Ülseratif Kolit ve Gebelik

coffee84

Guru
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2012
576
243
303
Arkadaşlar konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama belki bir gören olur cevaplayan olur diye sormak istedim çünkü içim içimi yiyor. Ülseratif kolit hastasıyım ve salofalk tablet kullanıyorum. 7 haftalık hamileyim. Gastro doktoruma göre günnde 3 defa 3 hap alıyorum yani toplam 9 ve bebeğe hiçbir zararının olmadığını söylüyor. Kadın doğumcum ise 3 te bire indirmemin daha iyi olacağını hatta önümüzdeki 1,5 ay hiç içmesem daha iyi olacağını söylüyor. Arada kaldım Hastalığım aktifleşirse kanamalı ishal oluyor o daha kötü ve zararlı. Başına gelen var mı? Hamileyken salofalk tablet kullanan var mı? Çok teşekkürler.

Geçmiş olsun çok .

Bende uzun yıllar ülseratif kolitle cebelleştim.

Bende gebelik sonrası ... oğlum 6 aylıkken başlamıştı. Günde 14 ilaç... lavman bir sene

Emzirmeyi kesmem gerektiği söylenmişti .

Hamilelik durumunda çok bilgim yok açıkcası ama bu hastalıkla uzun zaman mücadele etmiş biri olarak yazmak istedim.

Bağırsağın %99 u yara idi , tam tutulumlu diye geçiyordu adı.
Her sene 2 kez kolonoskopi ...

Geçti ama. En çokta bunu yazmak için girdim.
3 senedir bağırsak tamamen temiz .

Aynı ilacın lavmanını kullanıyordum ben.

Ve daha bi dolu ilaç.

Sonra hastalığı unutmaya karar verdim.
Yokmuş gibi davrandım.
Hayataki takıntılarımı rafa kaldırdım.

Geçti.

Umarım seninde geçer.

Hayırlı doğumlar diliyorum.

Kadın doğumcunu dinlenmende tavsiyem olur sadece .

Tekrar geçmiş olsun

Ne güzel geçmiş seninki çok geçmiş olsun tekrar. Ben çok korkuyorum hamile olduğum için.

Merhaba ben ülseratif kolitim. İlk çocuğum sağlıklı doğdu ilaç kullandım. Şimdi ikinciye hamileyim. İlkinde kötü hiçbir şey olmadı. Bunda öğrendiğim gibi ishal oldum. Ne olacak bilmiyorum

Merhaba bende ülseratif kolit hastasıyım bebek düşünüyoruz. Geçirdiginiz süreç hakkında bilgilendirir misiniz? Hastalık çok kafama takılıyor.

Çok geçmiş olsun eczacınıza bi sorun gebelik için hangi katagoride bu ilaç onlar daha iyi bilir

İnternetten araştırdımB kategoriymiş.hastalığın sonuçlarını düşündüğümde kullanmak daha mantıklı gibi geldi bana. Tabi eczacı na sormanda fayda var

Eklentiler

• 0BB1D3E3-AA38-41AE-AD63-7FAFEB2F693A.jpeg
    74,7 KB · Görüntüleme: 133
Hastalığı takmayın. Ben 7 yıldır hastayım. İkinci çocuğu yapıyorum. Doktorda önemli Ankara'da Ahmet Uyguna gidiyorum. Ve hamileyken ilaç kullandim. Herkeste ne kadar risk varsa bizdede o kadar var

Merhaba arkadaşlar bnde 7 haftalık gebeyim 2 haftadır atak dönemindeyim cok agır geçmiyor ama kanama oldugu için biraz halsiz kaldım tabi. İlaç dozum 3*2*3 10 gün bekliyoruz düzelmezse sanırım prednol başlicak doktorum. Gebe ikrn prednol kullanmak zorunda kaldınız mı peki?

Cnm merhaba konuyu öncesinde actıgın için sorıyorum bende ü. Kolit hastasıyım dediğin sayıda ilaç kullanıyorum ve 10 haftalık gebeyim. Hatta orta derecede atak geciritorum. Bebeğin saglıklı dogdu mu?

Cnm merhaba konuyu öncesinde actıgın için sorıyorum bende ü. Kolit hastasıyım dediğin sayıda ilaç kullanıyorum ve 10 haftalık gebeyim. Hatta orta derecede atak geciritorum. Bebeğin saglıklı dogdu mu?
[/QUOTE]

Merhaba bende ülseretif kolit hastasıyım 15+3 hamileyim ve son 1 haftadır hastalığım alevlenme dönemime girdi doktorum imuran başlatacak imuran kullanıp sağlıklı bi şekilde bebeğinizi kucağınıza aldınız mı nasıl işledi sizin süreciniz lütfen cevap yazarsanız sevinirim

Merhaba prednol kullandınız mı bende 15+3 gebeyim doktorum imuran başlatacak ülseretif kolit atağım var 1 haftadır süreciniz nasıl işledi Bilgi verirmisiniz çok korkuyorum

Hastalığı takmayın. Ben 7 yıldır hastayım. İkinci çocuğu yapıyorum. Doktorda önemli Ankara'da Ahmet Uyguna gidiyorum. Ve hamileyken ilaç kullandim. Herkeste ne kadar risk varsa bizdede o kadar var
Merhaba hangi ilacı kullandınız mesela bağışıklık sistemini baskılayıcı gebelikte D yani hamilelikte kullanılmaması gereken ilaç grubunda olan “imuran” isimli ilaçtan kullandınız mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…