- 6 Mart 2008
- 1.447
- 184
- 698
uçağa binmekten acayıp korkuyordum binemem diyordum. sonra birgun ansızın bışey oldu mecbur korka korka bınmek zorunda kaldım. sonuç mu... şimdi uçağa binişimde cam kenarı gelsin diye dua ediyorumkesinlikle korkulacak hiçbirşey yok. çokda zevkli.sadece salon tarafında oturursanız çok sıkılıyorsunuz malum camdan bakamadığınız için.
bende uçağa hep rüyamda biniyorum çok defada bunu gördüm ama uçak hiç havalanmıyor yani yerde araba gibi gidiyor ne demek aceba onuda bilmiyorum
Bende çok binmek istiyorum, bulutları, şehri yukardan görmeyi...
Ama hep çok kısa mesafelere gidip geldiğim yada havaalanı olmayan bir yere gittiğim için nasip olmadı
Bence kaçırma bu fırsatı
eğer lunaparkta kamikazeye bindiysen hiç korkma
Ben havayolu şirketinde çalışıyorum.
Korkmanıza gerek yok. Çünkü bağlı oldukları devlet kurumları tarafından çok sıkı denetleniyorlar herşey kuralına uygun yapılmak zorunda sürekli bir denetim bir kontrol
Neyn nasıl yapıldığı sürekli denetleiyor arka planda o kadar sıkı katı kurallar varki keyfi bir uygulama yapmaları mümkün değil
Onun için güvenle uçabilirsiniz.
Gayet başarılı bir eğitim dönemi geçirdim... İlk uçağa binmem 14-15 yaşlarında idi korkar adımlar ile bindiğim uçak ile iç hatlarda 1 saatlik keyifli bir yolculuk geçirdim. Belkide ilk uçağa binişim eğitim hayatımdaki başarıların temelini ortaya koymuştu...
Yolcular uçağa uçuş için tahliye edildi, aprondan çıkıp piste gitmek için taxi yaparken gayet sakinde olsa cam kenarındaydım ve dışarıya bakıyorum... Uçağın kanatlarının biraz titretmesi ürpertmişti içimi, sonra pistteki sıramızı aldık ve önümüzdeki uçak kalktıktan 35 saniye kadar sonra filan biz kalktık... En arkada oturduğumuz için en çok itiş gücünün sağlandığı ve uçak kalkarken hissedilen G kuvveti sanki bedeninizin ruhunuzdan 10 metre ileride gittiğini ruhunuzun çekildiğini hissettirebilyor... Bende böyle olmuştu, kalkarken yere bakmıştım full bi anda yerden kendimi yüksekte bulduğumda midem bulansada hafif tirbülanslı bir uçuş geçirmiştim... Kalkış'ı biraz insanlar abartsada, inişi ve piste teker koyduğu zamanki sarsıntısı mükkemmel... Ve şunu söyliyebilirim arabadan daha az titreşiyor...
Eğitimimi etkilemesi ise havacılığın;
İlkokul ve Liseyi bir bayan olarak Denizcilik Branşı üzerine başarılı bir şekilde bitirdim... Ve dar görüşlü insanların bakış açıları sebebi ile bu mesleği sürdüremedim. Ve bu andan itibaren Üniversite Sınavlarında güzel bir derece kat etmiştim... Hedefimde pilot olma arzusu yoktu, puanlarımla teker teker ilgi alanlarımın olduğu her bölümü yazmıştım. 2 Tane tercihim Sivil Havacılık ve Ticari Uçuş Yönetimi olarak seçmiştim... Biri İstanbul Teknik ve Biride Eskişehir T.H.K Sivil Havacılık Bölümü idi... Tercih sonuçları açıklandığı gün Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık bölümü çıkınca çığlık attığımı sevinçten o günü çılgınca geçirdiğimi hatırlıyorum. Yine bu konu üzerinede dar bakış açısı olan insanlar engel olmaya çalıştılar... Ama reşit ve özgür bir bireydim... Gelecekteki başarılı hayatımdan ötürü kimse için pişman olmayı göze alamazdım... Ve uçaklarıda seviyordum babama ilk bir dönem söylemesekte, Annem hep yanımda olmuştu... Yaklaşık buradanda 5 sene sonucunda THY'de yardımcı Kaptan Pilot olarak göreve başladım. 27 Yaşında 2400 saat uçuş deneyimim var... Söyliyebileceğim tek şey korkunuzu yenmek için uçak kalkarken yere bakın ve ön koltukları tercih edin ve derin nefes alın... Çünki dünyanın en keyifli ve en güvenli seyehat hizmetinin ayrıcalığını ve vakitten tasarruf ediceğinizi unutmayın...
Yrd. Kpt-Pilot
Melisa Canbay Elbeyoğlu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?