uluslararası ticaret okuyan veya bilgisi olan?

mechante_fille

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2010
20
0
86
Bursa
merhaba kızlar;
bu sene sınavlara giricem ve uluslararası ticaret var şu ara aklımda. İş olanakları çok iyi vs vs diye duyuyorum ama onun dışında pek bir bilgim yok, yardımcı olabilecek kimse var mı? Şimdiden teşekkür ediyorum :)

Buyrun benim
İş olanakları güzel. Yabancı dil gerekli.
Onun haricinde ithalat- ihracat departmanında çalışmak istemezsen gümrükte de memurluk veya müşavirlik yapabilirsin.
Tabi ayrıca müşavirlik sınavına girmen gerekiyor öncelikle.

Ben dış ticarette okuyorum. uluslararası ticaret güzel bir bölüm ama bu bölümü güzel bir üniversitede okumanı tavsiye ederim.
Devlette boğaziçi ve galatasaray'Da var. Galatasaray'ın puanı Boun'a göre daha makul. Ders içeriklerine bir bak istersen çok genil bir yelpaze, pazarlama, muhasebe, ticaret,işletme, iktisat her şeyden harmanlanmış. Yani mezun olduktan sonra istediğin her alanda işe girebilirsin, önü açık bir bölüm oldugunu düsünüyorum.

arkadaşım o bölümü bitirdi ingilizce ve almancası olduğu halde iş yönünden şanslı olamadı istanbul da malesef. en sonunda bankaya girdi şimdi 2 yıldır bankada çalışıyo. ama aldığı para da küçümsenecek bişey değil bunu da belirtiyim.

ben bu yıl kazandım GAziantep ünv. uluslararası ticaret ve lojistik bölümünü.. ben de iş imkanları çok diye tercih eetim bu bölümü duyulmamış pek ama geleceği parlak bi alan diye düşünmekteyim.. biz şimdi iibf nin gördüğü dersleri görüyoruz ilk 2 yıl böyle olucakmış 3 ve 4. sınıflarda ticaret ve lojistik dersleri yani alan derslerimizi görecekmişizz.. önceliklee mezun olunca ingilizce garanti bilmeniz gerekiyor yanındada ayriyetten bir dil .. her meslekte oludğu gibi bu bölümdede kendini geliştirmen önmeli özellikle özel sektörde çalışmayı düşünüyoırsanız..henüz yolun başında olduğum bu kadar yardımcı olabildimm:)))

Eğitim dilin ingilizce ise ve yanında bir dil daha veriyorsa çok rahat iş bulursun canım.
Özelde istersen ithaat-ihracat departmanlarında devlette istersen gümrükte çok iyi maaşlarla çalışırsın. Ancak sosyal bir bölüm olduğu için dışa dönük ve yenilikleri takip eden bir kişi olman gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…