Maddi durumunuz iyi ise çocuğunuz 2 yaşına gelene kadar bekleyin derim, ben de maddi kaygılar olmasa çocuğum olduğunda kesinlikle ücretsiz izne ayrılırdım ama uzun bir süre çalışmak zorundayım borçlardan dolayıMerhabalar 7 aylık bir oğlum, 8 yaşında bir kızım var. Kamuda öğretmenim. Kızım 10 aylıkken işe başlamıştım. Babamı kaybetmiştim evde olmak bana iyi gelmiyordu. Gerçekten bunalım günler geçirmiştim. Okula başlamak çok iyi geldi,kendimi daha iyi hissettim. Ama hep bir vicdan azabım oldu. Neden ücretsiz izin almadım. Neden kızımla daha fazla zaman geçirmedim. Maddi olarak sıkıntımız da yoktu. Ev arabamız yoktu ama borcumuz da yoktu. Eşimin maaşı yeterliydi. Vicdanım 8 yıldır hiç susmadı. Hata mı yaptım diye ama okuldan geldikten sonra hep kızımla oynuyordum. Yatana kadar Aktiviteler oyunlar boğuşmacalar.. sırf kızımı ihmal etmemek için 8 yıl 2. Çocuğu yapmadım.
Gelelim günümüze.. ücretsiz izindeyim eylülde oğlum 13 aylık olduğunda okula başlasam mi diyorum. Aslında evde rahatım bunalmadım henüz önümüz de bahar yaz oğluşumla çıkarız bağa bahçeye.. ek gıda işini de halledersek bunalmamuykusuzluğa alıştım zaten ağustostan itibaren kredi ödememiz var ama birikmişimle bir yıl halledebilirim. Az biraz kira gelirim de var kredi kartı ödemelerimi harçlığımı ordan karşılıyorum. Akmasa da damlıyor bazen inekobası hiç başlama okula diyorum. 2023 eylülde bebiş 2 yaşına gelir. Sonra da kreşe verirsin sen de okula dönersin diyorum bir yandan. Diğer yandan ise kızında niye 2 yaşı beklemedin o zaman niye bakıcıya bıraktın daha bir yaşında yokken. Evlat mı ayırıyorsun yoksa diyorum. (Evlat ayırma yumuşak karnım çünkü annem kardeşimle beni hep ayırdı. Aramız 3 yaş olmasına rağmen o hep kaydırıldı) Bir yandan da 8 yıl önceki şartlarınla şimdiki şartlar bir değil diyorum. Babamın ölümü, ilk çocuk tecrübesizliği, eşimin şehir dışına çok sıkması hep yalnız olmam vs..
Siz olsanız ne yaparsınız? Bir yıl ücretsiz alıp bebeği 2 yaşa getirmek mi? Yoksa 1 yaşında bakıcıyla yola devam edip okula başlamak mı? Çalışırsam muhtemelen haftada 25 saat derse girerim. Bir günüm boş olabilir.
Şimdiden teşekkürler
Aslında cepten yemiş olacağım birikmişten ödeceğiz kredi borcunu ama çalışırsam da maaşın yarısı bakıcıya gidecek zaten. Haklısınız en mantıklısı bu galibaMaddi durumunuz iyi ise çocuğunuz 2 yaşına gelene kadar bekleyin derim, ben de maddi kaygılar olmasa çocuğum olduğunda kesinlikle ücretsiz izne ayrılırdım ama uzun bir süre çalışmak zorundayım borçlardan dolayıilk 2 yıl evde çocuklarla olmak daha sağlıklı bence..
Gerçekten imkanınız varsa çocuklarınızla huzurlu vakit geçirin bol bolAslında cepten yemiş olacağım birikmişten ödeceğiz kredi borcunu ama çalışırsam da maaşın yarısı bakıcıya gidecek zaten. Haklısınız en mantıklısı bu galiba
Maaşın yarısını bakıcıya verecek olmam çalışmak için mantıklı gelmiyor cepten birikimden öderim krediyi diyorum maddiyatı çok düşünmüyorum ama işte.. evet çok haklısın 8 yıl önce evde otursam kızıma faydadan çok zararım olacaktı belki de devamlı depresif ağlayan bir anne.. belki ilerde kızımın umru bile olmayacak benim o dönem çalışıp çalışmamam. 5-6 yaş dönemi covid yüzünden hep beraberdik zaten sonrasında açığı kapatmışızdır belkiİnek obasııı
Ben özeldeyim. 1 yıl daha izin alma şansım yok. Benim de hakkım Ekim de bitiyor.
Ama ben 2 2.5 yaşına kadar kendim bakmak istiyorum
Maddiyatı toparlarsak dönmeyeceğim
Eşim de bu şekilde düşünüyor.
Sen durumum iyi kira gelirim de var diyorsun.
Senin yerinde olsam dönmem
Vicdan azabı çekmebe gerek yok. 8 yıl önce bambaşka bir zorluktan geçmişsin. Belki kızını bırakıp işe dönmesen kızına iyi bir annelik yapamayacaktın. O psikoloji ile kızınla arandaki bağ zedelenecekti. Anne iyi olmalı ki bebek de iyi olsun. Sen iyi olmanın yolunu işe başlamakta bulmuşsun. Bence doğru karar vermişsin. Kendini üzme
Ben de oğlumla çıkmak dolaşmak gezmek onu oyun gruplarına parklara görürmek vs istiyorum. Her anında yanında olmak arzum var.
Gerçekten imkanınız varsa çocuklarınızla huzurlu vakit geçirin bol bolinşallah bana da ücretsiz izin kullanmak güzel bir şekilde nasip olur, maddi sıkıntılar olmasa keşke, artık borç varken tek maaşla idare edilmiyorki eşlerden biri evi geçindirip diğeri ise borcu ödüyor ancak
Yok tabi ki öyle hissetmeyinİçiniz nasıl rahat edecekse öyle yapın. Ama kıyaslama yapmayın kızınızdaki koşullarla şimdiki farklı sonuçta. Eşitlikten ziyade adalet önemli bence
Bu arada ben birinde 4,5 aylıkken birinde 2 aylıkken başladım hiç de vicdan yapmadım başımı duvarlara mı vurayım
Bizim ev baya baya kreş havasına girecek büyük 5,5 küçük 2,5 yaşındaYok tabi ki öyle hissetmeyinçocuklar şimdi kaç taşınsalar yanlış görmüyorsam 3.ye hamilesiniz sağlıkla kucağınıza alın inşallah Ya özel olmazsa planlı gebelik miydi? Ya aslında hep çok çocuklu ailelere özenirim biz de 3 kardeşiz ama yetemem ben 3 çocuğa diye düşünüyorum. Acaba bi delilik yapsam mi köprüden önce son çıkıştan
Kadın olmak çok zor, çalışmak güzel ama evdekilere yetememe kaygısı bitmiyor..yürekten dua ediyorum şu an size inşallah içinize sinerek ücretsiz izne çıkabilirsiniz.. çalışmamız da çocuklar için onların geleceği için, çalışmak istemememiz de onlar için ne acayip
15 saat ders alsanız üstünü almasaniz her gün 8.30 dan sonra dört ders 4 gün çalışmış olurdunuz .hem sabah zaten çocuğunuz uyuyor olur kısa süreli bir bakıcı tutup bebeğinizle de gün içinde ilgilenmiş olursunuz.bir arkadaşım şu an bu şekilde çalışıyorMerhabalar 7 aylık bir oğlum, 8 yaşında bir kızım var. Kamuda öğretmenim. Kızım 10 aylıkken işe başlamıştım. Babamı kaybetmiştim evde olmak bana iyi gelmiyordu. Gerçekten bunalım günler geçirmiştim. Okula başlamak çok iyi geldi,kendimi daha iyi hissettim. Ama hep bir vicdan azabım oldu. Neden ücretsiz izin almadım. Neden kızımla daha fazla zaman geçirmedim. Maddi olarak sıkıntımız da yoktu. Ev arabamız yoktu ama borcumuz da yoktu. Eşimin maaşı yeterliydi. Vicdanım 8 yıldır hiç susmadı. Hata mı yaptım diye ama okuldan geldikten sonra hep kızımla oynuyordum. Yatana kadar Aktiviteler oyunlar boğuşmacalar.. sırf kızımı ihmal etmemek için 8 yıl 2. Çocuğu yapmadım.
Gelelim günümüze.. ücretsiz izindeyim eylülde oğlum 13 aylık olduğunda okula başlasam mi diyorum. Aslında evde rahatım bunalmadım henüz önümüz de bahar yaz oğluşumla çıkarız bağa bahçeye.. ek gıda işini de halledersek bunalmamuykusuzluğa alıştım zaten ağustostan itibaren kredi ödememiz var ama birikmişimle bir yıl halledebilirim. Az biraz kira gelirim de var kredi kartı ödemelerimi harçlığımı ordan karşılıyorum. Akmasa da damlıyor bazen inekobası hiç başlama okula diyorum. 2023 eylülde bebiş 2 yaşına gelir. Sonra da kreşe verirsin sen de okula dönersin diyorum bir yandan. Diğer yandan ise kızında niye 2 yaşı beklemedin o zaman niye bakıcıya bıraktın daha bir yaşında yokken. Evlat mı ayırıyorsun yoksa diyorum. (Evlat ayırma yumuşak karnım çünkü annem kardeşimle beni hep ayırdı. Aramız 3 yaş olmasına rağmen o hep kaydırıldı) Bir yandan da 8 yıl önceki şartlarınla şimdiki şartlar bir değil diyorum. Babamın ölümü, ilk çocuk tecrübesizliği, eşimin şehir dışına çok sıkması hep yalnız olmam vs..
Siz olsanız ne yaparsınız? Bir yıl ücretsiz alıp bebeği 2 yaşa getirmek mi? Yoksa 1 yaşında bakıcıyla yola devam edip okula başlamak mı? Çalışırsam muhtemelen haftada 25 saat derse girerim. Bir günüm boş olabilir.
Şimdiden teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?