• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

umudumu yitirmek uzereyim

dirennnn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2014
19
10
3
Oncelikle burdan sesimi duyan herkese merhaba...
2.5 yildir suren ve her gecen gün kabusa dönüşen zor süreçle karşı karsiyayim.
Evet tam 2.5 yıldır anne olmak için cirpiniyorum.evlendikten 6 ay sonra cocuk sahibi olmak icin korunmayi biraktik.1 yil dolunca okulumun yaninda bulunan hastaneye öylesine bir genel kontrol için gittim.ilk yıkıcı darbeyi orda öğrendim. rahimde 2 polip tespit edildi.cabucak karar verip burdaki en iyi doktorun müdahale si ile poliplerim alındı.
bi süre yine bekledim. çalışmalar sonuçsuz kalınca kendi alanında isim yapmış baska bir doktora gittim.ve zor günler basladi. rahimde 2 cm büyüklüğünde bir polip ve rahmi kaplayan bir perde varmış. Ne hikmetse bunu diğer doktorum görmemiş. gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra bir kez daha ameliyat oldum. Ameliyat sırasında doktorum sol tüpümum kapalı olduğunu fark etmiş.yani polip perde ve tikali bir tüp. ..hayatimin en zor gunleriydi....
ameliyatim gayet basarili gecti. ameliyattan sonra 1 yil takrar denedik olmayınca iğneyle yumurta geliştirme ve çatlatma tedavisine basladik.ve gecen ay 5 yumurtam oluşmuştu. cok umutlanmistim. çatlatma iğnesinden 15 gün sonra evde test yaptım. Sonuç pozitifti.deliler gibi ağladım ağladım çook ağladım. Sevinçten ne yapacağımı bilemedim.esime ve bir kaç dostuma haber verdim.doktorumu aradım ağlayarak ona teşekkür ettim.kan testimde 100.02 çıkmıştı. Bi sonraki 140 sonra 135...bi gariplik vardi.doktor kontrolüne alındım. değerim düşüyordu.kanaman başladı. Önce kimyasal gebelik teshisi konuldu. Evde dinlenmeye başladım.kanaman az ama neredeyse simsiyahtı.doktorum kontrole çağırdı.yeniden kan verdim. değer 500 çıktı. Sonra 630. Dış gebelik geçiriyorum su anda.yarin yani bayramın 2. günü iğneyle gebelik sonlandirilacak.
o kadar mutsuz ve bitik durumdayim ki ağlayacak hal kalmadı. ..ne umudum kaldı ne direncim...ailem bile bilmiyor bu son durumu...sadece esimin omuzunda Ağlıyorum saatlerce...
cok korkuyorum anne olamayacam diye. Polip, perde,tıkalı tüp ve dış gebelik....bu kadarı çok fazla...
acım hafiflesin diye yazıyorum. ..ama nafile...şuram da yüreğimde kocaman bir ağrı. ..sesimi duyan var mi...

:-(:-(:-(:-(cooook gecmis olsun rabbim gonlune gore versin cok uzuldum yaaa:-(

Ayyy cok ozur dilerim uzgun isareti koymak istedim zatn sonunda koymusum gordugunuz gibi yanlis anlasilmasin... Kusura bakma

Çok çok geçmiş olsun allah acil şifalar versin bende kötü bişey duycam diye doktora gidemiyorum :( bir yıl oldu evleneli hiç korunmadıgım halde hala bişey yok allahım hepimizin gönlüne göre versin

Oncelikle burdan sesimi duyan herkese merhaba...
2.5 yildir suren ve her gecen gün kabusa dönüşen zor süreçle karşı karsiyayim.
Evet tam 2.5 yıldır anne olmak için cirpiniyorum.evlendikten 6 ay sonra cocuk sahibi olmak icin korunmayi biraktik.1 yil dolunca okulumun yaninda bulunan hastaneye öylesine bir genel kontrol için gittim.ilk yıkıcı darbeyi orda öğrendim. rahimde 2 polip tespit edildi.cabucak karar verip burdaki en iyi doktorun müdahale si ile poliplerim alındı.
bi süre yine bekledim. çalışmalar sonuçsuz kalınca kendi alanında isim yapmış baska bir doktora gittim.ve zor günler basladi. rahimde 2 cm büyüklüğünde bir polip ve rahmi kaplayan bir perde varmış. Ne hikmetse bunu diğer doktorum görmemiş. gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra bir kez daha ameliyat oldum. Ameliyat sırasında doktorum sol tüpümum kapalı olduğunu fark etmiş.yani polip perde ve tikali bir tüp. ..hayatimin en zor gunleriydi....
ameliyatim gayet basarili gecti. ameliyattan sonra 1 yil takrar denedik olmayınca iğneyle yumurta geliştirme ve çatlatma tedavisine basladik.ve gecen ay 5 yumurtam oluşmuştu. cok umutlanmistim. çatlatma iğnesinden 15 gün sonra evde test yaptım. Sonuç pozitifti.deliler gibi ağladım ağladım çook ağladım. Sevinçten ne yapacağımı bilemedim.esime ve bir kaç dostuma haber verdim.doktorumu aradım ağlayarak ona teşekkür ettim.kan testimde 100.02 çıkmıştı. Bi sonraki 140 sonra 135...bi gariplik vardi.doktor kontrolüne alındım. değerim düşüyordu.kanaman başladı. Önce kimyasal gebelik teshisi konuldu. Evde dinlenmeye başladım.kanaman az ama neredeyse simsiyahtı.doktorum kontrole çağırdı.yeniden kan verdim. değer 500 çıktı. Sonra 630. Dış gebelik geçiriyorum su anda.yarin yani bayramın 2. günü iğneyle gebelik sonlandirilacak.
o kadar mutsuz ve bitik durumdayim ki ağlayacak hal kalmadı. ..ne umudum kaldı ne direncim...ailem bile bilmiyor bu son durumu...sadece esimin omuzunda Ağlıyorum saatlerce...
cok korkuyorum anne olamayacam diye. Polip, perde,tıkalı tüp ve dış gebelik....bu kadarı çok fazla...
acım hafiflesin diye yazıyorum. ..ama nafile...şuram da yüreğimde kocaman bir ağrı. ..sesimi duyan var mi...
ben 3.5 yıldır ugrasıyorum cnm ben bı anlatsam yasadıklarımı aa benden kötulerı de varmıs dersın çok fazla fiziksel acı cektım cunku hala unutamıorum o anları çocuum da olmuyo zaten doğal yollarla umudunu kaybetme dıycem ama havada kalıyo maalesef kendımden bılıom ama uyıne de umudunu kaybbetme ayrıca dıs gebelıgın erkenden farkedılmıss bu cok guzel bı haber bence tüplerı bıle patlatabılıyor allah korusun canım hatta ılerlerse çok daha vahım durumlar meydana gelıyor bı kere oldu bundan sonra yıne olur cnm tasalanma bır yada ıkı ay kaybedersın en fazla sorunlar ortadan kalkmıs bence ve bu dıs gebelık tacıydı acıların bittiler şimdiden sonra çok güzel seyler olucak

Bugun doktora gittim.deger 900 küsür lere yükselmiş. Doktor biraz daha bekliyelim dedi. Yüzde 90 dış gebelik ama yeri tam tespit edilemiyor.en kotusu de tekrar dis gebelik yasama olasılığı m yuksek.bu yüzden doktor tüpümun alinmasinin daha dogru olacagini söyledi. Herşey sil bastan...
Elimde değil ne yapsam kendimi toparlayamiyorum...aklimda hep anne olmayacağım kaygısı. Bölük börcuk uykular...yeniden köruklenen korkular...
Cok yoruldum artik cook...böyle degildim aslında. ..bu ben degilim...en son ameliyatimdan çıktığımda narkozun etkisiyle "ağlama anne ben cok güçlü bir kadınım"demisim....ama şimdi tüm canlılığını yitirmiş bir bedenim sadece...geçecek biliyorum...içimi acıta acıta geçecek...derin yaralar kaza kaza geçecek. ..ama geçecek...beni benden alıp geçecek. ..
Cevap yazan vee sesimu duyan yada duyacak olan herkese şimdiden yurekten teşekkür ediyorum...dilerim bu son olur...

Bugun doktora gittim.deger 900 küsür lere yükselmiş. Doktor biraz daha bekliyelim dedi. Yüzde 90 dış gebelik ama yeri tam tespit edilemiyor.en kotusu de tekrar dis gebelik yasama olasılığı m yuksek.bu yüzden doktor tüpümun alinmasinin daha dogru olacagini söyledi. Herşey sil bastan...
Elimde değil ne yapsam kendimi toparlayamiyorum...aklimda hep anne olmayacağım kaygısı. Bölük börcuk uykular...yeniden köruklenen korkular...
Cok yoruldum artik cook...böyle degildim aslında. ..bu ben degilim...en son ameliyatimdan çıktığımda narkozun etkisiyle "ağlama anne ben cok güçlü bir kadınım"demisim....ama şimdi tüm canlılığını yitirmiş bir bedenim sadece...geçecek biliyorum...içimi acıta acıta geçecek...derin yaralar kaza kaza geçecek. ..ama geçecek...beni benden alıp geçecek. ..
Cevap yazan vee sesimu duyan yada duyacak olan herkese şimdiden yurekten teşekkür ediyorum...dilerim bu son olur...
canım sen daha uzulebılıyosun bı yerden sonra artık uzulmuosunda canım yanıyo dıosun ya bı sure sonra yanmıo maalesef en azından su anda hıslerın var bıde sen bu testlerı hep aynı merkezdemı olcturdun

Evet ayni merkezde.degerlerim şöyle.

100,145,136 5 gun sonra 500,630 bugun ki son değer 920. Koyu kahve kanamam az az devam ediyor.doktorum önce iğneyle sonlandiralim dedi.deger artinca biraz daha bekliyelim dedi. Sol tüpüm yari tikaliydi zaten.bi daha aynı seyi yasayabilirim diye tüpü aldirmak daha mantıklı geldi.bayramin 4.gunu tekrar kan verecem.kollarim su anda mosmor zaten.:((( artik herseye hazirim.ne olacaksa olsun bitsin.zaten hic bir duygu kalmadi bende.

Canim bende ayniyim hergunym aglamakla geçiyor hamilelerin görünce çok üzülüyorum bayramda ekimi ölecek gece uykylarimi bilecek bi evladim yok

Keşke seni teselli edecek durumda olsam...keşke sana takma diyebilsem...çok Üzgünüm cokk...agzimdan cikmiyor teselli sözcükleri. ..

canım benim inşallah bi mucize olur dış gebelik değildir.bende ilk çocuk düşündüğümde doktora görüneyim demiştim, doktor hiç bi problem yok demişti. 3-4ay denedik olmadı. sonra başka şehire taşınma olayımız oldu 4-5 ay erteledik. sonra yine 3-4 ay denedik olmadı. sonra başka doktora gittim 2.5 cm çikolata kistin var 2 ay daha dene olmazsa ilaç tedavisi yapalım dedi.neyse doktorun ukalalığı ve azarlayıcı tavrı hiç hoşuma gitmediği için aynı hastaneden başka doktora göründüm 2 hafta sonra.o da hem çikolata kistini gördü hem de 2 cm polibin var hemen almamız lazım dedi ve bir gün sonrası operasyonla polip alındı. polip alınırken rahim kalınlaşması olduğunu farketmiş doktor ve patoloji sonucu da bunu doğrulayınca bu kez rahim kalınlaşması için 4 ay ilaç kullandım ve bu sürede korunduk yine.ben de çok üzülüyordum o kadar çok zaman kaybettim ki diye...4 ay sonra kontrole gittiğimde yine aynı operasyon yapıldı(küretaj) ve parça alındı. çok şükür bu kez bi sorun kalmamıştı rahim kalınlaşması düzelmişti ufak tefek de polipler varmış hala ama doktorum onlar sorun olmaz ,calışmalara devam edebilirsiniz dedi.ben de çok üzülüyordum çok zaman kaybettim diye...ama iyiki de ilk doktoru değiştirdim çünkü polibi ve kalınlaşmayı farketmedi.neyse 2 ay daha denedik yine bişey yok....ben nasıl takıyorum ama niye olmuyo niye olmuyo diye. yumurtlamaya dikkat ediyorum her seferinde yastık koyup uzanıyorum...sonraki ay aşırı saç dökülmesiyle dahiliyeye gittim ferritin 2.3 çıktı demir depolarım boşalmış..doktora çocuk da düşünüyoruz dedim, bence vücudun kendini toparlamadan düşünme dedi.ben de zaten kanım az gebelik de olsa bebeğe faydası olmaz diye herşeyi akışına bıraktım o ay ne yumurtlamaya dikkat ettim ne de uzandım ilişki sonrası.bebek düşüncesini kafamdan çıkardım ve o ay mücizem geldi...umudumuzu yitirmeyelim...lütfen çok düşünmeyin siz de belki de o yuzden olmuyordur.rabbim isteyen herkese nasip etsin en kısa zamanda.inşallah güzel haberlerini alırız burdan

bizi haberdar et olur mu son durumlardan. allaha emanet ol...rabbim herkein gönlüne göre versin

Evet ayni merkezde.degerlerim şöyle.

100,145,136 5 gun sonra 500,630 bugun ki son değer 920. Koyu kahve kanamam az az devam ediyor.doktorum önce iğneyle sonlandiralim dedi.deger artinca biraz daha bekliyelim dedi. Sol tüpüm yari tikaliydi zaten.bi daha aynı seyi yasayabilirim diye tüpü aldirmak daha mantıklı geldi.bayramin 4.gunu tekrar kan verecem.kollarim su anda mosmor zaten.:KK43:(( artik herseye hazirim.ne olacaksa olsun bitsin.zaten hic bir duygu kalmadi bende.
merak etme bence bu son olcak hem allahtan umut kesılmez belkı saglıklıdır ama tuplerını kaybedersen tüp bebek yaptırmak zorundasın

Canim cok gecmis olsun. Umidini yitirme. Olumsuz olsa da Allah in bi bildiği vardir. Ben 6 yillik evliyim. Evliligimin 3 senesinde bebek olsun istedik ama adet duzensizligim vardi. Kilo da var. Gittim muayneye hamilesin dedi doktor. Cok sasirdim tabi. Ama sonra kan tahliliyle olmadigimi soyledi. Başka doktora gittim.kasinti oluyodu ,bazen ufak tefek kanamalar. Muayne sirasinda doktor ve asistani rahmime bakip tartışıyor lar. Muayne Sonrasinda aldı kagdi kalemi eline kanser oldugumu anlatiyo. Onkolojiye gittim uyusturmadan rahimden parca kestiler hala makasin acisini hissediyorum. Tahlil falan filan 2 ay rahim kanseri oldugum dusuncesiyle iskence gibi gecen gunlerim oldu. Sonuc kanser olmadığımdi.. O sene daha hic bi kadin dogumcuya gitmedim. 1 sene de taş dusurdum bobrekte.tabi Bebek istiyosun. Doktora gene gidelim dedik babam vefat etti. 1 sene onun acisiyla baslamadim. 6. Sene yani bu sene agustosta gittim. Insilun hormonu calismiyo. Seker var. Atakent acibsdemde doc. Dr gittim adam paragoz. Rahim filmi istedi kenfi ceknefi radyolog asistani cekti filmi uyusturun dedigim halde uyusturmadan yapti. 4 -7 gun ayagi kalkamadim adam beni mafetti. Doktor cift rahim var dedi 20 milyar para istedi kendinden emin olsa neyse. Arastirdik Bahçeci tup bebek merkezine gidiyoz simdi. Doktorum erbil bey normal muaynede perde olfugunu anladı. Ameliyat oldum 10 gun oldu. Sol tupum de kapali korkuyorum senin gibi. Bazen düşünüyorum butun aksilik beni buldu diye. Ama şu da bi gercek. Allah tan hayırlı sağlıklı bir bebek istiyorum hep. Eger olmuyorsa bu benim icin belki daha iyidir diyorum. Yas da 31 oldu. Bu yastan sonra olmayabilecegi hep aklimda. Sebepler cok cunku. Olmazsa da dünyanın sonu değil. Esim de benim sagligimi daha cok onemsiyo. olmazsa yetimhane den aliriz. Bi bebegin hayati kurtulur. Bi insanin kaderini değiştirebilirsiniz. Isyan etmeyin . Ama genede bunu okuyan herkesten saglikli bi bebek duasi isteyelim. Allah buyuktur.

merhaba öncelikle çok geçmiş olsun teslli için söylemiyorum ama inan sende daha kötü durumda olnalar var allahım hepimizin gönlüne göre versin ameliyat olduğun doktor sana bebeğin olmaz diye bir şey söyledimi sana eğer söylemediyse en kötü ihtimal tüp bebek yptırırsın benimde normal yollardan olmadı tüp yaptık olmadı şimdi de miyomlarım oluştu ameliyat olacam bende korkuyorum ama ne yapalım gelen Allahtan mooralini yüksek tut henüz herşey bitmiş değil

merhaba öncelikle çok geçmiş olsun teslli için söylemiyorum ama inan sende daha kötü durumda olnalar var allahım hepimizin gönlüne göre versin ameliyat olduğun doktor sana bebeğin olmaz diye bir şey söyledimi sana eğer söylemediyse en kötü ihtimal tüp bebek yptırırsın benimde normal yollardan olmadı tüp yaptık olmadı şimdi de miyomlarım oluştu ameliyat olacam bende korkuyorum ama ne yapalım gelen Allahtan mooralini yüksek tut henüz herşey bitmiş değil

Doktor ameliyat sonrasi adet olunca gel dedi sonrasinda sol tupum kapali ona bakacak bakalim sonra ne diyecek

Back