- Konu Sahibi pembe dusler
-
benm en büyük korkum hastalığın çok ilerlemesi ve bağırsağın dışarı alınması(( allah kimsenin başına vermesin böyle bişey.ve bağırsak kanseri riski de varmış ilerleyen zamanlarda..sene de bir kez kolonoskopi olmak gerekiyor.1 kez kolonoskopi oldum ve birdaha asla olmam dedim.
merhaba cnm ben senelerdir yaşadığım için bu hastalığı her türlü kolonoskopi yaptırdım uyuşturucu iğneyle,genel anesteziyle,hiç anestezisiz(korkunçtu)ama en son kapsülle yaptırdım çok rahattı tabi benim sigorta karşıladı yoksa çok pahalı eğer imkanın varsa kontrollerini bu şekilde yaptırabilirsin ama parça alınması gerekirse gene kolonoskopi yapılması gerekecek
bende uyuşturucu ile bir kez oldum hiç hissetmedim acı falan ama kolonoskopinin hazırlık aşaması çok kötü. 4 litrelik ilaçlı su ve lavman iğrenç bişey.tez zamanda iyileşiriz inşallah.çörek otu ve pekmez iyi geliyormuş.pekmez yiyorum ama çörekotuna başlayacağım
bende 10 gündür ne kanama ne iltihap hiç bişey yok.günde 1 kez 500mg salofalk fitil kullanıyorum.10 gündürde kestim ilacı hiçbişey yok allaha şükür.acaba ilaca devam etmelimiyim.bağırsaklarım biraz dinlensin diyorum.resmen ilaca karşı bağışıklık kazandı bağırsaklar.bilmem yanlış mı düşünüyorum. yaklaşık 1 aydır aç karnına 1 tatlı kaşığı pekmez yiyoruym.onun iyi geldiğini düşünüyorum
ben de 1,5 yılık ülseratif kolit hastasıyım. o kadar rahat bir karakterim vardır ki...duygusal değilimdir ve hiç bir şeyi kafama takmam, hastalığın stres kökenli olduğunu düşünmüyorum. doktorum genetik olduğunu söylemişti, amcamın kızında da aynı hastalık mevcut.
teşhis konduğunda 1 aydır ishaldim, günde 15 kez wc ye gidiyordum. solofalk lavman ve granu stix kullandım. 1 haftaya hiç bir şikayetim kalmamıştı. o dönem nişanlıydım, evlilik hazırlığı derken ilaçlarımı ihmal ettim ama hiç bir şikayetim olmadı. evlendik ve hamile kaldım, beynimde hastalığı bitirmiştim, atak dönemine asla girmeyeceğim diye kendimi telkin ediyordum. 3. aya kadar ilaç kullanmadım veeeeee tekrar atak dönemine girdim. bu sefer ki farklıydı. 1 buçuk ay remisyona giremedim ve 8 kez kortizon kullanarak düzelebildim. doktorum ilaçlarımı kesmeseydim bir sorun olmayacağını söyledi. gebelik boyunca kullandım. doğumdan sonra lavmanı düzenli yapamadım. bir de kendimi halsiz hissettiğim için demir ilacımı kullanmaya başladım. kanamam tekrar başladı ve gene 1 buçuk ay atak dönemi yaşadım. demir kesnlikle dokunuyor. şuan da kızım 6 aylık, geçen hafta gene atak dönemine girdim. gebelik kesinlikle vücut direncini düşürüyor, atak dönemlerim uzun sürüyor. sanırım bu sefer ki atak dönemine bitkisel ürün kullandığım için girdim. akrabamız farmakolog ve bana bir karışım hazırlamıştı, onu içtikten sonra kötü oldum.
doktorum bana diyet vermedi, bu yaz sonu kontrole gideceğim.
doğum kontrol haplarının uyarılar kısmında zaten ü.k hastaları kesinlikle kulanmamalıdır yazıyo ağrı kesiciler dışında (onlarda dr. önerdikleri)hiç bir ilaç antibiyotik tarzı özellikle kulanılmamalı ben 8 yıldır rahatsızım verilen haplarda hiç bi işe yaramıyor en fayda eden lavman vede en zararsızıbende 1 senedir ü.k hastasıyım.benm şikayetim kanama ile başladı ve daha sonra iltihap geldi.kolonoskopi yapıldı ve rektumda çıkış kısmında hastalık olduğu söylendi.fakat kan ve dışkı tahlilerim gayet normal çıktı.doktor bana ilaç vermedi psikolojik olabilir dedi.ağrı falan hiç olmuyor bende.biraz zamana bırakalım dedi.peki dedim ilerlemezmi hastalık? bunun ilerlemesi bağırsağın delinmesi diye birşey yok dedi bana.hem de dr proftu yani.fakat zamana bırakılacak birşeyde değil kanama ve iltihaplar artmaya başladı.günde düzenli olarak 4-5 kez wc ye gidiyordum.sonra başka bir doktora gittim 4 ay sonra.doktor bana bağırsağının %1 inde hastalık var ve çıkış kısmnda sadece şanslısın dedi.500 mg salofalk ın fitilini verdi sadece.günde 1 tane kullancan dedi.iyleştikçe düzelme oldukça 2 günde bir, daha sonra da haftada bir kullan dedi.kolit hastalığının iyileşme durumu yok ama senin başlangıç olduğu için iyileşme ihtimali var dedi.sadece süt yasak ve hijyeninden emin olmadığın yiyecekleri yememem gerektiğini söyledi.ilacı 6 aydır kullanıyorum ama kanama az da olsa oluyor. ama tamamen iyileşeceğine inanıyorum.ben de sedef hastalığı vardı kii bu hastalıkta ömür boyu süren bir hastalık.fakat yaklaşık 9 senedir hiç olmadı iyileştim tamamen.hastalığın bitmesinde inanç çok öenmli bence.bağırsaklarımıza nelerin iyi gelmediğini bizim kendimizin keşfetmesi lazım.dışarıda yemek yediğimde benm bağırsaklar ölüyo sanki. doktor çiğ köfte yeme demişti temiz yapılmadığı için.çiğ köfte yediğimde de kanamanın arttığını gördüm. bizim bi akrabamızında kolit hastalığı varmış zeytinyağlı limonlu havuç salatası yiyerek iyileştiğini söylüyor. kudret narı ve enginarın iyi geldiğini duydum. sizlere sorum doktora hangi aralıklarla gidiyorsunuz.ben doğuda görev yaptığımdan 6 aydır kontrole gidemedim.tekrar kolonoskopi faciasını yaşamak istemiyorum(( bi de hastalığımız normal doğum yapmaya engelmi acaba?? doğum kontrolü haplarını kullanmanın bir zararı olur mu ???
Merhaba arkadaşlar ,
bende 1.5 önce ü.k olduğumu öğrendim
önce lavman sonrasında da hapa geçtim doktoruma göre her şey yolundaydı çunku fakat ben kötü bişe yaptım doktoru dinlemeyip son 6 aydır falann ilacı kullanmıyorum, büyük bi atak da yaşamadım şu ana kadar ama arada ishal oluyorum tabi. mesela şu sıra
size sormak istediğim ilaca yıne kendi bilişime başlayayım mı yoksa kullanmaadan devam mı edeyım doktorum başka şehırde ve çok aksi bı adam acıkcası kontrole gitmeye korkuyorum
Ben de açıkcası ilacı kullandığım zamanlarda baktım kı iyiyim benn iyileşmişim dedim boşladım sonra da baktım hala iyiyim iyice bıraktım ama aklım başıma şimdi geldi çünkü 2 gündür hastalık nüksetti :/ ilacıma başladım innş kontrol altına alır. siz peki ilk ne kullanıyodunuz ve sonrasında doktor ne kullanmanızı istedi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?