Tuzlu Kahve İçin Yapılan Yorum Saçma Değil mi ??

sözlünüz kahvesine tuz istemiyor bile olsa bunu ablası aracılığıyla size iletmiş olmamalı, artık evlilik aşamasındasınız her şeyi sizinle paylaşıyor olması gerekir...

benimde nişanlım tuz atmamı istemedi, içemem midem hassas biliyorsun rezil oluruz herkese falan filan bir sürü söylendi...
tamam dökmem ama aramızda kalacak herkese tuzluydu diyeceksin bu bir adet dedim..
anlaştık ... tuzsuz olacak fakat tuzluymuş gibi davranacaktı...

geldi çattı isteme akşamı, kahveler yapılıyor... aldım tuzu döktüm kahvesine ...
başlarım anlaşmasına adettir bu içecek dedim... bozdum anlaşmayı falan.
kahveleri ikram ettim...
bakıyorum benimki içiyor, gayet de içiyor...
hiçbir tepkisi yok, hayır zaten rol yapması gerekirdi, rolü geçiyorum kahve zaten tuzluydu...
yok tık yok afiyetle içti kahvesini ...

sonra ortam kaynaşınca sordum; tuzlu muydu ki, ne içtiğimin farkında değilim dedi ..
bu da böyle bir cinsti :) heyecandan hissetmemiş...

bunlar tatlı şeyler, telaşlar, anılar...
görümce başlamış görümcelik etmeye hemen ortalığı bulandırmaya.
tabi ki de onu dinlememelisiniz ...

@pembebogurtlen :KK57: napiyim 8 yil girustukten sonra sadece tuz kesmedi beni :KK70: icti mi dersen eger fincani amcamin israrla almak istemesi ve benim de israrla ona vermemem sonrasi her seyi anladi. Benim ic baskilarima " kiziniz daha kahve yapmayi beceremiyo, vazgectik" derim diyerek cevap verdi :KK43: kucucuk bir yudum aldi ama :KK70:

evleneceğin insanın ailesiyle mesafeli ol canım.
ve de bu gibi işleri yani isteme şöyle olacak düğün böyle olacak gibi şeyleri sen konuşma bırak ailen konuşsun.
sen topu ailene at.

Tuzlu kahve gerçekten kötü olabilir bizdedir adettir ama ben eşime kahve yaptığımda baklavanın şerbetinden dökmüştüm hayatımda içtiğim en güzel tatlıydı Demişti belki sende öyle yapabilirsin :KK53:

Ben atmadım ona da özel bir fincan hazırladım fincan da kahvene bal koyuyorum ağzımızın tadı hiç bozulmasın yazmıştım ne gerek var tuza çocuğun midesi bozulacak içmedi diye seni istemediği anlamına mı geliyor ya da içti diye seni çok isteyen dünyanın en sabırlı adamı mı olacak o an ortam bozulmasın tartışma çıkmasın diye gene mecbur içer

Ben de duymuştum o anlama geldiğini ama nerden kimden duydum hatırlamıyorum

İsine gelmeyenlerin uydurduğu bir şey bence :)

Ben de nisanlima tuzlu kahve yaptım
O da "bunun tuzu az olmuş biraz daha alabilir miyim" demişti herkes güldü yani bu adet sonuçta

Bana da halası geldi isteme günü kuzum tuz atma dedi ama ben bu konu yoruma ve fikire kapalı dedim geçtim mutfağa :)

:) Bence istemenin en keyifli kısmı o benim nişanlı tam bir kahve tutkunu ve sade içer :KK70: ben kahveyi herkese yaptıgım gibi orta yaptım ve üstüne azcık tuz serptim onun fincanına da mavi minik bir kurdale bağladım :KK70: kimse onun kahvesini almadı ilk yudumu alırken görmedim ama içerden kahkaha sesleri geldi :KK70: özellikle annanem yıkıldı gülmekten suratı çok komik olmuş ama içti kuzucum hepsini yaa :KK70: üstüne de 2 bardak su içti :p
nişanlının anlayışına kalmış bişey o hiç belli de etmeyebilir ikinizin arasında kalır ama o istemiyosa içemem yapma diosa yapma tabi midesi falan bulanır Allah korusun :KK70:

tuzlu kahvenin tadı o kadar berbatmış ki, damat bunu birşey demeden içerse kızı ne kadar sevdiğini istediğini belli etmiş oluyormuş. adet denmiş adına ama espri niyetli hoş bişey aslında. şahsen benim eşim onu hiçbişi sölemeden içse benim hoşuma gider. güleriz de... ortam ısınır fena mı abartmış görümcen inadına at gitsin :KK53:

Allah nasip ederse bugün beni istemeye geliyorlar çok mutluyum bir yandanda ailemin durumu için korkuluyum.. Biz dün görümcemle telefonda konuşuyorduk..
Ben dedim ki kendisine baya bi yakınız öyle şakalaşırız
Abla artık yarın kahveleri sana yıkarız sen yaparsın felan filan dedimm
Oda yaparım ben hem oğlan hem kız tarafı olurum felan dedii ..Bende laf arasında Damada atılan tuzlu kahveyi inşallah karıştırmamm dedim.. herneyse ordan burdan konuştuk uyuduk..
Daha sonra erkek arkadaşımla konuştum oda yorgundu telaş koşuşturma derken uyuduk
Saat gece 12 görümcem mesaj atmş :)
-_Kahveye tuz atarsan istemiyorum ailemde bunu biliyor lafı uzatmadan gidin anlamındaymış..''
BEn : aa öylemiymişş çok şaşırdım bizdede damadın sabrı ölçmek için atarlar.. ''
_ herkez farklı yorum yapıyor demekki ben öyle duymuştum vs.. önce anlamındaymş diyor sonra duymuştum.
Yani bana çok garip geldi içimde tutamadım
Tuzlu kahve hepimizin bildiği adettir demii.. böyle farklı yorum yapılmasınada anlam veremedim
Atmam olur biter ama ben bu işten hiç birşey anlamadım :)
Osmanlı döneminde kızlar ve erkekler birbirleriyle konuşmadan görüşmeden istemeye gelindiği için kız erkeğe onu istemediğini tuzlu kahve vererek anlatıyormuş.
O zamandan bu zamana değişmiş tabi verilme amacı :) ama bence de eğlenceli olur tuzlu kahve :KK66:

bence görümcenizle samimiyetinizi azaltın . şimdi hoş gözükebilir ama çok samimiyet hiç iyi olmuyor sonrası için. arada hep bi mesafe olsun bence

Bana da cok sacma gelıyor bu tuzlu kahve olayı ben esımın kahvesıne atmamıstım :)
Fakat gorumcenızle bu kadar ıclı dıslı olmayın..onun normalde kız tarafının yapacagı kahveye ,yemege karısma hakkı yok fakat sız fazla ızın vermıssınız buna sorumlusu sızsınız
haklısınız sanırım bu konuda ben çok taviz verdim yoksa karışmazdı...
keşke kahveleri sen yaparsın abla demesedim ablam demesedim..
ben bilemedim onu kardeşim gibi gördüm oda beni bacı gibi bildi ama görüyorum kii yavaş yavaş patlak verecek gibi ben anlamıyorum ya bu insanları.

bence görümcenizle samimiyetinizi azaltın . şimdi hoş gözükebilir ama çok samimiyet hiç iyi olmuyor sonrası için. arada hep bi mesafe olsun bence
haklısınız ben en başından hata yaptım.. ama bilemedim iyi insanlar ddim sagolsunlar sahip cıktılar dedimm
ne kardeşim ne ablam ne abim vr dedim ama daha şimdiden başladk galiba görümceliğe :)

sözlünüz kahvesine tuz istemiyor bile olsa bunu ablası aracılığıyla size iletmiş olmamalı, artık evlilik aşamasındasınız her şeyi sizinle paylaşıyor olması gerekir...

benimde nişanlım tuz atmamı istemedi, içemem midem hassas biliyorsun rezil oluruz herkese falan filan bir sürü söylendi...
tamam dökmem ama aramızda kalacak herkese tuzluydu diyeceksin bu bir adet dedim..
anlaştık ... tuzsuz olacak fakat tuzluymuş gibi davranacaktı...

geldi çattı isteme akşamı, kahveler yapılıyor... aldım tuzu döktüm kahvesine ...
başlarım anlaşmasına adettir bu içecek dedim... bozdum anlaşmayı falan.
kahveleri ikram ettim...
bakıyorum benimki içiyor, gayet de içiyor...
hiçbir tepkisi yok, hayır zaten rol yapması gerekirdi, rolü geçiyorum kahve zaten tuzluydu...
yok tık yok afiyetle içti kahvesini ...

sonra ortam kaynaşınca sordum; tuzlu muydu ki, ne içtiğimin farkında değilim dedi ..
bu da böyle bir cinsti :) heyecandan hissetmemiş...

bunlar tatlı şeyler, telaşlar, anılar...
görümce başlamış görümcelik etmeye hemen ortalığı bulandırmaya.
tabi ki de onu dinlememelisiniz ...
haklısınız görümcelik yapmaya yavaşdan başladı galiba bende öyle hissetim ilk defa dün peki sizce o kahveye tuzu koymalı mıyım daha çok ters tepmesin :KK43:

ayıdan post, görümceden dost olmaz :KK49::KK49: bence mesafeli olun

ayrıca görümceniz ne karışıyormuş o sizin özel gününüz, istediğiniz gibi davranın. hiçbir şey kalmasın içinizde.
haklısınız bu sözünüz çok doğru.. benim en özel günümde karışmaya hakkı yok oysa..
ama bende hata neden diyorum ki ablam sen yaparsın kahveleri ben o heyecanla beceremem diye suçu benim..

Bende artım kardeşimde attı babamda eşlerimizin aileside güldü eğlendik.babam sonradan fincanın geri kalanını kardeşime içirdi birazda senin sabrını görelim diye:-)
Bu addet yani istiyorsan nişanlınada söyle bu konuyu yap:-)

Ben de duymuştum o anlama geldiğini ama nerden kimden duydum hatırlamıyorum

İsine gelmeyenlerin uydurduğu bir şey bence :)

Ben de nisanlima tuzlu kahve yaptım
O da "bunun tuzu az olmuş biraz daha alabilir miyim" demişti herkes güldü yani bu adet sonuçta

Bana da halası geldi isteme günü kuzum tuz atma dedi ama ben bu konu yoruma ve fikire kapalı dedim geçtim mutfağa :)
şimdi inadına atsamda ters tepmez mi sizce bide öyle burnumdan gelmese :KK43:

X