Ücretli öğretmenlik çıktı mı?

şaşmıyorum artık-tatlicadiarzu-

ne mezunu imiş?

2 yıllık mezun deılsın dı mı dedıkafamçokkarıştı

oda yok dedı,bölumunu bıle sormadı ve aynı okuldayız..trafık derslerıne ve ıngılızceye gırıyor ılkögretım 1.kademede... ama bugun bı sıkıntı vardı sanırım trafıgı alcaklar ondan...

şaşmıyorum artık-tatlicadiarzu-

ne mezunu imiş?

2 yıllık mezun deılsın dı mı dedıkafamçokkarıştı

oda yok dedı,bölumunu bıle sormadı ve aynı okuldayız..trafık derslerıne ve ıngılızceye gırıyor ılkögretım 1.kademede... ama bugun bı sıkıntı vardı sanırım trafıgı alcaklar ondan...

gün olur devran döner:a015:

Arkadaşlar az önce bir sitede okuduğuma göre ücretli kaldırılacakmış

Eğer doğruysa okullara yazı gelmiş ve bazı okul müdürleri ücretlilere okutmuşlar

Umarım bu haber asparagas değildir,ücretli kölelik biter

Bizler de atanabiliriz.

Hımm cok kalabalık kadrolu bır okuldayım,ücretlıyım ama hıcbırsekılde kımsenın agzından böyle bırsey duymadım,hayırlısı olsun...Yarın bır yoklayım bakayım :)))

Hımm cok kalabalık kadrolu bır okuldayım,ücretlıyım ama hıcbırsekılde kımsenın agzından böyle bırsey duymadım,hayırlısı olsun...Yarın bır yoklayım bakayım :)))

dava danıştayda
eğitimsen ilgileniyor
daha önce açılan davada sonuç çıkmadı
yeni düzen gelene kadar kaldıramazlar mümkün değil
eğitimin yükünü ücretliler kaldırıyor
100 000 ücretli var (tam rakamı bilmiyorum ama bu civar bir sayı) bunları iptal ettirip yerine kadrolu eleman alamazlarkafamçokkarıştı

Öğrendim canım zaten ilköğretim 1.kademede branş derslerine

giren ücretliler girmeyecekmiş.

Gene kendi sınıf öğretmenleri girecekmiş.Yoksa kaldırmamışlar

kaydirigubbakcemile

işletme mezunları ilkokul öğretmeni ve edebiyat öğretmeni olmuş,nasıl olmuş inanamadım yani:sm_confused:matematik öğretmeni fln olsalar neyse.
kızlar aranızda ücretli öğretmenlik yapan varsa bikaç soru sormak istiyorum.Ben italyan dili ve edebiyatı mezunuyum.Türkçe öğretmeni ya da edebiyat öğretmeni olabiliyormuşum.Lisedeyken bölümüm yabancı dildi.İngilizce de öğretebilirim.Başvuru yaparken 2 branşta başvuru yapabilir miyim?
Ücretli öğretmenler haftada 30 ders veriyorlarmış ve maaşları ortalama 600-700 en fazla 750 tl olabiliyormuş.Sigorta yapılıyormuş.Her sene maaşta artışta oluyormuş diğer öğretmenlerin maaşlarında olduğu gibi.
N'apabilirim,biri beni aydılatabilir mi?
ayrıca benim bölümüm bana formasyonda vermedi.biz okurken formasyon yoktu,bu sene çıktı,fakat mezun olanlar formasyon alamıyormuş.bir istanbul üniversitesi rezaleti bu damirmirmirmirsenelerce bekle bekle formasyon için,çıkınca alama.
ücretli öğretmen olmak için formasyon şart mı?kpssye girmek gerekiyor mu?

Canım kpss falan önemli değil de seni Türkçe öğretmeni yapmazlar

Torpilin varsa milletvekili de olursun ya o ayrı

Formasyon falan da sormuyorlar gördüğüm kadarıyla çünkü edebiyat mezunu direkt

başvurabiliyor.

30 saat ders alabilirsen maaş 750 oluyor ama araya bayram seyran tatili girmemeli

Sigortan da çalıştığın ders saatince yatıyordu eskiden şimdi tam yatıyor diyen de var

canım ıngılızceden basvurman ıcın ya unıversıtede ıng hazırlık okuman gereklı ya da ıng yabancı dıl sertıfıkası olması lazım.Yanı elınde somut bır belgen olacak.Basvururken sen yınede sor canım,genellıkle yan dalın neyse ek olarak o dersı verıyorlar...
Gerçi hos makine ögretmenı bıle ıngılızce ögretmenlıgı ve bılgısayar ogrt yapıyorsa senınkı haylı haylı olur :) Benım okulumda öle :)

bilgi için teşekkür ederimyerimsenibenyok canım,ne torpilifisfisfisttanıdıkları olanları görüyorum,duyuyorum bende.bayağı büyük firmalara girip,iyi pozisyonlarda çalışabiliyorlar.kendi gücümle,kendi çabamla yapacağım bişey.özel sektörde çalışıyorum 2 aydır,ama öğretmen olmak istiyorum.hep gönlümde bu meslek yatıyordu.zaten o amaçla edebiyat fakültesini tercih ettim,okurken hep formasyon bekledim.türkçem edebiyatım çok iyiydi.ama ben yabancı dili tercih ettim.eğer yabancı dil tercih etmeseydim kesinlikle türk dili ve edebiyatı öğretmenliği kazanabilirdim.bide böyle bi imkanımız olduğundan haberim yoktu,bi arkadaşımızın bizim bölümden mezun olup edebiyat öğretmeni olduğunu duyunca araştırmaya koyuldum.daha doğrusu gencim ve harcanmak istemiyorum.çocuklara faydalı olmak istiyorum hazır taze bilgim ve öğretme isteğim varken.daha sonrada kpssye girmek istiyorum inşallah.

istadiğin her bölümü yazabilirsin..sorun olmuyor
ayrıca illa 30 saat ders verilecek diye bişi yok..10 saate verebilirler sana
kpss ye girmeye gerek yok ama bazı yerler kpss puanına göre sıralama yapabiliyor bazıları yapmıyor
illa formasyon şart değil ama olsa iyi olur

çok teşekkür ederim kızlar bilgi verdiğiniz içinyerimsenibenmuhtemelen pazartesi sabahı başvurmaya giderim.gittiğimde de sorarım ama,türkçe ve türk dili ve edebiyatını tercih ederim büyük ihtimalle.başka bir seçeneğimde yok zaten.

damlasu canım ücret konusu biraz farklı ücretli öğretmenlikte. girdiğin ders saatine göre ücret alıyorsun. örneğin gittiğin okulda haftada 10 saatlik ders verirlerse sana 10*4=40 saat(eğer okul tatil olursa bayram kutlama falan gibi onu düşüyorsun) bunu da 1 saatlik ekders ücretiyle çarpıyorsun ve o ay alacağın rakam ortaya çıkıyor.

bu ücretli öğretmenlik vekil öğretmenlik aynı şeyler mi?
bir de mesela ben ücretli öğretmen olmak istiyorum fakülteden sonra başvuru aşamaları nedir? diyelimki ben ücretli öğretmenliğe başladım yarın bana derler mi kardeş sana güle güle buraya kadrolu veya sözleşmeli atandı sana gerek kalmadı:44: yani bir güvencemiz veya yıllarca bir okulda görev yapma şansımız var mı?

canım önceden şöyle anlatayım : Vekil öğretmen,askere giden ya da doğum iznine ayrılmış öğretmenin 3/2 maaşını alarak çalışan öğretmen

ücretli öğretmen de girdiği ders saatine göre maaş alan öğretmendir.Yani 20 saat giren öğretmen 550 falan alıyor.Zaten 30 saat girmen pek mümkün olmuyor.

Kadrolu öğretmenler sana ders vermiyorlar,paraları düşmesin diye :)) Biz şimdi ücretli diye başvuruyoruz.Eğer çok küçük bir yerdeysen ya da bir dayın varsa

arkanda vekil çıkabiliyor.Yok normal biriysen bizim gibi ücretli bile zor çıkıyor.Mesela bana bu sene çıkmadı.Geçen sene de taaa aralık ayında çıktı.

Son soruna gelecek olursam : Eğer kadrolu öğretmen gelirse sana kapıyı gösteriyorlar.Meb'e tekrar gidiyorsun durumunu anlatıyorsun.Onlar da başka bir

okulda boşluk olursa sana öncelik veriyor.Yani yıllarca öyle bir şans yok.Her sene dönem başlarında başvurursan ve ilk başvuranlardan biriysen o seneyi gene biraz şansla bir okulda geçirirsin.

Bu kadar Rast gelsin

sana tamamen katılıyorum.ben mezun olduğum yıl ücretli öğretmenliğe başvurdum.oldu ama bulunduğum yerden çok uzak bi ilçeye.ertesi yıl evlendim.başka şimdi bulunduğum şehirde tekrar başvuru yaptım.milli eğitim şube müdürü tanıdık olmasaydı işim pek olmazdı...evime yürüme mesafesinde bi okulda 3.yılımı çalışıyorum.anasınıfı öğretmeniyim 30 saat dersim var.30 gün sigortam ödeniyor ama 1 hafta rapor alsan yerine hemen birini bulurlar.hasta olamazsın,hamile kalsam doğum izni alamazsın,alırsan kapıyı gösterirler yerine koşarak gelicicek birilerini anında bulurlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…