• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üç yıllık bilanço: MEB, imam hatiplere fen liselerinden 15 kat fazla yatırım yapacak

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.838
898
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) strateji geliştirme başkanlığının ‘Devlet Yatırım Programı’na göre, gelecek üç yılda imam hatip liselerine ayrılan bütçe, fen liselerine ayrılan bütçenin 15 katı.

Capture.JPG

Birgün’den Çağlar Ballıktaş’ın haberine göre, Türkiye genelinde okullarda devam eden ve yeni projelere 2017’de 2 milyar 682 milyon 121 bin, 2018’de 3 milyar 723 milyon 381 bin TL, 2019’da ise 1 milyar 131 milyon 940 bin TL harcanması planlandı.

50 yeni imam hatip inşaatı yapılacak
MEB’in açıkladığı programa göre tüm meslek liselerine, 2017’de 1 milyar 70 milyon, 2018’de 936 milyon 270 bin, 2019’da ise 348 milyon 250 bin TL ile meslek liseleri inşaatlarına 3 yılda 2 milyar 354 milyon 520 bin TL harcanacağı belirtildi. Devam eden 240 meslek lisesi inşaatına ise 60 inşaat daha eklenecek.

MEB, imam hatip liselerine 2017’de 575 milyon TL, 2018’de 879 milyon 35 bin, 2019’da ise 269 milyon 500 bin TL ile toplamda 1 milyar 723 milyon 535 bin TL’lik bütçe ayırdı. MEB programda, devam eden 128 imam hatip lisesi inşaatına 50 yeni inşaat daha ekleyecek.

Programda anadolu liseleri, tüm liseler arasında en fazla yatırım yapılan üçüncü alan oldu. 2017’de 463 milyon, 2018’de 958 milyon 605 bin, 2019 ise 224 milyon 250 bin TL olmak üzere toplamda 1 milyar 645 milyon 855 bin TL bütçe ayrıldı. Anadolu liseleri inşaatlarında 158 proje devam ederken, bu sene 40 projeye daha başlanacağı bildirildi.

En az payı fen liseleri aldı
Fen liselerine 2017’de 42 milyon, 2018’de 67 milyon 666 bin TL bütçe ayrılmasını planlayan MEB, 2019 yılında ise hiç bütçe ayırmadı. Fen liselerine toplamda 109 milyon 666 bin TL’lik bütçe ayrılarak bütçe de en az payı alan okul bölümü oldu.
http://www.diken.com.tr/uc-yillik-b...en-liselerinden-15-kat-fazla-yatirim-yapacak/

Onceden kisilan harcamalra saysinlar ezdikleri kapattimlari zamana bedel olsun

Devletin gorevleri arasinda bir gurubun din dersini vermek yok hanimefendi. Madem verigiyi herkesten topluyorsun , hizmeti de herekse yapacaksin. Ya da bu okullara cocuklarini gonderenlerden ozel vergi alacaksin.

Evlaefe intikam mı alıyorsunuz?

Surekli yatirim yapiyor ve yeni okul yapiyorlar, yetmiyor diger okullari zorla donusturuyorlar, ilerde kapatmaya kalksan yaygarayi koparacaklar. Laik bir devlette bu okullar devlet okulu olamaz, ozel okul olur. Ya da herkesin inancina gore vergi toplarsin, kendi inanc merkezlerine ve okullarina dagitirsin bu parayi, ama bu arkadaslar kendine musluman.

Devletin gorevleri arasinda bir gurubun din dersini vermek yok hanimefendi. Madem verigiyi herkesten topluyorsun , hizmeti de herekse yapacaksin. Ya da bu okullara cocuklarini gonderenlerden ozel vergi alacaksin.
Peki onceden neden bu okullar gormezden gelinip kapatiliyordu o zaman niye devlet devletligini yapmiyordu

Surekli yatirim yapiyor ve yeni okul yapiyorlar, yetmiyor diger okullari zorla donusturuyorlar, ilerde kapatmaya kalksan yaygarayi koparacaklar. Laik bir devlette bu okullar devlet okulu olamaz, ozel okul olur. Ya da herkesin inancina gore vergi toplarsin, kendi inanc merkezlerine ve okullarina dagitirsin bu parayi, ama bu arkadaslar kendine musluman.
Kesinlikle aynı fikirdeyim;ayrıca sınav sonuçlarında imamhatiplerin sonuçlarını da görüyoruz,bari bütçeyi yeni inşaatlar için harcayacaklarına eğitim sistemi için harcasalar.

Belirteyim;imamhatip liselerine de karşı değilim çünkü bu da özgürlüklerin elinden alınması olur ama her şey gibi bunu da abartıp siyasette kullanıyorlar.

Evlaefe intikam mı alıyorsunuz?
:KK70:evet canim:KK70: yasasin kotuluk:KK70:
Kiz ne intikami:confused:
Onceden o okullarada neler yapildi belki hak yerini buluyor diyelim .ben imamhatiplere meslek lisesi gozuyle bakiyorum puanlamalar yuzunden de bende meslek lisesi mezunuyum ve imam hatiplerden cikipta suan ne bolum okuyanlar biliyorum ku imam hatiple alaksi olmayan cift anadallar yapanlari okullarin kapatildigini imam hatipe gidenlere uzayli muamelesi yapildigini.Zamaninda gitmistim puanim yetersi gelmisti almamislardi beni aslinda onlardan intikam almam lazim durr:confused: cok yazdim kafam karisti

Peki onceden neden bu okullar gormezden gelinip kapatiliyordu o zaman niye devlet devletligini yapmiyordu

Evla daha nasıl anlatılır bilmiyorum ,bu okulların en başta açılması bile olmaması gereken bir şey, devlet herkesin vergisiyle finanse edemez bu okulları. Kapatılmaları zaten gerekiyor, yani devlet aslında paşa gibi de devletlerini yapıyordu kapattığı zaman. Zaman tanıyacaktı öğrencilerini mezun etmesine, o arada. Vergi sistemini değiştirecek, diyanet özerk olacak, sen çocuğunu bu okula mı yollamak istiyorsun, parasını verip yollayacaksın. Ben çocuğumu yahudi okuluna mı yollayacağım, o ağırlıkta dını egıtım mı almasını ıstiyorum , parasını verip yollayacağım. Ama herkes kendi ibadethanesinin, dini liderinin, ve din eğitiminin masrafını karşılayacak. Daha nasıl anlatılır anlamıyorum ki.

Bu okullarin acilmamasi gerekk derken kapatmasi gerekiyir derken neye dayanarak bunu yaziyorsun hani ozgurlukcusunuz ya oda kendinize
Evla daha nasıl anlatılır bilmiyorum ,bu okulların en başta açılması bile olmaması gereken bir şey, devlet herkesin vergisiyle finanse edemez bu okulları. Kapatılmaları zaten gerekiyor, yani devlet aslında paşa gibi de devletlerini yapıyordu kapattığı zaman. Zaman tanıyacaktı öğrencilerini mezun etmesine, o arada. Vergi sistemini değiştirecek, diyanet özerk olacak, sen çocuğunu bu okula mı yollamak istiyorsun, parasını verip yollayacaksın. Ben çocuğumu yahudi okuluna mı yollayacağım, o ağırlıkta dını egıtım mı almasını ıstiyorum , parasını verip yollayacağım. Ama herkes kendi ibadethanesinin, dini liderinin, ve din eğitiminin masrafını karşılayacak. Daha nasıl anlatılır anlamıyorum ki.

Yok oyle bir dunya o zaman butunn okullar parali olsun
Ne munasebet

Özgür zihniyete bak hele.. Nerde kaldı din özgürlüğü? Bu okullar özel olmalıymış da bilmem ne. Herkesin özel okula çocuk yollayacak parası var ya. Bu okullar olmamalı demiş bir de. Kime göre neye göre? Sen rahatsız olacaksın diye mi? Söyleyecek daha pek çok şeyim var da neyse diyorum neyse..

Ah ya bunların ne işi var dinle imanla. İmamı formasyon aldırıp okul muduru yapıyorlar. Zaten para karşılığı yapılan meslek imamlık. Gönüllüyse sevap. Bunlar hem dini kullanıp hem para alıyor. Çok ayıp. Hatta en ayıbı bence. Dinin parayla ilgisi olmaz.
Sayelerinde imam hatipler hareket çeken kızlarla doldu. Eskiden fakir,fukura çocuğu hiç olmazsa imam olsun diye giderdi. Şimdi cikarcilar buraya dolusmus. En güzel okullar imam hatip. Yazık ya.

Ah ya bunların ne işi var dinle imanla. İmamı formasyon aldırıp okul muduru yapıyorlar. Zaten para karşılığı yapılan meslek imamlık. Gönüllüyse sevap. Bunlar hem dini kullanıp hem para alıyor. Çok ayıp. Hatta en ayıbı bence. Dinin parayla ilgisi olmaz.
Sayelerinde imam hatipler hareket çeken kızlarla doldu. Eskiden fakir,fukura çocuğu hiç olmazsa imam olsun diye giderdi. Şimdi cikarcilar buraya dolusmus. En güzel okullar imam hatip. Yazık ya.
Niye gonullu imam ac mi kalacak evine ekmek goturmeyecek taş mi yiyecek

Özgür zihniyete bak hele.. Nerde kaldı din özgürlüğü? Bu okullar özel olmalıymış da bilmem ne. Herkesin özel okula çocuk yollayacak parası var ya. Bu okullar olmamalı demiş bir de. Kime göre neye göre? Sen rahatsız olacaksın diye mi? Söyleyecek daha pek çok şeyim var da neyse diyorum neyse..
Ah ah. Bilmeden konuşmak kolay. Benim eski görev yaptığım Ankara nın en fakir kesiminin yaşadığı mahalle okulunu imam hatibe çevirdiler. Ya buraya gider çocuklar ya da başka yere dediler. Çocuklar ayakkabı parası bulamıyor, degilki servise para verip gitsinler . Bu mu özgürlük ? Yav madem din mühim. Gönüllüler yapsın. Para akrsiligi imamlığı ben yapmam. Nitekim babacim da imam hatip mezunudur. Ancak bu iş para karşılığı yapılmaz, din üstünden para kazanilmaz mantığında olduğu için okumuş üniversitesini kazanmış başka bir işle meşgul biridir. Babam parayla imamlık yapsa ya da kurs verse ben utanirdim..

Onceden kisilan harcamalra saysinlar ezdikleri kapattimlari zamana bedel olsun
Ya kusura bakmayın ama bir ülkeyi kalkındıracak şey fendir,bilimdir.İmam hatipten mezun olup ilahiyat fakültesine giden biri mi ülkesine daha faydalı olur,yoksa fen lisesinden mezun tıp ya da mühendislik fakültesine giden bilimsel araştırmalar yapan biri mi ülkeye daha katkı sağlar? İmam hatip lisesi sayısında eksik varsa giderilsin tabiki ama etrafta zaten bolca var bir çok lise dönüştürüldü üstüne birde yenileri yapılıyo.Sizin mantığınıza göre yine bi taraf iyileştirilken diğer taraf ihmal edilecek.Oysa ki amaç her iki tarafada yatırım yapmak,iyileştirmek olmalı.Bu mantıkta ilerlersek yarın yine sizin gibi biri çıkıp bu lafları söyleyecek ve gücü eline alan kendinden olanı ihya etmeye devam edecek.

Ah ah. Bilmeden konuşmak kolay. Benim eski görev yaptığım Ankara nın en fakir kesiminin yaşadığı mahalle okulunu imam hatibe çevirdiler. Ya buraya gider çocuklar ya da başka yere dediler. Çocuklar ayakkabı parası bulamıyor, degilki servise para verip gitsinler . Bu mu özgürlük ? Yav madem din mühim. Gönüllüler yapsın. Para akrsiligi imamlığı ben yapmam. Nitekim babacim da imam hatip mezunudur. Ancak bu iş para karşılığı yapılmaz, din üstünden para kazanilmaz mantığında olduğu için okumuş üniversitesini kazanmış başka bir işle meşgul biridir. Babam parayla imamlık yapsa ya da kurs verse ben utanirdim..
Sizin dediğiniz apayrı bir mesele. Tüm okulların imam hatibe çevrilmesi doğru diyen yok zaten. Hepsinden olmalı. Ama biri çıkıpta 'imam hatipler olmamalı' derse işte o yanlıştır, özgürlükleri savunup en kral yasakçılığı yapmaktır.

Valla babacim gibi yapsınlar o zaman din ,iman diye ölüyorlarsa. Başka iş yapsın,gönüllü imam olsun.
Gönüllü imam olsun, peki o zaman evde ekmek bekleyen çocukları ne yapsın? Buna da bir fikriniz vardır eminim.

Başka iş yapsınmış.. O zaman memlekette imam olmasın, camilerde kimse namaz kılmasın, kıldırmasın (!) işte özgürlük anlayışınız ne yazıkki bu kadarcık.

ah bu okulları imam hatibe cevirdiler de yigenim liseye baslıycagı zaman ne korktu puan dusuk olurda imam hatipe giderim diye olmadı oyle birsey Allahtan imam hatipler olabilir gitmek isteyen gider ama boyle degil yahu bircok lise imamhatipe donmedi mi birde anlamadıgım meslek lisesinden mezun olan bir gencin meslegi yine elinde ama imam hatipden emzun olan ne oluyor yani daha fazla yatırım yapılması ne kdr mantıklı..gerci tubitakın begenmedigi projenin amerikada dunya birincisi oldugunu dusunursek cok da sasırmıyorum olanlara cocuklarımızı cok guzel yonlendiriyoruz :)

Back