- 15 Aralık 2015
- 1.823
- 4.607
- 133
- Konu Sahibi Esrin mine
-
Programdaki evler evet fazla abartılı. Zaten tekerlek üzerine oturtulduğu için fazla şansları da yok ben sabit ve dolayısıyla daha geniş alanlı bir minimalist yaşam hayal ediyorum:) bilmiyorum yeni evi ona göre mi seçsem açıkçası bir ay sonunda ağlaya ağlaya "sığamıyoruuğğmm" diye konu açmaktan da korkuyorum.az eşya olayına katılıyorum ama evin ufak olması bana göre değil. biliyorum o programı ve asla yaşayamam öyle tıkış tıkış yerlerde.
Mecburluğa kaldı mı suriyelileri örnek almak lazımMecbur kalınırsa 40 metrekarede 6 kişide yaşar ama yinede çok sıkışık ve boğucu geliyor bana o tür küçük evler
Hatta izlerken bazen darlanıyorum
bir tarfatanda çok eşyada gereksiz ve boğucu oluyor
Bir eşyaya bakıp kırk gün kullanmadığını at prensibi uyguluyorlarmış minimal yaşayanlar ama oda çok uygulanabilir gelmiyor
Mesela evde matkapın var 40 gün kullanmasın kaldırdın attın iki ay sonra perde korneşi aşağı düşerse ne yapacaksın?
Japonlar bu işin piri. Onların yaşam alanlarına baktıkça bizim kültür ve yaşayışımız gözümde çok avamlaşıyor. Bir Türk'ün dizayn ettiği 100 metrekarede yaşamaktansa bir japonun dizayn ettiği 50 metrekarede yaşamayı tercih ederim.Sevdigim bir program , ben de minimal yasamı seviyorum ve şunu farkettim evin yüzolçumünden çok planı önemli, kullanıslı aydınlik kuçuk bir ev buyuk bir evden çok daha fazla konfor sağlıyor her anlamda. Erzincan da depremden sonra japonlar tarafından yapilan konutlarda oturan bir arkadasim vardi, ev 50 m kare ,küçücüktü ama hayran kalmıstim , ben 100 m kare evde oturuyorum ama bir odam işlevsiz, kiler ütü yukluk ...yaptim , fazla esyayi da sevmem özellikle mobilya ve ıvir zivir bogar beni, hem masraf,hem çevreye zararli hem temizligi zor,gösteriş icin asla katlanmam eşyaya,eskiyenleri değerlendiriyorym veya dağıtıyorum ben de
Ya bu çeyiz olayı o kadar gereksiz ki. Hem maddi hem manevi olarak sömürüyor, sonra da kullanacak, koyacak yer bulamıyorsun. Ben yarısını zaten kardeşlerime vermiştim. Şimdi diğer yarısını da vericem. Nasıl olsa onlar da benim gibi tıkacak yer bulamayacak. Ne gerek var baştan yapmaya.valla evlenirsem ilk etapta kesinlikle 1+1 istiyorum ben. zebellah gibi çeyizim olsa da yayıp gelene gidene gösterme merakım yok. çalışan biri de olduğumdan eve gelip 3 oda 1 salon uğraşmak istemem. çocuk olursa büyütürüm.
gibi gibi bakıyorum olaya.
Doğru ama ben de pek akraba kültürünü sevmiyorum. Zaten eğer gerçekleştirebilirsem yeni hayatım akrabalarımdan çook uzakta olacak:)Onlarda akraba kültürü yok ki .
Git otelde kal yemeğini burada yiyemezsin bile diyebilirler.
Mecburluğa kaldı mı suriyelileri örnek almak lazımbir mecburiyetim yok ama özellikle kullanılmayan eşya ve oda temizlemek çok zoruma gidiyor. Sanki onlar bana değil de ben onlara hizmet ediyorum. Ayrıca eşya kavramı artık gözüme batıyor, yeri olsa bile keşke atabilsem diye huzursuz oluyorum.
Aslında eşyanın işlevselliğine bakmak lazımMecburluğa kaldı mı suriyelileri örnek almak lazımbir mecburiyetim yok ama özellikle kullanılmayan eşya ve oda temizlemek çok zoruma gidiyor. Sanki onlar bana değil de ben onlara hizmet ediyorum. Ayrıca eşya kavramı artık gözüme batıyor, yeri olsa bile keşke atabilsem diye huzursuz oluyorum.
Gercekten 300 ayakkabınız mı var? Bir de halısız ve perdesiz nasıl bir yerde yaşıyorsunuz yer olarak? Müstakil degil sanırım disardan ev görünmüyor mu perdesiz?Ben yillarla aşırı küçük alanda yaşandim. En küçük evim 18 m°2 olmuştu.
Tek odaydi ve mutfağı girişte olduğu icin odam baya genişti.
Sonraki evim 26 m°2 ve şimdiki evim 70m°2 (iki kişiyiz)
Banaya yetiyor...bahcem olsa süper olurdu, tek özlemini cektigim şey bahçe.
Ben günün 12 saatini dışarda geçiriyorum ama birde hobilerim genelde dışarda yapilan şeyler. Evde yatak odasi, balkon, mutfak, duş arasi mekik dokuyorum...yemek odasi, oturma odasi ve hobi (aslinda olmayan çocuğun odasi) kullanılmıyor bizde.
Eşya takintim yok...
Evim baya boş. Süs objelerim yok. Halim ve perdem yok :)
Asla "sonra kullanirim" diye bir objeyi bekletmem. Hemen bağış kutusuna götürürüm. Eskiden kitaplarimi evde bekletiyorum...simdi sadece aşırı cok begendiklerimi kitaplığa aliyorum. Tek sorunum ayakkabi tikim...Yaklaşık 300 tane vardir. Saymaya korkuyorum
Programdaki evler evet fazla abartılı. Zaten tekerlek üzerine oturtulduğu için fazla şansları da yok ben sabit ve dolayısıyla daha geniş alanlı bir minimalist yaşam hayal ediyorum:) bilmiyorum yeni evi ona göre mi seçsem açıkçası bir ay sonunda ağlaya ağlaya "sığamıyoruuğğmm" diye konu açmaktan da korkuyorum.
Kesinlikle katılıyorum, çok eşya olmasın ama ev de küçük olmasın.az eşya olayına katılıyorum ama evin ufak olması bana göre değil. biliyorum o programı ve asla yaşayamam öyle tıkış tıkış yerlerde.
Yaşamaya yetecrk eşya yeter :)Ya bu çeyiz olayı o kadar gereksiz ki. Hem maddi hem manevi olarak sömürüyor, sonra da kullanacak, koyacak yer bulamıyorsun. Ben yarısını zaten kardeşlerime vermiştim. Şimdi diğer yarısını da vericem. Nasıl olsa onlar da benim gibi tıkacak yer bulamayacak. Ne gerek var baştan yapmaya.
Mecbur kalınırsa 40 metrekarede 6 kişide yaşar ama yinede çok sıkışık ve boğucu geliyor bana o tür küçük evler
Hatta izlerken bazen darlanıyorum
bir tarfatanda çok eşyada gereksiz ve boğucu oluyor
Bir eşyaya bakıp kırk gün kullanmadığını at prensibi uyguluyorlarmış minimal yaşayanlar ama oda çok uygulanabilir gelmiyor
Mesela evde matkapın var 40 gün kullanmasın kaldırdın attın iki ay sonra perde korneşi aşağı düşerse ne yapacaksın?
Gercekten 300 ayakkabınız mı var? Bir de halısız ve perdesiz nasıl bir yerde yaşıyorsunuz yer olarak? Müstakil degil sanırım disardan ev görünmüyor mu perdesiz?
minimal yaşam tarzı diye birşey olduğunu son yıllarda duydum ve bilmeden onu uyguluyormuşum...evim, gerçekten sade ve yıllarca bekleyen hiçbir eşyam yok... ne ev için, ne kendim için, ihtiyacım olmayan hiçbirşeyi almam...birşey aldıysamda eskisini, ya başkasına veririm yada atarım...temizliğe çok zaman ayırmayı sevmediğim için böyle bir yola girmiştim, gerçekten çok rahat oluyor, evin içi ferah oluyor...çok daha minimale geçiş yapmak istiyorum ama eşim pek taraftar değil..ayrıca elimde çok param kalmış oluyor, onlarla altın alıp geleceğe yatırım yapıyorum....çula, eşyaya para bağlayacağıma ev alırım, araba mı değiştiririm, istediğim yere tatile gidebilirim...face book kurucusu genç bile hep aynı kıyafeti giyip, evinde 3-5 parça eşyayla yaşadığı yazıyordu geçengün haberlerde...Youtube'da böyle bir programa denk geldim. TLC kanalında yayınlanıyormuş. Resmen bağımlısı oldum. Kıyıda köşede izlemediğim bölümü kalmışsa diye aratıp duruyorum..
Benim de hep minik ve işlevsel bir ev hayalim oldu. Ama şimdi 3 kişilik bir ailem var. Bir anne iki çocuk. Özellikle çocukların çok fazla eşyası oluyor. Onlarla da (programdakiler kadar olmasa da) küçük ve işlevsel bir ev mümkün mü?
Türk kültürüne ters olduğunu biliyorum. Biz istiyoruz ki bir oda yılda bir gelen misafirler için hep hazır beklesin, çeyizlik yorganları, yastıkları yığacak bir yüklük olsun, ıvır zıvırı hiç atmayalım hep bir yerlere tıkıştıralım, belki lazım olur(!). Elimi neye atsam kodlarımdaki "ya lazım olursa" uyarısı yanıp sönmeye başlıyor. Bir yandan da dediğim gibi gereksiz ve işlevsiz eşyalardan çok sıkıldım. Siz neler yapıyorsunuz, var mı böyle minimal yaşayan? Şu an gidecek başka bir evim olmamasına rağmen biraz hayal biraz cesaret, biraz plan program enerjisi fena olmaz:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?