• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üç yıllık bilanço: MEB, imam hatiplere fen liselerinden 15 kat fazla yatırım yapacak

Kişisel polemik yasaktır biliyorsunuz değil mi? Uyarı puanlarını ne kadar yükseltebilirim'in denemesini yapıyorsanız o başka tabii, alabildiğine yükseltebilirsiniz uyarı kotası yok nasılsa:KK14:
Aman ablaaa aman ben dunya mutfagina kaciyrm buralar bana yaramiyor:KK70:
Oylamalar baslasada coşsa oralar:KK36:

Diyanet Bakanlığı'nın onca memur alımına rağmen imam hatip liselerine giden öğrencilerin hepsi İlahiyat Fakültelerini tercih etmiyorlar ki.
O liseyi bitirenler Mühendislik .Tıp ve Eğitim Fakültelerini de tercih ediyorlar,
İmam hatip liselerinin ihtiyaç fazlası olarak sürekli çoğaltılmasına sadece ben ve benim gibi seküler yaşayan insanlar dışında başörtülü kadınların da hepsi istemiyorlar,
Kimse aptal değil sonuçta,
Muhafazakar kesimin oyunu almak için yapılan bu tarz şeyler yüzünden birbirinizi kırmaya gerek yok hanımlar.

Evet tercih etmiyorlar. Diger okullara bilerek daha az yatirim yapiliyor, cunku yapilan son sinavlarda dokulduler imam hatipliler, ve elestiri konusu konusu oldu bu. Bu hamleyle sinif mevcudu az, okul arac gereci duzgun, bina bakimi iyi ve iyi ogretmenlerin ozellikle atandigi okullar yaratarak bu elestirinin onunu almak istiyorlar. Siz ne dersiniz deyin "dindar ve kindar" nesil yesitirecegiz soyleminden sonra sayisi en fazla artan okul turu bu okul turu, istedikleri kindar ve dindar nesli nerede yetistirmek istedikleri de bal gibi ortada.

Kimseye imam hatip istemiyor diye de "imam hatip dusmani " falan diyemezseniz, Ne zaman vergi vermekle mukellef diger vatandaslarinda inanislari oldugunu farkeder, onlara da onlarin verdigi vergilerle hizmet etmeye baslarsaniz, o zaman elestirmeyin diyebilirsiniz, ama nufusun en az %15 i farkli bir sekilde inaniyor ve yasiyor, onlarin vergilerini buralara harcamak haksizlik. Basit bir kahve hikayesi ile anlatayim , devlet, vergi ve vatandas olayini.

Starbucks'a gidiyorsunuz iki kisi.Ayse ile Fatma olsun. Elinizde 5 liraniz var, Once Fatma parayi veriyor kahve istiyor, sonra Ayse parayi veriyor o da kahvesini istiyor. Kasiyer Fatmanin kahvesini de Ayse'ye veriyor, "o daim musterimiz, biz cok severiz onu" diye. Fatma'nin agzi acik bir sey diyemiyor, itiraz etneye kalkiyor ama nafile "sen Ayse'yi sevmiyor musun, Ayse'nin dusmani misin" diye lafi agzina tikiyorlar, ve bu olay surekli ama surekli tekrarlarniyor.

Yani kimse imam hatibe dusman falan degil, adaletli bir vergi sistemi gelsin, kim imam hatibe giderse gitsin sorun olmaz. Ama boyle "hem karnim doysun hem pastam dursum" mantigi ile, senin gibi inanmayan, yasamayan, ve o dini egitimi almayan insanlara, kendi dini egitiminin ve ibadethanelerinin masraflarini odetmis oluyorsun, insanlarin itirazlari da buna.

Son düzenleme:
Kişisel polemik yasaktır biliyorsunuz değil mi? Uyarı puanlarını ne kadar yükseltebilirim'in denemesini yapıyorsanız o başka tabii, alabildiğine yükseltebilirsiniz uyarı kotası yok nasılsa:KK14:
Yok abla daha tövbe, insan dayanamıyor işte asagilaninca. Daha da polemiğe girmem, siteden uzak kalmak istemiyorum :KK200:

Back