• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üç çocuklular, çok çocuklular

Pasta tarifi beklerim.
Beklerken de yarın diyetisyene gideceğim inşallah. Onu da alt yazı geçeyim.🙈
Bir yerden başlamam lazım. Arada spor da olmuşken destekleyerek sonuç alabilirsem çok sevineceğim. Kendim için ne yaparsam kar bu günlerde.
Ben evi temizledim yapabildiğim kadar. Modum düştü bugün. İmtihanlar her zaman var. Boyut değiştiriyorlar işte zaman zaman. Rabbim kazanma kuşağında kaybettirmesin. Yatak odası kalmıştı süpürülecek. Modum düşünce yatak odasını süpürmedim. Çamaşır serdim topladım ama katlamadım. Yemek mutfak topla vs derken gün geçti.
Çocuklarla animasyon izledik etkinlik olarak. Denize gitsek iyi olacaktı ama gitmedim. Hava da esintili. Ben kendimi korurum inşallah ama çocuklardan emin olamadım. Allah muhafaza hastalanırlarsa diye...
Kardeşlerimle konuştum telefonda. Durumlar böyle bende.
Amin amin 🤲Evet ya bazen benimde modum düşüyor. Öyle olduğu zamanlarda sadece acil olan işlerimi yapıyorum diğerlerini o gün boş veriyorum. Bende ablam onlarla biraz konuştum. Oda çocuklardan dolayı çoğu şeyleri anlamadım 😂

Benim pasta tarifi şöyle 3 yumurta ile 1 bardak şekeri köpürene kadar çırparım. Üstüne 1 bardak un 1 kabartma tozu ekleyip iyice karıştırırım. Orta boy kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt koyup harcı döker 170 derecede üstü kızarana kadar pişiririm. Kürdan ile kontrol eder öyle çıkarırım. Muhallebisi için 4 bardak süt 2 buçuk yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta bir vanilya koyup ocakta iyice karıştırırım. Göz göz piştikten sonra kenara alıp soğumasını beklerim. O arada bir bardak soğuk sütü bir paket kremşanti ile çırpıyorum buzdolabına koyuyorum. istersen bunu en baştanda yapabilirsin. Muhallebi soğuduktan sonra içine krem peynir koyup karıştırıyorum. Keki ortadan ikiye bölüyorum. Süt ile keki ıslatıyorum. Bu arada istediğin meyveyi koyabilirsin araya muz çok yakışıyor, ama benim çocuklar öyle sevmedikleri için ben sade yapıyorum. Ortasına muhallebi koyup büyük bıçak yardımı ile düzeltiyorum bir katta kremşanti koyuyorum. Üstüne diğer keki de koyup tekrar muhallebi ve keremşanti koyup düzeltiyorum. Onun üstüne evde ne varsa bu günlerde pasta süslerim vardı onları kullandım. Olmadıkları zaman üstüne çikolata eritip şekil veriririm olmadı Hindistan cevizi koyarım o da yoksa biraz kakao serperim öyle. Tabi bunu yaparken bir sürü kirli bulaşık çıkıyor😂🤦‍♀️benim çocuklar ile eşim bayılıyorlar.geçen gün bu malzemeleri çoğaltıp 4 katlı yapmıştım belki bir kaç gün gider diye 3 güne kalmadan onuda bitirdiler. Canları sağolsun yedikleri zaman çok hoşuma gidiyor. Dışarda yemelerini hiç istemiyorum

E1FE5945-E8EE-4E5B-8929-5928D91D941A.jpeg

karapisso karapisso nasılsın canım umarım biraz toparlamışsın hayat devam ediyor. İçin kan ağlasada çocukların için gülmek zorundasın.
Elhamdülillah canım daha iyi olacağız inşallah. Sağlıkla bir yavruları olsun çok dua ediyorum. Afiyet olsun pasta çok lezzetli görünüyor.

Cnm teşekkür ederim iyiyim çok şükür. Yorgunluk ve uykusuzluğun dibine vurduğum günlerdeyim..
Geçer inşallah herşey düzene girer. Valla bende uykusuzum. Akşam 2:30 da yatağa girdim 5:15 te ortancanın çığlığı ile uyandım. Onu sakinleştirmeye çalıştım bebekte sese kalktı ağladı. Bebeği alıp salona geçtim. Saat oldu 6:20 ancak uyudum. Saat 7:20 de kalktım büyüğün okulu için onu hazırlayıp gönderdim. Bebeler daha yatıyordu bende biraz uyudum saat 10:30 da kalktık. Sonra kahvaltı temizlik çocuklar ile ilgilendim. Akşam yemeğini yaptım şimdi de bebeleri yanıma alıp büyüğü okuldan almaya gidecem. orda bir oyun alanı var,çocukları oraya götürecem ortanca için çok iyi olur bütün gün evdeydi.

3 çocuklu süper kahraman anneler, bana bi deyin bakim 3. Doğunca neler oldu? 2. Bundan nasıl etkilendi? 2. Kuması gelen 1. Çocuğa ne oldu? Siz dengeyi nasıl kurdunuz? Size ait bir zaman kaldı mı? Nasıl deşarj oluyorsunuz? 3 çocukla nasıl dışarı çıkıyorsunuz? Normal bir hayatım olacak mı bundan sonra ?

3 çocuklu süper kahraman anneler, bana bi deyin bakim 3. Doğunca neler oldu? 2. Bundan nasıl etkilendi? 2. Kuması gelen 1. Çocuğa ne oldu? Siz dengeyi nasıl kurdunuz? Size ait bir zaman kaldı mı? Nasıl deşarj oluyorsunuz? 3 çocukla nasıl dışarı çıkıyorsunuz? Normal bir hayatım olacak mı bundan sonra ?
Hacı sakin...😄
3.doğunca hepsi bir şekilde etkileniyor. Ortanca bende daha fazla etkilendi gibi geldi. O küçüktü. Kızım büyük olunca daha sakin karşıladı. Ama ortanca da ilgi isteyince haliyle kuma durumu oluyor.
Hali hazırda okula gittiklerinde biraz zaman kalıyor. Ama tabii sisteme bağlarsan. Yemek vs öğle gelecekler telaşı oluyor haliyle. Ben paylaşımı seven bir insanım. Deşarjım sevdiğim arkadaşlarla zaman geçirmek şeklinde oluyor. Video izleme vs
3 demek kolaylık demek. (4 süper kolaylık. ) Neden kolaylık? Herkes herkesten öğreniyor. Doğal montessori eğitimi diyorum.☺ Aslında bebeğin çocuklarla etkileşimi çok daha fazla olduğu için 1.ye harcadığım emeği 3 e harcamadım açıkçası. Birbirlerinden öğreniyorlar. İkincisinin ödevleri olunca üçüncüsünü de herkesten çok ödevleri oluveriyor.😅🤣

Canım benim, kilit nokta annenin mutlu olması. Annenin olaylara bakış açısı. Annenin rahatlığı. Sen rahat stressiz olabilirsen çocukların da mutlu oluyor. Gergin anne gergin ev. Bu gerçi 3 çocukta değil, 1 çocukta da geçerli.
Eş yardımı kilit nokta.
Yardıma açık olmanı tavsiye edebilirim. Bazı anneler herşeye kendi elleri değsin ister. Başkasının yaptığına içi rahat etmez. Sal gitsin yaaa
En kötü ne olabilir ki? 😄
Öyle ya da böyle bu süreci geçireceksin. Gel sen rahat ve mutlu geçirmeyi tercih et. 💕

Bu arada emin ol bunları yazarken tuzum hiç kuru olmadı. Şimdi de değil. E ne yapalım yani. Düşün düşün kendimizi hasta mı edelim?

Bak dün bir arkadaşıma gittim. Anlattım ağladım rahatladım ya da rahatlamadım.
Dedi ki
(Bir.yerde okumuş.)
Kendine popüler bak
Gel sen de kendine popüler bak.🤗

Valla ben ilk ikisinde yaomadigim ama 3. De yaptigim en buyuk guzellik kanguru kullanmakti. Tavsiye ederim

Hacı sakin...😄
3.doğunca hepsi bir şekilde etkileniyor. Ortanca bende daha fazla etkilendi gibi geldi. O küçüktü. Kızım büyük olunca daha sakin karşıladı. Ama ortanca da ilgi isteyince haliyle kuma durumu oluyor.
Hali hazırda okula gittiklerinde biraz zaman kalıyor. Ama tabii sisteme bağlarsan. Yemek vs öğle gelecekler telaşı oluyor haliyle. Ben paylaşımı seven bir insanım. Deşarjım sevdiğim arkadaşlarla zaman geçirmek şeklinde oluyor. Video izleme vs
3 demek kolaylık demek. (4 süper kolaylık. ) Neden kolaylık? Herkes herkesten öğreniyor. Doğal montessori eğitimi diyorum.☺ Aslında bebeğin çocuklarla etkileşimi çok daha fazla olduğu için 1.ye harcadığım emeği 3 e harcamadım açıkçası. Birbirlerinden öğreniyorlar. İkincisinin ödevleri olunca üçüncüsünü de herkesten çok ödevleri oluveriyor.😅🤣

Canım benim, kilit nokta annenin mutlu olması. Annenin olaylara bakış açısı. Annenin rahatlığı. Sen rahat stressiz olabilirsen çocukların da mutlu oluyor. Gergin anne gergin ev. Bu gerçi 3 çocukta değil, 1 çocukta da geçerli.
Eş yardımı kilit nokta.
Yardıma açık olmanı tavsiye edebilirim. Bazı anneler herşeye kendi elleri değsin ister. Başkasının yaptığına içi rahat etmez. Sal gitsin yaaa
En kötü ne olabilir ki? 😄
Öyle ya da böyle bu süreci geçireceksin. Gel sen rahat ve mutlu geçirmeyi tercih et. 💕

Bu arada emin ol bunları yazarken tuzum hiç kuru olmadı. Şimdi de değil. E ne yapalım yani. Düşün düşün kendimizi hasta mı edelim?

Bak dün bir arkadaşıma gittim. Anlattım ağladım rahatladım ya da rahatlamadım.
Dedi ki
(Bir.yerde okumuş.)
Kendine popüler bak
Gel sen de kendine popüler bak.🤗
Benim 2. Bana aşırı bağlı. Birinci bana hiç bir zaman böyle bağlı olmadı. 2. Ortamda ben varsam her şeyini ben yapayım istiyor. Ve inanılmaz bir sevgi pıtırcığı. Geçen gece oturdum onun için ağladım, onu üzücem ihmal edicem diye. Ben yardıma açık bir insanım çok titiz de değilim. Ev işiyle falan kafayı bozmam lakin çok salıp kendimi bırakırım diye çok korkuyorum. 3 yaşında olacak küçük ben onu üzersem bebek yüzünden çok kötü olucam biliyorum

Benim 2. Bana aşırı bağlı. Birinci bana hiç bir zaman böyle bağlı olmadı. 2. Ortamda ben varsam her şeyini ben yapayım istiyor. Ve inanılmaz bir sevgi pıtırcığı. Geçen gece oturdum onun için ağladım, onu üzücem ihmal edicem diye. Ben yardıma açık bir insanım çok titiz de değilim. Ev işiyle falan kafayı bozmam lakin çok salıp kendimi bırakırım diye çok korkuyorum. 3 yaşında olacak küçük ben onu üzersem bebek yüzünden çok kötü olucam biliyorum
Valla 3. Geldiği ilk zamanlar daha zordu. Çünkü bebeğim asla uyumuyordu. Zaten ortancada küçüktü 2 sini aynı anda emziriyordum. Sonra bebeğimin uykusu yavaş yavaş düzene girdi. Şimdi daha iyi,benim büyük ortancayı sevmiyor küçüğünü seviyor. Kıskançlık konusunda bizde pek bir değişiklik olmadı. benim ortanca doğum zamanı 18 aylıktı ozamanlar kıskanmayı bilmiyordu. Şimdi kıskanıyor bende bebekten çok onun ile oynuyorum sarılıyorum öpüyorum kucağıma alıyorum. Onun çok hoşuna gidiyor.illa yaramazlıkları oluyor onuda idare ediyoruz😊dışarı çıkıyorum bazen ikisi uyuduğu için kolay oluyor bazen ikisi aynı anda ağlayınca zor oluyor. Biz genelde eşimin izin günlerinde gezdiririz çünkü kış hava soğuk. Dışarda büyük ve ortanca ile eşim ilgilenir. Bebek ile ben ilgilenirim. Ben herşeyimi kendim yapıyorum. Kimseye muhtaç olmak istemiyorum. RABBİM muhtaç etmesin. Kimse iyilik gözü ile yapmıyor bana yaptığını yarın öbür gün milletin yanında demesinler ben Asya ya şunu şunu yaptım diye. Bir kaç tanesi yardım teklif etmişlerdi kabul etmedim çünkü öyle insanlardır. Sana yaptığını başkasını yanında kendilerini övmek için anlatıyorlar. Biz şimdi dışardayız alışveriş yaptık şimdide çocukların aktivite yapacakları bir yere geldik😊 akşam için yemeğimi ayarlamıştım onun için bu gün çok daha rahatım😊

Ben senin tam tersinim, duygusal değilim. Titiz 9lmak vs beni yoruyor, düzensizlik beni mutsuz ediyor. O yüzden yoruluyorum çok. Ben de cok yardimi kabul edebilen biri degilim. Duzenime müdahale edilmis gibi geluyor ve sonrasinda dile getirlirse hepten sinir oldum. Cocuklara annem baktigi icin cok daraldigim zamanlarda isteyebilirim son care olarak

Valla 3. Geldiği ilk zamanlar daha zordu. Çünkü bebeğim asla uyumuyordu. Zaten ortancada küçüktü 2 sini aynı anda emziriyordum. Sonra bebeğimin uykusu yavaş yavaş düzene girdi. Şimdi daha iyi,benim büyük ortancayı sevmiyor küçüğünü seviyor. Kıskançlık konusunda bizde pek bir değişiklik olmadı. benim ortanca doğum zamanı 18 aylıktı ozamanlar kıskanmayı bilmiyordu. Şimdi kıskanıyor bende bebekten çok onun ile oynuyorum sarılıyorum öpüyorum kucağıma alıyorum. Onun çok hoşuna gidiyor.illa yaramazlıkları oluyor onuda idare ediyoruz😊dışarı çıkıyorum bazen ikisi uyuduğu için kolay oluyor bazen ikisi aynı anda ağlayınca zor oluyor. Biz genelde eşimin izin günlerinde gezdiririz çünkü kış hava soğuk. Dışarda büyük ve ortanca ile eşim ilgilenir. Bebek ile ben ilgilenirim. Ben herşeyimi kendim yapıyorum. Kimseye muhtaç olmak istemiyorum. RABBİM muhtaç etmesin. Kimse iyilik gözü ile yapmıyor bana yaptığını yarın öbür gün milletin yanında demesinler ben Asya ya şunu şunu yaptım diye. Bir kaç tanesi yardım teklif etmişlerdi kabul etmedim çünkü öyle insanlardır. Sana yaptığını başkasını yanında kendilerini övmek için anlatıyorlar. Biz şimdi dışardayız alışveriş yaptık şimdide çocukların aktivite yapacakları bir yere geldik😊 akşam için yemeğimi ayarlamıştım onun için bu gün çok daha rahatım😊
Asya sana zaten hayranım. Gerçi bu topikteki herkes öyle. Maşallah 🧿 ben zaten memlekette yaşamıyorum. Burda sadece kayınvalidemgil var.Ve bahar aylarında çocuklarıma kayınvalidem kışın ise annem bakıyor. Ben zaten çalıştığım için bu desteği almaya mecburum. Ve sağ olsunlar gerçekten torunlarını çok sevdikleri için severek yapıyorlar.Allah 2sini de başımızdan eksik etmesin. Benim destek alabileceğim ya da almak isteyeceğim başka kimse yok. Sadece ben bu aralar psikolojik olarak sağlam olmadığımı düşündüğüm için çok endişeli hissediyorum kendimi. Değişime çok dirençliyim. Sıkışmış hissediyorum ama eninde sonunda geçer ve ben de değişime ayak uydurabilirim inşallah 🙏

Back