• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ücretsiz izine ayrılan öğretmen arkadaşlar

specialx

Hayat seninle güzel
Kayıtlı Üye
22 Mart 2010
662
3
96
Diğer
arkadaşlar eylülde ücretsiz izine ayrılmayı düşünüyorum bunun için şimdiden sanırım okula dilekçe vermem gerekir.size sorum acaba bu ücretsiz izinde neler oluyor örneğin çalışmadığımız için kademe ilerlemesi duruyor emekllik süresi uzuyor mu?bir de sanırım istediğimiz tarihte tekrar göreve başlayabiliyoruz değil mi?

Aylıksız izinde geçen sürelerin emeklilikte değerlendirilmesi ise 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanununun Ek 72'nci maddesinde düzenlenmiştir. Önceki düzenlemede, memurun aylıksız izin dönüşünden itibaren 3 ay içerisinde, Emekli Sandığına başvurarak tespit edilen kesenek ve karşılıklarını yatırması halinde bu süreler emeklilik süresinin tespitinde değerlendirilmekteydi. Ancak yapılan yeni düzenlemede bu üç aylık sınır kaldırılmıştır. Buna göre aylıksız izin kullanan memurlar, istekleri ile emekli olacakları tarihten en az 6 ay önce başvurmaları halinde dahi aylıksız izne tekabül eden kesenek ve karşılıkları yatırabileceklerdir. yani bu aylıksız izn döneminin primlerini daha sonra yatırırsan emekliliğin uzamamış olur.

ücretsiz izn alındığında kademe ilerleme tarihi değişir. son soruna gelincede tam bilmiorum ama dilekçe verip ücretsiz iznin bitmeden göreve başlayabiliorsun. umarım doğru bilgilerdir. yardımcı olmuşumdur.

teşekkür ederim canım.kademe ilerleme tarihi değişir derken nasıl yani kademe ilerlemesi devam mı ediyor yoksa çalışmadığım süre ilerlemiyor mu?

arkadaşların hepsi doğru cevaplar vermişler canım.ben de 8 ay aldım.25 eylül 14 hazıran.15 ngun çalıştım değişiklik oldu:)ama şimdi 13 eylülde kesın iş başı yapıcam.

ben su an ucretsiz izindeyim bu dediklerinin hic birinden haberim yok :):)) sadece bana ucretsiz iznini istedigin zaman bitirip ise baslayabilecegimi soylediler milli egitmden .. 18 ocakta is basi yapmam lazim yani daha oncesinde gidip istedigim zaman baslayabilirmisim 7sinde tr ye donuyorum 15nde maasimi alabilmek icin hemen baslyacagim 18 ni beklemeyecegim yani ben , diger mevzulardan haberim yok acikcasi??

ben eşimin okulunda görevlendirme çalışıyorum. eylülde görevlendirme olmazsa ücretsiz izne ayrılıcam. o da seminer döneminde belli oluyor.

ücretsiz izin için ne kadar önceden dilekçe vermek gerek?

ben de dilekçeyi bugün okula yolladım 14 mayısa kadar verecekler sonrası için de rapor alırım herhalde dönemin bitmesine az bi zaman kala baslamayı doğru bulmuyorum bir de ben anasınıfı öğretmeniyim o yüzden çocuklar öğretmen değişikliğinden çok fazla etkileniyorlar

hepinize teşekkürler. iyice kafam karıştı bazısı çalış diyor.benim burdan bir arkadaşım 3 ay ayrılmış ücretsiz izne ama çok pişman herşey karıştı diyor.1 yıl sonradan takip ediyorumuş bu yüzden.ben ne yapacağım bilemiyorum ama bebişimi hiç bırakasım gelmiyor.işin aslı eninde sonunda bırakıp gideceğim gün gelince ama bilmiyorum yine de. of çok zor.

slm arkadaşlar ben de bir soru sorayım yardımcı olursunuz belki.eylülün 8inde doğum sonrası iznim bitiyor.sonra rapor alacağım ama rapor hakkımız kaç gün?

ben doğum yapmadan önce bir arkadaşım ücretsiz izin almadığıma çok pişmanım keşke alsaydım demişti o laf bana yetti. maddi durum desen eşim bazen aylarca maaş alamıyor ama ben gene de evladım için dişimi sıktım ve iznimi aldım iyi ki de almışım çünkü bebişler çok sık emmek istiyor ilgi bekliyor. şimdi gönlüm de kafam da daha rahat artık 9 aylık oldu sınavlar döneminde başlayacağım. o zaman biraz alışırız sonra da okula gidicem zaten. ama dersim de inş az olur diyorum çünkü ilk 3 yıl bebeğin anneye en çok muhtaç olduğu zamanmış ve hemen her anı onunla geçirmemiz gerekiyormuş ben de ne kadar beraber olursak kardır mantığıyla hareket ediyorum edec eğim de... ek ders istemiyorum bu yıl mesela.

benimki de okul açılınca 7.5 aylık olacak eğer başlarsam ben de ek ders istemiyorum ne kadar boş vaktim olursa o kadar iyi.hiç ayrılasım yok ondan.

arkadaşlar bende 1 eylül itibariyle ücretsiz izne ayrılmak istiyorum 9 aylık hakkım var ve haziranda bitio bebeğim okullar başlayınca 5.ayını bitiriyor daha çok küçük kıyamıyorum maddi durumumuzda fena ve krediler çok ama bırakıpta gidemem die düşünüorum her şeye ve herkese inat bebişimi ben büyüteceğim inşallah seneye okullar başlayıncada inş yavrum 17 aylık filan olcak hakkımızda hayırlısı.15 gün önce dilekçe verileceğini bilmiodum teşekkürler arkadaşlar..

Meraba kızlaarr.Bende başlarda ücretsiz izin düşündüm ama istanbul şartlarında tek maaşla geçinmek çok zor.Okullar açıldığında 2 buçuk aylık olacak.Oğluma annem bakacak.Bende diyorum heralde başka birisi bakacak olsa idi kesin ücretsiz izin alırdım diyorum.Benim süt iznide yok sınıf öğretmeniyim ve 2. sınıfları okutuyorum.Öğlenci olacağım okulda 12.30-17-30 ders saati 5 saat okulda kalacağım.Şİmdiden sıkıntı yapıyorum nasıl olack bilmemboshayallersmile

Arkadaşlar benim de bir sorum var.Eylülün 15'inden sonra ücretsiz izne ayrılınca eylül maaşını geri ödemek gerekiyor mu?

sanırım evet geri ödenecekmiş bende öyle yapıyım dedim ama ödenecekse geri 1 eylülde ayrılayım diyorum

Teşekkürler Zeynep,sanırım ben de 1 eylülde ayrılırım.Bir de eğitim tazminatını alamıyoruz galiba bu durumda

Back