Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Doktor ameliyat sonrasi adet olunca gel dedi sonrasinda sol tupum kapali ona bakacak bakalim sonra ne diyecek
çookk geömiş olsun canım. allah sabır versin çok zor ama biliyorsun bir kez gebe kaldıysan gebe kalmanda bir sorun yok demektir gebelik tekrar oluşabilir umutsuzluğa kapılma... sıkıntılar var bak buna rağmen olmuş tekrar olur kendini yıpratma allah hayırlısıyla nasip eder inş.Oncelikle burdan sesimi duyan herkese merhaba...
2.5 yildir suren ve her gecen gün kabusa dönüşen zor süreçle karşı karsiyayim.
Evet tam 2.5 yıldır anne olmak için cirpiniyorum.evlendikten 6 ay sonra cocuk sahibi olmak icin korunmayi biraktik.1 yil dolunca okulumun yaninda bulunan hastaneye öylesine bir genel kontrol için gittim.ilk yıkıcı darbeyi orda öğrendim. rahimde 2 polip tespit edildi.cabucak karar verip burdaki en iyi doktorun müdahale si ile poliplerim alındı.
bi süre yine bekledim. çalışmalar sonuçsuz kalınca kendi alanında isim yapmış baska bir doktora gittim.ve zor günler basladi. rahimde 2 cm büyüklüğünde bir polip ve rahmi kaplayan bir perde varmış. Ne hikmetse bunu diğer doktorum görmemiş. gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra bir kez daha ameliyat oldum. Ameliyat sırasında doktorum sol tüpümum kapalı olduğunu fark etmiş.yani polip perde ve tikali bir tüp. ..hayatimin en zor gunleriydi....
ameliyatim gayet basarili gecti. ameliyattan sonra 1 yil takrar denedik olmayınca iğneyle yumurta geliştirme ve çatlatma tedavisine basladik.ve gecen ay 5 yumurtam oluşmuştu. cok umutlanmistim. çatlatma iğnesinden 15 gün sonra evde test yaptım. Sonuç pozitifti.deliler gibi ağladım ağladım çook ağladım. Sevinçten ne yapacağımı bilemedim.esime ve bir kaç dostuma haber verdim.doktorumu aradım ağlayarak ona teşekkür ettim.kan testimde 100.02 çıkmıştı. Bi sonraki 140 sonra 135...bi gariplik vardi.doktor kontrolüne alındım. değerim düşüyordu.kanaman başladı. Önce kimyasal gebelik teshisi konuldu. Evde dinlenmeye başladım.kanaman az ama neredeyse simsiyahtı.doktorum kontrole çağırdı.yeniden kan verdim. değer 500 çıktı. Sonra 630. Dış gebelik geçiriyorum su anda.yarin yani bayramın 2. günü iğneyle gebelik sonlandirilacak.
o kadar mutsuz ve bitik durumdayim ki ağlayacak hal kalmadı. ..ne umudum kaldı ne direncim...ailem bile bilmiyor bu son durumu...sadece esimin omuzunda Ağlıyorum saatlerce...
cok korkuyorum anne olamayacam diye. Polip, perde,tıkalı tüp ve dış gebelik....bu kadarı çok fazla...
acım hafiflesin diye yazıyorum. ..ama nafile...şuram da yüreğimde kocaman bir ağrı. ..sesimi duyan var mi...
ayyy çok geçmiş olsun bunlar doktormu kasap mı acaba insanların umutları bu kadar değersizmi yaa allah insafa getirsin bunlarıÖncelikle böyle sıkıntılarla uğraşan herkese geçmiş olsun
Benimde 3 ay önce bebeğimin kalbi durduğu söylendi ve kürtajla aldılar patalojiye gönderildi Kartal Umut Hast Birsen hn gidiyordum bana MOL gebelik olduğumu söyledi ne demek bu ilk defa duyuyorum dedim "kanla alakalı bişey tam olarak bende bilmiyorum araştırılıyor" dedi bunu söyleyen yılların kadın doğum dru neyse ben işin ucunu bırakmadım Prof gittim elimdeki tahlil sonuçlarını ve pataloji sonucunu gösterdim Mol Gebelik falan değilmişim neden kalbinin durduğunu araştırmaya başladım bi dünya tahlil yaptık bi sorun çıkmadı ama bebeğim yok henüz. Bunları yazdım çünkü bir dr güvenmemek lazım ben aptal gibi bebeğimi almalarına izin verdim ağlamaktan helak olmuştum sağlıklı düşünemedim başka dr gidicem diye diye ameliyata girdim bu işte ihmali olan kimseye hakkımı helal etmiyorum çok zor ve çok acı günler yaşadım Rabbim kimseye yaşatmasın Allahım isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin inş
Yazdıklarınızı okudukça ağlıyorum son olsun bu üzüntülerimiz umarım buradan güzel yazılarınızıda okurum hepiniz sağlıkla kalın hep mutlu olsun inş
ayyy çok geçmiş olsun bunlar doktormu kasap mı acaba insanların umutları bu kadar değersizmi yaa allah insafa getirsin bunları
amin amin allahım sana bunu yaşatanları da yola getirsin ki kimsenin canını bir daha yakamasınlarSaol canım benim bebeğim meleğim oldu ama bu dünyada ama öteki dünyada benim yaşadıklarımın hesabı mutlaka sorulacak biliyorum Rabbim hidayet versin sabır versin bizlere
Mesajin beni cok duygulandırdi...oncelikle usenmeyip yazdigin için cok tesekkur ederim.o kadar zor zamanlardan gectim ki...içimin yangını her gecen gun dahada büyüyor. ..umuyorum ki biz ve bizim gibi acıyla sınanan kadinlar için umut hiç bitmesin...belki benden daha zor bir durumdasin ama benden cok daha güçlüsun.güçlü olmayada devam et....sevgiyle kal guzel insan...Canim benim gecmis olsun ama olaya soyle bak senin umudun var! Bak ben 21 yasindayim ve yumurtalarim bitmek uzere.Dusunebiliyor musun? Erken yumurta yetmezligim var.Belki cok guzel bir rahmim vardir bilmiyorum hsg cekilmedim hic zaten yeni evliyim , belki hic polip yok perde yok vs ama neye yarar? Yumurtam biterse hepsi bos ve daha sadece 21 yasindayim.Bu yasta veda etme ihtimalim var annelik hayalime tum omrum boyunca ustelik hayal bile edemeyecegim.Cok zor surecler geciriyorsun farkindayim Allah kolaylik versin sana acini anliyorum hem de cok iyi anliyorum ama yumurtalarin varsa umudun hep vardir bunu unutma.Yumurta biterse iste o zaman kotu cunku yumurta urettirecek hicbir yol yok dogustan belirleniyor yumurta sayisi.Derdini kucumsemek icin soylemiyorum bunu sadece cok uzulme diye soyluyorum , biraz dinlen toparlan ve ayaga kalk kaldigin yerden devam et derim.Rahmin konusunda da en iyi doktorlara gidip cozumler bulabilirsin cerrahide bu konuda ün yapmis doktorlar vardir mutlaka, tupleri laparoskopi ile acamiyorlar mi neden aldiracaksin ki? Umudunu kaybetme tatlim insallah cok uzulmeden kavusursun yavruna , bana da dua et lutfen olur mu ?
Rica ederim canim ben de senin mesajini okuyunca icim burkuldu.Her seyin ust uste gelmis senin de.Cok zor bir dert Allah kimseye vermesin ama en azindan umudunu yitirmemen icin cok sebep oldugunu belirtmek istedim.Insan korkuya kapiliyor hic olmayacakmis gibi geliyor haklisin hele de her negatif sonuc ya da her olumsuz gelismede bunu hissediyor ama dedigim gibi hic olmamasi durumu bir tek yumurtan biterse var onun disindaki sorunlarina cozum bulunabilir bu yuzden asla umudunu kaybetme olur mu? Bu kadar umutsuz olmana gerek yok yani :) Herkesin imtihani farkli bu hayatta ama insallah en kisa zamanda kavusursun yavruna canim :) Dinlen biraz gez dolas kafani dagit derim surekli cocuk meselesine odaklanmak da hayati zehir eder insana.Kendine iyi bak, sevgiler :)Mesajin beni cok duygulandırdi...oncelikle usenmeyip yazdigin için cok tesekkur ederim.o kadar zor zamanlardan gectim ki...içimin yangını her gecen gun dahada büyüyor. ..umuyorum ki biz ve bizim gibi acıyla sınanan kadinlar için umut hiç bitmesin...belki benden daha zor bir durumdasin ama benden cok daha güçlüsun.güçlü olmayada devam et....sevgiyle kal guzel insan...
amin amin allahım sana bunu yaşatanları da yola getirsin ki kimsenin canını bir daha yakamasınlar
ÇOK GEÇMİŞ OLSUNOncelikle burdan sesimi duyan herkese merhaba...
2.5 yildir suren ve her gecen gün kabusa dönüşen zor süreçle karşı karsiyayim.
Evet tam 2.5 yıldır anne olmak için cirpiniyorum.evlendikten 6 ay sonra cocuk sahibi olmak icin korunmayi biraktik.1 yil dolunca okulumun yaninda bulunan hastaneye öylesine bir genel kontrol için gittim.ilk yıkıcı darbeyi orda öğrendim. rahimde 2 polip tespit edildi.cabucak karar verip burdaki en iyi doktorun müdahale si ile poliplerim alındı.
bi süre yine bekledim. çalışmalar sonuçsuz kalınca kendi alanında isim yapmış baska bir doktora gittim.ve zor günler basladi. rahimde 2 cm büyüklüğünde bir polip ve rahmi kaplayan bir perde varmış. Ne hikmetse bunu diğer doktorum görmemiş. gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra bir kez daha ameliyat oldum. Ameliyat sırasında doktorum sol tüpümum kapalı olduğunu fark etmiş.yani polip perde ve tikali bir tüp. ..hayatimin en zor gunleriydi....
ameliyatim gayet basarili gecti. ameliyattan sonra 1 yil takrar denedik olmayınca iğneyle yumurta geliştirme ve çatlatma tedavisine basladik.ve gecen ay 5 yumurtam oluşmuştu. cok umutlanmistim. çatlatma iğnesinden 15 gün sonra evde test yaptım. Sonuç pozitifti.deliler gibi ağladım ağladım çook ağladım. Sevinçten ne yapacağımı bilemedim.esime ve bir kaç dostuma haber verdim.doktorumu aradım ağlayarak ona teşekkür ettim.kan testimde 100.02 çıkmıştı. Bi sonraki 140 sonra 135...bi gariplik vardi.doktor kontrolüne alındım. değerim düşüyordu.kanaman başladı. Önce kimyasal gebelik teshisi konuldu. Evde dinlenmeye başladım.kanaman az ama neredeyse simsiyahtı.doktorum kontrole çağırdı.yeniden kan verdim. değer 500 çıktı. Sonra 630. Dış gebelik geçiriyorum su anda.yarin yani bayramın 2. günü iğneyle gebelik sonlandirilacak.
o kadar mutsuz ve bitik durumdayim ki ağlayacak hal kalmadı. ..ne umudum kaldı ne direncim...ailem bile bilmiyor bu son durumu...sadece esimin omuzunda Ağlıyorum saatlerce...
cok korkuyorum anne olamayacam diye. Polip, perde,tıkalı tüp ve dış gebelik....bu kadarı çok fazla...
acım hafiflesin diye yazıyorum. ..ama nafile...şuram da yüreğimde kocaman bir ağrı. ..sesimi duyan var mi...
PEKİ CANIM ŞUAN NE DURUMDASINDis gebelik cok zir bir sureçmis...allah kimseye yasatmasin...gebeliği sonlandirmak icin once bir doz igne vuruldu. 2 gun araliklarla sürekli kan verdim.ama igne gerekli etkiyi gistermedi.6 gün once 2.doz igne vuruldu.igne cok agir bir iğne. .cok canimi yaktı. ..sali değerim 700 e düştü. Cumartesi takrar kan verecem.sifirlanmasini umutla bekliyorum.3 ay korunmam gerekiyormus.ya sonra...icimde buyuk korkular var...ruh sagligimi yitirdim.cok yoruldum cokkk....Hiç gücüm kalmadi hiç. ..umarim bir gün burdan guzel haberler veririm size...
Şu anda hamileyim.yaklaşık 8 haftalık...PEKİ CANIM ŞUAN NE DURUMDASIN
PEKİ CANIM ŞUAN NE DURUMDASIN
nÖncelikle herkese merhaba...4 yıllık zorlu bir serüvenini ardından çok şükür hamileyim...Yıllarca burda ki bir çok kadının hikayelerini burdan okudum...şimdi başkalarına umut olma sırası bende..Hikayem çok uzun şöyle kısaca özetleyeyim:
2011:ilk Polip ameliyatı.tedaviler tedaviler ama sonuç yok.
2012:tekrar 2 polip ve rahimde perde ameliyatı.yumurta büyütme çatlatma tedavileri.sonuç yok.
2013:yumurta büyütme çatlatma tedavileri ve sonuç dış gebelik.iğneyle sonlandırıldı.psikolojik olarak bittiğim günler.3 ay korunma süresi.
2014:artık gözle görünen bi sorun yok.hiç bir tedavi uygulanmadı. Çalışmalara devam.umut hiç yok.hiçbir neden yok (!)ünüversitede yapılan sperm tahlilleri normal.yumurtlama normal ama sonuç yok.
2015 ekim:tüp bebek yapmaya karar verdik.yumurtalar toplandığı gün eşimin sperm tahlilinde hareketlilik ve morfoloji 0 (sıfır).buna rağmen 2 döllenmiş yumurta ama sonuç gene olumsuz.
2016 şubat:Kagan Aydos hocayla görüşüldü.istenen sperm dna testi istenilen merkezde yapıldı ve sonuç %42 DNA hasarı.çocuk sahibi olmak için tedavi şart denildi.
Bu süreçten sonra eşim sigarayı bıraktı. Kan pıhtılaşma ve genetik testlerini yaptırdık.bu ay tam eşimin tedavisini baslatacakken HAMİLE olduğumu öğrendim. Şu anda 6 +3 günlük hamileyim.hala şoktayız.sonuç ne olursa olsun 4 yıl içerisinde ilk defa gebe kaldım.hikayede çok detay var ancak bu kadar kısalta bildim.umarım birilerine umut olur..
lütfen Umudunuzu yitirmeyin...ben hala inanamıyorum bu yüzden başkasının hikayesini yazıyor gibi yazdım:))sevgiler