How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Umutlarini Mayisa saklayanlar...

Benim de ilk cocugum icin 3. ay denemem olucak , cok cabuk motivasyonumu kaybettigimi itiraf etmeliyim ama.
Boyle cok planladikca , su gun denemeliyim , soyle yapmaliyim diye dusunmenin ekstra strese yol actigini dusundugumden bu ay ne o yumurtlama testlerini yapmayi ne iliskiden sonra ayaklarimi yukari dikip beklemeyi gerceklestirmeyi dusunuyorum.
Allahim ne zaman hayirlisiysa o zaman bebeklerimizi verecektir insallah.
Folik asit ve multivitamine, saglikli beslenmeye ve sigara icilen ortamlardan uzak durmaya devam tabi :)
Sat 19 Nisandi Bat 18 Mayis .

tabi tatlım stres her şeyin başı... her şeyi akışına bırakmak en güzeli diye düşünüyorummmmm.

slm kızlar nasılsınız

Benim de ilk cocugum icin 3. ay denemem olucak , cok cabuk motivasyonumu kaybettigimi itiraf etmeliyim ama.
Boyle cok planladikca , su gun denemeliyim , soyle yapmaliyim diye dusunmenin ekstra strese yol actigini dusundugumden bu ay ne o yumurtlama testlerini yapmayi ne iliskiden sonra ayaklarimi yukari dikip beklemeyi gerceklestirmeyi dusunuyorum.
Allahim ne zaman hayirlisiysa o zaman bebeklerimizi verecektir insallah.
Folik asit ve multivitamine, saglikli beslenmeye ve sigara icilen ortamlardan uzak durmaya devam tabi :)
Sat 19 Nisandi Bat 18 Mayis .

benimde bu ay 3 . ayım ve çok stresliyim bazen kendime kızıyorum daha yolun başındasın diye ama insanın elinde olan birşey değil ister istemez strese giriyosun
Allah en kısa zamanda bizlerede bu güzel duyguyu yaşamayı kısmet etsin

canım zamana bırakmak en iyisi ve içinden ne geliyosa öyle yap. valla ekmek olmadan evet yani... içinde bir boşluk oluyo insanın... neyse inşaallah o boşluğu Allahım tez zamanda bebişle doldurur.

evert zaman:34: amin canım inşallah hepimize :49::49:

kızlar bizde mayısa kaldık malesef. tabi mayısda da eşim evde olursa çalışmalara devam edebiliriz. eşim denizastsubayı olduğu için bi var bi yok . bu yüzden çalışmalaraımız çok düzensiz yaaaa :((((

slm kızlar nasılsınız

benimde bu ay 3 . ayım ve çok stresliyim bazen kendime kızıyorum daha yolun başındasın diye ama insanın elinde olan birşey değil ister istemez strese giriyosun
Allah en kısa zamanda bizlerede bu güzel duyguyu yaşamayı kısmet etsin

evert zaman:34: amin canım inşallah hepimize :49::49:

kızlar bizimde 3. ay olucak 3 aydır korunmuyoruz. ben hiç hap falan kullanmadım bugüne kadar, yaklaşık 1 buçuk senedir hap kullanarak korunan bir arkadaşım vardı, hapı bıraktığı an hamile kaldı . böyle duydukca korkuyorum ve üzülüyorum. Allah hayırlısıyla bizledere de nasip etsin biran önce:1:

bizde de durumlar karıştı ben şu anda eşimden ayrı bi yerde yaşadığım için eşim çocuk olayına sıcak bakmıyo.. kendine göre sebepleri var. benim burda yalnız olmamdan dolayı zor bi gebelik geçiriceğimi düşünüyo ve yanımda olamıcağı için kendini suçlu hissediceğini söylüyo.. bi de ben muştayım yalnız başıma o da kendine göre haklı şimdi bile bensizliğe dayanamıyo bi de hamile olsam orda kafayı yiyecek. bebebeğin hiç bi evresinde yanımda olamıycak sadece telefonla verdiğim haberlerle yetinicek bu da ona haksızlık olucak bencilce olucak biliyorum ama yine de çok istiyorum bu bebeği siz ne düşnüyosunuz bu konuda kızlar bana bi akıl verin kafam çok karıştı :18:

kızlar bizimde 3. ay olucak 3 aydır korunmuyoruz. ben hiç hap falan kullanmadım bugüne kadar, yaklaşık 1 buçuk senedir hap kullanarak korunan bir arkadaşım vardı, hapı bıraktığı an hamile kaldı . böyle duydukca korkuyorum ve üzülüyorum. Allah hayırlısıyla bizledere de nasip etsin biran önce:1:

Esra kan tahlili yaptırdın mı hiç?

bizde de durumlar karıştı ben şu anda eşimden ayrı bi yerde yaşadığım için eşim çocuk olayına sıcak bakmıyo.. kendine göre sebepleri var. benim burda yalnız olmamdan dolayı zor bi gebelik geçiriceğimi düşünüyo ve yanımda olamıcağı için kendini suçlu hissediceğini söylüyo.. bi de ben muştayım yalnız başıma o da kendine göre haklı şimdi bile bensizliğe dayanamıyo bi de hamile olsam orda kafayı yiyecek. bebebeğin hiç bi evresinde yanımda olamıycak sadece telefonla verdiğim haberlerle yetinicek bu da ona haksızlık olucak bencilce olucak biliyorum ama yine de çok istiyorum bu bebeği siz ne düşnüyosunuz bu konuda kızlar bana bi akıl verin kafam çok karıştı :18:

Istegını anlıyorum canım ama gercekten hamılelık yasayan arkadaslardan duyuyorum oyle halsız nazlı oluyorsun kı anca esın ceker nazını esın yanında olmadan hamılelık zor olur tatlım hayırlı zamanda saglıklı hayırlı evlat versın Rabbım sana AMIN

Viole eşin haklı biliyor musun! sanırsam ilk hamileliğin olacak ve ondan ayrı böyle bir yükün altına girmen hem senin için hem de onun için çok zor olacak.Eşine değer veren bir insan sanmıyorumki tamam desin.Benim de eşim askerlik var ikinci çocuk olmaz,sakın düşünme dedi,hatta kendi korundu.Sonra bedelliden yararlanma fikri çıkınca artık düşünebiliriz dedi.Arkadaşlarıyla olan sohbetine kulak misafiri olmuştum,"sakın yapma ,eşin çocuk yalnız kalacaklar,bir de bebek olursa sen askerliği bitiremezsin,eşin de burda yalnız olmanın sıkıntısıyla stresli bir hamilelik geçirir,Allah korusun bebek sıkıntılı doğar" diye konuştuklarını duydum,senin eşin askerde bile olmayacak onu biryerde tutan bir sebepte olmayınca mümkün değil ayrı illerde duramaz :9: Hamileliğin zor olursa bulantısından tut Allah korusun gebelikte oluşabilecek tüm hastalıklara kadar,yalnızlık seni çok yorar.Ailen da izin vermez bence,size birşey olursa direk eşini suçlarlar.Ben doğuma girerken annemin eşime olan bakışlarını hatırlıyorum,bana bişi olsaydı onu orda yerdi herhalde.

benim de umudum mayıs'ta. hayırlısı bakalım. bu ay herhangi bir tür uygulayan var mı , incir suyu içsem diyorum, faydası hakkında görüşü olan ?

tuze haklısın çevremdeki herkes aynı şeyi düşünüyor biz 2.5 yıllık evliyiz bu ana kadar önümüzde hep engeller vardı evlendikten 6 ay sonra eşim askere gitti 5.5 ay asker yolu gözledim sonra o geldi benim kpss maratonum başladı akşamları ben kpss çalışırken o yalnız oturdu sabırla benim atanmamı bekledi bu sebeplerden dolayı hep erteledik.. şimdi atandım eğer mayısta hamile kalırsam şubatta tatille beraber doğum iznimi kullanırım 6 ayımı onun yanında geçiririm sonra da eş durumu tayini açılır orda kalırız diye düşünüyorum.. ama bencillik yaptığımın farkındayım çok istiyorum napabilirim :2: offf kafam çok karışık

Sogan kurunu uyguladın mı ıncırden once onu onreıyo doktor cok hamıle kalan var benım dun bıttı kurum

yok canım uygulamadım , soğan kürünü çalışırken uygulamak biraz zor. 17 Nisan'da regl oldum. her gün akşamları bal çörekotu tarçın alıyorum. çok düzenli olmasa da inciri 5-6 dk kaynatıp içiyorum. inşallah faydası olur. yumurtlama günün ne zaman ?

tuze haklısın çevremdeki herkes aynı şeyi düşünüyor biz 2.5 yıllık evliyiz bu ana kadar önümüzde hep engeller vardı evlendikten 6 ay sonra eşim askere gitti 5.5 ay asker yolu gözledim sonra o geldi benim kpss maratonum başladı akşamları ben kpss çalışırken o yalnız oturdu sabırla benim atanmamı bekledi bu sebeplerden dolayı hep erteledik.. şimdi atandım eğer mayısta hamile kalırsam şubatta tatille beraber doğum iznimi kullanırım 6 ayımı onun yanında geçiririm sonra da eş durumu tayini açılır orda kalırız diye düşünüyorum.. ama bencillik yaptığımın farkındayım çok istiyorum napabilirim :2: offf kafam çok karışık

Viole bu tür hesaplama yapmak insanlara umut veriyor ama göze alman gereken yük çok fazla.fiziğini ve ruhsal durumunu şimdiki gibi düşünme,kesinlikle aynı olmayacak.hamile kaldığının bir hafta sonrası B-hcg salgılanmaya başlayacak ve psikolojini değiştirebilir.Yerdeki böceğin sırt üstü dönememesine insan ağlar mı,ağlıyor.Hele benim zamanımda 1,5 yaşındaki bir bebeğe tecavüz haberleri vardı heryerde,beni az daha hastaneye kaldırıyorlardı.Tek başına bu yükün altından kalkarsın ama çok yıpranırsın,evliliğini bile zedeleyici hususlar doğabilir.Hastanelerde insan tutunacak dal arıyor.

viole aynı durumdayız bende atandım yeni ve bebek düşünüyoruz eşim yanıma geliyor yumurtlama dönemlerinde bebk olursa annem babam yanıma gelecekler ben artık göze aldım bebğim olsun eşim yanımda olmadan zorluk çekeceğim belki ama zaman geçtikçe zorlaşacak diye korkuyorum bende 2.5 yıllık evliyim kpss yüzünden erteledikçe erteledik malesef:(

yeni gelen arkadaşlarımın hepsi hoşgeldi,sefalar getirdi.
.....
viole canım bence eşin yanında değilse bebek olayını biraz daha erteleyebilirsin.ama illaki de çok istiyorsan yap canım.kim tutar seni:34:herşey gönlünce olsun.
.......
kızlar ben olur da bu ay hamile kalırsam diyerekten bahar temizliğine başladım.1 haftadır kendimi kaybetmiş bir vaziyette evin her köşesini temizledim.bikaç ufak işim kaldı.onları da yaparsam evde bez değmeyen bir nokta kalmamış olacak sanırım:21:malum hamile kaldıktan sonra yemekten başka bişey yapamam.

bu haftasonu benim yumurtlama günleri...bir yandan temizlik bir yandan çocuk çalışmaları...canla başla her yönden çalışıyorum.bu ay çok yoğunum yahu:1:
inşallah hayırlısıyla Rab'bim gönüllerimizdekini verir.

Back