uçak korkusunu nasıl yenebilirim?

ilk uçuşumda 16 yaşındaydım ve tek başımaydım.. ondan sonra yaklaşık 10 defa daha bindim uçağa hep tek başıma.. son binişimde panik atak geçirdim, bir daha da binemedim. uçağa uzaktan bile bakamıyorum :)

Koridor kenarini tercih et. Yukselise gecerken ve de inise gecerken hic bakma. Zaten hissediyorsun gondol gibi oluyor. Mp3 player dinlemekte rahatlatabilir seni.

ilk deneyimden dolayıdır dicem ama ondan sonra çok binmişsin.. sonuncusunda ne oldu ki fenalaştın:18:

Aynen bende ablan gibi korkmama rağmen cam kenarından alıyorum hepHani korkumu yeniyim diye
Ama nafile 10 saniyeden fazla bakınca midem bulanıyo dizlerimin bağı çözülüyo hemen kapatıyorum camı :26:

Otobüs yolculuğundan hiç bir farkı yok... Çok da zevkli ayrıca.
Hatta cam kenarına oturmadığına sonradan pişman bile olabilirsin.
Yanına sakız al. Uçuştan önce 2-3 tane çiğne inesiye kadar.

Dikkati başka yine çekmek de işe yarıyor ben ilk bindiğimde bulmaca çözmüştüm gazeteden:))

Korkulacak bir şey yok:)
Sadece ilk 5 ve son 5 dakika biraz ürkütücü oluyor o da motor sesinden, anlamayacaksınız bile ne zaman kalktığınızı.
Yanınızda mutlaka sakız bulundurun, basınç farkından dolayı panik yapabilirsiniz, bu hem kulağınızın etkilenmemesini hem de rahatlamanızı sağlar.
Oradaki dergileri karıştırın ve hiçbir şekilde ilgilenmeyin kaltık mı , iniyormuyuz diye.
Alışırsanız çok eğlenceli ve benim en güvendiğim ulaşım aracıdır kendisi.
Özledim vala uzun zamandır uçakla gitmiyorum bir yere, dönüşünüzde eşlik mi etsem nedir:)))

benim kadar korkan olamaz heralde :)

kendimi uçağın içinde hayal ederken bile nefesim daralırdı, çarpıntım gelirdi..

27 yaşıma geldim daha bu yaz ilk defa uçağa bindim.

o ilk kalkış anı biraz korkunç oluyo:) o anda gözlerini kapat, başka şeyler düşünmeye çalış.

cam kenarında oturma, otursan bile camı kapat :)

ben hatta dönüşte tek bindim düşün yani :)

Ama dönüşte daha rahattım, insan alışıyo heralde bindikçe..

Artık tamamen yenmiş durumdayım korkumu...

Bunca yıl otobüslerde sürünmüşüm salak kafam :))

ben uçağa ilk bindiğimde tek başıma gittim yanımda kimse yoktu
orda bi bayana ne yapacağımı sordum , hiç çekinmedim :)
sonra kapıya doğru yöneldim uçağa bindim
herkes ilk kalkışında korkarsın falan dedi.uçak kalktı bende tık yok bekliyorum hala korkmayı
kabin görevlileri çok kibardı güleryüzlülerdi
sonra havalandı hiç bişi hissetmedim bulutların üstüne çıktı bulutlar pamuk gibi görünüyordu derken 1 bucuk saat sonra indik
korkacağımı düşünüyordum ama korkmadım

valla hayır demem

sakız, kitap, mp3 hepsi hazır

Korkulacak hiç birşey yok sırtını yasla al eline kitabını yada gazeteni oku bir bakmışsın inişe geçmiş bile uçak

Sakız çiğne birde arada yutkun ki kulakların açılsın basınçtan dolayı..

Ben çok bindim uçağa otobüsten daha güvenli olduğu kesin zaten..

otobüsle yolculuk yaparken bacak ağrısından duramayan biri olarak bayıldığım ulaşım aracı :)
valla ne yalan söyleyeyim 4 defa bindim illa ilk kalkarken korkuyorum ama max. 3 dk. sonra alışıyosun ve diyosun iyiki otobüse binmemişim :))
hayırlısıyla indiğinde korkup korkmadığını bize de yazarsın tatlım :)

etrafı açık olmadığı için o kalkış anından korkmam diye düşünüyoum..
salı döneceğim deneyimimi yazacağım elbette:)

uçağa binmekten acayıp korkuyordum binemem diyordum. sonra birgun ansızın bışey oldu mecbur korka korka bınmek zorunda kaldım. sonuç mu... şimdi uçağa binişimde cam kenarı gelsin diye dua ediyorum kesinlikle korkulacak hiçbirşey yok. çokda zevkli.sadece salon tarafında oturursanız çok sıkılıyorsunuz malum camdan bakamadığınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…