Hacı sakin...
3.doğunca hepsi bir şekilde etkileniyor. Ortanca bende daha fazla etkilendi gibi geldi. O küçüktü. Kızım büyük olunca daha sakin karşıladı. Ama ortanca da ilgi isteyince haliyle kuma durumu oluyor.
Hali hazırda okula gittiklerinde biraz zaman kalıyor. Ama tabii sisteme bağlarsan. Yemek vs öğle gelecekler telaşı oluyor haliyle. Ben paylaşımı seven bir insanım. Deşarjım sevdiğim arkadaşlarla zaman geçirmek şeklinde oluyor. Video izleme vs
3 demek kolaylık demek. (4 süper kolaylık. ) Neden kolaylık? Herkes herkesten öğreniyor. Doğal montessori eğitimi diyorum.☺ Aslında bebeğin çocuklarla etkileşimi çok daha fazla olduğu için 1.ye harcadığım emeği 3 e harcamadım açıkçası. Birbirlerinden öğreniyorlar. İkincisinin ödevleri olunca üçüncüsünü de herkesten çok ödevleri oluveriyor.
Canım benim, kilit nokta annenin mutlu olması. Annenin olaylara bakış açısı. Annenin rahatlığı. Sen rahat stressiz olabilirsen çocukların da mutlu oluyor. Gergin anne gergin ev. Bu gerçi 3 çocukta değil, 1 çocukta da geçerli.
Eş yardımı kilit nokta.
Yardıma açık olmanı tavsiye edebilirim. Bazı anneler herşeye kendi elleri değsin ister. Başkasının yaptığına içi rahat etmez. Sal gitsin yaaa
En kötü ne olabilir ki?
Öyle ya da böyle bu süreci geçireceksin. Gel sen rahat ve mutlu geçirmeyi tercih et.
Bu arada emin ol bunları yazarken tuzum hiç kuru olmadı. Şimdi de değil. E ne yapalım yani. Düşün düşün kendimizi hasta mı edelim?
Bak dün bir arkadaşıma gittim. Anlattım ağladım rahatladım ya da rahatlamadım.
Dedi ki
(Bir.yerde okumuş.)
Kendine popüler bak
Gel sen de kendine popüler bak.