• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üçbin lirayı üfürmüşüz!

Canim biraz abartmıyor musun ? Yanı aradan 3 sene geçmiş 3 senedir aynı mevzu dillendirilir mi ? Hadi o zaman kızdın tamam ama abartmissin

Tum yazilanlari okumadan cevap yazıyorum ilk mesajiniza istinaden. Evlenmeden once çekilmiş ve beraber ödenmiş bir borç neyseki cok büyük bir meblağ da değil. Bir kerelik olan bu durum icin artik huzurunu bozmayın derim ama bundan sonra böyle birsey istemediginizi de net ve kararli bir dille anlatin.

Çıldırmama az kaldı. İki yıl önce düğünümüz için eşim 30.000 lira kredi çekmişti. O sırada abisi çok sıkışıkmış, eşimden üçbin lira borç istemiş. Eşim de vermiş, sonradan bana söyledi. Herşeyi ikimiz yaptık, kimseden fayda görmedik, bir de üstüne kredi çektik diye hemen dibimizde bitmeler falan. Hadi neyse dedim. Peki bu para geri ödenmez mi arkadaş? Alınan borç geri ödenmez mi? Hayır ödenmezmiş. Kendi aralarında böyle birşey yokmuş. Birinin bir ihtiyacı, eksiği birşeyi olduğu zaman yetişirlermiş, eksik kapatıp destek olarak ödeşirlermiş. Aldığın parayı nakden geri getirip ödemek diye birşey yokmuş aralarında. Böyle birşey olabilir mi ya? Hadi ihtiyacım yok hiçbir şeye, o para bana ödenmeyecek mi? İlla yoryoksul mu olmamız lazım, hastanelere mi düşmemiz lazım? Kaldı ki eşim ameliyat oldu 1 ay önce, döner yaptırıp getirdi hastaneye 7 kişiydik, 70 lirası ödenmiş oldu galiba üçbin liranın! Bizim de sıkışık zamanlarımız oluyor, aha ben de ameliyat olacağım gözümden. İste abinden paramızı, hiç olmazsa eline geçtikçe peyderpey ödesin dedim. Kavga çıktı. Niye sürekli aynı konuyu açıyormuşum, unutacakmışım artık o parayı, üfürdük gitti unut artık diye bağırdı. Böyle birşey var mı ya? Yine aynı konuyu açmamak için zor tutuyorum kendimi bu akşam. Çok büyük kavga çıkacak. Ben kendime harcamazken, en ufak birşeyi bile alırken birbirimize sorarken abisine 3000 lira üfürmesi inanılmaz zoruma gidiyor. Ne yapmalıyım, nasıl yapmalıyım? Bu para nasıl geri alınır? Çıldıracağım ya :KK34:

yuh ya bunun lafı mı edilir yaa. yazıklar olsun. ben sert bişeyler yazmıyorum buraya, ama sanki yazmışım gibi siz beni şikayet edin

Tum yazilanlari okumadan cevap yazıyorum ilk mesajiniza istinaden. Evlenmeden once çekilmiş ve beraber ödenmiş bir borç neyseki cok büyük bir meblağ da değil. Bir kerelik olan bu durum icin artik huzurunu bozmayın derim ama bundan sonra böyle birsey istemediginizi de net ve kararli bir dille anlatin.

Doğru, 30.000in yarısını da isteyebilirdi haklısınız. Emeğime üzülüyorum, eşimin bana saygısız oluşuna, karşı tarafın rahatlığına üzülüyorum.

sayın milena, kafkanın meşhur aşkını bugünlere taşıyan o sihirli ismi kendine takma ad yapmışsın ama o ruhtan eser yok... adını milena koymuşsun ama felsefesini anlamamışsın. sen adını milena değil feriha koysaydın da kezbanlığa en azından saygımız var bu topraklarda...

Canim biraz abartmıyor musun ? Yanı aradan 3 sene geçmiş 3 senedir aynı mevzu dillendirilir mi ? Hadi o zaman kızdın tamam ama abartmissin

Ya birşey yanlış anlaşılıyor, üç senedir söylemiyorum. Ekim ayında eşim ameliyat oldu, o zamandan beri iki üç kere konuyu açtım. Aslında en çok yazın paraya ihtiyacımız vardı, onda bile ses etmedim.

Ay ben anneme 1.500 vericem ve kocam geri isteyecek? Ama bu hic hos olmaz yaa

Hakedecek biri olsaydı istemezdim. Sirf kv diye sonsuz tolerans gösteremem.
Kaldı ki o para borç denilipte istendi , ödeyeceğini kendi söyledi. Üstelik keyfi bir paraydı, gerekli bir ihtiyaç için degildi bu yüzden borç bile vermeyebilirdim ki verdim.

Ama borç diye alıp üstüne yatmak, enayi yerine koymaktır. Ben kimseden borç diyipte aldigim paranin ustune yatmiyorum kim olursa olsun.

Ayrica kvmin zirnik kadar maddi manevi destegi olmadi bize, birak keyfi para vermeyi dugunumde bile 1,500 TL lik taki takmadi. Ben niye onun keyfi icin 1,500tl cebine koyayim ve almayayim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Beğen
Reactions: anu
sayın milena, kafkanın meşhur aşkını bugünlere taşıyan o sihirli ismi kendine takma ad yapmışsın ama o ruhtan eser yok... adını milena koymuşsun ama felsefesini anlamamışsın. sen adını milena değil feriha koysaydın da kezbanlığa en azından saygımız var bu topraklarda...

Kafka'nın sevgilisini tanımam etmem canım, hiç okumadım. Ayrıca felsefe benim işim merak etme. Sen mühendis değil misin? İşine bak.

Pardon da öyle bir söylüyorsunuz ki sanki dilenciye sadaka vermiş eşiniz çok iticisiniz. Yok hibeyi nasıl kabul edermiş, yok kardeşi aldıysa da karısı nasıl kabul edermiş gururu mu yokmuş. Bunun gururla ne alakası var yaa. Kardeşi o el değil yani. El olsa tamam nasıl kabul ediyor denir de eşiniz geri almak istemiyor. Ayrıca ailenizi bırakıp başka şehire gelmenizle falan ne alakası var? eşiniz sizin bir şeyinizi eksik mi bıraktı? eşya mı almadı düğün mü yapmadı? Bu ne para hırsı ya hatır gönül diye birşeyden de haberiniz yok mu? Döner almış gelmiş paranın bir kısmını öyle ödedi herhalde demişsiniz pes doğrusu yani. Aile kavramından haberiniz yok. Ben aileme maaşımdan kirada gönderdim kardeşime de yardım ettim eşim ağzını açıp tek kelime demedi bana demez de.

Eşya alınıp düğün yapılmasıyla, birşeyimin eksik olmaması ile bunun ne alakası var? Borç alınır ve ödenir. Benim ailemde kimsenin kimsede kuruşu kalmaz, söylettirilmez, istettirilmez. Ben böyle gördüm. Sizinki de abiyle aynı mantık.

Eşinizin mantığı benimkinde de var.
Alırlar ama parasını vermezler başka şekilde karşılarlar, biz de hiç böyle görmediğimiz için çok saçma geliyor. Arada belirtiyorum hoşlanmadığımı.
Ben netlikten yanayım, borç olaraksa borç, hibeyse hibe olarak belirtilmesi lazım. Muallak durumları sevmiyorum

Son düzenleme:
Kafka'nın sevgilisini tanımam etmem canım, hiç okumadım. Ayrıca felsefe benim işim merak etme. Sen mühendis değil misin? İşine bak.

milena kafkanın sevgilisinin adı olur, kafkanın milenaya mektupları vardır. kafka kendisine gelen mektupları yakar parçalar imha eder ama milena saklar. daha sonra ikinci dünya savaşının acımasız yüzü milenayı öldürürken ortaya milenanın sakladığı mektuplar çıkar ki bu mektuplar DOSTLUĞUN ve aşkın güzel örneklerindendir. dikkatini çekerim dostluk. dostluk başlığının altında ne alt başlıklar vardır ki hepsi ayrı ayrı derinlik taşır. böyle sığlık değil

milena kafkanın sevgilisinin adı olur, kafkanın milenaya mektupları vardır. kafka kendisine gelen mektupları yakar parçalar imha eder ama milena saklar. daha sonra ikinci dünya savaşının acımasız yüzü milenayı öldürürken ortaya milenanın sakladığı mektuplar çıkar ki bu mektuplar DOSTLUĞUN ve aşkın güzel örneklerindendir. dikkatini çekerim dostluk. dostluk başlığının altında ne alt başlıklar vardır ki hepsi ayrı ayrı derinlik taşır. böyle sığlık değil

Evet, sen çok derinsin. Hadi işine dön.

Hepsi bu aşağılık Lidyalıların suçu. Sikke şeklinde çıkarttıkları pis şeyler yüzünden analarla çocukların, kardeşlerin, arkadaşların vs vs hep arası açıldı. Sikke çıktı, hayatımızı kapital denen bi mefhum sikke attı (!) böyle şeyler için kardeşlerin ailelerin arkadaşların arası mı açılır ayol? allah muhafaza siz daha kötü günlere düşerseniz onlar da size sık sık 300-500 üfüre üfüre 10binlerce tllik yardımda bulunabilir... kardeşlik budur, aile budur, arkadaşlık budur, sevgi budur yahu!

Evlilik zamanları bir sürü mevzu olur. Eşiniz onu borç diye vermedim diyorsa bu konuyu bence kapatın.
Çünkü eşiniz ile gereksiz aranız açılacak. Kurcaladıkçada haksız çıkma durumunuz var.
Belki zamanında aldığı borcu ödedi abisine... bilemezsiniz.

Ayy şu sinirimi bozan meselelerden biri yine... Canım vala sen derece haklısın, çok sinir bozucu durum. Kaldı ki düğün için çekilen para, düğün paranız yaaaaz.... Bizim adetlerimize göre genelde evlenene yardım edilir. Evlenmek için ayrılmış bütçeye göz dikmek artık nasıl adlandırılır yanlış bişey de söylemek istemiyorum.. Kardeşse kardeş.. Aldıysa verecek benim mantığım bu! O para ikiniz için çekilmiş bir para ve eşin o para için tek başına insiyatif kullanamaz. Senin de rızan olmalı. Sonuçta sen de ödüyorsun o borcu ve mecbur değilsin onun kardeşine para vermeye

Benimle bir alakası yokmuş o paranın baksanıza! Daha evli bile değilken olmuş bunlar, o yüzden bana söz düşmezmiş. Nişanlıydık, 1 ay sonra düğün vardı eşya düzüyorduk diyorum, evli değildiniz ama diyorlar.

Sizde bir ihtiyacınız olduğunda istersiniz. Açıkçası ben de aç ve açıkta değilsem o parayı kardeşimden durduk yere istemezdim.

Öksüz, yetim tek başına düğün yapıyor da adam yine de alıyor parayı, hangi ihtiyacımızda verecek? Çok ihtiyaçlar da oldu, hani nerede? Ne bu istiyor, ne o veriyor. Peki ben?

Back
X