Ben böyleyim o da benim gibi olsun mu diyorsunuz? İnsanlar değişebilir, sevgi boyut değiştirebilir hatta üstünüze alınmayın ama sıkılabilir. Kimse ilk günkü gibi kalamıyor.
Evde çocuk olunca el mahkum değilsiniz, bir öğün dışarıdan yese bir şey olmaz. Hiç restorana kafeye gitmiyor musunuz, hiç dışarıda yemek yemiyor musunuz? Annesi gibi davranıyorsun demeyin demişsiniz ama aynen öyle davranıyorsunuz. Ben çocuğumun ilaç saatini aksatmam, kocam kendi alabilir ilacı. Bu kadar üstüne düşmenizden de sıkılmış olabilir. İşten yorgun geliyor kıyamıyorum ne demek? Eve gelip sarma sarıp börek açmayacak değil mi, gelirken yemek getirecek veya dışarıdan söyleyecek.
Hasta halinizle kalkıp iş yemek yapıp siz kendinizi düşünmüyorken adam hiç düşünmez, bunları yapabiliyorsa demek ki o kadar da kötü değildir der. Romantizm olsa iyi olurdu ama yok kalmamış. Devamlı isterseniz, çiçek al iki güzel laf et derseniz de zorla bir yapar iki yapar üçüncüde eeh yeter der, ki demiş. Sizin söylemenizle zorlamanızla dayatmanızla kimse değişmez, adam artık böyle. Romantizm duyarlılık vs içten gelmeli. Bir şeye ihtiyacınız varsa çat diye söyleyeceksiniz, kendiliğinden düşünsün ben öyle yapıyorum demeyeceksiniz.