uçak korkusunu nasıl yenebilirim?

emosmos

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Mart 2011
846
1
118
İstanbul
yarın ilk defa uçağa bineceğim, korkmuyordum ama nedense şimdi korkmaya başladım..tabi bir de dönüşte tek döneceğim için onun gerginliği de var..kocaman kızsın uçaktan mı korkuyorsun diyeceksniz ama korkan kişiler anlattıkça nedense tedirgin olmaya başladım..aslında tam olarak korkar mıyım korkmaz mıyım bilemiyorum.. normalde yükseklik korkum var ama aşağıya bakmadıkça sorun olmaz diye düşünüyorum.. ya giderken korkarsam geri nasıl dönücem:18:

aranızda uçağa binmeye korkupta , bindikten sonra "korkulacak birşey yokmuş" diyenler var mı?

Son düzenleme:

BEN varım

ilk uçağa balayına giderken zamanımız kısıtlı olduğu için uçakla gitmeye karar verdik ilk başlarda korkar gibi oldum bir baktım ki çok zevkli bişey ve o günden sonra otobüs yolculuğunu kaldırıp sürekli uçakla seyahat eder oldum uçak varken otobüste kaybedilen zamana yazık ve ben öyle böyle değil uçağa binersem kalp krizi geçirip ölürüm falan diyordum

evet çok zevkli olduğunu söyleyenlerde var.. inşallah bana da öyle gelir şuan bile içim pırpır

ben korkuyorum, belki 10-15 defa bindim yine korkuyorum yine korkuyorum... korkulacak birşey var mı yok, ama bu duygumu da engelleyemiyorum. yanımda eşim varsa çok korkmuyorum ama yalnızsam daha tedirgin oluyorum. uçak şu an için en güvenli ulaşım şekli, devamlı bunu düşünün bence

korktuğun halde tekrar nasıl biniyorsun:18: ben de annemle gidicem ama tek dönücem gidişi çok düşünmüyorum ama dönüşte tek olacağımı düşündüğümde korkular basıyor beni..

Askerimin yanına kayınpederimle kars'a giderken uçağa bindim ilk defa.
Uçağa bindiğim an bir korku aldı içimi, acaba nasıl bişey diye. Çünkü herkes diyoki ilk kalktığında insanın içi çok tuhaf oluyo.

Uçak hareketlendi bayağı uzun süre pistte gitti gitti sonra hızlandı o an anladım kalkacağımızı. baktım kalktı uçak, kayınpederime döndüm BABA NEZAMAN KORKUCAM BEN dedim

Kızım geçti uçak kalktı bile daha korkulacak bişey yok dedi..

Bumuydu yaa dedim, neyinden korkuyo bu insanlar dedim.

Vallahi korkulacak hiç hiçbişey yok, hiç korkmayacaksın emin ol. Boşuna korkmuşum diyeceksin.

Korkmak değil de kalkış sırasında özellikle sanki içinden bir şey kopuyor gibi oluyor o hissi sevmiyorum ben. Hani arabayla çok yüksek yokuş bir yerden birden inersin ya aynı onun gibi ama onun bir kaç kat fazlası gibi oluyor o hisse alışamadım ben bir türlü.

ben ilk defa 6 ay önce binmeye başladım,şimdi kaç kere bindim bende hatırlamıyorum,ailelerden 900 km uzakta olunca,uçak kurtarıcı oluyor.
korkum olmadı hiç ama her seferinde sanki lunaparkta asansör falan varya?kaldırıp indirdikçe için bir garip oluyor?sadece o oluyor: )
çok zevkli,Allah nasip eders 2 hafta sonra gene bineceğim: )
korkmana gerek yok,çok zevkli birşey yaşadığın şehri yukarıdan küçücük görmek,o dümdüzlük alanda şehirleşmelerin yer yer ne kadar düzenli olduğunu görmek,yolların yılan gibi çok güzel bir düzenle kıvrıldığını görmek: )
tabi maksimum yüksekliğe çıkınca gördüğün tek şey bulutlar olmaya başlıyor: ))o da güzel: )
ama illaki korkarım diyorsan,al yanına bir kitap,dikkatini başka yere vermiş olursun

Son düzenleme:

çok güldüm yaa:) inşallah senin gibi tepki veririm:)

eğer öyleyse ben o heyecanı seviyorum.. sabahları gelirken bol bol yaptırıyorum abime o hız adrenalini:)

Kesinlikle korkulacak birşey yok . .Cam kenarına oturup bulutları izlemenin keyfi hiçbirşeyde yok . . .Onu yapamam diyorsan bir gazete veya kitap seni kurtarır. . Kalktımı uçak derken bi bakmışsın inişe geçmişsiniz

tahmin ettiğim şeyse o heyecanı severim ama aslaaaaaaa camdan bakmam.. 1.90 boylarında birinin omzuna bindiğimde bile bana yüksek gelir orası yükseklik korkum çookk

bulutlara bakmayı hep istemişimdir ama bu seferlik kalsın en iyisi dediğiniz gibi kitap okumak ya da anneme yapışmak:)

korktuğun halde tekrar nasıl biniyorsun:18: ben de annemle gidicem ama tek dönücem gidişi çok düşünmüyorum ama dönüşte tek olacağımı düşündüğümde korkular basıyor beni..

mecbur biniyorum. iç hat uçuşlarında birşey anlamıyorsun, zaten uçak kalktı, yiyecek sevisi, aha da iniyoruz derken yol bitiyor. ama ben iş için yurtdışına uçuyorum 3-4 saat sürüyor yol. o zaman çok sıkılıyorum işte, vakit geçmiyor. ben de sıkıntıdan kafamda kuruyorum devamlı. benim abim havacılık mühendisi, uçakla ilgili bir sürü detay biliyorum, kendisi de uçak tasarlıyor çünkü... onun da söylediği kalkış ve iniş anları önemli sadece, havadayken birşey olmaz korkma diyor.

kızlar haklı, korkulacak birşey yok. benim korkum da sebepsiz zaten. sen gönlünü ferah tut

abin öyle diyorsa yoktur birşey o zaman inşallah sen de rahat rahat yolculuk yaparsın her defasında işkence gbi

korkuyorum kaç kere binsemde korkmaya devam ediyorum
helede bazen küçük uçaklara denk gelince tabuttaymışım gibi geliyo
yanımdakine sarıyorum
tek güzel yanı ünlülerle siyasetçilerle denk geliyorum hep
uçak inene kadar onları inceliyorum

tahmin ettiğim şeyse o heyecanı severim ama aslaaaaaaa camdan bakmam.. 1.90 boylarında birinin omzuna bindiğimde bile bana yüksek gelir orası yükseklik korkum çookk

o zaman cam kenarına denk gelirsen yanındakine yer değiştirme teklifinde bulun seve seve kabul edecektir
ya da biletleri onaylatırken belirt cam kenarı istemediğini böylece görmezsin aşağıyı: ))

Yok ya duyduklarından fazla etkilenmişsin.. Bilmediğinden gözünde büyümüş..

Şimcik şöyle anlatim.. Gondola binmişsindir ? Gondol çok korkunç kalır uçağın yanında ( Ben çok severim o ayrı )

Uçakta bişey yok ya , kendini gaza getirme.. Otobüse biniyosun farzet , hiç bişey anlamazsın cidden aşağı bakmadıkça.. İlk kalkış anında hafif bi için gıcıklanır o da bi kaç saniye sonra vınnnn..

Çok güzel anlattım dimi

korkup tekrar biniliyorsa sorun yok en azından geriye dönebilirim:)
trabzona pek ünlü geleceğini zannetmiyorum ama olsa fena olmazdı oyalanırdım

gondol muuuuu:) bir an aynı godol gibi diyeceksin zannettim.. ilk 7 yaşında bindim , dursun diye ağladım zırladım durmadı sonrası gözümü açtığımda hastanedeydim:)
3 ay önce erkek arkadaşım beni gaza getirdi ona da güvendiğim için, aşkın körlüğüyle, erkeğim yanımda birşey olmaz dedim bindim kolları tırnak izleriyle doldu.. bir daha tövbeee:) tabi uçak farklı, kapalı gondol gibi emniyetsiz değil.. çok iyi anldım canım o iç gıcıklanmasına da bayılırım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…