- 23 Ekim 2018
- 15.465
- 35.292
- 598
- Konu Sahibi Ahtapot Anne
-
- #2.261
2022 benim de yılım olacak, 2 yıldır vasat geçiyor ama 2022 muhteşem olacak,canı gönülden inanıyorumBen mi kaldım sızlanıp söylenmeyen?
Benim başım kel mi, hazırsanız başlıyorum.
Bizimkiler de limoni. Birgün biri birgün biri kustu vs vs... Portakal suyu sıktım içmezler.Çorba pilav yaparım, yemezler vs. Artık bıraktım yani ne yapabilirim?
Büyük kızla sabah krizini yaşadık. Arkadaş sabah kıyafet denemesi yapmaya bayılıyor. Beni de bayıyor haliyle. Okul başladı başlayacak. Biz daha lütfetmemiş oluyoruz. Yazlık eşofmanınıyla gidecekmiş hanım. Dışarısı da nasıl yağmur...Kızım çıkar demeden bir araba lafa başladı. Paçalı tavuk gibi yerde ne varsa da süpürecek bir eşofman gitmiş. Böyle yırtmaçlı İspanyol paça falan. Yazın giymedin be. Kışı mı buldun?! Kibar kibar çıkar diyen benim içimden sonra tam bir cadaloz çıkarmayı başardı. (Burada aklıma Kemal Sunal'ın Kibar Feyzo sahnesi geldi, çaktırmayın.☺) Sonuçta baktı ki terliği kafasına yiyecek, benden uzun dilini kısıp başka birşey giydi. Babası da kızım olmaz diyor ama yok. Başlarım ergenliklerine, kuşaklarına! Bizim zamanımızda psikoloji mi vardı? AAAAAAA
Hatunlar, güzel haberler de var gibi. Yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum. Fazlalıklarımın gitmesini istiyorum. Her türlü fazlalık... Ufak tefek spora da başladım. Hergün olmasa da bir adım bir adımdır.
2022 benim yılım olsun istiyorum. Bunun için süresiz yıllık planlayıcı almak istiyorum. Muslimwalk ın var hem maddi hem manevi. Benim elimde de biraz kullanılmış 2 tane var ama sanki yeni yılda yeni birşey güzel olur diye düşünüyorum. Bilemedim.
Böyle başkalarının yaşadığı ama beni de çok üzen olayları duyduğum bir haftaydı. Nereye gidilir ki derken kendimi mezarlığa attım. Gezdim, dua ettim, izledim. Bana çok iyi geldi.
Yarın nasipse hacamat yaptıracağım. 2 gündür riyazata gireyim dedim. En kolayı oruç. Hem de kazalarım biter inşallah. Böylece manevi de ferahlarım. Bugün 2.günüm oruçta. 2 günüm daha kaldı. Tüm borçlarım bitecek inşallah.
Çocuklar büyüdükçe huyları değişiyor. Sonumuz hayır olsun inşallahBen mi kaldım sızlanıp söylenmeyen?
Bizimkiler de limoni. Birgün biri birgün biri kustu vs vs... Portakal suyu sıktım içmezler.Çorba pilav yaparım, yemezler vs. Artık bıraktım yani ne yapabilirim?
Büyük kızla sabah krizini yaşadık. Arkadaş sabah kıyafet denemesi yapmaya bayılıyor. Beni de bayıyor haliyle. Okul başladı başlayacak. Biz daha lütfetmemiş oluyoruz. Yazlık eşofmanınıyla gidecekmiş hanım. Dışarısı da nasıl yağmur...Kızım çıkar demeden bir araba lafa başladı. Paçalı tavuk gibi yerde ne varsa da süpürecek bir eşofman gitmiş. Böyle yırtmaçlı İspanyol paça falan. Yazın giymedin be. Kışı mı buldun?! Kibar kibar çıkar diyen benim içimden sonra tam bir cadaloz çıkarmayı başardı. (Burada aklıma Kemal Sunal'ın Kibar Feyzo sahnesi geldi, çaktırmayın.☺) Sonuçta baktı ki terliği kafasına yiyecek, benden uzun dilini kısıp başka birşey giydi. Babası da kızım olmaz diyor ama yok. Başlarım ergenliklerine, kuşaklarına! Bizim zamanımızda psikoloji mi vardı? AAAAAAA
Hatunlar, güzel haberler de var gibi. Yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum. Fazlalıklarımın gitmesini istiyorum. Her türlü fazlalık... Ufak tefek spora da başladım. Hergün olmasa da bir adım bir adımdır.
2022 benim yılım olsun istiyorum. Bunun için süresiz yıllık planlayıcı almak istiyorum. Muslimwalk ın var hem maddi hem manevi. Benim elimde de biraz kullanılmış 2 tane var ama sanki yeni yılda yeni birşey güzel olur diye düşünüyorum. Bilemedim.
Böyle başkalarının yaşadığı ama beni de çok üzen olayları duyduğum bir haftaydı. Nereye gidilir ki derken kendimi mezarlığa attım. Gezdim, dua ettim, izledim. Bana çok iyi geldi.
Yarın nasipse hacamat yaptıracağım. 2 gündür riyazata gireyim dedim. En kolayı oruç. Hem de kazalarım biter inşallah. Böylece manevi de ferahlarım. Bugün 2.günüm oruçta. 2 günüm daha kaldı. Tüm borçlarım bitecek inşallah.
Ay inat etmeleri çok kötü ya benimde öyle yapıyor bazen. Herkes birşey der canını sıkma yaparsın sen. Nasıl ki 2 çocuğa baktın 3. Ye de bakarsın. Okula gidiyor mu senin büyük? Benim bir tanıdık var 3 çocuğuda aşırı yaramaz ama şimdi 4. Cüye hamileBenim de büyük oğlanla aram hiç iyi değil kızlar. Ben 2 çocukla denge sağlayamıyorum 3le ne yapıcam bilmem. Temiz bir deliricem ya da her şey rayına oturacak ki inşallah öyle olur. Büyük aklınıza gelebilecek her konuda benimle inatlaşıyor. Tamam desem de inatlaşıyor bilmiyorum. Çok kötü davranıyorum o öyle yapınca ve kısır döngüye giriyoruz böylece. Bugün arkadaşa anlatıyorum böyle böyle diye 2. İçin acele ettin diyor bilmiyor 3. Ye hamile olduğumu. Şimdi o öyle deyince benim de hiç söyleyesim gelmiyor. Benim en büyük hatam sürekli şikayet modundayım Allah affetsin. Nasıl kurtulurum bundan
Valla Baktım yıl bana uymuyor mecbur ben ona uyuyorum2022 benim de yılım olacak, 2 yıldır vasat geçiyor ama 2022 muhteşem olacak,canı gönülden inanıyorum
Çok haklısın, çok stres yaptım, bebeği olumsuz etkiliyordur. Özellikle 2. Hamileliğimde çok çok rahattım, oğlum da hiç üzmüyor beni şimdi çok şükür. Büyük okula gidiyor, şu an biraz daha rahatım ama arada derede yine çıldırtmayı başarıyor vallaAy inat etmeleri çok kötü ya benimde öyle yapıyor bazen. Herkes birşey der canını sıkma yaparsın sen. Nasıl ki 2 çocuğa baktın 3. Ye de bakarsın. Okula gidiyor mu senin büyük? Benim bir tanıdık var 3 çocuğuda aşırı yaramaz ama şimdi 4. Cüye hamileniye çekiyorsunki hamileyim demeye valla ayıp birşey değilki. Çocuk bu her dönemleri farklı oluyorlar. Oturup bizim ile ekonomi iklim değişikliklerini konuşacak değiller şimdi tam yaramazlık yapma zamanları zaten büyüdüklerinde geçecek hepsi. Senin bu dönemde sakin ve pozitif olman lazım karnındaki bebeğine de yazık.
Ah ben artık burası hariç kimseye oğlum kızım ile ilgili hatta eşimle ilgili biieyşer anlatmıyorum.Benim de büyük oğlanla aram hiç iyi değil kızlar. Ben 2 çocukla denge sağlayamıyorum 3le ne yapıcam bilmem. Temiz bir deliricem ya da her şey rayına oturacak ki inşallah öyle olur. Büyük aklınıza gelebilecek her konuda benimle inatlaşıyor. Tamam desem de inatlaşıyor bilmiyorum. Çok kötü davranıyorum o öyle yapınca ve kısır döngüye giriyoruz böylece. Bugün arkadaşa anlatıyorum böyle böyle diye 2. İçin acele ettin diyor bilmiyor 3. Ye hamile olduğumu. Şimdi o öyle deyince benim de hiç söyleyesim gelmiyor. Benim en büyük hatam sürekli şikayet modundayım Allah affetsin. Nasıl kurtulurum bundan
Evet canım özellikle son zamanlarda çok dert yandım şikayet ettim Allah affetsin, ben de hiç memnun değilim bu halimden. Ama bir kez daha ders oldu, anlatmayacağım artık. Kimse anneliğini eleştirmiyor, bi bende var bu bi ben kafaya takıyorum. Kimse de benim gibi olmayınca herkes mükemmel sorun bende gibi hissediyorum. Ben kendimi çok eleştiriyorum çok acımasızım kendime karşı. Değişmem lazımAh ben artık burası hariç kimseye oğlum kızım ile ilgili hatta eşimle ilgili biieyşer anlatmıyorum.
Bak nasıl modun düşmüş. 2.için acele etmek ne demek. Onun yaşayacağı hayat vardı Allah verdi sana. Buraya yaz. Başa çıkamadığın konularda maşallah grupta fikirleri çok iyi gelen anneler var. Ben bunu bi kaç yıldır yapıyorum kimseye şikayet etmiyorum veya derdimi anlatmıyorum. Bi ablama, oda beni anlar hep çözüm sunar sağolsun.
Ah ne güzel. Bende geçen hafta borcumu tutmaya ayarladım o gün hasta olduk işte yatıyoruz hala... Allah kabul etsin.Ben mi kaldım sızlanıp söylenmeyen?
Bende senin gibiydiim ve tek anneliğimi değil bildiğin her konuda kendimi eleştirir beğenmez üstüne hayatımı zehir ederdim.Evet canım özellikle son zamanlarda çok dert yandım şikayet ettim Allah affetsin, ben de hiç memnun değilim bu halimden. Ama bir kez daha ders oldu, anlatmayacağım artık. Kimse anneliğini eleştirmiyor, bi bende var bu bi ben kafaya takıyorum. Kimse de benim gibi olmayınca herkes mükemmel sorun bende gibi hissediyorum. Ben kendimi çok eleştiriyorum çok acımasızım kendime karşı. Değişmem lazım
Ah canım aynıyım, kendimi acımasızca eleştiriyorum ama özellikle anneliğimi. Sanki mükemmel olmam gerekiyormuş gibi. Çok eleştirilerek büyümedim ama yine de böyleyim. Değiştireceğim bakış açımı, mükemmel olmak zorunda değilim. Bugün bir arkadaşım daha aynı şeyleri söyledi. Kimse senin gibi irdelemiyor bir hata olunca karşıdakini suçluyor kendini değil. Sen de kendini suçlama dedi artıkBende senin gibiydiim ve tek anneliğimi değil bildiğin her konuda kendimi eleştirir beğenmez üstüne hayatımı zehir ederdim.
Ben hayatım boyunca beğenilmedim takdir edilmedim ,hep eksik tarafım bulundu yüzüme vuruldu. Hep utandım kendimden.
Ben buna bağlıyorum ,kendimi sürekli eleştime beğenmeme ikna olamamı .
Ama sonra kendimi gördüm farkettim inandım.
Şimdi varya ben 3 çocukla nelere yeterim ama bakıyorum insanlar ne kadar acımasız. Senden alacaklarına bakıyorlar. Kendimi ezdirmeme politikamı uyguluyorum artık.
Senin hayatın benimkine göre daha kolaydır.
Olumlu yönlerini gör.
Annem vefat etti, kv desen yaşlı.
Ablalarım her biri bir şehirde.
Elhamdülillah çok şükür iyiyiz daha iyi olacağız.
Benimde büyükle sürekli bir kavga gürültü olayımız var. Neler yapıyor neler ama çocuk işte. Severek lazım kucaklamak lazım. Hepsi büyüyecek birgün, ve bize bunları söyleyecekler. İnşallah olumlu anlıları daha fazla olur.
Maşaallah barekallah güzel anne sana. Bahane değil, çözüm üretiyorsun.Çocuklar büyüdükçe huyları değişiyor. Sonumuz hayır olsun inşallahAy maşallah ne güzel ya. Benimde kaza oruçlarım çok birikti bir an evvel tutmak istiyorum ama bir türlü başlamıyorum RABBİM bana da nasip etsin inşallah. Dün büyük ile ortancayı banyoya su doldurup içine koydum oynuyorlardı. O sırada benim büyük anne bana lahmacun yapsana dedi. Bu gün olmaz dedim bu sefer de sarma sar dedi. Anlattım bak üçünüzde evdesiniz sizinle beraber yapamam. Zaten kardeşine rahat vermiyorsun dedim. Anne yüreği işte akşamdan kıyma çıkardım sabah kahvaltı etmeden önce hamur yoğurdum, iç harcını hazırladım lahmacun yaptım az önce bitirdim. Ortanca çok yorgun görünüyordu onu ayağımda sallıyorum şimdi uykuya daldı. Bebeği doyuracam kalkıp mutfağı toplayacağım bulaşıkları yıkayacam, sonra gidip büyüğü okuldan alacağım. Bizim bu hafta okul son,iki haftalık tatile giriyoruz. Bizde fırsattan istifade kardeşime gidecez. Başka ülkede kalıyor. Araba ile 6/7 saatlik yol gidecez. Hem bize iyi gelecek hemde çocuklara, büyük sabretmiyor gitmeye günde elli defa soruyor ne zaman gidecez diye.
Sporda enerjiyle ilgilenen bir hemşire bana dedi ki, mutlu olmak istiyorsan eşini anlatma. İyi de anlatma kötü de anlatma. Hiçbir şekilde anlatma. Deneyeceğim.Ah ben artık burası hariç kimseye oğlum kızım ile ilgili hatta eşimle ilgili biieyşer anlatmıyorum.
Bak nasıl modun düşmüş. 2.için acele etmek ne demek. Onun yaşayacağı hayat vardı Allah verdi sana. Buraya yaz. Başa çıkamadığın konularda maşallah grupta fikirleri çok iyi gelen anneler var. Ben bunu bi kaç yıldır yapıyorum kimseye şikayet etmiyorum veya derdimi anlatmıyorum. Bi ablama, oda beni anlar hep çözüm sunar sağolsun.
Okadar olacak ya. Kim bilir kendi iç dünyalarında neler ile uğraşıyorlar. Küçükler ama onlarında kendilerine göre sıkıntıları vardırÇok haklısın, çok stres yaptım, bebeği olumsuz etkiliyordur. Özellikle 2. Hamileliğimde çok çok rahattım, oğlum da hiç üzmüyor beni şimdi çok şükür. Büyük okula gidiyor, şu an biraz daha rahatım ama arada derede yine çıldırtmayı başarıyor valla
Ben çoookkk kıyaslanarak ve eleştirilerek büyütülmüş bir çocuğum. Annem babam da öğretmen bu arada. Başka ne diyim.Ah canım aynıyım, kendimi acımasızca eleştiriyorum ama özellikle anneliğimi. Sanki mükemmel olmam gerekiyormuş gibi. Çok eleştirilerek büyümedim ama yine de böyleyim. Değiştireceğim bakış açımı, mükemmel olmak zorunda değilim. Bugün bir arkadaşım daha aynı şeyleri söyledi. Kimse senin gibi irdelemiyor bir hata olunca karşıdakini suçluyor kendini değil. Sen de kendini suçlama dedi artık
Ay çok teşekkürler canım benim güzel duaların içinMaşaallah barekallah güzel anne sana. Bahane değil, çözüm üretiyorsun.
Harekette bereket vardır. İnşaallah ben de biraz daha popişimi kaldırabilirim.
Oruç tutmayı ve de bitirmeyi niyetliyor ama yapamıyorsan Rabbim'e söyle. O kolaylaştırır. Niyet hayr akibet hayr.❣
Benim son iki çok şükür. Asıldım asıldım tuttum. Hepsini gözünde büyütme. Bir eksik bir eksiktir. Yeter ki niyetine al. Müminin niyeti amelinden hayırlıdır.
Ablanla çoookkk güzel günleriniz olur İnşaallah. Ben tek kızım. Ablam olsun isterdim hayırlısıyla. Nasip değilmiş. ☺
Valla aynen öyle zayıf görseler kilo al derler,kilon fazla olursa ver derler. Neden çocuk yok derler ikincisi ne zaman derler derlerde derler onun için ben kimseyi takmamaya başladım. Kim ne derse he deyip geçiyorum yazık oda biraz mutlu olsunSporda enerjiyle ilgilenen bir hemşire bana dedi ki, mutlu olmak istiyorsan eşini anlatma. İyi de anlatma kötü de anlatma. Hiçbir şekilde anlatma. Deneyeceğim.
Buraya yazıyorum. Burada fikirlerini sevdiğim arkadaşlarım var. Beni aşağıya çekmiyor. Üzerime basmıyor. Mutsuzluğumla mutlu olmuyor. Aaa, ben de aynı şeyi yaşadım şeklinde empati yapıp çözüm sunabiliyor. Yalnız olmadığını bilmek güzel geliyor.
Mikan densiz ve dengesiz çok. Kusura bakma böyle ortadan ortadan konuştum ama herkes dönsün kendine baksın. Uyuzlar
Bugün diyetisyene gittim. Kadın haftalık liste yapıyor. Haftanın en'leri. Ben de azbuçuk ortalarda gibiyim listede. Gözüm ister istemez kaydı. Ben yoktum. O da açıklama yapma ihtiyacı hissetti.Bu hafta güncellemedik diye.
Benim ismimi yazmayın dedim. Burası küçük bir yer. Hemen herkes birbirlerini tanıyor. Ben seçiciyim açıkçası. Ondan pek de tanımam etmem. Şimdi biri çıkar böyle dengeli dengesiz konuşur, ben de birşey söylerim, hoşuma gitmez dedim. Ne gerek var yani benim ne yaptığımın milletin bilmesine...Ben kimsenin etlisinde sütlüsünde değilsem millet de bir susmayı bilmeli. Neden bu kadar uzattım? Yaram var, gocunuyırum dermişim.Yani kızlar, bizimle ilgili yorum yapma hakkını biz veriyoruz biraz da. Ben bunu gözlemliyorum.
Bana göre ben istediğim kiloda değilim. Ama kim görse ne varmış senin kilonda ya da kendin verirsin ne gidiyon diyetisyene, sen de kilo almışsın...vs vs...
Ne demiş Nasrettin Hoca mız, elin ağzı torba değil ki büzesin.
Buraya dökelim içimizi. Dışımız da bize kalsın.
Böyle konular eşe arkadaşa da anlatılmıyorki,yarın öbür gün bir kavgada yüze vurmayacakları ne belli. En iyisini yapmışsın vallaBen çoookkk kıyaslanarak ve eleştirilerek büyütülmüş bir çocuğum. Annem babam da öğretmen bu arada. Başka ne diyim.
Herşeye ve herkese rağmen kendimi sevmeye çalıştım. Bence başarılı oldum. Ama açıkçası kardeşim evlenince annem kardeşimin eşini benden çok daha üstün tutunca, ne yalan söyleyeyim, bayağı sarsıldım. Annem hep vazgeçilmezimdi ama o benden çabucak vazgeçmiş gibiydi. Baktım ruhumdan çıkamıyorum, destek almaya karar verdim. Kendim için aldığım en iyi karardı bu. Allah razı olsun psikoloğumdan. Şimdi eşe anlatsan, arkadaşına, ailene vs vs. Kıskandın oluyor. Baktım anlatamıyorum kendimi. Yahu neyini kıskanayım dediğimde, kardeşim bizzat kendisi "O da doğruya" demişti.Neyse canlar, baktın olmuyor, bakmayacaksın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?