uçak korkusunu nasıl yenebilirim?

Kız bade Allah cızırtını vermiye

Ne kadar hayalgücün geniş.. Bari bi tane pembe hayal kur.. Ne karamsarsın..

geçen ist.a gelirken uçak inemedi piste teker indirip geri havalandı
kanatlardan biri az kalsın piste çarpıyodu
sonra 15 dak. marmara denizinin üstünde daire çizdi
dedim kesin bukadar dolandığına göre yakıtı bitiriyoki yere inince patlamasın uçak
bide kanat yanı olan kısımdayım o kanat sesleri filan kesin gittik dedim
kolaysa gel pembe hayal kur bakiim

sanırım ben de aynı şekilde olucam, uçar uçar dururum artık

buna çok gülerim işte

Kıyamazlar sana.. Çok mu korkuttular seni.. Gel bi su iç

Uçağa yılda 4-5 defa biniyorum.Canım korkacak hiçbir şey yok.. Burada çook yaşlı nineler,dedeler bastonlarıyla biniyorlar hiç korkmuyorlar valla... Yükseklik korkum olmadığı için gözüm sürekli dışarıda çok güzel.. ama korkuyorsan sen bakma koridor tarafında otur mesela.

İlk havalanırken yokuş aşağı hızla iner gibi için tuhaf olur ki ben bunu çok severim Çok rüzgarlı havalarda hafif sarsılır bu normaldir panikleme,sonuçta dışarısı ortalama -50 derece oluyor..o kadar olur artık.

Havalanırken kulakların tıkanabilir bunun için sık sık yutkun,azar azar tükürüğünü yut mesela,düzelir.Sakın kulağına elinle basınçla pompa yapma çok zararlı...

İyi yolculuklaaarr

okudukça korkum geçiyor yavaş yavaş..

kulak basıncını iyi ki söyledin benim zaten normalde de kulaklarım sorunlu, araba azıcık hızlı gitse hemen basınç olur.. dediklerini yapacağım, sakız çiğnesem o da iyi gelir sanırım

İlk binişim kabustu resmen hatim indirmiştim uçakta.Aslında olan bi şey de yoktu ama gerginliğimi atamadım bir türlü.Sonraki daha iyi sonraki çok çok daha iyi.Şimdi normal bir şey benim için.

bende en az 10 kere bindim uçağa ama her bindiğimde inene kadar kan ter içinde kalıyorum , tir tir titriyorum resmen
Mecbur kalmazssam zaman sorunum olmazsa asla ve asla binmem
Evet 10 saatlik yolu bbi saatte gidiyosun ama Ben indiğimde 1 saat değilde 30 saattir yoldaymışım gibi yorgun hissederim basınçtan dolayı. :26:

İlk binişim kabustu resmen hatim indirmiştim uçakta.Aslında olan bi şey de yoktu ama gerginliğimi atamadım bir türlü.Sonraki daha iyi sonraki çok çok daha iyi.Şimdi normal bir şey benim için.

ilk biniş farklıdır tabi ama en azından alışmışsın

hadi yaa:18: peki tek bindiniz mi hiç?

hava boşluğuna girmediğin sürece güzel, ama ağustos sonunda batmandan ankaraya uçmuştuk eşimle o uçuş beni bitirdi, ilk kez o kadar yüksekten uçtuk, altta hiçbişey görünmüyodu pamukların arasındaydık sanki bide çok sarsıldık, ama dönerken kuş gibiydik, kara yolundan daha güvenli heleki benim gibi güneydoğuda yaşayanlar için

ben de tam tersini istiyorum şehir gözükmesin bulatlar gözüksün:)

hadi yaa:18: peki tek bindiniz mi hiç?

Canım ben tek başıma da bindim..Otobüs gibi işte.. korkacak hiçbir şey yok inan..
Şöyle düşün, senden çok daha küçük insanlar korkmadan biniyor,yaşıtların biniyor,70 yaşında nineler biniyor (hani yaşlılar biraz daha kapalıdır böyle şeylere) inan çok rahatlar..Senin onlardan bir eksiğin yok! Gayette rahat keyifle uçarsın..

Yaa ben çok seviyorum.Manzarayı izleyip,dünyanın güzelliğine şükrediyorum.. Fotoğraflar çekiyorum sürekli

yanımda erkek oturursa korkudan adama sarılmayayım diye diyorum
tek başına bindiysen ben de binerim herhalde:)

Son düzenleme:
bnmde kızkardeşim yükseklik korkusu var hatta daha 4.kattaki evimizden aşağı bakamaz o derece... fakat geçen ay ilk defa uçağa bindik tam bineceğimize yakın heyecanlanmıştım hatta bende ama daha hareket etmeye başlamadan heyecanım gitti :44:
kızkardeşim dnüşte beni oturtmadı cam kenarına kendi oturdu... korkulacak hiçbirşey yok cnmm boşa telaş yapıp kendini panikletiyorsun...

haah tam olarak ben işte.. ben bırak 4'dü 2. kattan bile bakamam:) uçak korkusu ve yükseklik korkusu farklı o yüzden emin olamadım ama herhalde bende korkmam

Uçaktayken yükseklik pek algılanmıyor zaten.. Binadan aşağı bakmak gibi değil..Bir kere önünde kalın bir cam var ve bulutların üzerine çıktığın için algılamıyorsun rahatlıkla aşağı bakabiliyorsun..Benim ablamda var yükseklik korkusu ama uçakta cam kenarına oturur..

yok artıkkk bulutlar böyle mi gözüküyor:44: ben camdan bakınca sanki hemen önünde sis varmış gibi duruyor zannediyordum..
küçükken hep hayal ederim bulutları avucumda sıkmayı:) muhteşeeemmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…