canım nasılsın? Doruk bebeğin muayenesi nasıl geçti? tosuncuk olmaya başladı mı? o da sen de iyidir inşallah...
senacığım ben buraya ilk yazmaya başladığım günlerde yanımda seni buldum... hala da kopmadık, allah ayırmasın...
ben epidural olacağım için uyanık olacağım kızlar, o arada bildiğim bütün duaları okumayı düşünüyorum. sizlerin de adını dile getiririm... sıkı bir liste oluşturmaya başlıyorum. listemin başında Asuman kardeşim var... :lepi:
Nurgül cüm selam, ve de herkese merhaba..
Benim bu aralar çok keyfim yok..malesef stresliyim ve de bu stres belki de bebeğe geçiyor. Evimde bana yardım etmek için bir sürü insan var ve her kafadan bir ses çıkıyor. Ama dürüst olacağım bende stresi yaratan kayınvalidem. Bin kere söylemiş olduğum seyleri hala hiç konuşmamışız gibi tekrar ediyor, onu yapma bunu yapma, çocuk üşüyor üstünü ört,( odası 26 derece falan ..??!) banyo yapma sık sık ( 40 ını bekle ) , temiz hava alsın diye 5 dakika balkona çıkayım ( hayır çıakrma 40 ı geçmeden ) ...ana kucağına oturtma kuyruk sokumu bozulur ...bunlar ve benzeri bir dünya şey...hepsini doktora sordum ve onun söylediklerinin aksi cevabını aldım..ama o ordinarius prof edasında, doktor beğenmiyor, tecrübeli anne arkadaşlarımın dediklerini beğenmiyor, beni zaten beğenmiyor :)))
Son birkaç gündür ima ederek dikişlerimi ve yırtık olayını abarttığımı her kadının yaşadığını söylemeye başladı ( 35 gün oldu hala pansıumana gidiyorum dikkatinizi çekerim ) , 5 cm içerden 5 cm de dıştan makatıma dikişim var..O sezaryen yapmış normal yırtığın ne olduğunu anlaması ve acısını hissetmesi mümkün değil ama her şeyi bilir saolsun..Doktorumun dünkü kontroldeki yorumu : Korkmayasın diye söylemedim ama ciddi durumdaydın bu dikişe 1 ayda çok iyi ilerleme kaydettin % 80-90 ı geçti artık dedi.Eve geldim bunu söyledim, herkeste var sen de artık bu durumu abartma demez mi...Zaten doktoruma da kıl , o ne dese bu aksini söylüyor..
Akşam yemmeğinde de sinirim tepeme kalktı artık, defolun evimden demeye ramak kaldı..Eşim 1 aydır doğru düzgün işe gidemediğini, oğlanın bizi yorduğunu söyledi..Kayınvalidem hala doğru dürüst bebeği kucağına almaıyor, alt falan değiştirmek yok zaten..kucağına alamadığı için gaz da çıkartma işini yapamıyor haliyle.. Oğlan malesef çok gazlı, bebek reflüsü var, bolca kusuyor, yuttuğu meme boşa gidiyor, karnı acıkıyor kısa sürede ve yeniden emiyor..Ksıır döngü kusma- ağlama-alt açma-emme-gaz şeklinde saattlerce devam ediyor. Bazen 12 saat hiç uyumuyor bazen 5 saat üst üste uyuyor..Geceleri hep uykusuzm. Sabah olup da bize geldiğinde oğlanı soruyor uyuduysa uyudu diyorum ohh maşallah diyor, bööyle böyyle geçecekmiş..Ama uyumadıysa yalan mı söyleyeyim uyumadı ki ben de uyuyayım, uyumaya ihtiyacım var diye söylüyorum, aldığım cvp şu genelde: uyumuştur o almıştır uykusunu ....yasakkelime
Yemekte bundan konu açıldı ve ne dedi biliyor musunuz , siz çok abartıyorsunuz, bebeğiniz olunca uyku uyumayacağınızı biliyordurnuz herhalde. Eşim anne sen bazı şeyleri yapamıyorsun, onun annesi geldiğinde daha rahat oluyor ama o da çok yoruldu dediğimizde.. Aaaa ben yaparım herşeyi sadece sizin biraz daha fazla alışmanızı bekliyorum dedi...Üstelik bizim jenerasyonumuzu onlar biraz şımarık yetiştirmişler, rahatımıza çok düşkünmüşüz ...Eşim kendi annesine ben şımarık falan değilim ne diyosun sen yaa dedi..Ben artık kendimi tutamadım beni kimse şımarık yetiştirmedi , kendi evladıma da bakarım sızlanmıyorum sadece sizin geriliminiz, panik modunu ve herşeyi telaş yapmanı beni geriyor artık dedim..Ayyy dramatik kadın demez mi yüzüme ???!!???
Küfür edicem artık o raddeye doğru ilerliyorum. Gene de saolsun allah razı olsun, yemeklerimizinhepsini yapıyor, alışverişlerimizi bilmem ne...Ama bunları yapıyor olması benim evimde hükümdarlık kurmasına sebep değil..Eşi ve oğlu senelerce onun baskın karakterine eyvallah demişler, beni aynı hizaya getiremediği için sinirli farkındayım gayet net..Ben sana yanlış yapıyorsun demiyorum diyor..Ama 1 aydır 1 gün aferin sen de bunu iyi hallettin demedi.. Kızlar hayatımda hiç böyle bir cümle kurmadım ama şimdi kuracağım malesef...HErkes onu pohpohlasın, harikasın mükemmelsin, bak sen bir tanesin nasıl da hallettin desinler alışmış..Şimdi eksik yanlarını ört bas etmek için napacağını şaşırdı..NE var ki bunda yapamadığın şey yapamadığındır..Ben onu da yaparım bunu da yaparım herşeyi hallederim diye gerinmek ne derece reel ? Hadi gerindin yap da görelim neyi bekliyor ki oğlan 6 aylık olunca alacak kucağına herhalde..o kadarını mezardaki dedem de yapabilir yani..Hazır çocuk ortaya çıkmış eziyeti geçmiş herkes alır sevmeye ..???
Haa unutmadan diyeceksiniz ki kendi çocuğunda ne yapmış? Herşeyi ben kendim yaptım diyore üstüne basa basa, ama gülünç yani..Eşimin babası ilk 2 hafta oğlunun altını kendi açmış..Eşimi ilk 1 ay yastık üstüne koyarak taşımış ..NAsıl yaptı bu alt açma-gaz çıarma-yıkama işlemlerini kedni ben anlayamadım ??!??? Ama ona sorsan makaraya bağlamış gibi aynı cümleleri tekrar ediyor gülünç ve anlamsız gelmiyor dedikleri kedni kulağına sanırım...
Off neyse işte böyle çok doldum, bugün temiz hava almak icin dışarı çıkacağım yürüyeceğim biraz.. Oğlumu sormuşsunuz iyi çok şükür yaklaşık 1 ayda 1 kg almış..boyu da uzamış herşeyi iyi gidiyor dedi doktor. tek rahatladığım gün o oldu zaten..
40 ımız çıksın herkesi evine yollayacağım zaten kendi annem artık gelemez, alzheimer olan anneanneme bakacak bu süreyi de idareten geçirdik zaten..
Hepinizi öperim , herkese bol bereketli sağlıkllı hamilelik haberleriyle dolu bir 2010 diliyorum..Kusura bakmayın yılın son günü ve ben bu yılı kapatmak istiyorum depresifim azıcık.
Bir süre buralarda da olmam belki yazacaak vaktim ve halim ve de moralim yok sanırım..
Doğumlarınızı kaçırmamaya çalışacağım...