Üç çocuklular, çok çocuklular

Güvenli bağlanma hakkında da çok okudum aslında bakarsan kardeş doğana kadar sıkıntımız yoktu. Kardeşle birlikte dengeler şaştı

Güvenli bağlanma hakkında da çok okudum aslında bakarsan kardeş doğana kadar sıkıntımız yoktu. Kardeşle birlikte dengeler şaştı
Bizim de öyle kardeşle birlikte daha da zorlaştı her şey, dengeyi tutturabilmek çok zor, o anda sakın kalmak ve duygularını onaylamak her seferinde başarılı olamıyorum ama eğer o bağı kurup devam ettirebilirsem gerçekten söz dinleyen bir çocuk haline geliyor, öbür türlü inatçı direten ve kardeşine zarar veren yönü çok zor

Bu saat olmuş daha gram uyumamışım. Bebeği uyutum. Diğerleri oynuyorlardı,bebek onların bağırışmalarına uyandı. Sonra büyük ile ortancayı uyutum. Bebek ile salona geçtik tam 2 saat uğraştım. Uyudu getirdim yerine koydum. Salonu toplamaya gittim. Ortanca uykudan çığlık çığlığa uyandı. Bebeğide tekrar uyandırdı ikisi aynı anda ağladı. Baktım olmuyor bebeği eşime verdim ben ortancayı eşimde bebeği ayaklarımızda sallıyoruz. şimdi yeni yeni uykuya dalıyorlar. Ama ortancada hep bir huzursuzluk var tam uykuya dalamıyor.

Dün yazmıştım,gitmemiş bu yazı. Şimdi gönderiyorum. Herkese hayırlı güzel bir gün diliyorum.

Kardeşler arası dengeyi benim de kuramadığım oluyor. Eminim anneler bilerek yapmıyor ama işte çocuğa çok farklı yansıyabiliyor. BDV konusu zaten, annem beni sevmiyor, diğer kardeşime daha çok değer veriyor...vs vs. Nasıl etkilendiyse kaç yaşına gelirse gelsin bir insan, ayrımcılığı, kendine yapılan haksızlığı hazmedemiyor demek ki. Çok üzücü özünde... Biz daha da bilinçlenerek nasıl aşarız bakmak lazım. Çözüm bulan varsa paylaşsın. Süper hiper amme hizmeti. Grupça aramızda para toplayıp arkadaşı taltif edebiliriz.
Evet bugün hacamatımı yaptırdım. Çok şükür elhamdülillah. İyi geçti.
Yağmur bitince 2 makine çamaşır yıkamış, sermiştim. Eve gelince hızlıca topla, sebze yemeği pişir iftara.(Hayvansala yarın da dikkat etmeyi düşünüyorum.) Öğrencim geldi. Onunla ilgilen dersi bitir derken ezan okundu. İftarı açtım. Eşim geldi işten. Yemek, çocuklar vs derken şimdi çay keyfi. İçine de biraz lavanta attım. İyi yapmış mıyım?
Apartmanın arkasında küçük bir bahçemiz var. Geçen yeşil soğan ve biraz da maydanoz ektim komşuyla. Soğanlar yeşermeye başladı elhamdülillah. Maydanozların keyfi gelmemiş.☺ Bugün de fesleğen buldum, diktim. İnşaallah bu sefer tutar. Hep ektiğim kurudu. Komşu biberiye ekmişti. Arada gidip koparıp çayıma batırır içerim. Baş ağrısına iyi geliyor diye biliyorum. Yağ yakımında da etkili. Seviyorum otları, baharatları.

Ortanca kaç yaşındaydı?

O da bebek Allah yardımcın olsun cnm
Amin canım sağol RABBİM cümlemizin yardımcısı olsun inşallah. Evet oda bebek hep bir huysuzluğu var. Doğduğundan beri hiç hatırlamıyorum,bir gecede kesintisiz uyuduğunu,geceleri hep bir huzursuzluk içinde.

İyi yapmışsın lavanta kokusunu çok severim. Çayda hiç denemedim, herhalde çayda da güzel
oluyordur. Maydanozların da keyiflerinin gelmesi bu gün yarındırben gün içinde bütün işlerimi yapıyorum.ama inanılmaz uykusuzum bebeler rahat uyusada bende artık geceleri biraz uyusam ya. Yinede çok şükür her halimize hasta olmasınlar yeterki ozaman daha da zor oluyor

maşallah subhanAllah, be güzel birgün olmuş . Benim hala ağzımın tadı limoni on gündür geçmedi bu salgın , çocuklar okula gitmiyor. Eşim işe başladı bugün elhamdülillah çok şükür. İnşallah yarın çocuklar okula başlar. Burunlarından balgam akıyor. Öksürük kesildi elhamdülillah, tam bitmedi ama.
Başkasına bulaşık riski var, biz çok hızlı aldık virüsü. Başkasının hakkına girmemek adına yollamıyorum.
Oğlum hastayken daha iyiydi ortancaya göre. Bir gün ağlaya ağlaya bağırdı, onu daha çok seviyorsunuz halbuki bende hastayım.
Aslına bakarsan kızın onu kıskanması lazım.
Ama işte kardeş kıskançlığı hepsinde ayrı ayrı yerlerde ortaya çıkıyor.
Herşey yalanda, sağlık ağız tadı gerçek.
Bugün nasıl huzurluyum anlatamam.
On gündür ilk kez kendim olarak kalktım yataktan elhamdülillah çok şükür.
Oruca artık regl olup bitince başlarım. 17 gün kaldı az değil.
Lavanta şifa olsun, bende bayılırım.
Kızzz inşallah birgün karşılıklı içeriz. Keyfimiz nasıl yerine gelirdi demi :)
A Asya89 Yaaa kıyamam. İkiside bebek, yavruların gece uykusu rayına oturana kadar anneler uykusuz.
Bizimki senin ortancadan büyük ama hala geceleri iki üç fasıl ağlar uyanır.
Nadiren ağlamaz sabaha kadar.
Sağlık olsun.

Ben artık iş bitsin modundan çıktım gibi. İyi mi kötü mü bilemedim. Mesela çamaşır katlamam lazımdı. Kalk spora git dedim. Kalktım spora gittim. Şimdi çamaşır vs yi yaparım ama spor öncelikli olarak bakıyorum. Ufaklığın okuldan alınmasını arkadaşa kitledim. Kendim de sıcak kısa bir duş aldım.

Öğlen çocuklar geldi. Ortanca para harcamaya bayılıyor. Kantini seviyor. Ne kadar alma desek de, sana kantin günü yapacağız desek de arada derede alıyor. Sonuçta öğle yemek yemiyor tokum diyor. Halbuki beslenme de koyuyorum hergün. Neyse büyük yedi. Ortancayla küçük yemedi. Küçüğün sınıfında da Kur'an-ı Kerim'e geçme töreni var diye bir aile pasta meyve suyu ikram etmişti. Bizimki de ishal olmuş gibi. İnşaallah ilerlemez. Baktım okula 15 dk var. Ay takvimine göre de saç kesim günü. Oğlanları kuaföre attım.☺ Ortancayı hallettik. 10 dk geç kaldı ama sorun olmaz bir seferde. 40 dk sonra gelin küçük için dedi kuaför. Randevulu biri varmış. Ben de eve gideceğime yakında bir arkadaşıma uğradım. Baktım regl olmuşum. Arkadaşımla Allah ne verdiyse yedik. Hafif kar soğuğu var. Uzak dağlar kar. Çay çorba derken içimiz ısındı. 1 saat kadar durdum. Şimdi geri kuaföre döndük ufaklıkla. Garibim koktukta uyuyakalmış. Ne yapsam ki?

Yeterli uyku almak çok önemli gerçekten, inşallah düzene girer. Emiyor mu ? Emmeyi bırakında bir nebze düzeliyor

Ne güzel anlatıyorsun, sen hep yaz ya

Tekrar geçmiş olsun bizde de önce küçük Hasta oldu doktor broşite dönebilir dedi çok şükür dönmeden atlattık. Şimdi benle annem gribiz. Gerçekten sağlık yoksa her şey boş . Allah hepimize şifa versin

Bu kıskançlık hep var ya biten bir şey de değil ben tek çocuğum hiç anlamıyorum kıskanma modunu

Büyükleri ihmal ediyoruz biraz, büyük adam oldu sanıyoruz halbuki onlar da hala küçük. Neyse 3.de inşallah bu hataya düşmeyeceğim

İyileşmenize çok sevindim canım. Tekrar çok geçmiş. Evet ya inan işlerden asla yorulmam. Ama uykusuzluk zor oluyor ki uykusuzluğa da dayanıklıyım normalde. 2 yıldır doğru dürüst uyku uyumadığım için bazen çok yorgun oluyorum. Aman bunlarda geçecek ya sağlığımız huzurumuz yerinde olsun yeter herşey geçer tek derdim uyku olsunsabah kalktım eşim işe gitti çocuklar süt içtiler sonra kahvaltı ettik. Evi toparladım çıktım. Eşimin arkadaşı Türkiye ye gidecek yer var göndereceğiniz birşey varsa getirin dediler. Kayınvalidem onlar için gittim alışveriş yaptım paketleyip arkadaşa verdim. Ordan çıktım mağazada indirim vardı gittim ev için birşeyler aldım. Ordan arkadaşım çağırdı ona geldim beraber yemek yiyecez. Eşimin işten çıkmasına yakın eve giderim. Eşimin yemeği var evde sonra çay içeriz çocukları uyuturuz öyle işte

Çok iyi yapmışsın. Bazen kendimizede zaman ayırmamız lazım. Mutlu anne mutlu çocuklar mutlu aile demektirne yaptın uyandırdın mı ufaklığı

Yeterli uyku almak çok önemli gerçekten, inşallah düzene girer. Emiyor mu ? Emmeyi bırakında bir nebze düzeliyor
Evet uykusuzluk hep baş ağrısı yapıyor bende. Yok emmeden kestim. O hep huzursuz geceleri. Allah korusun hasta desem değil yoksa gün içinde de huzursuz olurdu. Gün içinde mutlu geceleri hep bir mız mızlık var

Evet uykusuzluk hep baş ağrısı yapıyor bende. Yok emmeden kestim. O hep huzursuz geceleri. Allah korusun hasta desem değil yoksa gün içinde de huzursuz olurdu. Gün içinde mutlu geceleri hep bir mız mızlık var
Bir dönem benimki de öyleydi. Dönemsel bir şeydir inşallah geçer en yakın zamanda

Çok iyi yapmışsın. Bazen kendimizede zaman ayırmamız lazım. Mutlu anne mutlu çocuklar mutlu aile demektirne yaptın uyandırdın mı ufaklığı
Uyandırdı kuaför. O da şaşırdı öyle uyuyakalmasına. Hatta saçını kestiği amca beklettiği için özür diledi. ☺ Problem değil dedim. Benimki evde uyumuyor, öğleden sonraları buraya getireyim uyumaya dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…