• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uçak mı?

kozmicblues

onlara aldırma hayyam.
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2017
197
278
103
Merhaba kızlar, yarın yurtdışına tatile çıkıyorum. Yaklaşık üç buçuk saatlik bir yolculuk olacak. Daha önce birçok kez binmiş olmama rağmen uçak beni fazlasıyla geriyor. Panik atağa sahibim bu arada. Benim gibi daha önce uçaktan korkup, korkularını yenmiş arkadaşlar varsa tavsiyelerini bekliyorum :rapci:

ay bende de panık atak var ama ucaga bınebılırmısım gıbı gelıyr bende hıc bınmedım belkı bu yaz bınerım bı cesaret :D

Bende de var o ucak fobisi malesef kac kere bindim her seferinde ayni sey 2 hafta sonra yine binecegim simdiden sikintisi basti berbat birsey bu ucaga bindim andan itibaren carpinti ucaktan inme istegi yerinde duramama oluyor kendimi sakinlestiremiyorum ben

Bende de var o ucak fobisi malesef kac kere bindim her seferinde ayni sey 2 hafta sonra yine binecegim simdiden sikintisi basti berbat birsey bu ucaga bindim andan itibaren carpinti ucaktan inme istegi yerinde duramama oluyor kendimi sakinlestiremiyorum ben

Evet evet kesinlikle ben de öyle.. İstediğim an o uçaktan inemeyecek olmak beni delirtiyor. Doktorum ilaç verdi bir seferlik

Kelin ilaci olsa basina surer ben hap icerek gidiyorum aksini dusunemiyorum istedigim zaman ucaktan inememek dahada boguyor beni . Doktorunuz hap verdiyse icin binin.

Ucak fobim yok, ama uzun suren yolculuklarin (10+ saat) sonuna dogru delirecek gibi oluyorum. Yanimda hep "konfor cantasi" tasirim. Icinde sevdigim kremler, meyve, kraker, okaliptus yagi (kokusu hosuma gittigi icin, portakal da olabilir), ses engelleyen kulaklik, izlemek istedigim filmler (yolculuk saati kadar saat), roman, defter, mektup yazmalik kagit, yagmur sesi tarzi ses kayitlari (gozumu kapatip dinlemek icin), battaniye, yastik olur. Uzerime en rahat kiyafetlerimi giyerim (bir gece yolculugundan hemen once pijama giymisligim var). Kendinizi rahat ettirecek seyleri yaninizda bulundurun. Bol seyler giyin. Bol bol su icin. Kafein ve alkol almayin. Nefes egzersizi ve meditasyon yapmayi ogrenin.

Konum neden başka bir kategoriye taşındı? Şuan bu konudan aşırı dertliyim, içim içime sığmıyor. Bilenlerden tavsiye bekliyorum. İlla eşimizle ilgili sorunlarımızın falan mı olması gerekiyor bir derdim vara yazabilmek için acaba?

Kelin ilaci olsa basina surer ben hap icerek gidiyorum aksini dusunemiyorum istedigim zaman ucaktan inememek dahada boguyor beni . Doktorunuz hap verdiyse icin binin.

Aynen ben de öyle istediğim an inememek beni mahvediyor. Hangi ilacı verdi doktorunuz

Ucak fobim yok, ama uzun suren yolculuklarin (10+ saat) sonuna dogru delirecek gibi oluyorum. Yanimda hep "konfor cantasi" tasirim. Icinde sevdigim kremler, meyve, kraker, okaliptus yagi (kokusu hosuma gittigi icin, portakal da olabilir), ses engelleyen kulaklik, izlemek istedigim filmler (yolculuk saati kadar saat), roman, defter, mektup yazmalik kagit, yagmur sesi tarzi ses kayitlari (gozumu kapatip dinlemek icin), battaniye, yastik olur. Uzerime en rahat kiyafetlerimi giyerim (bir gece yolculugundan hemen once pijama giymisligim var). Kendinizi rahat ettirecek seyleri yaninizda bulundurun. Bol seyler giyin. Bol bol su icin. Kafein ve alkol almayin. Nefes egzersizi ve meditasyon yapmayi ogrenin.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Ben de yanıma bilgisayarımı alacağım, film izlerim ya da oyun oynarım diye düşündüm.

Xanax verdi reçeteli satılıyor, ben normalde de antidepresan kullandığım için verdi. Güçlü bir ilaç diye biliyorum
Bende zamaninda cipralex kullanmistim panik atak icin ama ucakta bir isime yaramamisti xanax daha agir bildigim kadari ile sadece ucaga binerken mi iciliyor devamlı mi kullaniyirsunuz

Bende zamaninda cipralex kullanmistim panik atak icin ama ucakta bir isime yaramamisti xanax daha agir bildigim kadari ile sadece ucaga binerken mi iciliyor devamlı mi kullaniyirsunuz

Xanaxı devamlı kullanmıyorum, uçağa binmeden yarım saat önce al demişti doktor bakalım göreceğiz :(

Mune Mune Konum neden taşındı, bu konudan oldukça dertliyim. Gerçekten de şuan yardıma ihtiyacım var. Bir derdim var kısmına uygun bir başlık olduğunu düşünüyorum ve o kısımdaki aktifliği göz önünde bulundurursak derdime daha çabuk bir çözüm geleceğini umut ediyorum.

Back
X