Hamur İşleri Tuzlu Turta (resimli)

Nesli

Guru
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
2.510
2
pizza ayarında, pastane kurabiyesi tadında, tart görünümünde, yapması da yemesi de keyifli bir tarif.

Fırınınızı ısıtın domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğayın, peynir ve soğanı da doğrayın.

HAMURU İÇİN :
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt, 125 gr (yarım paket) margarin, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 silme çay kaşığı toz şeker, 1 silme çorba kaşığı tuz (dozu ayarlanabilir), 3 su bardağı un (göz kararı ayarlayabilirsiniz)
İÇ : 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar, 2 ortaboy domates, beyaz peynir (ben yarım margarin paketi kadar koydum), 3-4 dal yeşil soğan
Üstü için : 1 yumurta sarısı, biraz çöreotu ve susam Not: Yeşil biber, maydanoz, nane, dereotu ve isteğe göre daha pek çok şey eklenebilir.

Yumurta ve yoğurdu çırpın, önceden eritttiğiniz margarin ve sıvıyağı ekleyin. Şeker ve tuzu da karışıtırın. Unu ve kabartma tozunu ekleyin.Hamuru çok fazla yoğurmadan toparlayın (kulak memesi kıvamında ele yapışmayacak kadar olmalı- gerekirse un ekleyin)
Hamuru iki parçaya ayırın -mümkünse teflon tart tepsisinde tepsiyi yağlamadan yapın, (eğer yoksa küçük boy bir tepsiyi yağlayın)- hamurun yarısını tepsiye yarım santim kalınlığında yayın.
Üzerine sırasıyla rendelenmiş kaşarı, domatesi ve peyaz peyniri yerleştirin. Tercih ettiğiniz yeşillikleri de ekleyin.
Geriye kalan hamuru elinizde küçük silindirler haline getirerek kafes oluşturacak şekilde yerleştirin. Bitince üzerine yumurta sarısı sürün, çöreotu ve susam da ekleyip sıcak fırına verin. Yaklaşık 20 dakikada pişecektir. (Fırınınızın özelliğine göre değişir) Afiyet olsun :)

Son düzenleyen: Moderatör:
ellerine sağlık canım resmi göremedim ama tarifini aldım haberin olsun a.s.

tarifini denedim süper oldu:teytey::dance:görüntüsü kadar tadıda muhteşemmiş tekrar ellerine sağlıksositososito

Yorumlarınız için teşekkürler kızlar a.s.
Bu arada farkettim ki ilkokul yaş grubu çocuklar bu tarifin doğal hedef kitlesi oluvermişcokacimcoook
Valla birden popüler oldum bizim komşu veletler arasında:tomato:kaydirigubbakcemile3

canm tarf icin tesekkürler bende yaptim cok gzl oldu resmimi eklerim bi ara harika oldu herkes cok begendi valah saol canm tekrar..

canim benimya vallahi harika gorunuyo ellerine saglik bunu kesinlikle denicem tuzlu seyleri cok seviyorum zaten

evet kislar grcekten harika tadi var deneyin mutlaka güzel oluyor hafif lezzetli..

kaya canim seninde eline saglik ikinizinkide mustesem gorunuyo ,ben diyetteyim simdi, bide gece gece yapilirmi simdi, zaten karnim gurulduyo simdi :) :)
nedense diyetteyken hep tarifler bolumundeyim ,gozum doysun diye

saol sympathigue canm dene yaa harka olyor kiss diyeti bosver yap bir dilim ye hic olmzsa harka olyor ...

heeeee oldu bosver dmesi kolay bu bi dilim bana bir kiloya malum oluyo sen biliyonmu, ben ne hallerde geldim buraya ,ama yaptigimda mutlaka tadina bakicam cunku aklimda kaldi
Sympathique canım benim, sen boşver uyma bize, şimdi varsa bi yoğurt kap (sevdiğin bişeyle de tatlandır hatta)
yarın gündüz gözüyle yapar bize de resmini yollarsın
rejim bozmak yok okkaydirigubbakcemile2yerimseniben

kizlar yarin misafi var bakim kaynana isterse bunu yapmak istiyorum
eger yaparsam resmini eklerim
inallah sizinki gibi guzel olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…