• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Twitter Kapatıldı

Çok doğru bir noktaya parmak bastınız. Sizin öne sürdüğünüz nedenlerden (gençlerin çok vakit geçirmesi) dolayı da sadece onlar sorumlu, bunun kararını bir başkası vermemeli. Siz burada bir üyenin sizin işlerinizi aksattığınızı düşüncesini dile getirdiği için rahatsız oldunuz, size karışıldığını düşündünüz. Şimdi bu kapatılma kararıyla da diğer herkes kendilerine karışıldığını düşünüyor. Kabul edelim, twitter'dan yararlanan, beslenen binlerce insan var gayet haklı nedenlerle, sizce onların hakkı yenmedi mi bu kararla beraber?

devletin bekası söz konusuysa iyi olmuş diyorum. . güzel kullanamıyoruz ben onun için tepki gösteriyorum .

memleket bi acayip oldu, uyumaya korkuyor insan, uyuyoruz uyanıyoruz dünya değişmiş:27::27:

Dis gucler oyun oynuyormus ulkemizi bolmek icin bu oyunlara gelmemeliymisiz. Bunu oyle inanarak soyluyorlar ki sasirip kaliyorum. Tarih tekerrurden ibarettir. O dis gucler cesitli oyunlarla bu adami basa getirmedi sanki. Ayni dis gucler itaatsizligini gorunce yolluyorlar.
Iddialar oyle ciddiki 25 martta cikacak kasetle ilgili korkudan interneti, yandaslari haric gazete televizyonu kapatsa sasirmam.

Sonumuz hayrolsun.

RTE artık nasıl büyük bir suç işlediyse o korkuyla twitteri bile kapattı :) Gerçi bunlara 100 tane ses kaydı bile sökmemiş hepsine montaj demiş geçmişler.Bu saatten sonra ses kaydını bırak görüntüsü bile çıksa onada bir bahane bulur savunurlar.Anladığım kadarıyla savunmak onların işi.Birde neymiş efendim dış güçler bizi bölmeye çalışıyormuş,Ülkemiz üzerinde kirli oyunlar oynanıyormuş.He canım he o dış güçler bize ancak bir taraflarıyla gülüyorlardır.Biz bile T.C yi bu hale getirmezdik diyorlardır.Yazık hergün tekrar tekrar Aziz Nesin ' e hak veriyorum malesef.Ne desek boş bu insanlara.

Babacan: Twitter kararı mecburiyetten

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'de Twitter'a erişimin engellenmesi ile ilgili, ''Mecburiyetten alınıyor bu karar. Bunun uzun süreceğini zannetmiyorum. Çok hoşa giden bir konu değil. Hukuk çiğneniyorsa, hukuk ihlali varsa bir şeyler yapmak gerekiyor'' dedi.

Twitter'a erişimin engellemesi hakkındaki değerlendirmeleri sorulan Babacan, "Aslında bu konular sadece Türkiye'nin değil bütün dünyanın tartıştığı konular" dedi.

Babacan, "En son Davos Zirvesi'nde dünya liderleriyle kapalı oturumda bu konu tartışıldı. Ortaya çıktı ki dünya liderleri bu konuda bir çözüm arayışı içinde. Teknoloji çok hızlı ilerliyor ancak hukuk ayak uyduramıyor. Normalde bir gazetede yazsanız suç teşkil edecek pek çok konu elektronik medya üzerinde olduğu zaman bunun karşısında hukuk yok. Bugün alenen bir kişiye sokakta ağır hakeretler etseniz ve bunu görenler olsa bunun hukukta karşılığı var. Ama bu hakaretleri elektronik ortamda yaptığınızda hukukta boşluklar var" diye konuştu.

'SESSİZ BİÇİMDE ÇÖZEBİLİYORLAR'

Babacan, "Burada önemli olan şu, sosyal medya programlarını yazan bu konudaki ortamları sağlayan kuruluşlarla direkt iletişim içerisinde daha sessiz biçimde çözebiliyorlar. Bazı kavramları herhangi bir arama motorunda aradığınız zaman bir sonuç bulunmadı diyor. Ama bunun arkasına baktığınızda o kavramlar suç unsuru teşkil edecek konular. Gelişmiş ülkelerde bu konular tartışılarak hallediliyor" şeklinde konuştu.

'OLMASI GEREKEN NOKTA ATIŞ MÜDAHALEYDİ'

"Normalde burada olması gereken aslında nokta atış müdahalaelerdeydi, bir siteyi komple kapama değil de sitenin içindeki URL'leri hedef alan bir düzenleme yaptık" diyen Babacan, "Ama bazı noktalarda nokta atış teknolojik imkan yok engellemeyle ilgli. Öyle olunca da malesef tamamen erişimin engellenmesiyle karşı karşıya kalınıyor. Mahkeme kararları var ancak onların nokta atışı çözümleri için şirketlerle görüşmek gerekiyor ama onlarla da iletişim yok. Mecburiyetten alınan kararlar" ifadelerini kullandı.

'ÖZEL YAŞAMIN İHLALİ VARSA BİR ŞEY YAPMAK GEREKİYOR'

Özel yaşamın ihlaliyle ilgili hukuk ihlali varsa onunla ilgili bir şey yapmak gerekiyor. Davos'ta konuşulan konulardan biri de insanlar gerçekte nasıl gerçek adlarıyla yazıp çiziyorsa internet ortamında da gerçek adıyla konuşmalı konusu dile getirildi. Başbakan Yardımcısı, "Herkes ideolojik tartışmasını yapabilir ama suç unsuru teşkil edecek hakaret, özel hayata müdahale, özel hayatın ifşa edilmesi gibi suçlar varsa buna karşı atılacak adımlar kolay olmuyor" şeklinde konuştu.

'ALGI AÇISINDAN İYİ DEĞİL'

Babacan, "Türkiye'nin algısı açısından iyi değil ama öbür türlü de Türkiye'nin imajını etkileyen bir durum oluşuyor. Umut ederim ki kendi hukukumuz çerçevesinde çözülür" dedi. Babacan, "Twitter yasağının çok uzun süreceğini sanmıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Yargıya tekrar güvenilmesi ve hukukun işlemesi çaba göstermek gerek" diyen Babacan, "Yabancı yatırımcının 'Hukuki güvenlik bu ülkede tam işliyor' diyebilmesi lazım. Bunu dedirtemezsek yabancı yatırımcıyı getiremeyiz" dedi.

Babacan yabancı yatırımcıların son üç aydır tereddüt içinde olduğunu ve bunun bir problem olduğunu belirtti.

ntvmsnbc

İyi ki internet çağını yaşıyoruz.Kore 5g ye geçiyor biz hala yok o kapanacak bu kapanacak derdindeyiz. Teknoloji özürlü bi ülke haline döneceğiz.

devletin bekası söz konusuysa iyi olmuş diyorum. . güzel kullanamıyoruz ben onun için tepki gösteriyorum .

Yahu şimdi derin derin uzun uzun anlatmak var da , hem vakit yok hem uzatınca banlıyolar... Devletin bekası twitter a bağlıysa ,nasıl bir devlet be burası .Neye çevirmişler demekten kendimi alamıyorum ...Güzel kullanamıyoruz nedir ayrıca ?

9 yaşındaki oğlum bile bize sormadan kendi dns değiştirip girdi twitter a Allah aşkına kime yasak:1::1:

Ah ah... Halkımız patron olduğunun farkında değil ki, iktidar dalkavukluğu ile şark kurnazlığı arasında gidip gelen bir ruh halinde maalesef bazı insanlarımız.... Ses mi çıkarttın, kapatılmalı! İtiraz mı ettin, tekme tokat kovulmalı, yazdın mı? Kapatılmalı!! :51:

Bu arada ;
twitter kapalıyken ,açık olduğunun 2 katı üye sayısına ulaşmış :1: ( net sayı veremiyorum ,ilgili tiviti bulmam lazım )

"ey özgürlükten" bir bölüm burada ki kuş sanırım bizim twitter,

özgürlük tanımını istiyorum sizden... 2 mesaj yukarıda ki küfürlü kullanım düşünceleri özgürce ifade etmek midir ?

bu üyemize üsluptan dolayı mune kuvvetli muhtemel ceza verecek bu durumda bizi de yasakçı zihniyet olarak anacak bu üyemiz.

Yo yo yo orada bahsi geçen kuşlar benim yemeden içmeden kesip , beslediğim KK civcivlerim :52: Özgürlük özgürlük dedik kuşlar uçtu gitti , bir tane kaldı orada sap gibi , al sana özgürlük .

_________________________________________________________________________________________

Sosyal platformları kullanmıyorum , insanların KURALSIZ bırakılınca ne kadar çirkinleştiğine ve daha da önemlisi hacker zihniyetli gençlerin elinden çıkanlara bir çırpıda inanıldığını görünce işin tadı kaçıyor bizim yaş kuşağına . O sebeple twitter düşkünlüğüm yok , hatta antipatim var , süreci olumsuz etkilediğini düşünüyorum . Kaynaksız ve hayal gücüne dayalı paylaşımlarla ( karşılıklı ) Aman ha karşılıklı diye alt çiziyorum , yoksa galeyana gelenler ve getirenler , iftirayı atanlar ve iftiraya uğrayanlar boy boy , her tarafta mevcut .

Ama 17 Aralık öncesi pürü pak mıydı twitter alemi ?

Özgürlük anlayışı adı altında her şeyi paylaşanlar o zaman yok muydu ?

Bu son yaşananların 30 Martta etkisi düşünülünce bu adımın atılması hoş olmayan kısım bana göre ?

Ha 30 Marta etkisi derken hala kararsızım , olumlu mu etkileyecek olumsuz mu :44:

Vay be seçime rağmen , oy kaybetme korkusu olmadan bu dik duruşu sergiledi mi denilecek ?

Yok artık , seçime 2 hafta kala bir de twitteri kaldırdı bu yasakçı zihniyet , dedikleri kadar varlarmış mı denilecek ?

Ya ben fark ettim ki habire soru soruyorum bu dönemde , herkeste cevaplar var ben hala soru aşamasında ....

Bütün milleti zorla IT ci yapcaklar, VPN falan kurdu oldu millet geceden beri:1::1:

Bir de ; yasağı twitterdan tag açarak savunan akıllılar var güzel ülkemde :35:

Tweeter dünyada sadece Çin de yasakmış:ssz:
Kısa süre İran ve Mısır da yasaklamış,geri açmış.
Canım Türkiyem bu konuda Dünyanın 2. ülkesi oldu:ssz:

Back