Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
merhaba arkadaşlar şubat sonu mart başı gibi ALLAH nasip ederse umreya gidicem negibi hazırlıklar yapmak gerekiyor 1,5 yaşında kızım var desteğinize ve tecrübenize ihtiyacım var....
merhaba canım bende 26 ocakta Allah izin verirse gidicem
ferace aldım ben eşimede ihram aldık işte havlu tavafta giyilecek pisipisi denilen ayakkabı terlik
gecelik bunları aldım yiyecek kırtasiye kozmetik bunlar içinde ayrı hazırlık yaptım bakalım mevla kabul buyursun umremizi kolaylaştırsın
buarada hac ve umre ile ilgili belgesel izledim ayrıca kitaplar alıp gezilecek yerlerede baktım sen neler yaptın?
merhaba arkadaşlar şubat sonu mart başı gibi ALLAH nasip ederse umreya gidicem negibi hazırlıklar yapmak gerekiyor 1,5 yaşında kızım var tecrübenize ihtiyacım var....
Öncelikle Rabbim şimdiden mübarek eylesin.
Ben 2 defa gittim.Allah inşaallah 3.de nasip eder.Bebeğinle gideceksen biraz zor olur canım.Hatta baya zor olur.Oraya gidince inş. görürsün;bulunduğun süre içinde uyumak ve yemek dışında sadece ibadete dayalı yaşıyorsun.Uyku süreleri azalıyor.Bu yoğun sürede bebek seni zorlar gibi..Ben ikisinde de götürmedim çocuklarımı..hmm oradayken keşke burda olsalar diye özendim ama çocuklu bayanları gördükçe,büyüdükten sonra gelmeleri gerektiği kanısına vardım.bu konuda kararlıysan Allah kolaylık versin..
Orada kıyafet olarak;ilk gittiğimde açık renk ince kumaştan uzun bir gömlek-pardesü arası birşey diktirmiştim.Altınada bol dule kumaştan pantolon..Giyimi rahat olsada zamanla çevreden rahatsız olmaya başladım.Bayanların yüzlerine satıcılar rahatsız edici şekilde bakıyorlardı.Oranın yerli halkının giydiği siyah elbise ile peçe takmaya başlayınca çok rahat ettim.
Kabe içinde giymek için normal örgü patik tavsiye ederim.Yerler mermer olduğu için zmanla ayak tabanları acımaya başlıyor.Pisi pisi hem ince gelir hemde hava aldırmaz,terletir.Fazla kıyafete bile gerek yok..Bana iki tane siyah elbise yetiyordu.Bol bol iç çamaşırı alın onun yerine..Ayrıca Medine biraz soğuk olur.Sabah namazına giderken çenemin zıngırdadığını hatırlarım.Onun için kazak,yelek gibi şeyler alabilirsiniz.Birde polar şal..Üşüdükçe omuza dizlere sarılabilir.Mermer üzerinde oturukende altınıza alırsınız.
Konaklama tipiniz nasıl bilmiyorum,yemek konusuna gelince ben fazla yemek ayırmam ne olursa yerim lakin orada verilen yemekler yöresel baharatlar kullanılarak pişiriliyor.Türk aşçılı otele düşerseniz ne ala ama onlarda da arap yemeğine meyillik vardı.Bu konuda ilk gittiğimde zorlandığım için pratik şeyler aldım.Yiyecek götürmeyi düşünüyorsan önerilerde bulunabilirim.
Bu arada oralarda regl olmak için hap kullandım.Gitmeden birkaç gün evvelden başlardım.Dönünceye kadar..
aklıma şimdilik bunlar geldi..Senin merak ettiğin birşey olursa sorabilirsin..
ALLAH razı olsun bende pek yemek seçmem ama kızım için ne götürebilirim orda alışveriş merkezi varmı acaba kızımı kimseye bırakmak istemiyorum 2 haftalığına gidicem 4 yıldızlı bir otelde kalıcaz gurupla beraber..
benim annem de gidecek :) şubat ve mart ayı
ama hangısı olduğundan emin değilim, unuttum![]()
Allah, annenize hayırlı ömürlü gidip gelmek nasip etsin..
cnm ALLAH kabul etsin bizde gittik geldik 1 sene oldu kızım 1,5 yaşındaydı gitmeden 5 gün önce hamile olduğumu öğrendim şimdi nurtopu gibi bir oğlum var ALLAH ım cümle ümmeti muhammet ile benim evlatlarımıda bağışlasın resimleriniz çok güzel rabbim tekrarını nasip etsin hepimize amin..Bız de cocuklarla gıttık resımler ve umreden notlar burda
cnm ALLAH kabul etsin bizde gittik geldik 1 sene oldu kızım 1,5 yaşındaydı gitmeden 5 gün önce hamile olduğumu öğrendim şimdi nurtopu gibi bir oğlum var ALLAH ım cümle ümmeti muhammet ile benim evlatlarımıda bağışlasın resimleriniz çok güzel rabbim tekrarını nasip etsin hepimize amin..