- 29 Haziran 2013
- 1.068
- 493
-
- Konu Sahibi iclaledauslu21
Ben var ya bakıcı tutucam desem kıyametleri koparır düşünürken bile korkuyorum taş üstünde taş bırakmaz bırak hüzünlenmeyi
Yok o başının üzerinde taşırmış oyunlar oynarmış deli oluyor kızım kızım diye şimdiden coştu
Bana da en kolay yol yakın bir yere taşınmak gibi geldi. Ancak konu gündeme gelince beklentilerinin ne kadar yüksek olduğunu gördüm. Haftasonları evi temizlemeye gelirsiniz,ayda bir camları silersiniz, akşam yemeklerinizde birlikte yeriz, bağa bahçeye gelirsiniz, ev ısınmazsa sizde kalırız. Bu kadar beklenti içine girerlerse gene sıkıntı yaşarız gibi geliyor bakalım hakkımızda hayırlısı.Evet haklısınız, durum rahatsızlık verici, ancak kayınvalideniz de bu durumdan hoşnut değildir eminim.
Siz farklı düşünüyor olabilirsiniz, ben de benzer durumu ilk çocuğumda annem ile yaşamıştım.
Çözümü anneme yakın taşınmakta buldum.
Bunun artıları çok oldu tabii ki, anneme yakın olunca:
Ama birlikte oturmanın eksileri çok
- Annemin özel hayatı oldu
- Sabah gelip ben işten dönünce evine gittiği için daha çok dinlenebildi
- Arada kayınvalidem bakmaya geliyor, ona da ayrıca dinlenme alanı yaratabildik
- Haftasonunu dilediği gibi geçiriyor, geziyor, alışveriş yapıyor kendi ihtiyaçlarını karşılıyor.
Tavsiyem eğer yapabiliyorsanız bir süre izin alın (maddi anlamda çok etkilenmeyecekseniz) çocuklarınız ile ilgilenin.
- Annemin ve kendimin özel hayatı kısıtlandı
- Annem devamlı çocuklar ile birlikte olduğu için bunalmaya başladı
- Eşim annemin varlığı ile rahat edemedi (iyi davrandı sağolsun ama erkek sonuçta) sizde de bu sizin için geçerlidir, eşinizin ailesi sonuçta o rahatsız olmaz, ama siz bir duş alsanız bile utanırsınız.
- Saymaya kalksam daha bir çok şey... Ama sanırım bu kadarı bile örnek olarak yeterlidir sizin için.
Ama bu seçenek sizin için uygun olmayacaksa, kayınvalidenize yakın bir bölgeye taşının.
Huzur herşeyden önce gelir bence, daha huzurlu ve rahat bir kafanız olur.
Bakıcı önermiyorum, sebebine gelince kendim tecrübe ettim.
Eğer kayınvalideniz sağlık ve kuvvet anlamında "bakabilirim" diyorsa, baksın.
Fakat o da gönülsüz ise, mecbur bir bakıcı ayarlayacaksınız.
Böyle radikal kararlar için de tek başınıza hareket etmeyin, muhakkak eşinizi işin içine sokun.
Danışın, fikir alın, gerekirse onun karar vermesini sağlayın.
Sonradan farklı bir dönüşü olmasın size.
Sizin ve çocuklarınız için hayırlısı olsun.
Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasib etsin.
Aynen öyleYeni doğum yaptığımda 1 hafta yanımda kaldı, türlü türlü huyunu gördüm. Çocuğa bakmaya gelirse kafayı yerim valla.
Çok istiyorlarsa doğursunlar 1 tane daha.
Bana da en kolay yol yakın bir yere taşınmak gibi geldi. Ancak konu gündeme gelince beklentilerinin ne kadar yüksek olduğunu gördüm. Haftasonları evi temizlemeye gelirsiniz,ayda bir camları silersiniz, akşam yemeklerinizde birlikte yeriz, bağa bahçeye gelirsiniz, ev ısınmazsa sizde kalırız. Bu kadar beklenti içine girerlerse gene sıkıntı yaşarız gibi geliyor bakalım hakkımızda hayırlısı.
Üçüncü çocuğu planlı olarak yapmadık. Kondom ile korunurken muhtemelen yırtılma yada kayma olmuş şuan için üçüncü bir çocuğa zaten hazır değiliz ama artık yapabilecek birşey yok.Yanlış anlamayın ama neden 3.bir çocuğu düşündünüz..
Bende kimse kırılmasın üzülmesin herkes rahat etsin aman her işimi kendim yapayım masraf olmasın diye kendimi tüketiyorum. Sonuç yine de kimse memnun değil.Bence küçük ilçeye geçip orada daha kolay ev sahibi olabilirsiniz. Kirada olsanız bile masrafı düşer.
Kayınvalidenizin evininde de ufak tefek tadilat yaptırırsınız(izolasyon gibi) sonuçta çocuklarınızı bırakabilirsiniz.
Siz evliliğinizin tadını çıkaramamış evinizin düzenini oturtamamışsınız hemen çocuk sahibi olduğunuz ve kayınvalidelerle yaşadığınız için. Çalışan bir bayan bence zaten temizlikçi almalı. En azından ayda/15günde bir dip köşe. Yoksa niye çalışıyorum? Hayat standartın yükselmeyecekse niye okudum? Gerekirse kayınvalideye de gönderirsiniz arada.
Ayda bir büyük market masrafı görürsünüz.
Gelme gitme düzeni misafir falan sizin elinizde. Müsait değiliz demek zor değil.
Ince dusunuyorum dunyaya cocuk getoriyorsunuz hanfendi kus falan almiyorsunuz onunda yasam sartlarini belirlemek bizim elimizde kader diye herseyide saldim cayira yasanmazbazen şartlar sizin hayal ettiğiniz gibi gitmiyor malesef, beraber yaşamak olayı bambaşka, herkes karsısındakının durumuna saygılı olsa neyse ama bırakın saygılı olabılmeyı, aksine kendı evınızde yabancı oluverıyorsunuz, ev sızın degıl, misafirsiniz, zaten psikolojik olarak erimeye başlıyorsunuz, idrak etmeniz ve o anki ben ne yapacagım şoku zaten yeterınce yıpratıyor, yargılarken daha ince düşünmeniz dileği ile.....
üçnücü inşallah oğlun olur iki kızınız varmişÜçüncü çocuğu planlı olarak yapmadık. Kondom ile korunurken muhtemelen yırtılma yada kayma olmuş şuan için üçüncü bir çocuğa zaten hazır değiliz ama artık yapabilecek birşey yok.
Ya herşeye kulağımı tıkayıp yoluma devam edicem yada hiç yanaşmayacağım.Bir dakka... Yok artık...
Evi temizlemek? Camları silmek?
Pardon da neyin diyeti bu? Çocuk bakılıyor diye onun hizmetçisi mi olacaksınız?
Böyle şartlar karşısında, hiç istifimi bozmaz bakıcı tutardım.
Sözüm parama geçer der, kaynanaya da yol verirdim.
2 çocuklu bir insan olarak zaten ben kendi evimi toparlayamıyorum, empati yaptığım zaman, kalkıp bir de başkasına yetmek, hem de çalışmak! İnsan üstü varlık mı sanıyor bu kayınvalideler gelinlerini???
Şok oldum resmen...
Üçüncü çocuğu planlı olarak yapmadık. Kondom ile korunurken muhtemelen yırtılma yada kayma olmuş şuan için üçüncü bir çocuğa zaten hazır değiliz ama artık yapabilecek birşey yok.
Çok güzel konuşmuşsun, bir daha haddini bilir. Bundan götürüyorlar zaten.Aynen öyle
Beni de şimdiden ayar ediyor
Bağdaş kurdum oturdum diye öyle oturma ezeceksin çocuğumu dedi bana
Bende çocuk benim olduğundan ben düşünebiliyorum ezilip edilmeyeceğini dedim o oldu
İlla bir sivrilik yapıyorlar
Herkes ne kadar yüklenmiş konu sahibine. Evet kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil ancak burada kv kişisi çocuk yapın ben bakarım ederim diye ahkam kesmiş her seferinde. Üçüncüyü yap erkek olur belki demiş. Kordon bağlatmasına karşı çıkmış (Ne hakkı varsa sanki!) Kimsenin buna bişey dediği yok. Gerçi ben olsam ne derse desin kimseye güvenip çocuk yapmam. Elalemin lafıyla yada baskısıyla çocuk yapılmaz. Sizde kaç çocuk yapacağınıza kendiniz karar verin üçüncü kişileri karıştırmayın konu sahibi. Evini bırakıp gelmiş deniyor ama konu sahibinin Kv sinin rahatı yerinde görünüyor. Yoksa çocuk yapın ben bakarım demez çoktan çekip gider ne yapıyorsanız yapın derdi. Çoğu kv oğlunun evinde torunlarıyla bir arada olmaya beraber yaşamaya can atıyor. Çok görüyoruz böyle. Konu sahibi yaşadığınız durum çok zor. Keşke şartlar böyleyken bu kadar çocuk yapmasaydınız. Ama olan olmuş artık yapacak bişey yok. Çalışmaya devam ederseniz bu duruma katlanmak zorundasınız. Sizin yerinizde olsam ücretsiz izine ayrılıp çocuklarıma kendim bakar kv yi gönderirdim. Eşiniz çalışıp baksın evine. Nasıl yapacak bunu da eşiniz düşünsün. Siz çocuklarınızla ilgilenin.
Ince dusunuyorum dunyaya cocuk getoriyorsunuz hanfendi kus falan almiyorsunuz onunda yasam sartlarini belirlemek bizim elimizde kader diye herseyide saldim cayira yasanmaz
Bir dakka... Yok artık...
Evi temizlemek? Camları silmek?
Pardon da neyin diyeti bu? Çocuk bakılıyor diye onun hizmetçisi mi olacaksınız?
Böyle şartlar karşısında, hiç istifimi bozmaz bakıcı tutardım.
Sözüm parama geçer der, kaynanaya da yol verirdim.
2 çocuklu bir insan olarak zaten ben kendi evimi toparlayamıyorum, empati yaptığım zaman, kalkıp bir de başkasına yetmek, hem de çalışmak! İnsan üstü varlık mı sanıyor bu kayınvalideler gelinlerini???
Şok oldum resmen...