karakter olarak Oya'nın çoğu yönlerini kendime benzetiyorum bazen. o yüzden psikolojik olarak kendimce analiz ettiğimde oyayı düz, dümdüz bir kadın olarak görüyorum. oyunlardan anlamayan, dolap döndürmeyi bilmeyen,ne düşünüyorsa dümdüz söyleyen, ne hissediyorsa birebir yansıtan ve öyle yaşayan bir karakter. mesela aşık oluyor ergen gibi davranmaya başlıyor çünkü içinden gelen ve yaşadığı yaptığı şeyler birebir örtüşüyor. arkadaşlarına diyor ki sorsanıza birbirinize neden bunu yaptın bana diye, dürüst olun hayatınızda bir kere diyor. ama onlar birbirlerine yalandan canım cicim demeye devam ederken biryandan da birbirlerinin hayatlarını hunharca mahvediyorlar. hayatı boyunca hep tek olmuş, kendine inanmış ve sadece kendine güvenmiş. bir erkek birdenbire hayatına giriyor, kendince ve tabii ki iyi niyetle ona yardımcı olmaya çalışıyor ancak Oya bunu o özgüvenini elinden almaya çalışmak olarak görüyor belki ve buna hakaret gözüyle bakıyor. erkeğin gölgesine sığınmadığı, ağlayıp yalvarmadığı için de yalnız kalmak kaderi gibi oluyor bir yerde...