Çalışmayı ve işimi seviyorum ama çocuğumdan ayrılmak istemeyebilirim evde sıkılır mıyım kestiremiyorum. Bakıcı vs kabul etmez annem dururken bakıcıya para mı verelim der.Maddi durumunuz sallantıda mı ki? Tek eşinizin maaşıyla geçiminiz ne durumda? Yarım gün çalışıyorsanız belki başka bir bakıcı alternatifi bulabilir misiniz? Hem çalışmak size de psikolojik olarak iyi gelir. Hem de ekonomik boyutu var.
Eşiniz baya pinti sanırımÇalışmayı ve işimi seviyorum ama çocuğumdan ayrılmak istemeyebilirim evde sıkılır mıyım kestiremiyorum. Bakıcı vs kabul etmez annem dururken bakıcıya para mı verelim der.
Aynen öyle derKesinlikle ücretsiz izin alın.
Öğretmen bir arkadaşım kayınvalideyi seçtiği için 3.5 yıldır bir arada yaşıyorlar. Çocuğu okula veremiyor, çünkü eşi “annemleri göndermek için istiyorsun okulu.” Diyor. Aynı eş doğum öncesi sizin eşiniz gibi “yarım gün için maaşından olma” demişti. :|
Ben de öyle düşünüyorum. Gittin bi de yemek ye. Yemek yemişken çaya kal. Misafir geliyordu onları da gör. Biz de şuraya gidecektik gelmişken siz de gelin….. vs olacak eminim.Hepsi bir yana, kalan hayatınızı kv'nin dibinde yaşamaya değer mi? Önce buna karar verin. Tamam eşinizin ailesi ama sizin değil. Bu kadar yakınlığı doğru bulmuyorum. Çocuğa bakınca, her şeyin içinde oluyorlar, her konuda konuşup yorum yapmayı kendilerinde hak görüyorlar.
Tek maaşla da zorlanmayız diyorsanız, çocuğun size en çok ihtiyacı olacağı ve gelişiminde en faydalı olacağınız, bir dünya ilk heyecanı yaşayacağınız anları yavrunuzla beraber geçirin derim.
Öyle insanlar var ki, bir tas su verse, size hayrat dikmiş kadar abartabiliyor bunu.
Bi 2,5 yaşına falan gelse ben de kreşle vs idare ederim diye düşünüyorum. Teşekkürler deneyiminizi paylaştığınız içinBen de hamileyim ve öğretmenim. Tek maaşla tabii ki zor olacak ama mecburen ücretsiz izne ayrılacağım. İlk çocuğumda iki sene kullandım, bunda ne kadar kullanırım bilemiyorum. Nasılsa yarım gün demeyin. Sabah kalkıp hazırlanması, okulda yorulması, dönüşü, yola giden süreyi vs. hesaba kattığınızda iş o kadar kolay olmuyor. Çünkü geceleri uyuyamayacaksınız.
Ben de kayınvalidemin yaşadığı semte taşınmak istemedim. Bize, okuluma çok uzaktı. 2 yaşından sonra her gün eşim çocuğu babaannesine bıraktı. Dönüşte aldı. Sabah soğuğunda yola düştüler bir sene boyunca. Bu sene de 3 yaşında ve kreşe gidiyor.
Bence kesinlikle sen bak çocuğuna. Çünkü bebeginin bir daha 2 yilini alamayacaksin geriyeMerhaba. Şuan öğretmen olarak çalışıyorum. Doğum iznini de kullandıktan sonra 24 ay ücretsiz izin alma hakkım var. Ben izin alıp çocuğuma rahatça bakmak istiyorum. Sonuçta gece uyanması, sabah kalkıp işe gitmesi, okulda yorulup bi de çocuğa vakit ayırması yorucu olur diye düşünüyorum. Fakat eşim pek sıcak bakmıyor. Zaten yarım gün çalışıyorsun yarım gün için maaştan olmayı mantıklı bulmuyor. Kayınvalidemin bakmasını istiyor. Bense kendim bakmak istiyorm ama kararsız kaldım tek maaşla da zorlanacağımızı düşünmüyorum eşim abartıyor bana kalırsa. Bir de kv bakacağını düşündüğü için ona yakın bi yerlerde ev almak istiyor ama ben oraları istemiyorm hem kendi anneme çok uzak diye hem de beğenmiyorum oraları.zaten şuan eşimin ailesine yakınız ve annemle sık görüşemiyorm ihtiyacım olduğunda. Kısacası bebeğe bakılacak diye hem her gün çocuğu kv bırakıcam kendim çalışıp yorulucam hem de istemediğim yerde anneme uzak oturucam kendi annemi zor görücem. (Benim annem çalışıyor ama çalışmasa da eminim kv bakmasını isterdi) Ücretsiz izin mantıklı mı sizce bu durumu yaşayan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?