• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üç yıllık bilanço: MEB, imam hatiplere fen liselerinden 15 kat fazla yatırım yapacak

Size neden çanakkaleden falan bahsedeyim? Onu da saptırın diye mi? Konuyu nasıl da çarpıtmışsınız da alevilileri yahudileri filan olaya dahil etmişsiniz. Gören de ülkede hiç kilise filan yok sanır. Sen kilisene git, müslüman da camisine gitsin. Ayrıca Alevi de müslüman, ama belli ki bundan da bihabersiniz ki ayrı bir din gibi anlatmışsınız. Zaten eminim din kültürü derslerinde diğer dinlerin de anlatıldığından haberiniz yoktur.

En çok güldüğüm de şu oldu. İmam hatipler olmalı deyince hak yiyormuşuz :)) Ne diyeyim, Allah size kolaylık versin. İşiniz zor. Hazımsızlık daha zor.

Alevileri zerre karistirmayin, kendinizle ayni kefeye de koymayin, Yapilanlardan en buyuk zarar goren ve sikayet eden kesim de onlar zaten. Altini cize cize diyorum, yaptiginizz hersey sunni islama hizmet ediyor, alevilere falan degil. Iki gurubun islam anlayislari cok farkli, haberiniz olmayan yerden vurmayin. Gorende diyecek aleviler butceden pay aliyor, dinleri ogretiliyor. Okullarda baska dinler falan ogretilmiyor hanimefendi, mufredati iyi biliyorum, acilan davalari ve verilen cezalari da. Aryica madem yuzden 90 musluman ve herkes sizin gibi dusnuyor, devlet zorla vergi toplamayip ve istemeyen insanlardan bunu da yaparak, sizin icin harcamazsa, insanlarin gonullu olarak para vermeyecegini mi dusunuyorsunuz? Alevilerin dedeleri pekala da hem ac kalmiyorlar, hem de cemevlerinde hizmet veriyorlar, ve yetmyior elektrik su faturalarini da.buna yapim ucretlerini de arsa paralarini da kendileri veriyorlar ama aa unutmusum cemevlerini de kendini islamin yegena temsilcisi sanan sunni muslumanlar ibadethane olarak kabul etmiyor, ama cok adaletli ve ozgurlukculer, yersen.

Evet hak yemek oluyo, ama sizin gibilerin bu konuda koklu bir gecmisiniz var, adaletsizlik ve hak yemek normallesmis, farkinda deglsiniz yapilan seyin.

Valla bakanlıkta bir öğlen bir de bazen ikindi vakti namaz kildiriyorsa biri kusura bakmayın da onun için 3bin de maaş alıyorsa kucumserim. Bir de devlet kadrosunda. Günah o paraya. Gerçek dindar karşı çıkar buna. Bu adam ne yapıyor da alıyor bu kadar parayı diye. Benim ve ailemin vergisinden verileni haram olsun. Biz senelerce çalışıyoruz devlet kapısına girelim iki kuruş alalım diye. Bunlar doğru düzgün okul okumadan bu kadarcik ise bu parayı alıyor. Günah günah.
Sozde cuma sohbetlerinde kul hakkindan bahsederler ama yata yata kursaklarindan gecen paralar neyin hakkina giriyor soylemezler. 4 imam var ailemizde 4 u de surekli izinli surekli yatista bunu da matah bi sey gibi anlatirlar bir de. Ha ne okumus da imam olmuslar dersek imam hatip lisesini bitirmis olmuslar aman ne zor ne zorr imam olmak.

Sozde cuma sohbetlerinde kul hakkindan bahsederler ama yata yata kursaklarindan gecen paralar neyin hakkina giriyor soylemezler. 4 imam var ailemizde 4 u de surekli izinli surekli yatista bunu da matah bi sey gibi anlatirlar bir de. Ha ne okumus da imam olmuslar dersek imam hatip lisesini bitirmis olmuslar aman ne zor ne zorr imam olmak.
Aynen valla. Misafirliğe geleni namazını kılmıyor. Babam der, bak gördün mu camiide işte olmayınca namazını kılmıyor diye. Camii iş yeri işte bunların. Ne Hayri olur bunun. Bir de Kayseri de makatina salatalık sokan imam vardı.
Bir tanıdığım eski bir diyanet işleri başkanının torpili ile bir yere girdi. Düşün gerisini. Torpil,kayırma yaparlar ,sonra dediğin gibi vaaz verirler. Yazik ya yazık

Aynen valla. Misafirliğe geleni namazını kılmıyor. Babam der, bak gördün mu camiide işte olmayınca namazını kılmıyor diye. Camii iş yeri işte bunların. Ne Hayri olur bunun. Bir de Kayseri de makatina salatalık sokan imam vardı.
Bir tanıdığım eski bir diyanet işleri başkanının torpili ile bir yere girdi. Düşün gerisini. Torpil,kayırma yaparlar ,sonra dediğin gibi vaaz verirler. Yazik ya yazık
Aynen oyle dibini eseleyince ne cirkinlikler cikiyor. Buyursun pasa pasa harcasinlar paralari babalarinin mali gibi. Gecen her hakkim haram olsun hak yiyenlere.

insanların anlamadıgı su kimse dini ve inancları burda elestirmiyor insanların dinleri ve inanc sistemini kendi menfaatlerine kullanması elestiriliyor..neden anlamamakta ısrar ediliyor ki bir kac sayfa once bir arkadas bir ulkeyi bilim ve fen kurtarır demis baska biride obur tarafda bilim ve fen anlat ordakilere demis..mantık bumudur oturur adamların internetini akıllı telefonlarını arabalarını kullanıp faydalanırız ama lafa geldimi bilim ve fen ikinci planda gercekten ne desek bos..

Alevileri zerre karistirmayin, kendinizle ayni kefeye de koymayin, Yapilanlardan en buyuk zarar goren ve sikayet eden kesim de onlar zaten. Altini cize cize diyorum, yaptiginizz hersey sunni islama hizmet ediyor, alevilere falan degil. Iki gurubun islam anlayislari cok farkli, haberiniz olmayan yerden vurmayin. Gorende diyecek aleviler butceden pay aliyor, dinleri ogretiliyor. Okullarda baska dinler falan ogretilmiyor hanimefendi, mufredati iyi biliyorum, acilan davalari ve verilen cezalari da. Aryica madem yuzden 90 musluman ve herkes sizin gibi dusnuyor, devlet zorla vergi toplamayip ve istemeyen insanlardan bunu da yaparak, sizin icin harcamazsa, insanlarin gonullu olarak para vermeyecegini mi dusunuyorsunuz? Alevilerin dedeleri pekala da hem ac kalmiyorlar, hem de cemevlerinde hizmet veriyorlar, ve yetmyior elektrik su faturalarini da.buna yapim ucretlerini de arsa paralarini da kendileri veriyorlar ama aa unutmusum cemevlerini de kendini islamin yegena temsilcisi sanan sunni muslumanlar ibadethane olarak kabul etmiyor, ama cok adaletli ve ozgurlukculer, yersen.

Evet hak yemek oluyo, ama sizin gibilerin bu konuda koklu bir gecmisiniz var, adaletsizlik ve hak yemek normallesmis, farkinda deglsiniz yapilan seyin.
Alevileri siz karıştırdınız hanımefendi. İşte yukarda yorumunuz. Ayrıca Sünni İslamla alevileri ayrıştıran da sizsiniz. Alevilerin hilafet meselesindeki görüş farklılığı dışında hiçbir farklı yönü yok bizden. Ama ne güzel de iki tarafı ayrıştırdınız vallahi ağzım açık kaldı helal olsun.

Valla bakanlıkta bir öğlen bir de bazen ikindi vakti namaz kildiriyorsa biri kusura bakmayın da onun için 3bin de maaş alıyorsa kucumserim. Bir de devlet kadrosunda. Günah o paraya. Gerçek dindar karşı çıkar buna. Bu adam ne yapıyor da alıyor bu kadar parayı diye. Benim ve ailemin vergisinden verileni haram olsun. Biz senelerce çalışıyoruz devlet kapısına girelim iki kuruş alalım diye. Bunlar doğru düzgün okul okumadan bu kadarcik ise bu parayı alıyor. Günah günah.
Mesleklerin zorluğunu o mesleği yapmadan anlayamayız diye düşünüyorum ben. Bazıları da öğretmenler yata yata para kazanıyor der, ama evde tek çocuğuyla başedemez. O yüzden peşin hükümlü olmamak lazım. Bizim bilmediğimiz zorluğu vardır her işin

Eğitim kalitesinin düşmesine üzüldüm. Bir zamanlar çok yüksek puanları alıp da bir yere giremezlerdi. Şimdi her yere girme imkanları var ama puanlari da bu kadar düştüyse cidden üzüldüm.

Fenni ilim yok diyenler ders programını biliyorlar mı acaba onu da merak ettim? Normal ortaokul ve lise derslerine ek olarak meslek dersleri var. Normal okullara göre daha fazla ders görüyorlar yani. Sandiginiz gibi fenni ilimleri silip dini ilimleri koymuş değiller.

insanların anlamadıgı su kimse dini ve inancları burda elestirmiyor insanların dinleri ve inanc sistemini kendi menfaatlerine kullanması elestiriliyor..neden anlamamakta ısrar ediliyor ki bir kac sayfa once bir arkadas bir ulkeyi bilim ve fen kurtarır demis baska biride obur tarafda bilim ve fen anlat ordakilere demis..mantık bumudur oturur adamların internetini akıllı telefonlarını arabalarını kullanıp faydalanırız ama lafa geldimi bilim ve fen ikinci planda gercekten ne desek bos..
Heh işte tam olarak demek istediğim buydu.
Ben demiştim bir ülkeyi ilim,fen kurtarır lafını.Ama arkadaş çok saçma bir şekilde öteki dünya kıyaslamasına gitti.Akıllı telefonların en alasını,sosyal medyanın her türlüsü kullanıp daha sonrada ilim fen boş iş asıl olay öteki dünya kafasını bende anlayamıyorum cidden.Madem öyle bunlarda gavur icadı kullanmayın kardeşim dimi :)

Bu ülkenin %90 dan fazlası müslüman. Ama imamlara maaş verilmesin, imam hatipler kapatılsın, diyanete hiç harcama yapılmasın. Oldu ya, başka isteğiniz var mı? Az kaldı yakında milletin evinde kıldığı namazdan da rahatsız olursunuz siz. Ama üzgünüm. Neyse diyip geçeceğim yine yoksa bu platformda olmaması gereken muhabbetlere sürükleyeceksiniz insanı.
Ya şu %99'u müslüman ülke lafınada ayrı gülüyorum.Ya doğar doğmaz bebeğin nüfus cüzdanında din kısmına müslüman yazılırsa heralde %99'u müslüman ülke olur.Ama bir sor bakalım o %99 içinde yüzde kaç ateist var.İsterse %100 müslüman olsun Türkiye Cumhuriyeti laik bir devlettir insanların yüzde bilmem kaçının müslüman olması bir şeyi değiştirmez.

IMG_1845.jpg
Bunlar iktidara gelip eğitime el atana kadar ve sonrası.
Durun! daha eğitim tam olarak dibe vurmamış, vurana kadar durmak yok devam...
https://www.google.fi/amp/www.kadin...-turkiyenin-cozemedigi-matematik-1090252/amp/

Imam Hatip bahane, isleyen plan sahane:

Enerji Bakani Taner Yilmaz:"Egitim seviyesi arttikca AKP'nin oylari dusuyor"
YOK rektor danismani Prof.Dr. Bulent Ari:"Okuma orani arttikca beni afakanlar basiyor, Turkiye'nin gelecegi icin daha cok cahil kesim lazim"

Bunlari basa getirenler ise bir gecede cahil birakildiklarini iddia edenler.. Trajikomik.

Bir onlardan, bir bizden.. Onlar neden ileri, biz neden geri.. Iste onlari yonetenler, iste bizi yonetenlerin bize bellettikleri..

Bir imamhatipli olarak imamların boş zamanlarından, hafız olduğu halde ahlaki yolsuzluklarından, gevezeliklerinden bende şikayetçiyim hiç savunamıycam o mevzuyu. Bu adamlara din dersi öğretmenliği ile birlikte bu imamlık görevlerini yaptırabilme durumu yokmudur acaba...

Imamhatiplere bilmem ne kadar para ayrılmış bunların hepsi boş önce gidip sınıf ortamlarını eğitim sistemlerini bi görsünler asıl oraya yatırım yapsınlar. Imamhatipliyim hafızım ama ilerde evladım olursa asla yollamam o okula.

Zamanında çok hakkımız yendi uzaylı muamelesi gördük başörtümüzle alay edildi bizzat hocalarımız tarafından. Edep lazım edep.. insanlara bazıları yüzünden topyekûn tüm zihniyetten tiksindirmemek lazım. Oda parayla okulla olucak iş değil.

Ya şu %99'u müslüman ülke lafınada ayrı gülüyorum.Ya doğar doğmaz bebeğin nüfus cüzdanında din kısmına müslüman yazılırsa heralde %99'u müslüman ülke olur.Ama bir sor bakalım o %99 içinde yüzde kaç ateist var.İsterse %100 müslüman olsun Türkiye Cumhuriyeti laik bir devlettir insanların yüzde bilmem kaçının müslüman olması bir şeyi değiştirmez.
Neyse.

Back