Üç çocuklular, çok çocuklular

Sizde ki denetleme sistemi eminim buradan çok daha iyidir. Bizimkiler bana güvenli gelmiyor malesef. İyi denilen şeyde birkaç yıl sonra birşeyler duyuyorsun. Neye güveneceğimi şaşırdım açıkçası.
Önceleri biraz daha hassastım. Çocuklar okula başlayınca haliyle bizim istemediğimiz şeyleri de yiyorlar kantinden. Başka arkadaşlarında görüp canları çekiyor vs. Yapma desem bir türlü, al desem bir türlü...Eşim benim kadar hassas değil. Ben de olduğu kadar diyorum artık.
Burada tarım yapıldığı için de görüyorum zaten üretimdeki sıkıntıları. İlaç gübre hibrit tohum vs vs...Gıda denilen pek birşey yok benim kanaatim. GDO heryerde. Ekmeğimi evde yapıyorum'da bile o buğdayın altyapısı sıkıntı zaten. Kullanılan maya hakeza öyle...Uzatmayayım, anlamışsınızdır anlatmak istediğimi.
Şimdiki savaşlar gıda ve Gen üzerine zaten. Allah korusun bizleri ne diyeyim...

Hayırlı cumalar. Elhamdulillah çok şükür iyiyiz. Azıcık bebeler öksürüyor oda tuzu biberi olsun. Valla bence diyetisyen iyi fikir. benim bu son hamileliğimde gebelik şekerim çıktı. Diyetisyen ile çalıştım bütün hamilelik boyunca 4buçuk kilo almıştım. Bebeğim doğunca 3.kilo 400 gr dı.maddi tarafını bilemem ama. Seni zorlayacaksa kendin uygula. Ben 2017 de kendim yaptım 13 kilo vermiştim. Şimdi saldım çayıra mevlam kayıra inşallah bebeğim biraz daha büyüyünce dikkat edecem tekrar. Üst üste iki doğum olunca hiç kilo veremedim. Bu da canımı sıkıyor allahtan benim fazla kilolar çok belli olmuyor. Orantılı kilo alanlardanım.

Amin amin anladım evet çok zor. Hele hele Müslüman ülkesi olupta herşeye birşeyler katan satıcılar var. RABBİM görsün duysun mazlumun yanında olsun inşallah.

Kaç gündür canım çok sıkkın haberlerde çıkan bu bebek haberleri. Birde burda yaşadığımız bu durum Avrupa çok acımasız kimi tam kendini kurtarırken kimileri dibe batıyor. Geçen bizim burda bir çocuk kendini astıcenazesi bu gün Türkiye ye gitti. Ailesini 5 yıldır görmüyor daha işlerini düzeltip izne gidecekmiş. Bir kızı sevmiş kızda olmaz demiş görüntülü kızı arayıp kızın gözleri önünde kendini asmış. Annesi sakinleştirici iğneler ile ayakta duruyor. Daha 22 yaşındaydı

Ben çok etkileniyorum. İzlememeye çalışıyorum açıkçası. Bir de onu kaldıramam.

Şimdi genç intiharı dedin. İçime ağırlık çöktü. Rabbim ne zor.. Diyecek birşey bulamadım açıkçası. Yazdım yazdım sildim.

İnan bana kaç gündür kendime gelemiyorum

Son düzenleme:
Sizde kaç bebe var
Konuya uygunum,3
Allah saglicakla büyütmeyi nasip etsin hepinize,bana hep derlerdi,büyüdükce dertleri de büyüyor diye.
Dertleri büyümedi de endişelerimiz büyüdü,dunyaca daha güzel günlerimiz olsun,çocuklarımız mutlu günler yaşasın inşallah..

Hosbulduk
Ben bebeleri liseye üniye yolladım,uzattım ayaklarımı,beklerim bura baya güzel
Seni aforoz edebilirler bak diyeyim sana. Ne demek büyüdüler?! Büyümemeleri lazımdı. Hastalanan çocukları konuşmamız, ödev yapmıyorlar, okula gitmiyorlar, büyük çok bağırıyor, ortanca yemek yemiyor, küçük yine uyumadı dememiz lazımdı. Oldu mu şimdi bu yaptığın? Valla gol yemiş hissediyorum.
Özetle
Bizimle dıyılsın.
Hem de ayağını uzatmış dinlemiyorsun birde. Skandal !!!

Herkese Allah selamet versin.
Yeğenim vefat etti 2 yaşındaydı hastaydı yazmıştım size. Memlekete geldim dün gece.
Şükredecek ne çok nimetlere sahibiz.
Allah kardeşime yengeme öyle bir sabır vermişki, yüzlerindeki o ifade insana kamil manada iman sahibi olduklarını hissettiriyor. Elhamdülillah Rabbim. Sen kaldıramayacağımız imtihan vermezsin. İnşallah sağlıklı evlatları olur sevmeye gelirim. Öyle dua ediyorum.
kavs-i kuzah A Asya89 Mikan Ahtapot Anne

Çok üzüldüm, başınız sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Umarım en hayırlı zamanda sağlıklı bir evlada kavuşurlar

Ay canım çok çok üzüldüm başınız sağ olsun. RABBİM yüreğinize ferahlık versin inşallah. Hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah benimde yeğenim vefat etmişti çok zor bir süreçti.

Canım benim üzüldüm gerçekten...
Seni kucaklıyorum. Acınızı paylaşıyorum.
Cennet kuşu oldu uçtu. Diğer alemde annesi babasını almadan Cennete gitmez inşaallah. Emir Allah'ındır.
Risale den Çocuk Taziyenamesi ni okumanı tavsiye ederim. Ferahlarsın inşaallah ❣

Allah sabır versin, mekani cennet olsun.

Hayırlı akşamlar kızlar nasılsınızelhamdulillah çok şükür biz iyiyiz. Gece benim bebeler yatmadılar. Ortanca ağlayarak uyanıyordu,sese bebekte kalkıyordu öylece sabahı ettik. Eşim sabah işe gitti. Çocuklar ile kahvaltı ettik. Evi topladım yoğurt çorbası yaptım. Süt kaynattım mayaladım. Ben her hafta illa pasta yaparım. Cümbür cemaat seviyorlar. Perşembe günü yapmıştım cuma bitirdiler. Büyük çok istedi bu gün beraber yapalım dedik oda kavga kıyamet ile bitirdik şükür.akşam yemeğimi yaptım. Çocuklara duş aldırdım. Çocukları doyurdum bulaşık birikmişti onları yıkadım. Bebeği emzirdim uyudu şimdi. Çayı koydum yemeğim hazır eşimin işten gelmesini bekliyorum.

Pasta tarifi beklerim.
Beklerken de yarın diyetisyene gideceğim inşallah. Onu da alt yazı geçeyim.
Bir yerden başlamam lazım. Arada spor da olmuşken destekleyerek sonuç alabilirsem çok sevineceğim. Kendim için ne yaparsam kar bu günlerde.
Ben evi temizledim yapabildiğim kadar. Modum düştü bugün. İmtihanlar her zaman var. Boyut değiştiriyorlar işte zaman zaman. Rabbim kazanma kuşağında kaybettirmesin. Yatak odası kalmıştı süpürülecek. Modum düşünce yatak odasını süpürmedim. Çamaşır serdim topladım ama katlamadım. Yemek mutfak topla vs derken gün geçti.
Çocuklarla animasyon izledik etkinlik olarak. Denize gitsek iyi olacaktı ama gitmedim. Hava da esintili. Ben kendimi korurum inşallah ama çocuklardan emin olamadım. Allah muhafaza hastalanırlarsa diye...
Kardeşlerimle konuştum telefonda. Durumlar böyle bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…