• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üç yıllık bilanço: MEB, imam hatiplere fen liselerinden 15 kat fazla yatırım yapacak

ah bu okulları imam hatibe cevirdiler de yigenim liseye baslıycagı zaman ne korktu puan dusuk olurda imam hatipe giderim diye olmadı oyle birsey Allahtan imam hatipler olabilir gitmek isteyen gider ama boyle degil yahu bircok lise imamhatipe donmedi mi birde anlamadıgım meslek lisesinden mezun olan bir gencin meslegi yine elinde ama imam hatipden emzun olan ne oluyor yani daha fazla yatırım yapılması ne kdr mantıklı..gerci tubitakın begenmedigi projenin amerikada dunya birincisi oldugunu dusunursek cok da sasırmıyorum olanlara cocuklarımızı cok guzel yonlendiriyoruz :)
imam, Kuran kursu öğretici, din kültürü öğretmeni vs olabiliyor

imam, Kuran kursu öğretici, din kültürü öğretmeni vs olabiliyor
peki ulkenin en cok kuran kursu ogreticisine veya din ogretmeninemi ihtiyac varda 15 kat fazla yatırım yapılıyor anlamadıgım nokta bu yoksa isteyen gitsin okusun ama ulkenin ihtiyclarına gore hareket etmek gerekiyor dimi

peki ulkenin en cok kuran kursu ogreticisine veya din ogretmeninemi ihtiyac varda 15 kat fazla yatırım yapılıyor anlamadıgım nokta bu yoksa isteyen gitsin okusun ama ulkenin ihtiyclarına gore hareket etmek gerekiyor dimi
imam hatip mezunu ne olabiliyor demişsiniz ya ona cevap verdim

Başka iş yapsınmış.. O zaman memlekette imam olmasın, camilerde kimse namaz kılmasın, kıldırmasın (!) işte özgürlük anlayışınız ne yazıkki bu kadarcık.
Canakkaleye evladini yollayan anadan
"Ezan susacaksa yigidim sende git peygamber ocagina sehit ol."
Canakkaleyi analim anma gunumuzde.Cok milliyetci ya kimileri.Ezani bilene kelam et bilmeyene zaten islemz

Ya kusura bakmayın ama bir ülkeyi kalkındıracak şey fendir,bilimdir.İmam hatipten mezun olup ilahiyat fakültesine giden biri mi ülkesine daha faydalı olur,yoksa fen lisesinden mezun tıp ya da mühendislik fakültesine giden bilimsel araştırmalar yapan biri mi ülkeye daha katkı sağlar? İmam hatip lisesi sayısında eksik varsa giderilsin tabiki ama etrafta zaten bolca var bir çok lise dönüştürüldü üstüne birde yenileri yapılıyo.Sizin mantığınıza göre yine bi taraf iyileştirilken diğer taraf ihmal edilecek.Oysa ki amaç her iki tarafada yatırım yapmak,iyileştirmek olmalı.Bu mantıkta ilerlersek yarın yine sizin gibi biri çıkıp bu lafları söyleyecek ve gücü eline alan kendinden olanı ihya etmeye devam edecek.
Yaaa obur dunyada sorguya cekilirken fen bilim anlat sen yazar ordakiler
Tabii ki dedigin dogru ayni savunmayi imam hatipler ezilincede yapsaydiniz keske

Yaaa obur dunyada sorguya cekilirken fen bilim anlat sen yazar ordakiler
Tabii ki dedigin dogru ayni savunmayi imam hatipler ezilincede yapsaydiniz keske
Ya abi sizin düşünme kapatasiteniz bu kadar işte.Evet öteki dünya önemli ama şuan burdayız yaşıyoruz.O zaman direk eve kapan öteki dünyaya hazırlık yap günlerini sadece ibadet yaparak geçir çalışma bir şey yapma nede olsa sana öteki dünyada burdaki çalışmalarını sormayacaklar dimi? Kusura bakmayında bu kafayla ülke yönetilmez,sen istediğin kadar ibadet et,cami yap,imam yetiştir bilim adamı yetiştiremedikçe,ekonomini kalkındıramadıkça hiçsin hiç! Sizin gibilerin adalet anlayışı ben zamanında yandım onlarda yansın.Oysa ben diyorum ki sana, evet zamanında insanlara haksızlık yapıldı ama sen zamanında bana haksızlık yapıldı diye başkalarından acısını çıkarmayı kendine hak görürsen yeni haksızlıklar doğurursun sadece.Böyle bir şeyi çözemezsin.Ve yarın haksızlığa uğrayan kişide gücü eline aldığında oda başkalarının hakkına girer buda bir kısır döngü oluşturur.Ama ne yazık ki sizin adalet anlayışınız bu işte.

Ya abi sizin düşünme kapatasiteniz bu kadar işte.Evet öteki dünya önemli ama şuan burdayız yaşıyoruz.O zaman direk eve kapan öteki dünyaya hazırlık yap günlerini sadece ibadet yaparak geçir çalışma bir şey yapma nede olsa sana öteki dünyada burdaki çalışmalarını sormayacaklar dimi? Kusura bakmayında bu kafayla ülke yönetilmez,sen istediğin kadar ibadet et,cami yap,imam yetiştir bilim adamı yetiştiremedikçe,ekonomini kalkındıramadıkça hiçsin hiç! Sizin gibilerin adalet anlayışı ben zamanında yandım onlarda yansın.Oysa ben diyorum ki sana, evet zamanında insanlara haksızlık yapıldı ama sen zamanında bana haksızlık yapıldı diye başkalarından acısını çıkarmayı kendine hak görürsen yeni haksızlıklar doğurursun sadece.Böyle yaparak bir şeyi çözemezsin.Ve yarın haksızlığa uğrayan kişide gücü eline aldığında,oda başkalarının hakkına girer buda bir kısır döngü oluşturur.Ama ne yazık ki sizin adalet anlayışınız bu işte.

Bu okullarin acilmamasi gerekk derken kapatmasi gerekiyir derken neye dayanarak bunu yaziyorsun hani ozgurlukcusunuz ya oda kendinize

Yok oyle bir dunya o zaman butunn okullar parali olsun
Ne munasebet

Özgür zihniyete bak hele.. Nerde kaldı din özgürlüğü? Bu okullar özel olmalıymış da bilmem ne. Herkesin özel okula çocuk yollayacak parası var ya. Bu okullar olmamalı demiş bir de. Kime göre neye göre? Sen rahatsız olacaksın diye mi? Söyleyecek daha pek çok şeyim var da neyse diyorum neyse..

Niye gonullu imam ac mi kalacak evine ekmek goturmeyecek taş mi yiyecek

Anayasamıza dayanarak söylüyorum o lafı. Siz daha anayasanızı, laiklik ne demek, adalet ve insan hakları ne demek onu bilmiyorsunuz, size bu yaştan sonra bunu öğretecek de ben değilim. Okuma yazmayı öğreneli bayağı zaman oluyordur, gidin açın koyun.

Bütün okullar paralı olsun diye Elma ile armudu karıştırma. Din kişiye özel,, devlete vergiyi vermeyeceksiniz, gelir verginizin bir kısmı diyanete gidecek o da özerk olacak, oraya yaptığınız bağışla hem camileriniz hem okullarınız finanse edilecek.ama siz istiyorsunuz kı, bu ülkenin Alevileri yahudi ve hrıstıyanları da ve disnizleri de vergi versin ama hızmet almasın, onların verdiğiı vergılerle de onların ıbadet ve eğitim alma hakları yokken bu sizin en temel hakkınız olsun, sizinki inancınız finanse edilsin, imamlarınızın maaşı ödensin, camilerinizin giderleri ve yapımı yapılsın, din hocalarınızın masrafları karşılansın.
Sizin çocuğunuzun canı can da, inancınız ınanc, camı hocanız ınsan ve aç kalmaması gerekiyorsa, bu insanların ki değil mi. Nasıl kıyameti koparıyorsunuz,sırf aldığınız hizmetin parasını sadece kendınız vereceksınız diye birileri söyleyince :)))

Cidden başka insanların haklarını yemekten, ve adaletten bu kadar uzak olmaktan artık bıkmadınız mı?

Bu arada söyle laflarını bekliyorum,ne gibi açıklamalar getireceksin merak ediyorum. Çanakkale'yi hiç karıştırmayın Çanakkale gazisi bir dedenin torunuyum, orayı hiç karıştırmayın, Çanakkale cephesi ve birinci dünya savasını da sizler gibi hikayelerden değil bizzat yaşayarak öğrendik, o yüzden arkasından hikaye yazamıyoruz pek. Kendi hikayesi olmayanlar başkasınınkini sahiplenip, süsleyip anlatıyorlar resmen.

Son düzenleme:
Anayasana dayanarak söylüyorum o lafı. Siz daha anayasanızı, laiklik ne demek, adalet ve insan hakları ne demek onu bilmiyorsunuz, sizde bu yaştan sonra bunu öğretecek de ben değilim. Okuma yazmayı öğreneli bayağı zaman oluyordur, gidin açın koyun.

Bütün okullar paralı olsun diye Elma ile armudu karıştırma. Din kişiye özel,, devlete vergiyi vermeyeceksiniz, gelir verginizin bir kısmı diyanete gidecek o da özerk olacak, oraya yaptığınız bağışla hem camileriniz hem okullarınız finanse edilecek.ama siz istiyorsunuz kı, bu ülkenin Alevileri yahudi ve hrıstıyanları da ve disnizleri de vergi versin ama hızmet almasın, onların vergıyı vergılerle de onların ıbadet ve eğitim alma hakları yokken bu sizin en temel hakkınız olsun, sizinki inancınız finanse edilsin, imamlarınızın maaşı ödensin, camilerinizin giderleri ve yapımı yapılsın, din hocalarınızın masrafları karşılansın.
Sizin çocuğunuzun canı can da, inancınız ınanc, camı hocanız ınsan ve aç kalmaması gerekiyorsa, bu insanların ki değil mi. Nasıl kıyameti koparıyorsunuz,sırf aldığınız hizmetin parasını sadece kendınız vereceksınız diye birileri söyleyince :)))

Cidden başka insanların haklarını yemekten, ve adaletten bu kadar uzak olmaktan artık bıkmadınız mı?

Bu arada söyle laflarını bekliyorum,ne gibi açıklamalar getireceksin merak ediyorum. Çanakkale'yi hiç karıştırmayın Çanakkale gazisi bir dedenin torunuyum, orayı hiç karıştırmayın, Çanakkale cephesi ve birinci dünya savasını da sizler gibi hikayelerden değil bizzat yaşayarak öğrendik, o yüzden arkasından hikaye yazamıyoruz pek. Kendi hikayesi olmayanlar başkasınınkini sahiplenip, süsleyip anlatıyorlar resmen.
:KK31::KK31::KK31::KK9::KK9::KK9::KK9:

Anayasana dayanarak söylüyorum o lafı. Siz daha anayasanızı, laiklik ne demek, adalet ve insan hakları ne demek onu bilmiyorsunuz, sizde bu yaştan sonra bunu öğretecek de ben değilim. Okuma yazmayı öğreneli bayağı zaman oluyordur, gidin açın koyun.

Bütün okullar paralı olsun diye Elma ile armudu karıştırma. Din kişiye özel,, devlete vergiyi vermeyeceksiniz, gelir verginizin bir kısmı diyanete gidecek o da özerk olacak, oraya yaptığınız bağışla hem camileriniz hem okullarınız finanse edilecek.ama siz istiyorsunuz kı, bu ülkenin Alevileri yahudi ve hrıstıyanları da ve disnizleri de vergi versin ama hızmet almasın, onların vergıyı vergılerle de onların ıbadet ve eğitim alma hakları yokken bu sizin en temel hakkınız olsun, sizinki inancınız finanse edilsin, imamlarınızın maaşı ödensin, camilerinizin giderleri ve yapımı yapılsın, din hocalarınızın masrafları karşılansın.

Size neden çanakkaleden falan bahsedeyim? Onu da saptırın diye mi? Konuyu nasıl da çarpıtmışsınız da alevilileri yahudileri filan olaya dahil etmişsiniz. Gören de ülkede hiç kilise filan yok sanır. Sen kilisene git, müslüman da camisine gitsin. Ayrıca Alevi de müslüman, ama belli ki bundan da bihabersiniz ki ayrı bir din gibi anlatmışsınız. Zaten eminim din kültürü derslerinde diğer dinlerin de anlatıldığından haberiniz yoktur.

En çok güldüğüm de şu oldu. İmam hatipler olmalı deyince hak yiyormuşuz :)) Ne diyeyim, Allah size kolaylık versin. İşiniz zor. Hazımsızlık daha zor.

Bu ülkenin %90 dan fazlası müslüman. Ama imamlara maaş verilmesin, imam hatipler kapatılsın, diyanete hiç harcama yapılmasın. Oldu ya, başka isteğiniz var mı? Az kaldı yakında milletin evinde kıldığı namazdan da rahatsız olursunuz siz. Ama üzgünüm. Neyse diyip geçeceğim yine yoksa bu platformda olmaması gereken muhabbetlere sürükleyeceksiniz insanı.

Başka iş yapsınmış.. O zaman memlekette imam olmasın, camilerde kimse namaz kılmasın, kıldırmasın (!) işte özgürlük anlayışınız ne yazıkki bu kadarcık.
Anlayışınız o kadarcik demekki. İmam neyapar ? 5 vakit namaz kildirir,cuma namazi kildirir,bayram namazı kildirir. Gece gündüz camiide yatmıyor yani. Namaz vakti kildirir ,gider. Nitekim bazı yaşlılar da öyle yapar ,namaz vakti gider. Cemaat varsa kildirir,işine gider.

Anlayışınız o kadarcik demekki. İmam neyapar ? 5 vakit namaz kildirir,cuma namazi kildirir,bayram namazı kildirir. Gece gündüz camiide yatmıyor yani. Namaz vakti kildirir ,gider. Nitekim bazı yaşlılar da öyle yapar ,namaz vakti gider. Cemaat varsa kildirir,işine gider.
Zaten yapmadığımız meslekleri küçümsemekte üstümüze yoktur.

Canakkaleye evladini yollayan anadan
"Ezan susacaksa yigidim sende git peygamber ocagina sehit ol."
Canakkaleyi analim anma gunumuzde.Cok milliyetci ya kimileri.Ezani bilene kelam et bilmeyene zaten islemz
Sizin hakkınızda hiç yanilmadim. Dibine kadar bu ülkeyi kapalı,açık,Kürt,TürkLaz,Çerkez diye çatır çatır ayristirdiniz. Ben de ezan sevgisi olup olmadığını ancak Allah bilir. Ancak siz de insan sevgisi olmadığı çok açık.
Ben namaz kılınmasin mı dedim ? Gönüllü yapsınlar ya. Bakanlıklarda bile imam var. Bir öğlen bir de ikindi namazı kildiriyor. Ona da gelirse memur. Bunun için bu adama 3 bin maaş veriliyor. Yazık değil mi ? Cemaatten biri geçsin yapsın imamlık.
Ama yormayacagim kendimi daha da. Anlayışınız kit çünkü .

Zaten yapmadığımız meslekleri küçümsemekte üstümüze yoktur.
Valla bakanlıkta bir öğlen bir de bazen ikindi vakti namaz kildiriyorsa biri kusura bakmayın da onun için 3bin de maaş alıyorsa kucumserim. Bir de devlet kadrosunda. Günah o paraya. Gerçek dindar karşı çıkar buna. Bu adam ne yapıyor da alıyor bu kadar parayı diye. Benim ve ailemin vergisinden verileni haram olsun. Biz senelerce çalışıyoruz devlet kapısına girelim iki kuruş alalım diye. Bunlar doğru düzgün okul okumadan bu kadarcik ise bu parayı alıyor. Günah günah.

kafayı dinIe bozmuşIar
bunIar hep göz boyaması ayrıca

Back