• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üç yıllık bilanço: MEB, imam hatiplere fen liselerinden 15 kat fazla yatırım yapacak

Onceden kisilan harcamalra saysinlar ezdikleri kapattimlari zamana bedel olsun

Evla cidden seni ajan olarak görüyorum..
Doğru söyle öylesin demi,bu kadar ihl olmasına gerek varmı sence..
Fen liseleri daha çok olsun,bu ülkeye bilim adamları yetişsin imam olsa ne olacak.

IMG_20170320_095409.JPG

Seçmeli ders olarak 11.sinifta 16, 12. Sınıfta ise 17 saat var. Yani burada öğrenci sözel ya da sayısal olarak ayrılıyor. Hangi dersleri istiyorsa seçebiliyor. Bizim zamanımızda da 10. Sınıfta alan seciyorduk. Ben sayisaldim ve fizik, kimya, biyoloji, matematik derslerini son seneye kadar aldık. Labaratuvarlarda geçti çoğu dersimiz. Ki hala o zamanki bilgilemin çoğunu unutmuş değilim. Bir çok arkadaşım üniversitede fizik, kimya, biyoloji gibi alanları okudular. Hem dini hem de fenni ilimleri birlikte almak istemek suç mu yani? Neden her mezun olana imam ya da din öğreticisi gözüyle bakiliyor. Ben de kazandım sağlık alanında bir bölüm ve başörtüsü probleminden dolayı gitmedim. Eşit ağırlıktan aldığım puanla normal lisede okuyan arkadaşım Ankara hukuka girdi. Aynı ham puanı almıştık. Vs. Vs. Vs.

Seçmeli ders olarak 11.sinifta 16, 12. Sınıfta ise 17 saat var. Yani burada öğrenci sözel ya da sayısal olarak ayrılıyor. Hangi dersleri istiyorsa seçebiliyor. Bizim zamanımızda da 10. Sınıfta alan seciyorduk. Ben sayisaldim ve fizik, kimya, biyoloji, matematik derslerini son seneye kadar aldık. Labaratuvarlarda geçti çoğu dersimiz. Ki hala o zamanki bilgilemin çoğunu unutmuş değilim. Bir çok arkadaşım üniversitede fizik, kimya, biyoloji gibi alanları okudular. Hem dini hem de fenni ilimleri birlikte almak istemek suç mu yani? Neden her mezun olana imam ya da din öğreticisi gözüyle bakiliyor. Ben de kazandım sağlık alanında bir bölüm ve başörtüsü probleminden dolayı gitmedim. Eşit ağırlıktan aldığım puanla normal lisede okuyan arkadaşım Ankara hukuka girdi. Aynı ham puanı almıştık. Vs. Vs. Vs.

Bilmem niye o gözle bakılıyor, başörtüsü yasağı konusunda fikrimi bilen biliyor , nerede durduğum belli, aynı şey devletin vergilendirme, farklı inançlara yaklaşımı ve hizmet vermesi konusunda da açık. Daha fazla yazmak falan istemiyorum bu konuya o yüzden.

Ya... Bence din, herhangi bir dine mensup herkesin öğrenmesi gereken bir şey he elbette her dalda olduğu gibi işin uzmanları da olmalı orası ayrı mevzu. Ama bu, bu yolla mı yapılmalı, bilmiyorum. Dediğim gibi ben isteyen herkesin öğrenebilmesi taraftarıyım yani özelleştirilip "sadece şu kesim bilir bunları" muhabbeti bana pek doğru gelmiyor... Demek istediğim farklı şeyler var... Neyse kimsenin tepkisini almak istemiyorum, kimsenin sinirini bozmak da. Kötülerin düşmanı olurum ama iyi insanlardan duyduğum en ufak sert söz bile içimin yıkılmasına yetiyor... Lütfen ablalarım...

Ben fen lisesi mezunu bir öğrenciyim üstelik en iyi ilk dört liseden biriydi lisem. Gözlemlediğim kadarıyla ablalarım nicelikten ziyade nitelik arttırılmalı. Mevcut okullardaki kalite arttırımı, nitelikli ve bilinçli öğretmen yetiştirimi sanki daha hoş olur... Bunun için yatırım sanki daha farklı değerlendirilmeliydi... Ama eğitime yapılan yatırımın kötüsü de yoktur, yeter ki yapılsın...

Tabii doğu illerimizde okul kelimesinin dahi uğramadığı semtler mevcut, ne yazık ki. O bölgelere daha özel uygulamalar yapılabilir, yapılmalı... İnanıyorum ki bu süreçle terör belası da hatrı sayılır bir darbe alacaktır.

Bilmiyorum nasıl yapılır ama keşke herkes daha çok okusa daha çok bilse. O zaman insanlar birbirlerine vurmaktansa oturup medenice konuşabilirdi. İlişkiler şuan olduğundan çok daha farklı olurdu. Evet okulların nitelikleri kesinlikle arttırılmalı. Ama burada daha da büyük bir sorun açığa çıkıyor... Sokakların niteliği ne olacak?

Eğitim sadece okulla sınırlı kalmasa keşke... Her tartışmanın, iğnelemenin, dağılmanın, kavganın - daha uçlara taşıyayım - cinayetin ardında cehaleti göre göre tiksindim, tiksindim. Çirkinliğin öz annesidir cehalet, bana göre. Yeter artık... Güzellik istiyorum. Herhangi güzel bir şey olsun, yeter. Güzel bir duygu, güzel bir kelam, güzel bir gülümseme... İnsanların herhangi bir görüşünden dolayı etiketlenip dışlanmayacağı kadar güzel bir yer... Herkes istediği gibi düşünüp yaşasın nasıl bu kadar müdahale edebiliriz ya... Düşünce suçu keşke sadece George Orwell'in 1984'ünde kalsaydı. Biz o korku ütopyasının göbeğinde yaşıyoruz... Daha çok bilinç daha çok birlik istiyorum... Çok şey istiyorum biliyorum ablalarım ama tüm bunları şahsım için istediğim her şeyden daha çok istiyorum. Buraya bunları yazmamla ne değişecek hiçbir fikrim yok, umutsuzluğum var.

Son düzenleme:
Bilmem niye o gözle bakılıyor, başörtüsü yasağı konusunda fikrimi bilen biliyor , nerede durduğum belli, aynı şey devletin vergilendirme, farklı inançlara yaklaşımı ve hizmet vermesi konusunda da açık. Daha fazla yazmak falan istemiyorum bu konuya o yüzden.
Benim de o konularda fikrim belli. Sizin hassasiyetinizi de anladım zaten. Kimseyi de kucumsemiyorum. İsteğim kimsenin kucumsenmemesi. Aslında kızım sana söylüyorum gelinim sen anla oldu mesajım. Benim zamanımda koca başkentte sadece 3 tane İHL vardı. Şimdi her semtte aciliyor çocuklar rahat gitsin diye. Fazla harcama gibi gozukmesinin sebebi bu.

Cevremdeki okulları sayiyorum. Yaklaşık 10-15 km civarı:
6 ilkokul
3 İHL ortaokul
3 ortaokul
1 İHL lise
1 teknik lise
1 Anadolu lisesi
1 Güzel Sanatlar Lisesi
Ve ilkokul içindeki anaokulları haricinde 3 tane bağımsız anaokulu.

Okulumuzdaki İHL hedefi olan öğrencilerin hepsi, firesiz, rezalet olan öğrenciler. Puan sıralamasında en altta bir tane EML var üstünde İHL.
Ahlak yönünden sıfır, akademik yönden sıfır, gördü-terbiye-davranış yönünden sıfır olanların hepsinin hedefi İHL.
Hani gide gide meslek lisesine gitmemiş de İHL okuluna gitmiş desinler diye hedef!!leri bu.

Evla cidden seni ajan olarak görüyorum..
Doğru söyle öylesin demi,bu kadar ihl olmasına gerek varmı sence..
Fen liseleri daha çok olsun,bu ülkeye bilim adamları yetişsin imam olsa ne olacak.

Ajan olmasına ajan değil. Kendisini trol olarak gönderiyorlardır. Bunlar etkisiz kalınca her gün yenileri geliyor farkında mısınız?

Valla benim amacım polemik çıkması değil saçma gördüğüm bir noktayı eleştirmekti.Ama aynı amaçları taşıdığımızı düşünmüyorum.
Yok aslında aynı amacı taşıyoruz. Benim de amacım imam hatip düşmanlığını saçma gördüğümü anlatmaktı ama tabiki fazla sinirlendim

Yok aslında aynı amacı taşıyoruz. Benim de amacım imam hatip düşmanlığını saçma gördüğümü anlatmaktı ama tabiki fazla sinirlendim
En azından kendi adıma imam hatip düşmanlığım olmadığını söyleyebilirim.Benim sinirlediğim nokta sürekli imam hatip açılırken fen ya da diğer liselerin ihmal edilmesi.Yoksa evet bu ülkenin dini gerçekten doğru anlayıp,etrafınada aynı şekilde anlatacak imamlara,din kültürü öğretmenlerine ihtiyacı var.Ama bir o kadar bilim insanlarınada ihtiyaç var.Ben bunun görmezden gelinmesini hazmedemiyorum.

Ya abi sizin düşünme kapatasiteniz bu kadar işte.Evet öteki dünya önemli ama şuan burdayız yaşıyoruz.O zaman direk eve kapan öteki dünyaya hazırlık yap günlerini sadece ibadet yaparak geçir çalışma bir şey yapma nede olsa sana öteki dünyada burdaki çalışmalarını sormayacaklar dimi? Kusura bakmayında bu kafayla ülke yönetilmez,sen istediğin kadar ibadet et,cami yap,imam yetiştir bilim adamı yetiştiremedikçe,ekonomini kalkındıramadıkça hiçsin hiç! Sizin gibilerin adalet anlayışı ben zamanında yandım onlarda yansın.Oysa ben diyorum ki sana, evet zamanında insanlara haksızlık yapıldı ama sen zamanında bana haksızlık yapıldı diye başkalarından acısını çıkarmayı kendine hak görürsen yeni haksızlıklar doğurursun sadece.Böyle bir şeyi çözemezsin.Ve yarın haksızlığa uğrayan kişide gücü eline aldığında oda başkalarının hakkına girer buda bir kısır döngü oluşturur.Ama ne yazık ki sizin adalet anlayışınız bu işte.
Ahahahah:KK70:hee canm hee

Kişisel polemik yasaktır biliyorsunuz değil mi? Uyarı puanlarını ne kadar yükseltebilirim'in denemesini yapıyorsanız o başka tabii, alabildiğine yükseltebilirsiniz uyarı kotası yok nasılsa:KK14:

Back