- 12 Ocak 2019
- 2.922
- 6.514
- 158
- Konu Sahibi Ahtapot Anne
-
- #2.201
Sizde ki denetleme sistemi eminim buradan çok daha iyidir. Bizimkiler bana güvenli gelmiyor malesef. İyi denilen şeyde birkaç yıl sonra birşeyler duyuyorsun. Neye güveneceğimi şaşırdım açıkçası.Benim büyük 7 yaşında daha süt içiyor. Burda sütlerin hepsi paket. Sütler devlet laboratuvarların onaylarından geçilmiş. Baya uzakta Çiftlik var peynir yapmak için gidip alırız. Her gün gidip çiftlikten almak mümkün değil.
Hayırlı cumalar. Elhamdulillah çok şükür iyiyiz. Azıcık bebeler öksürüyor oda tuzu biberi olsun. Valla bence diyetisyen iyi fikir. benim bu son hamileliğimde gebelik şekerim çıktı. Diyetisyen ile çalıştım bütün hamilelik boyunca 4buçuk kilo almıştım. Bebeğim doğunca 3.kilo 400 gr dı.maddi tarafını bilemem ama. Seni zorlayacaksa kendin uygula. Ben 2017 de kendim yaptım 13 kilo vermiştim. Şimdi saldım çayıra mevlam kayıraSelamlar hanımlar
Ne var ne yok?
Hayat nasıl geçiyor? Hayat her halükarda geçiyor da, inşaallah gönlünüze göre hayırlı geçiyordur.
Ben fırsat buldukça sabah 10-11 arası belediyenin sporuna gidiyorum. Çok istikrar sağlayamadım henüz ama bir adım bir adımdır.
Diyetisyene başvurmak ve de başvurmamak... işte bütün mesele bu. Kararsızım bu konuda.
Bende parmak sallayan biri olmazsa bazen yemeği abarttığımı farkediyorum. Ama "hesap vereceğim biri" düşüncesi belki beni engelleyebilir. Bakalım...Denemekle birşey kaybetmem gibi. Siz ne dersiniz hanımlar? Başlayayım mı diyetisyene? Sporla beraber daha iyi olmaz mı?
Geri kalan zamanlarda çocuklar...çamaşır bulaşık yemek vs.
Bu arada eve gelen giden sirkülasyonu fazla oldu çok şükür. Mesela çocuklarımızın aynı sınıfta olduğu, selamlaştığımız bir bayan aradı. Çocuklar okuldan çıkıncaya kadar sende bekleyebilir miyim diye. Evim aman da aman düzenli de değildi. Günlük döküntü işte... Gel dedim. O geldi. Sonra arkasından çocukları okuldan aldık. Çocuklar oynamak istedi. Hadi bir fasıl çocuklar katıldı bize. Arkasından başka arkadaş derken, birkaç gündür böyle sürpriz gelen giden.
Yenilen içilen yerde bereket vardır diye düşünüyorum. O yüzden mutluyum.
Eskiden olsa bu kadar rahat "gel" diyemezdim sanırım. Heryer pırıl pırıl olsun, ikramlar tam olsun vs vs. Büyüyorum sanırım. Büyüyorum ve de artık insanların düşüncelerini çok daha az umursuyorum gibi. Böyle olursa zaten herkes gelsin yesin içsin.İnşaallah gönlümüze göre hayırlı insanlar olur hayatımızda.
Amin amin anladım evet çok zor. Hele hele Müslüman ülkesi olupta herşeye birşeyler katan satıcılar var. RABBİM görsün duysun mazlumun yanında olsun inşallah.Sizde ki denetleme sistemi eminim buradan çok daha iyidir. Bizimkiler bana güvenli gelmiyor malesef. İyi denilen şeyde birkaç yıl sonra birşeyler duyuyorsun. Neye güveneceğimi şaşırdım açıkçası.
Önceleri biraz daha hassastım. Çocuklar okula başlayınca haliyle bizim istemediğimiz şeyleri de yiyorlar kantinden. Başka arkadaşlarında görüp canları çekiyor vs. Yapma desem bir türlü, al desem bir türlü...Eşim benim kadar hassas değil. Ben de olduğu kadar diyorum artık.
Burada tarım yapıldığı için de görüyorum zaten üretimdeki sıkıntıları. İlaç gübre hibrit tohum vs vs...Gıda denilen pek birşey yok benim kanaatim. GDO heryerde. Ekmeğimi evde yapıyorum'da bile o buğdayın altyapısı sıkıntı zaten. Kullanılan maya hakeza öyle...Uzatmayayım, anlamışsınızdır anlatmak istediğimi.
Şimdiki savaşlar gıda ve Gen üzerine zaten. Allah korusun bizleri ne diyeyim...
HoşgeldinNe güzel topikmis burası
Güzel sağlıklı buyutmeler arkadaslar
Ben çok etkileniyorum. İzlememeye çalışıyorum açıkçası. Bir de onu kaldıramam.Kaç gündür canım çok sıkkın haberlerde çıkan bu bebek haberleri. Birde burda yaşadığımız bu durum Avrupa çok acımasız kimi tam kendini kurtarırken kimileri dibe batıyor. Geçen bizim burda bir çocuk kendini astıcenazesi bu gün Türkiye ye gitti. Ailesini 5 yıldır görmüyor daha işlerini düzeltip izne gidecekmiş. Bir kızı sevmiş kızda olmaz demiş görüntülü kızı arayıp kızın gözleri önünde kendini asmış. Annesi sakinleştirici iğneler ile ayakta duruyor. Daha 22 yaşındaydı
İnan bana kaç gündür kendime gelemiyorumBen çok etkileniyorum. İzlememeye çalışıyorum açıkçası. Bir de onu kaldıramam.
Şimdi genç intiharı dedin. İçime ağırlık çöktü. Rabbim ne zor..Diyecek birşey bulamadım açıkçası. Yazdım yazdım sildim.
HosbuldukHoşgeldin
Biz bebelerden fırsat bulunca yazan topiğiz.☺ Tanıyabilir miyiz seni?
Sizde kaç bebe varHosbulduk
Ben bebeleri liseye üniye yolladım,uzattım ayaklarımı,beklerim bura baya güzel
Konuya uygunum,3Sizde kaç bebe var
Seni aforoz edebilirler bak diyeyim sana.Hosbulduk
Ben bebeleri liseye üniye yolladım,uzattım ayaklarımı,beklerim bura baya güzel
Çok üzüldüm, başınız sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Umarım en hayırlı zamanda sağlıklı bir evlada kavuşurlarHerkese Allah selamet versin.
Yeğenim vefat etti 2 yaşındaydı hastaydı yazmıştım size. Memlekete geldim dün gece.
Şükredecek ne çok nimetlere sahibiz.
Allah kardeşime yengeme öyle bir sabır vermişki, yüzlerindeki o ifade insana kamil manada iman sahibi olduklarını hissettiriyor. Elhamdülillah Rabbim. Sen kaldıramayacağımız imtihan vermezsin. İnşallah sağlıklı evlatları olur sevmeye gelirim. Öyle dua ediyorum.
kavs-i kuzah A Asya89 Mikan Ahtapot Anne
Amin aminKonuya uygunum,3
Allah saglicakla büyütmeyi nasip etsin hepinize,bana hep derlerdi,büyüdükce dertleri de büyüyor diye.
Dertleri büyümedi de endişelerimiz büyüdü,dunyaca daha güzel günlerimiz olsun,çocuklarımız mutlu günler yaşasın inşallah..
Ay canım çok çok üzüldüm başınız sağ olsun. RABBİM yüreğinize ferahlık versin inşallah. Hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallahHerkese Allah selamet versin.
Yeğenim vefat etti 2 yaşındaydı hastaydı yazmıştım size. Memlekete geldim dün gece.
Allah kardeşime yengeme öyle bir sabır vermişki, yüzlerindeki o ifade insana kamil manada iman sahibi olduklarını hissettiriyor. Elhamdülillah Rabbim. Sen kaldıramayacağımız imtihan vermezsin. İnşallah sağlıklı evlatları olur sevmeye gelirim. Öyle dua ediyorum.
Canım benim üzüldüm gerçekten...Herkese Allah selamet versin.
Allah sabır versin, mekani cennet olsun.Herkese Allah selamet versin.
Pasta tarifi beklerim.Hayırlı akşamlar kızlar nasılsınızelhamdulillah çok şükür biz iyiyiz. Gece benim bebeler yatmadılar. Ortanca ağlayarak uyanıyordu,sese bebekte kalkıyordu öylece sabahı ettik. Eşim sabah işe gitti. Çocuklar ile kahvaltı ettik. Evi topladım yoğurt çorbası yaptım. Süt kaynattım mayaladım. Ben her hafta illa pasta yaparım. Cümbür cemaat seviyorlar. Perşembe günü yapmıştım cuma bitirdiler. Büyük çok istedi bu gün beraber yapalım dedik oda kavga kıyamet ile bitirdik şükür .akşam yemeğimi yaptım. Çocuklara duş aldırdım. Çocukları doyurdum bulaşık birikmişti onları yıkadım. Bebeği emzirdim uyudu şimdi. Çayı koydum yemeğim hazır eşimin işten gelmesini bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?