• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ufak Tefek Evler

çok doğru
yok o minimal evlerde yaşanmaz
bizim de ev ufak ama 80-90 metrekare civarı
ki ufak yani
şöyle düşünün bazen küçük odaya bir kaç eşya kuruması için bırakıyoruz
kurutucu var ama sonuçta nemli kalan illa ki bir şey oluyor
bir kere banyoya geniş duş ya da küvet kurutucu çamaşır makinesi tuvalet sığması lazım+küçük tuvaleti ardiye yaptık+ufak bir balkon var bizde, ki çamaşır makinesini başka yere koymak zorunda kalmayın. ardiyede viledalar süpürge duruyor -hiç ortalıkta gözükmesini sevmediğim şeyler-
bence bundan daha minimal bir evde zaten yaşanamaz.
o ikea evlerine giriyoruz aa aslında 35 m2 ama ne müthiş olmuş diyoruz ya
işte o öyle olmuyor :D
2 kişi olsan da olmaz yani.
ve tekrardan matkap örneğine kesinlikle katılıyorum.
Aslında bundan bahsetmeye çalışıyordum
Eve bir dolap koyuyorlar iki kanatlı küçücük bir şey bu defa evde dev gibi bir kıyafet sorunu yaşanıyor
yıkadın nereye asacaksın?
Yazlık kışlık ayırdın nereye kaldıracaksın?
Kocaman buzdolabı koyuyoruz ona rağmen içine sığmıyoruz bu küçük yarım boy buzdolabına nasıl sığacaksın?
Evde her şeyi küçültme azaltma yoluna gidiyorlar bu defa buğday mercimeği kiloyla almak sürekli alış verişle uğraşmakta zor iş

Yani 35-40 metrekare ancak çalışan çok evde durmayan bekar insanlara hadi bilemedin yeni evlilere uygulanabilir bir şey
En az 75 m2 olması lazım bence

Ha şu ayrı bazen 120 metrekare ev olur ama o kadar plansız olur ki 80 m2 onun yanında çok ferah olur

tam öyle bir karar aldık her sene ayıklıyoruz zaten.tayinci hayatı var bizde.tabak,bardak,tv kartonlarını bekletıyordum.küçük depo var aprt.
nasılsa kalcaz diye iki ay önce attım ne var ne yok. şimdi önceden çıkan tayınımız için ilişik kesme kararı geldi.:rolleyes:lazım oluyor gerçekten oluyor.:KK67:poşetleri birktirmişim paralı poşetler yerine çöpe onları kullanıyorum şimdi:confused:gelde saklama.

Küçük ev için güzelleme yapamayacagım maalesef.
Evim 2+1 eşyam fazla değil.
Ama sıcak ve nemli olan bir memleket için alçak tavanlarla birlikte evin içi resmen cehennem sıcagı gibi oluyor.
Küçüçük mutfakta yemek yapmaya çalışmak ve o ocagktan gelen ve var olan sıcaklık birleşince kavruluyorum.
Kiracı oldugum için eve klima taktırmadım.
Ev sahibimiz istemedi duvarının delinmesini.
Vantilator kesinlikle işe yaramıyor.
Minimalist yaşam tarzını ben de seviyorum.
Ama ufak ev daha tez kirleniyor hem de temizliği geniş eve göre daha zor.
Çünkü eşyaları haraket ettirerek temizlik yapmaya çalıştıgımda tam bir kaos yaşıyorum.
İstanbul'da zaten evler dibdibe.
Sokaklar ancak bir araba geçecek genişlikte.
Evleri yapan müteahhitler nereden çalsakta evi daha ufak yapsak derdine düştüklerinden sacma sapan plansız ufak tefek evler inşaa ediyorlar.
Odanın ortasından geçen kolon gördüm ben ya skajfahjgaf.
Ben sevmiyorum.
Az eşyam olsun ama en azından evim de ufak olmasın istiyorum.

Biz de öyle. Hatta diyorum şu misafir olayı kaldırılsa da mutfakla oturma odası bir olan evlerden tutabilsem çok hoşuma gidiyor o tür evler. Ama işte misafir olunca insan misafire totosunu dönüp mutfakla ilgilenemiyor:)

Bence ilgilenilir. Bizim köyde eski evlerde hep mutfak oturma odası bir. Gelen misafirler de orda ağırlanıyor. Misafir odası var tabi ki bir de ayrı olarak. Birkaç yılda bir gelecek kallavi misafirler için. İşte kız isteme falan gibi resmi ziyaretler için. Onun dışında eş dost ahbap hep mutfaklı odada ağırlanır. Benim de çok hoşuma gider. Ben de hep bu tarz bi ev istemişimdir. Mutfakta sohbetten uzak kalıyorum. Biraz fazla yanlarında otursam işim kalıyor mutfakta. Ama kısmet.. belki bir gün denk gelir öyle gönlüme göre bir ev.

8 aydir bayagi bir minimal yasiyorum
Evimdeki herseyi sattim , yataktan dolaba , televizyondan cay kasigina kadar sonra da bavullar ve biraz ozel esya ile yurtdisina yerlestim
Bulundugum yerde evler kucuk , ben cok sevdim ama cocuklarin alismasi zor oldu , oglum hala zorlaniyor cok kucuk diye ama brn cok mutluyum kucuk ev az esya ile
Sanki cok buyuk yuk kalkmis ustumden , inanilmaz rahat hissediyorum kendimi , herkese tavsiye ederim

8 aydir bayagi bir minimal yasiyorum
Evimdeki herseyi sattim , yataktan dolaba , televizyondan cay kasigina kadar sonra da bavullar ve biraz ozel esya ile yurtdisina yerlestim
Bulundugum yerde evler kucuk , ben cok sevdim ama cocuklarin alismasi zor oldu , oglum hala zorlaniyor cok kucuk diye ama brn cok mutluyum kucuk ev az esya ile
Sanki cok buyuk yuk kalkmis ustumden , inanilmaz rahat hissediyorum kendimi , herkese tavsiye ederim
Bizlerde evler büyük de olsa küçük de olsa tıka basa eşya doldurma isteği var, yeni evlenen çoğu çift yemek odası takımı, misafir odası takımı, oturma odası takımı, gümüşlük, konsol, vitrin, irili ufaklı biblolar, süsler sehpalar, zigonlar evin her yerini dolduruyorlar.
Yemek odası ve misafir odası misafirden misafire kullanılıyor, vitrinler, gümüşlükler, konsollar biblolar, misafir yemek takımları, misafir kahve fincanları, misafir çay takımları, su bardaklarıyla doluyor.
Üstünde oturmadığım koltuklara kirlenmesin diye örtü örtüp senede bir gelecek misafir için odayı kilitli tutmak bana göre değil.

25 yıllık evliyim, misafir salonum yok, misafir yemek odam yok, misafir yemek takımım yok, evimde misafir için olan tek şey yatak odası, o da ailem ve çevremden uzakta yaşadığım için hazırlandı, geri kalan herşey az, öz ve yetecek kadar :)))

Bizlerde evler büyük de olsa küçük de olsa tıka basa eşya doldurma isteği var, yeni evlenen çoğu çift yemek odası takımı, misafir odası takımı, oturma odası takımı, gümüşlük, konsol, vitrin, irili ufaklı biblolar, süsler sehpalar, zigonlar evin her yerini dolduruyorlar.
Yemek odası ve misafir odası misafirden misafire kullanılıyor, vitrinler, gümüşlükler, konsollar biblolar, misafir yemek takımları, misafir kahve fincanları, misafir çay takımları, su bardaklarıyla doluyor.
Üstünde oturmadığım koltuklara kirlenmesin diye örtü örtüp senede bir gelecek misafir için odayı kilitli tutmak bana göre değil.

25 yıllık evliyim, misafir salonum yok, misafir yemek odam yok, misafir yemek takımım yok, evimde misafir için olan tek şey yatak odası, o da ailem ve çevremden uzakta yaşadığım için hazırlandı, geri kalan herşey az, öz ve yetecek kadar :)))
Sekerim benim de hicbir zaman misafir odam olmadi , salonum vardi orada yasardik , misafir gelince de orada otururduk ama ailenin evi de boyleydi
Ama bende cok esya vardi , suclusu da annemdir , cok sever almayi , kendi evlerinden esya fiskiriyor , uc evi bitti bana dadandi senelerce aldi aldi aldi aldi , ben alma dedikce aldi , bosalttigim evimle 4 tane farkli ev dosendi o kadar diyim
Tuketmeye cok duskun bir toplumuz cidden , su anda o kadar huzurpuyum ki , annem de uzakta , evime birsey alamiyor :)

Sekerim benim de hicbir zaman misafir odam olmadi , salonum vardi orada yasardik , misafir gelince de orada otururduk ama ailenin evi de boyleydi
Ama bende cok esya vardi , suclusu da annemdir , cok sever almayi , kendi evlerinden esya fiskiriyor , uc evi bitti bana dadandi senelerce aldi aldi aldi aldi , ben alma dedikce aldi , bosalttigim evimle 4 tane farkli ev dosendi o kadar diyim
Tuketmeye cok duskun bir toplumuz cidden , su anda o kadar huzurpuyum ki , annem de uzakta , evime birsey alamiyor :)
:)))) Müdahale edemeyince anneler alırda alır, annem pek sever şıkırtılı gösterişli eşyaları ve evi tıka basa eşya doldurur, hatta mümkünse senin evine eşya alırken evi kullanacak olanın değil de kendi zevkinin ürünleri seçilip alınsın ister, kızkardeşimin evine müdahil oldu da bana yapamadı, ben kara kara kaşlarımı çatıp suratımı indirerek mırmır söylendiğim için onu da alalım şunu da yapalım diyemez, çok üstüme gelirlerse herşeyi camdan atarım :KK70:
Ben zaten ev eşyalarını temizleme konusunda sıkıntılı biriyim, hiç sevmem öyle biblodur, ufacık tefecik objelerdir her gün temizleyemem, daralırım sinir basar çöpe atarım, kullanmadığım hiçbir şeyi de evde tutmayı sevmiyorum, kıyafet konusunda bile öyleyim, kimi alayım da dursun gün olur lazım olur diye alır, ben aldığım herşeyi anında kullanmayı, kullanıp eskitmeyi severim, dolabımda bir tane kenarda dursun kıyafeti bulamazsın:))) tabak çanak da öyle, bak bak bak aynı tabak çanak sıkıntı basar :))) alırım orta karar bir yemek takımı, takım bozulunca sıkılınca doldurup poşete atarım, bazılarında istifleme ben de atma huyu var:KK70:eşim dahi bazen eşyalarını elimden zor kurtarır, eve bakınca eşyalar üstüme üstüme gelmeyecek ferah olacak, bana kalsa koltuk takımı bile koymam, koyarım birkaç sedir üstüne de çeşit çeşit minder diktirir kullanırım.

:)))) Müdahale edemeyince anneler alırda alır, annem pek sever şıkırtılı gösterişli eşyaları ve evi tıka basa eşya doldurur, hatta mümkünse senin evine eşya alırken evi kullanacak olanın değil de kendi zevkinin ürünleri seçilip alınsın ister, kızkardeşimin evine müdahil oldu da bana yapamadı, ben kara kara kaşlarımı çatıp suratımı indirerek mırmır söylendiğim için onu da alalım şunu da yapalım diyemez, çok üstüme gelirlerse herşeyi camdan atarım :KK70:
Ben zaten ev eşyalarını temizleme konusunda sıkıntılı biriyim, hiç sevmem öyle biblodur, ufacık tefecik objelerdir her gün temizleyemem, daralırım sinir basar çöpe atarım, kullanmadığım hiçbir şeyi de evde tutmayı sevmiyorum, kıyafet konusunda bile öyleyim, kimi alayım da dursun gün olur lazım olur diye alır, ben aldığım herşeyi anında kullanmayı, kullanıp eskitmeyi severim, dolabımda bir tane kenarda dursun kıyafeti bulamazsın:))) tabak çanak da öyle, bak bak bak aynı tabak çanak sıkıntı basar :))) alırım orta karar bir yemek takımı, takım bozulunca sıkılınca doldurup poşete atarım, bazılarında istifleme ben de atma huyu var:KK70:eşim dahi bazen eşyalarını elimden zor kurtarır, eve bakınca eşyalar üstüme üstüme gelmeyecek ferah olacak, bana kalsa koltuk takımı bile koymam, koyarım birkaç sedir üstüne de çeşit çeşit minder diktirir kullanırım.

Bak sana komik bir animi anlatiyim da annem nasil bir insan anla :)

Esimle evlenecegimiz zaman Evimi bosaltiyoruz ortak eve cikacagiz , her aksam is cikisi koli yapiyoruz benim evde , iyi durumda olan atacaklarimi da ihtiyaci olanlara dagitsim diye bi koliyr koyup kapinin onune birakiyoruz ertesi sabah site gorevlisi gelip aliyor
Neyse bir tane tabak , 1.gece attik , 2.gece yine attik ayni tabagi , 3. Gece esim dedi ki "milana bu tabak boomerang gibi 3 gecedir atiyoruz surekli geri donuyor"

Meger annem sabah erkenden ( gorevliden once) kapiya gelip koliyi kontrol ediyormus , atilmasina kiyamadiklarini alip evde tekrar yerine koyuyormus 😂😂

Sen soyle bu anaya surat asmak kas catmak ise yarar mi ?

Gecen bayramda turkiyedeydik , eve donduk bavuldan iki tane kizartma tenceresi cikti , biz kizartma yemiyoruz( kendisi de biliyor bunu) ama yemesek de her evde olmaliymis , bide 2 tane birden almis 🤪

Back
X