- 15 Aralık 2015
- 1.823
- 4.607
- 133
- Konu Sahibi Esrin mine
-
Youtube'da böyle bir programa denk geldim. TLC kanalında yayınlanıyormuş. Resmen bağımlısı oldum. Kıyıda köşede izlemediğim bölümü kalmışsa diye aratıp duruyorum..
Benim de hep minik ve işlevsel bir ev hayalim oldu. Ama şimdi 3 kişilik bir ailem var. Bir anne iki çocuk. Özellikle çocukların çok fazla eşyası oluyor. Onlarla da (programdakiler kadar olmasa da) küçük ve işlevsel bir ev mümkün mü?
Türk kültürüne ters olduğunu biliyorum. Biz istiyoruz ki bir oda yılda bir gelen misafirler için hep hazır beklesin, çeyizlik yorganları, yastıkları yığacak bir yüklük olsun, ıvır zıvırı hiç atmayalım hep bir yerlere tıkıştıralım, belki lazım olur(!). Elimi neye atsam kodlarımdaki "ya lazım olursa" uyarısı yanıp sönmeye başlıyor. Bir yandan da dediğim gibi gereksiz ve işlevsiz eşyalardan çok sıkıldım. Siz nele yapıyorsunuz, var mı böyle minimal yaşayan? Şu an gidecek başka bir evim olmamasına rağmen biraz hayal biraz cesaret, biraz plan program enerjisi gerekiyor:)
Youtube'da böyle bir programa denk geldim. TLC kanalında yayınlanıyormuş. Resmen bağımlısı oldum. Kıyıda köşede izlemediğim bölümü kalmışsa diye aratıp duruyorum..
Benim de hep minik ve işlevsel bir ev hayalim oldu. Ama şimdi 3 kişilik bir ailem var. Bir anne iki çocuk. Özellikle çocukların çok fazla eşyası oluyor. Onlarla da (programdakiler kadar olmasa da) küçük ve işlevsel bir ev mümkün mü?
Türk kültürüne ters olduğunu biliyorum. Biz istiyoruz ki bir oda yılda bir gelen misafirler için hep hazır beklesin, çeyizlik yorganları, yastıkları yığacak bir yüklük olsun, ıvır zıvırı hiç atmayalım hep bir yerlere tıkıştıralım, belki lazım olur(!). Elimi neye atsam kodlarımdaki "ya lazım olursa" uyarısı yanıp sönmeye başlıyor. Bir yandan da dediğim gibi gereksiz ve işlevsiz eşyalardan çok sıkıldım. Siz neler yapıyorsunuz, var mı böyle minimal yaşayan? Şu an gidecek başka bir evim olmamasına rağmen biraz hayal biraz cesaret, biraz plan program enerjisi fena olmaz:)
Mecbur kalınırsa 40 metrekarede 6 kişide yaşar ama yinede çok sıkışık ve boğucu geliyor bana o tür küçük evlerYoutube'da böyle bir programa denk geldim. TLC kanalında yayınlanıyormuş. Resmen bağımlısı oldum. Kıyıda köşede izlemediğim bölümü kalmışsa diye aratıp duruyorum..
Türk kültürüne ters olduğunu biliyorum. Biz istiyoruz ki bir oda yılda bir gelen misafirler için hep hazır beklesin, çeyizlik yorganları, yastıkları yığacak bir yüklük olsun, ıvır zıvırı hiç atmayalım hep bir yerlere tıkıştıralım, belki lazım olur(!). Elimi neye atsam kodlarımdaki "ya lazım olursa" uyarısı yanıp sönmeye başlıyor. Bir yandan da dediğim gibi gereksiz ve işlevsiz eşyalardan çok sıkıldım. Siz neler yapıyorsunuz, var mı böyle minimal yaşayan? Şu an gidecek başka bir evim olmamasına rağmen biraz hayal biraz cesaret, biraz plan program enerjisi fena olmaz:)
Biz de öyle. Hatta diyorum şu misafir olayı kaldırılsa da mutfakla oturma odası bir olan evlerden tutabilsem çok hoşuma gidiyor o tür evler. Ama işte misafir olunca insan misafire totosunu dönüp mutfakla ilgilenemiyor:)Bizim ev iki oda bi salon ama biz uyku dışında sadece salon ve mutfağı kullanıyoruz aslında.4 kişilik bir aile olarak...
İnsan birden herşeyi veremiyor zaten. Çocukların kıyamadığım eşyalarını biriktiriyordum. Sonra baktım bir yorgan hurcu dolusu kullanılmayan eşya var. Gözümü karartıp yarısı ayırdım verdim. Sonra onun da yarısı gitti derken şimdi bir havlu hurcu kadar anı eşyası kaldı. Aynı şekilde 5 yorgan vardı. Yıllarca durdu, 3ünü vermiştim şimdi ikisini de çıkardım vericem. Sadece çocukların ve bir büyük olanı bıraktım. Her bir parça evden çıkınca biraz biraz rahatlıyorum. Böyle böyle yüklerimden kurtulucam galiba:)Vallaha çocuklar bizden daha iyi az eşya ile yaşayabilir, ama biz alıyoruz da alıyoruz. Bende o hatayı yaptım. Son zamanlarda eşya ayırmaya başladım. Bir cok eşyayı ihtiyaç olana hediye ettim. Dediğiniz gibi bir sürü ıvır zıvır. Ama yavas yavaş ayırıyorum. Aslinda minimalismi beğeniyorum. Ama oraya kadar daha uzun yol. Marie Kondo nun programina (netflixde var) veya kitaplarına bir göz atın mesela. Iyi fikirler verir
Mekanı iyi değerlendirince çok da güzel sığılıyor. En iyisini yapıyorsunuz:)Bizde 54 metre kare evde 4 kişi yaşıyoruz. Oda- mutfak, yatak odasınasıl sıgıyoruz anlamıyorum. Evim küçük ama döşemesi ferah, bogmuyor.
Her temizlik ve taşınma döneminde o eşyalar öyle büyüyor ki gözümde. Sonra söylene söyle o bomboş kullanışsız eşyaları temizleyip sonraki temizlik haftasına kadar güzelce saklıyorum:) halbuki bu burda ne arıyor, ben bunu neye kullanıyorum ki soruları hala cevapsız.biz 2+1 evde yaşıyoruz ama ev çok ufak
biz de 3 kişi yaşamayı planlıyoruz
şöyle bir artısı var istifçilik yapmıyorsun kesinlikle
karakterle de alakalı ben de her şeyim olsun vok tavasız yaşayamam insanı değilim mesela
hatta akrabalar şaşırıyor ben yok gerek yok yerim de yok zaten dediğimde.
tabi ki bir odam olsun dağınıklık orda olsun güzel olur da bu sefer de orayı toplaması zaman alıyor
bir sürü eşyayı orada unutuyorsunuz vs
şimdi arabada bir kısım eşya valla bazen almayı unutuyorum kalıyor orada öyle aylarca
Çok da küçük istemem ben de ama gereksiz oda da istemiyorum mesela. Önceki evimde fazla bir oda vardı. Önünden geçtikçe sinirlerim bozuluyordu:) az eşya, ferah alan.3+1 evde iki kişi yaşıyoruz
Evimde asla fazlalık eşya yoktur, kıyıda köşede istiflenmiş ya lazım olursa denen şeyler yok
Ancak evde geniş alanı seviyorum, bir odam kütüphane, bir odam dikiş odası yatılı misafirim olursa da dikiş odasını kullanıyorum, bir odam yatak odası. Salonu sürekli kullanıyoruz, evimde fazlalık eşya yok ama geniş, aydınlık ve ferah alanları seviyorum, küçük dar yerlerde nefes alamıyormuş gibi hissediyorum. Minimal yaşam denen olguya hiç uymayacak biriyim sanırım :)) Ama evde ferahlık severim, toz tutacak, sürekli bakım isteyecek şeyler bana göre değil, istifçiliği sevmiyorum. Abartılı eşyayı da sevmiyorum mesela salon hariç diğer odalarımda buldan perde kullanıyorum tek kat toz tutmayacaak şekilde, halılarım küçük yine kolay temizlenecek şekilde. Misafirim oluyor bunun için ekstradan iki yorgan, iki battaniye ve dört yastığım var tek bir hurç içinde kilerde duruyorlar. Onun haricinde kilerimi sadece kışlık hazırlıklarımı koymak için kullanıyorum. Mutfak eşyamın tüm fazlalalığını attım, dolaplarım dolu dolu değil artık yetecek kadarını kullanıyorum. Her mevsim geçişi eskimiş ya da kullanılmayacak giysileri ayırıp veriyorum bir daha ki sezona saklamıyorum. Dediğim gibi ferah evi seviyorum ama küçük evi sevmiyorum :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?