilde görmüş olması nedeniyle çok sevgi sözcükleri söylemediklerini yaptıkları fedakarlıklardan bizim onları ne kadar sevdiğimizi anlamamızı beklediklerini konuştuk...Ve ben bebeğime sevgi sözcükleri söylemekten çekinmemeye ve hatta sevgiden şımarmış bir bebek yetiştirmeye karar verdim...İnşallah kızım koşulsuz sevgi ile yetişmiş bir birey olacak...

Sena yazdıklarını okuyunca beni şimdiden ter bastı akannehir
malum başak burcu oldugumdan mıdır nedir oldukça titiz ve ayrıntıcı birisiyim.tamam iyiler hoşlar ama doğrusunu söylemek gerekirse kayınvalidemler ben kadar hijyene dikkat etmiyorlar.onların ilk zamanlar yanımda kalmaması bebek ve benım açımdan en uygunu olacak.bir sekilde bunu halletmem lazım.hayırlısı bakalım

X