Tuzlu Kahve İçin Yapılan Yorum Saçma Değil mi ??

onceden gorucu usulu evlilik oldugu icin,kiz beğenmediği damat adayinin kahvesine onu istemediğini belli etmek icin tuz atarmış..bu zamanimiza degiserek bu sekilde gelmis..uzgunum ama gercek bu:)
bu arada mutlulaklar dilerim:KK36:

ben orda hata yaptım canımm orda.!!! ablam sen yap kahveleri o heyecvanla yapamam dedim..
ah nerden bilseydim yani.. bilseydim gider kendim yapardım artıkçeviremem de off :KK43:

sen cıddı cıddı saka falan degıl yanı kahveyı ona mı yaptıracaksın :KK57: aranız ne kadar ıyı olursa olsun sonucta damat tarafından bırının kahve yapması ne kadar dogru o_Ooda saka olarak algılamıstır bence o_O
karsındakı kısı ve aıle kotu nıyetlı dıye dusunme..
ama ne kadar ıyı olursa olsun konustuklarımızda bellı bır sınır olması gerekır :KK15:

Gorumcen isteme anında mutfağa girecek kadar samimiyse aileler,tuzlu kahve espirisini de gayet kaldırabilirler bence

Ben eşime tuz atacam dedim; hatta kahveleri verirken; birine uzandı; o senin değil bu dedim;

İlk yudumunu alırken ki yüz ifadesini kaçırdım ama tuzlu muzlu değildi ama...

Zehir olsa içer; her türlü zorlukta kızınızı isterim demektir.

Eğer istemiyorum kalkın gidin anlamına gelse kp kahvesine konulur ki...

Ben kahveye tuz atmadım.Zira kendisinin kahvede tuzu beklediğini biliyordum.Onun yerine çayına bol tuz ve karabiber attım.1-2 bardaktan sonra.Çok pis ters köşe yaptım ama:)

Allah nasip ederse bugün beni istemeye geliyorlar çok mutluyum bir yandanda ailemin durumu için korkuluyum.. Biz dün görümcemle telefonda konuşuyorduk..
Ben dedim ki kendisine baya bi yakınız öyle şakalaşırız
Abla artık yarın kahveleri sana yıkarız sen yaparsın felan filan dedimm
Oda yaparım ben hem oğlan hem kız tarafı olurum felan dedii ..Bende laf arasında Damada atılan tuzlu kahveyi inşallah karıştırmamm dedim.. herneyse ordan burdan konuştuk uyuduk..
Daha sonra erkek arkadaşımla konuştum oda yorgundu telaş koşuşturma derken uyuduk
Saat gece 12 görümcem mesaj atmş :)
-_Kahveye tuz atarsan istemiyorum ailemde bunu biliyor lafı uzatmadan gidin anlamındaymış..''
BEn : aa öylemiymişş çok şaşırdım bizdede damadın sabrı ölçmek için atarlar.. ''
_ herkez farklı yorum yapıyor demekki ben öyle duymuştum vs.. önce anlamındaymş diyor sonra duymuştum.
Yani bana çok garip geldi içimde tutamadım
Tuzlu kahve hepimizin bildiği adettir demii.. böyle farklı yorum yapılmasınada anlam veremedim
Atmam olur biter ama ben bu işten hiç birşey anlamadım :)
her iki yorumuda duymuştum..
yöreden yöreye değişiyor demekki..

Ben de öyle damadın sabrını ölçmek için adettendir diye biliyorum hatta damat sesini bile çıkarmaz eline sağlık der içer bitirir. Benim bildiğim bu böyledir. Ama madem görümcen öyle dedi, onlarda adet öyleymiş demek ki en iyisi sen atma.

haklısınız görümcelik yapmaya yavaşdan başladı galiba bende öyle hissetim ilk defa dün peki sizce o kahveye tuzu koymalı mıyım daha çok ters tepmesin :KK43:

bakın aşağıda ki alıntım da sizin cümleniz...

canım senli benli olduk artk biliyomsun bende senn gibi hata yaptım ablam dedim bacım dedim cok cok yaklaştım.. hiç bir kötü niyetim olmadan ama artık nasıl düzeltecem bilmemm :KK43:

burada ne demişsiniz artık nasıl düzelteceğim bu durumu bilmiyorum...
eeee işte bu durumu düzeltmek için, ona artık mesafenizi belli etmek için harika bir fırsat.

ters teper diye düşünmeye ne hacet ?
bu sizin gününüz, görümce ne hakla karışabilir, isteğinize kısıtlama koyabilir ?
çok mantıksız...

hayallerimi kısıtlamana izin veremem abla kusura bakma dersiniz biter..

onu dinlerseniz yarın pişman olursunuz emin olun.. gün gelir sizi onu dinlediğiniz her an a pişman ettirecek çünkü...
taviz tavizi doğurur, doğurmuş bile..
daha fazla izin vermeyin...

ne kadar uzaklaşırsanız sizin hayrınıza olur..

Görümcen sallamış bence.
Ben de hiç duymadım öyle bir şey daha önce.

Bu arada arkadaşlar söylemiş zaten bence de fazla samimi olmuşsunuz.

Görümcen dogru söylemiş kahveye tuz atılması istemiyorum demektir. Eskiden görücü üsülü olunca kıza sormazlardı istiyormusun diye kızlar bu şekilde cevap verirdi sadece damada degil gelen herkese tuzlu yapardı. O adet unutulmadı böyle şakaya döndü işte ben artvinliyim hala var biz tuz atmayız

Bizde önce kahve verilirse kalk git demektir
ama çay gelirse oturun sohbet edelim daha kahve içeceğiz demektir
tuz da damat içerse gelini seviyor denilir
görümcene de beni sevsinler diye gereksiz samimiyet gösterme sonra pişman olursun

Amannnn daha yola girmeden takildiginiz konulara bakin simdi cik isin icinden cikabilirsen.tuzu koysan dik kafali koyma dedim koydu der.koymasan aha beni dinlior daha ben buna her dedigimi yaptiririm der.valla basit birkonu gibi gozuksede is sıkintili olmus.keske bu kadar samimi olmasaydiniz.kimseyle fazla samimi olmaya gelmior biyerden biseyler cikio suyu cikio anlican.he bu isten dolayida mesafe koyma sadece fikirlerini sunarak kendini ezdirmemeye bak derim ben..

ben kahveye tuz falan atmamıştım.ama görümcenin bu söylediğini de hiç duymadım sallamasyon gibi geldi bana

Dogru soylemis bizde de gelin damadi istemiyorsa tuzlu kahve verirmis eskilerden, o yuzden simdi kimse tuzlu kahve sakasi yapmaz.

eski esim de soz gunu tuzlu kahve olayina soyle bi yorum getirmisti: tuzlu kahveyi icer de ses cikarmazsa oglan saf derlermis.. ben :KK57: cunku benim de bildigim, sakasina damadin sabri olculur.. ama takintili, her seyin altinda bsy arayip bulamayinca da iftira atan insanlar olduklarindan (sonradan anladim tabi) kahveye bile oyle sacma bi anlam yuklemisler..
seninkinde durum bu olmayabilir tabiki.. atma tuz, konuyu da uzatma, herkes ayni gorecek diye bsy yok.. ki gorumcenin dedigi de eskiden olan bi dusunce olabilir..

Benim bildiğim kadarıyla da tuz atılması istemiyorum anlamına gelir, hatta bizde ayıp karşılanır buraya kadar getirdiler şimdi istemediler gibilerinden :KK51:

X