Umudunu Kaybetmeyen YGS-LYS'ciler İçeri Buyurun :)

merhaba kızlar :) bende 2013 ygs lys ciyim
size birseyler sormak istiiyorum basvuru tarihleri acıklandımı ?
birde bu yıl ygs de din kültürü ile soru mu cıkacakmıs herkes böyle söylüyor dogrumu acaba ?

BASIN DUYURUSU
(17 Aralık 2012)

2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) : Başvurular

2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuru işlemleri, 2-15 Ocak 2013 tarihleri arasında yapılacaktır.

2013-ÖSYS Kılavuzu, Yükseköğretim Kurulu kararları doğrultusunda hazırlanmıştır. Adaylar, Kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebilirler.

Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Merkezi Koordinatörlükleri ÖSYS’de başvuru merkezi olarak görev yapacaklardır.

Henüz mezun olmamış, son sınıf düzeyindeki adaylar başvurularını okullarının bağlı olduğu başvuru merkezine yapacaklardır.

Mezun durumdaki adaylardan 2011-ÖSYS ve 2012-ÖSYS’nin her ikisine de bir Başvuru Merkezi aracılığıyla başvurmamış olanlar ile 2011 veya 2012-ÖSYS’ye başvurmuş olanlardan öğrenim bilgilerinde değişiklik olanlar başvurularını istedikleri başvuru merkezine yapabileceklerdir.

Mezun durumdaki adaylardan 2011 veya 2012 ÖSYS’den birine başvuru merkezi aracılığıyla başvurmuş olan ve öğrenim bilgilerinde değişiklik olmayanlar başvurularını; isterlerse bireysel olarak İnternet aracılığıyla, isterlerse diledikleri bir başvuru merkezine başvurarak yapabileceklerdir.

2013-ÖSYS’ye (Sınavsız Geçiş dâhil) ilişkin başvurma, başvurma koşulları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili kurallar ve işlemler 2013-ÖSYS Kılavuzunda yer almaktadır. 2013-ÖSYS’ye başvurmak isteyen adayların bu Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu

ÖSYM'den son dakika açıklaması, YGS ve LYS-4'te din dersinden sorular sorulacak. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden YGS ve LYS-4'te soru sorulacağı bildirildi, ÖSYM başkanı Demir, Demir, 2013-ÖSYS kılavuzunun Yükseköğretim Genel Kurulu kararıyla yayımlanarak uygulanacağını söyledi.

-Haber Ajansı - ÖSYM'den son dakika açıklaması, YGS ve LYS-4'te din dersinden sorular sorulacak. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden YGS ve LYS-4'te soru sorulacağı bildirildi, ÖSYM başkanı Demir, Demir, 2013-ÖSYS kılavuzunun Yükseköğretim Genel Kurulu kararıyla yayımlanarak uygulanacağını söyledi.
ÖSYM Başkanı Ali Demir, ortaöğretimde zorunlu ders olarak okutulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden YGS ve LYS-4'te soru sorulacağını bildirdi.

Demir, yükseköğretim kurumlarına öğrenci seçme ve yerleştirme esaslarını belirleyen 2013-ÖSYS kılavuzunun Yükseköğretim Genel Kurulu kararıyla yayımlanarak uygulanacağını söyledi.

Kılavuz doğrultusunda, 2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuru işlemlerinin, 2-15 Ocak 2013 tarihleri arasında yapılacağını belirten Demir, bir önceki yıla göre kılavuzda bazı değişiklikler olduğunu ifade etti. Demir, şunları söyledi:

''Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) adayın mezuniyet diploma notunun 5 ile çarpımı sonucunda elde edilecek. OBP'nin 0,12 ile çarpımı sonunda elde edilen puan yerleştirme puanına ilave edilecek. YGS'de ortak müfredata dayalı Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri Testleri yer alacak ve adaylar, güncel öğretim programlarından sorumlu olacaklar. LYS'lerde adaylar, güncel öğretim programlarındaki kazanımların tamamından sorumlu olacak.

Ortaöğretimde zorunlu ders olarak okutulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden YGS ve LYS-4'de soru sorulacak.''

Kızlar ben forma pek giremiyorum ama şöyle söyleyeyim doğru düzgün çalışamıyorum. Okul derslerinden fırsat kalmıyor. Şimdi de finaller geldi çattı onlara çalışağım. 30 gün yarı yıl tatilim var. Bu 30 gün de ygs coğrafya ve tarih konularımı bitireceğim İnşAllah. Tabi felsefeye ve türkçeye de çalışacağım. Matematiği çalışsam da yapamıyorum o yüzden ona çalışarak vakit öldürmeyeceğim. Lys'ye de sözelden girmeyi düşünüyorum bakalım İnşAllah şu an da istediğim bölümü kazanabilirim. Allah hepimizin yardımcısı olsun. (AMİN)

Allah zihin açıklığı versin öncelikle hepimize...

bende bu yıl sınavlara girmeye karar verdim.mezun olalı 18 sene oldu ve ticaret lisesi mezunuyum.2 çocuğum var.biraz zor olacak ama olsun.belki açık öğretim okurum yada seneye bi dersaneye gidip tekrar girebilirim.bakalım nasip ne olacak:)

türkçe ile başladım çalışmaya...

sadece ilk sayfada yazan konulardan mı çıkacak sorular ?

bi tanıdıktan aldığım konu anlatımları vardı animasyon şeklinde oradaki konular arasında serveti fünün,tanzimat edebiyatı,söz sanatları ve fecri ati gibi şeylerde var eğer çıkmıyaaksa boşuna çalışmayayım dedim.

bide bana şöyle bir şeyler oldu; insanlarla konuşurken kafamda derslerle ilgili şeyler geçiyor.

komşum göğsüm ağrıyor diyor.

iç sesim :''ünlü düşmesi var'' diye geçiriyor

''......saklıyorum'' diyor -ünlü daralması diyesim geliyor

İlk sayfada ygs'de çıkacak konular yazıyor eğer lys'ye de girecekseniz sözel kısımda soruyorlar o edebiyat kısmını yani serveti-i fünün vs.
Kolay gelsin.Başarılar.

İlk sayfada ygs'de çıkacak konular yazıyor eğer lys'ye de girecekseniz sözel kısımda soruyorlar o edebiyat kısmını yani serveti-i fünün vs.
Kolay gelsin.Başarılar.

tşk. o zaman o kısmı ilk sınavdan sonra çalışayım.
şimdi matematik çalışmaya başladım geometri ile giriş yaptım.

Kızlar merhaba, üni derslerim yüzünden pek fırsat bulup çalışamadım ben fen derslerine
Ben kıbrıs hemşirelik istiyorum
sizce kaç net yapmam gerekir ygs-2 den?

Bir de bu yeni sistemdeki puan hesaplamaları nasıl oluyor
Mesela ygs-2 için;
Türkçe: 35
Sosyal: 30
MAtematik: 15
Fen: 15
yazınca YGS 2: 291.967 gösteriyor
Bu ham puan oluyor değil mi? /I]

merhaba arkadaşlarr

gün itibariyle ben de çalışmaya başlayacağım evet farkındayım sınava hazırlık için geç kaldım ama bnde geçen sene kpssye hazırlanırkenki bılgılerıme güvenıyorum. bi umut

TDE bölümü yeni mezunum bölümüm güzel fakat öğretmen olmak bu devırde zor :/

bölümün çok güzel ataman yok mu?
Bende işletme lisans son sınıfım 2014 e kadar beklemek istemiyorum kpss
Bu yüzden sağlıkta gözüm var

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…