• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ufak Tefek Evler

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.607
133
Youtube'da böyle bir programa denk geldim. TLC kanalında yayınlanıyormuş. Resmen bağımlısı oldum. Kıyıda köşede izlemediğim bölümü kalmışsa diye aratıp duruyorum..

Benim de hep minik ve işlevsel bir ev hayalim oldu. Ama şimdi 3 kişilik bir ailem var. Bir anne iki çocuk. Özellikle çocukların çok fazla eşyası oluyor. Onlarla da (programdakiler kadar olmasa da) küçük ve işlevsel bir ev mümkün mü?

Türk kültürüne ters olduğunu biliyorum. Biz istiyoruz ki bir oda yılda bir gelen misafirler için hep hazır beklesin, çeyizlik yorganları, yastıkları yığacak bir yüklük olsun, ıvır zıvırı hiç atmayalım hep bir yerlere tıkıştıralım, belki lazım olur(!). Elimi neye atsam kodlarımdaki "ya lazım olursa" uyarısı yanıp sönmeye başlıyor. Bir yandan da dediğim gibi gereksiz ve işlevsiz eşyalardan çok sıkıldım. Siz neler yapıyorsunuz, var mı böyle minimal yaşayan? Şu an gidecek başka bir evim olmamasına rağmen biraz hayal biraz cesaret, biraz plan program enerjisi fena olmaz:)

Youtube'da böyle bir programa denk geldim. TLC kanalında yayınlanıyormuş. Resmen bağımlısı oldum. Kıyıda köşede izlemediğim bölümü kalmışsa diye aratıp duruyorum..

Benim de hep minik ve işlevsel bir ev hayalim oldu. Ama şimdi 3 kişilik bir ailem var. Bir anne iki çocuk. Özellikle çocukların çok fazla eşyası oluyor. Onlarla da (programdakiler kadar olmasa da) küçük ve işlevsel bir ev mümkün mü?

Türk kültürüne ters olduğunu biliyorum. Biz istiyoruz ki bir oda yılda bir gelen misafirler için hep hazır beklesin, çeyizlik yorganları, yastıkları yığacak bir yüklük olsun, ıvır zıvırı hiç atmayalım hep bir yerlere tıkıştıralım, belki lazım olur(!). Elimi neye atsam kodlarımdaki "ya lazım olursa" uyarısı yanıp sönmeye başlıyor. Bir yandan da dediğim gibi gereksiz ve işlevsiz eşyalardan çok sıkıldım. Siz nele yapıyorsunuz, var mı böyle minimal yaşayan? Şu an gidecek başka bir evim olmamasına rağmen biraz hayal biraz cesaret, biraz plan program enerjisi gerekiyor:)

Bizim ev iki oda bi salon ama biz uyku dışında sadece salon ve mutfağı kullanıyoruz aslında.4 kişilik bir aile olarak...

Vallaha çocuklar bizden daha iyi az eşya ile yaşayabilir, ama biz alıyoruz da alıyoruz. Bende o hatayı yaptım. Son zamanlarda eşya ayırmaya başladım. Bir cok eşyayı ihtiyaç olana hediye ettim. Dediğiniz gibi bir sürü ıvır zıvır. Ama yavas yavaş ayırıyorum. Aslinda minimalismi beğeniyorum. Ama oraya kadar daha uzun yol. Marie Kondo nun programina (netflixde var) veya kitaplarına bir göz atın mesela. Iyi fikirler verir

biz 2+1 evde yaşıyoruz ama ev çok ufak
biz de 3 kişi yaşamayı planlıyoruz
şöyle bir artısı var istifçilik yapmıyorsun kesinlikle
karakterle de alakalı ben de her şeyim olsun vok tavasız yaşayamam insanı değilim mesela
hatta akrabalar şaşırıyor ben yok gerek yok yerim de yok zaten dediğimde.
tabi ki bir odam olsun dağınıklık orda olsun güzel olur da bu sefer de orayı toplaması zaman alıyor
bir sürü eşyayı orada unutuyorsunuz vs
şimdi arabada bir kısım eşya valla bazen almayı unutuyorum kalıyor orada öyle aylarca :D

Türk kültürüne ters olduğunu biliyorum. Biz istiyoruz ki bir oda yılda bir gelen misafirler için hep hazır beklesin, çeyizlik yorganları, yastıkları yığacak bir yüklük olsun, ıvır zıvırı hiç atmayalım hep bir yerlere tıkıştıralım, belki lazım olur(!). Elimi neye atsam kodlarımdaki "ya lazım olursa" uyarısı yanıp sönmeye başlıyor. Bir yandan da dediğim gibi gereksiz ve işlevsiz eşyalardan çok sıkıldım. Siz neler yapıyorsunuz, var mı böyle minimal yaşayan? Şu an gidecek başka bir evim olmamasına rağmen biraz hayal biraz cesaret, biraz plan program enerjisi fena olmaz:)

3+1 evde iki kişi yaşıyoruz
Evimde asla fazlalık eşya yoktur, kıyıda köşede istiflenmiş ya lazım olursa denen şeyler yok
Ancak evde geniş alanı seviyorum, bir odam kütüphane, bir odam dikiş odası yatılı misafirim olursa da dikiş odasını kullanıyorum, bir odam yatak odası. Salonu sürekli kullanıyoruz, evimde fazlalık eşya yok ama geniş, aydınlık ve ferah alanları seviyorum, küçük dar yerlerde nefes alamıyormuş gibi hissediyorum. Minimal yaşam denen olguya hiç uymayacak biriyim sanırım :)) Ama evde ferahlık severim, toz tutacak, sürekli bakım isteyecek şeyler bana göre değil, istifçiliği sevmiyorum. Abartılı eşyayı da sevmiyorum mesela salon hariç diğer odalarımda buldan perde kullanıyorum tek kat toz tutmayacaak şekilde, halılarım küçük yine kolay temizlenecek şekilde. Misafirim oluyor bunun için ekstradan iki yorgan, iki battaniye ve dört yastığım var tek bir hurç içinde kilerde duruyorlar. Onun haricinde kilerimi sadece kışlık hazırlıklarımı koymak için kullanıyorum. Mutfak eşyamın tüm fazlalalığını attım, dolaplarım dolu dolu değil artık yetecek kadarını kullanıyorum. Her mevsim geçişi eskimiş ya da kullanılmayacak giysileri ayırıp veriyorum bir daha ki sezona saklamıyorum. Dediğim gibi ferah evi seviyorum ama küçük evi sevmiyorum :))

Evim küçük değil ama sade her anlamda. Mutfak eşyasından kıyafetine herşeyim ihtiyaç kadardır, dolapların içi ferah, ev az dağılıyor dağılsa bile herşeyin bir yeri olduğu için çok çabuk toplanıyor

Çocuklar işin içine girince de çok değişmiyor aslinda yani en azından şu anlık durum öyle. Büyüğü 4 yaşına girecek olan iki çocuğum var, çok fazla oyuncakları yok, olanları dönüşümlü çıkarıyorum. Kıyafetleri de öyle küçüldükçe evden çıkarıyorum.

Sonra lazım olur kısmına gelince, öyle tereddüt ettiğim eşyaları 6 ay yâda bir yıl bekletip öyle evden çıkarıyorum. 1 yıl lazım olmayan eşya hiç olmasa da olur.

Birde mühim olan evdeki fazla eşyaları evden çıkarmak değil, öyle eşyaların yerine sürekli yenileri almadan, ihtiyaç doğrultusunda yaşamak. Yoksa almaya devam ettikçe bir müddet sonra yine herşey fazla fazla oluyor.

Mecbur kalınırsa 40 metrekarede 6 kişide yaşar ama yinede çok sıkışık ve boğucu geliyor bana o tür küçük evler
Hatta izlerken bazen darlanıyorum

bir tarfatanda çok eşyada gereksiz ve boğucu oluyor
Bir eşyaya bakıp kırk gün kullanmadığını at prensibi uyguluyorlarmış minimal yaşayanlar ama oda çok uygulanabilir gelmiyor
Mesela evde matkapın var 40 gün kullanmasın kaldırdın attın iki ay sonra perde korneşi aşağı düşerse ne yapacaksın?

Ben yillarla aşırı küçük alanda yaşandim. En küçük evim 18 m°2 olmuştu.
Tek odaydi ve mutfağı girişte olduğu icin odam baya genişti.
Sonraki evim 26 m°2 ve şimdiki evim 70m°2 (iki kişiyiz)
Banaya yetiyor...bahcem olsa süper olurdu, tek özlemini cektigim şey bahçe.
Ben günün 12 saatini dışarda geçiriyorum ama birde hobilerim genelde dışarda yapilan şeyler. Evde yatak odasi, balkon, mutfak, duş arasi mekik dokuyorum...yemek odasi, oturma odasi ve hobi (aslinda olmayan çocuğun odasi) kullanılmıyor bizde.
Eşya takintim yok...
Evim baya boş. Süs objelerim yok. Halim ve perdem yok :)
Asla "sonra kullanirim" diye bir objeyi bekletmem. Hemen bağış kutusuna götürürüm. Eskiden kitaplarimi evde bekletiyorum...simdi sadece aşırı cok begendiklerimi kitaplığa aliyorum. Tek sorunum ayakkabi tikim...Yaklaşık 300 tane vardir. Saymaya korkuyorum

Sevdigim bir program , ben de minimal yasamı seviyorum ve şunu farkettim evin yüzolçumünden çok planı önemli, kullanıslı aydınlik kuçuk bir ev buyuk bir evden çok daha fazla konfor sağlıyor her anlamda. Erzincan da depremden sonra japonlar tarafından yapilan konutlarda oturan bir arkadasim vardi, ev 50 m kare ,küçücüktü ama hayran kalmıstim , ben 100 m kare evde oturuyorum ama bir odam işlevsiz, kiler ütü yukluk ...yaptim , fazla esyayi da sevmem özellikle mobilya ve ıvir zivir bogar beni, hem masraf,hem çevreye zararli hem temizligi zor,gösteriş icin asla katlanmam eşyaya,eskiyenleri değerlendiriyorym veya dağıtıyorum ben de

Minimal yaşam bana da hoş geliyor
Ama başlamadım
İnstagram da takip ettiğim biri var bu anlamda lider bir kadın
Bazen onun yaptıklarıyla bir gaza gelir gibi olup sonra geri oturuyorum 😊
Ama başlayacağız

“Bir eşyayı bir yıldır kullanmadığınızı fark ettiyseniz onu evden gönderin”

Tarzı kolay anlaşılır yöntemler öneriyor
Ah uygulamaya kalkabilsem 😊

Bizim ev iki oda bi salon ama biz uyku dışında sadece salon ve mutfağı kullanıyoruz aslında.4 kişilik bir aile olarak...
Biz de öyle. Hatta diyorum şu misafir olayı kaldırılsa da mutfakla oturma odası bir olan evlerden tutabilsem çok hoşuma gidiyor o tür evler. Ama işte misafir olunca insan misafire totosunu dönüp mutfakla ilgilenemiyor:)

Vallaha çocuklar bizden daha iyi az eşya ile yaşayabilir, ama biz alıyoruz da alıyoruz. Bende o hatayı yaptım. Son zamanlarda eşya ayırmaya başladım. Bir cok eşyayı ihtiyaç olana hediye ettim. Dediğiniz gibi bir sürü ıvır zıvır. Ama yavas yavaş ayırıyorum. Aslinda minimalismi beğeniyorum. Ama oraya kadar daha uzun yol. Marie Kondo nun programina (netflixde var) veya kitaplarına bir göz atın mesela. Iyi fikirler verir
İnsan birden herşeyi veremiyor zaten. Çocukların kıyamadığım eşyalarını biriktiriyordum. Sonra baktım bir yorgan hurcu dolusu kullanılmayan eşya var. Gözümü karartıp yarısı ayırdım verdim. Sonra onun da yarısı gitti derken şimdi bir havlu hurcu kadar anı eşyası kaldı. Aynı şekilde 5 yorgan vardı. Yıllarca durdu, 3ünü vermiştim şimdi ikisini de çıkardım vericem. Sadece çocukların ve bir büyük olanı bıraktım. Her bir parça evden çıkınca biraz biraz rahatlıyorum. Böyle böyle yüklerimden kurtulucam galiba:)

valla evlenirsem ilk etapta kesinlikle 1+1 istiyorum ben. zebellah gibi çeyizim olsa da yayıp gelene gidene gösterme merakım yok. çalışan biri de olduğumdan eve gelip 3 oda 1 salon uğraşmak istemem. çocuk olursa büyütürüm.

gibi gibi bakıyorum olaya.

biz 2+1 evde yaşıyoruz ama ev çok ufak
biz de 3 kişi yaşamayı planlıyoruz
şöyle bir artısı var istifçilik yapmıyorsun kesinlikle
karakterle de alakalı ben de her şeyim olsun vok tavasız yaşayamam insanı değilim mesela
hatta akrabalar şaşırıyor ben yok gerek yok yerim de yok zaten dediğimde.
tabi ki bir odam olsun dağınıklık orda olsun güzel olur da bu sefer de orayı toplaması zaman alıyor
bir sürü eşyayı orada unutuyorsunuz vs
şimdi arabada bir kısım eşya valla bazen almayı unutuyorum kalıyor orada öyle aylarca :KK70:
Her temizlik ve taşınma döneminde o eşyalar öyle büyüyor ki gözümde. Sonra söylene söyle o bomboş kullanışsız eşyaları temizleyip sonraki temizlik haftasına kadar güzelce saklıyorum:) halbuki bu burda ne arıyor, ben bunu neye kullanıyorum ki soruları hala cevapsız.

3+1 evde iki kişi yaşıyoruz
Evimde asla fazlalık eşya yoktur, kıyıda köşede istiflenmiş ya lazım olursa denen şeyler yok
Ancak evde geniş alanı seviyorum, bir odam kütüphane, bir odam dikiş odası yatılı misafirim olursa da dikiş odasını kullanıyorum, bir odam yatak odası. Salonu sürekli kullanıyoruz, evimde fazlalık eşya yok ama geniş, aydınlık ve ferah alanları seviyorum, küçük dar yerlerde nefes alamıyormuş gibi hissediyorum. Minimal yaşam denen olguya hiç uymayacak biriyim sanırım :)) Ama evde ferahlık severim, toz tutacak, sürekli bakım isteyecek şeyler bana göre değil, istifçiliği sevmiyorum. Abartılı eşyayı da sevmiyorum mesela salon hariç diğer odalarımda buldan perde kullanıyorum tek kat toz tutmayacaak şekilde, halılarım küçük yine kolay temizlenecek şekilde. Misafirim oluyor bunun için ekstradan iki yorgan, iki battaniye ve dört yastığım var tek bir hurç içinde kilerde duruyorlar. Onun haricinde kilerimi sadece kışlık hazırlıklarımı koymak için kullanıyorum. Mutfak eşyamın tüm fazlalalığını attım, dolaplarım dolu dolu değil artık yetecek kadarını kullanıyorum. Her mevsim geçişi eskimiş ya da kullanılmayacak giysileri ayırıp veriyorum bir daha ki sezona saklamıyorum. Dediğim gibi ferah evi seviyorum ama küçük evi sevmiyorum :))
Çok da küçük istemem ben de ama gereksiz oda da istemiyorum mesela. Önceki evimde fazla bir oda vardı. Önünden geçtikçe sinirlerim bozuluyordu:) az eşya, ferah alan.

Back
X