Tuzlu Kahve İçin Yapılan Yorum Saçma Değil mi ??

Bizde nişanlımın kahvesine tuz attık. Kahvenin içine tuz dahil bir sürü şey atan kızın yüzünden damat mide fesadı geçirip ölmüştü o sıralar.. İçmem diye tutturmuştu :) İsteme sırasında benım aklıma bile gelmedi.Damat kahvesini sona bırakmış arkadaşlar..Elime tutuşturmuşlar.. Yüzünün hali görülmeye değerdi :eek:) Ne olursa olsun akrabalık ilişkileri kuracağınız insanlarla fazla samimi olmayın derim.. Şu durumunuz için değilde; Yarın bir gün ufak bi yanlış anlaşılmayla bile ters düşebilirsiniz.Sıkıntı buyur İlişkinize yansır..

ben de "istemiyorum "manasında diye biliyorum. ama şaka olsun diye de yapıyorlar. eğer şaka yaptıysan belli olur zaten. gülümsersin falan

Bunu bende bi yerde okuduum.. Osmanli da kiz eger istemiyorsa bu sekilde mesaj verirmis karsi tarafa.. Hatta yine osmanli da eve misafir gelene ilk kahve ikram edilirmis eger kisi kahveyi degilde yaninda ki suyu icerse karni ac oldugu mesajini verirmis ona hemen sofra kurulurmus.. Tabii gunumuzde degisti bu tuzlu kahve sabri olcuyoo deniliyoo.. Ben yapmamistim ama tatli gune tuz katmadim.. Evliligimde gayet tatli tatli gidiyoo :KK66:

Benimde eşimin içmesine izin vermediler tadı alınca bırak dediler damadın aptal olup olmadığına bakılıomuş güya ama benim bildigim seviosa içer laf etmez diolardı istem dışıda olsa sinirlenmiştim o gün niyetimiz o değildi çünkü 7 senedir tanıdıgım adamın aptal olup olmadıgını anlamıycakmıyım :KK70:

bizim ordada tuzlu kahveyi içmezse seni sevmiyor demekti :KK70: beni istemeye geldiklerinde 2 gün bizde kaldılar uzaktan geldikleri için. ilk gün öylesine kahve yaptım eşim salak salak suratıma bakıyor hangisi tuzlu diye bende bu değil dedim. söz de de kahve yapmadık tuzlu kahve öyle arada kaynamıştı. sonraki gün evde otururken içimde kalır valla yapcam dedim kalktım tuzlu kahveyi yaptım getirdim eşim içmem de içmem diyo :63: bende nasıl içmezsin valla içcen dedim. sonra kayınvalidem annem yalvarıyorlar. sonra musmutlulukta içerse öyle dedi :KK74: birlikte yarı yarıya tuzlu kahvemizi içmiş olduk demem o ki içmedi diye birşey kaybetmedi ha içenleride görüyoruz birsey kazanmıyorlar :KK60:

şimdi inadına atsamda ters tepmez mi sizce bide öyle burnumdan gelmese :KK43:

Yani bu biraz nisanlinizla alakalı bir durum aslında
Benim nisanlim kimseye laf soyletmez, o varken de kimse laf söyleyemez çekinirler

Halası bana ayrı bir yerde söyledi tuz atma diye ben de gulerek cevap verdim gittim, sonrasında nisanlima da anlattım bir şey demedi çünkü bu kimseyi ilgilendirmez

Siz ona tuzlu kahve verseniz bile nisanliniz belli etmediği surece kim nerden bilecek ya da o bunu gulerek karşılasa kim ne diyebilir

Bana gore eğlenceli bir durum tuzlu kahve olayı :)
İnsanlar neden karisip büyütürler ki

Gorumcenizin tavrı hosuma gitmedi açıkçası
İstemiyorsa nisanliniz kendisi soyleyebilir

Beni isteme hem annemden hem babamdan olduğu için 2 kere kahve yaptım....
İlki babamda idi, mutfaga gectım, kayınvalıdem gorumcemle haber gondermıs : ''oğlumun kahvesıne tuz atmasın'' dıye... Gorumcede sagolsun ''sen kendı yegenlerıne attırırıken ıyıydı ama , ogluna mı kıyamadın'' dıye soylemıs yanıma gelmıs anlatıyordu, neyse tuzu ben az atıyorum, gorumce doldurdu ıcıne, dayanamadım 1 tanede seker attım :))))..... Nedenını bılmeden, halbukı severımde kendısını kayınvalıdem cok bozuldu bu tuzlu kahve olayına.
Neyse cıktık ordan anneme gıdıyoruz (onlarla gıdıyorum ben benı ıstemeye, ayrı bır cınsız bız de hahaha :) )
Yolda yıne ''tamam attın bir kere artık annende atmak yok'' dedı..... Halbukı kayınvalıdem soyleyene kadar tuzlu kahve benım aklımda bıle yoktu, tamam dedım.... Taaa gecenlerde ogrendı, soyledık, annemde de tuzlu kahve ıctı dıye, Aşkolsun dıyor :)))))))))
Demem o ki, at sen ne bılecekler allaseeennn :) gün sizin günününz, içinde kalıcaksa öbür türlü nıye kısıtlıyorsun, gorende oglunun uzerınden arabayla gecıceksın sanır :))))))))))
Bu arada bızım cevremızdede tuzlu kahveyı ıcen, karısı ıcın herseyı yapar,çok seviyor anlamındadır :KK66:

ne gereksiz adetler var şu ülkede.. şunu kıza yapsa erkek tarafı yer yerinden oynar..

görümceniz "yapma" demek istemiş, o kadar samimi iseniz zaten bu tepkisi ağırınıza gitmemeli..

Allah nasip ederse bugün beni istemeye geliyorlar çok mutluyum bir yandanda ailemin durumu için korkuluyum.. Biz dün görümcemle telefonda konuşuyorduk..
Ben dedim ki kendisine baya bi yakınız öyle şakalaşırız
Abla artık yarın kahveleri sana yıkarız sen yaparsın felan filan dedimm
Oda yaparım ben hem oğlan hem kız tarafı olurum felan dedii ..Bende laf arasında Damada atılan tuzlu kahveyi inşallah karıştırmamm dedim.. herneyse ordan burdan konuştuk uyuduk..
Daha sonra erkek arkadaşımla konuştum oda yorgundu telaş koşuşturma derken uyuduk
Saat gece 12 görümcem mesaj atmş :)
-_Kahveye tuz atarsan istemiyorum ailemde bunu biliyor lafı uzatmadan gidin anlamındaymış..''
BEn : aa öylemiymişş çok şaşırdım bizdede damadın sabrı ölçmek için atarlar.. ''
_ herkez farklı yorum yapıyor demekki ben öyle duymuştum vs.. önce anlamındaymş diyor sonra duymuştum.
Yani bana çok garip geldi içimde tutamadım
Tuzlu kahve hepimizin bildiği adettir demii.. böyle farklı yorum yapılmasınada anlam veremedim
Atmam olur biter ama ben bu işten hiç birşey anlamadım :)
Ben bu saatten sonra atacağım yoksa da atarım o tuzu.
Görümcenle bu kadar içli dışlı olma.
Görümcen seninle çok samimi olsaydı,bunu ailesinin lafıyla sana gece yarısı mesajla söyleme gereği duymazdı
Görümcen samimi olsaydı,tuz olayındaki niyetinin ne olduğunu bilirdi.Senin hangi niyetle attığın ortada.Görümcenin dediği bir adette yok ayrıca.Kafadan uydurmuşlar.Öyle bile olsa,istemesen eve gelmezler di mi.İstemesen oğluyla görüşmezsin di mi.Sen kendi bildiğin inandığın kendi niyetini yap.Bunlar güzel şeyler.Tatlı anılar.

Bizde nişanlımın kahvesine tuz attık. Kahvenin içine tuz dahil bir sürü şey atan kızın yüzünden damat mide fesadı geçirip ölmüştü o sıralar.. İçmem diye tutturmuştu :) İsteme sırasında benım aklıma bile gelmedi.Damat kahvesini sona bırakmış arkadaşlar..Elime tutuşturmuşlar.. Yüzünün hali görülmeye değerdi :eek:) Ne olursa olsun akrabalık ilişkileri kuracağınız insanlarla fazla samimi olmayın derim.. Şu durumunuz için değilde; Yarın bir gün ufak bi yanlış anlaşılmayla bile ters düşebilirsiniz.Sıkıntı buyur İlişkinize yansır..

O haberin yalan haber olduğu ortaya çıkmıştı canım. Tabi bu demek değil ki elimize ne geçerse dökelim kahveye :KK66:

Bir tanidigi istemeye gelmislerdi.
Gelin adayi ,damat beye tuzlu kahve verdi diye, sayın kv desi gelin adayina yapmadigini birakmamisti..

Iste sen benim ogluma nasil tuzlu kahve verirsin falan diye gelin adayini demedigi kalmamisti :KK70: o geldi aklima :KK70:

Eskiden gorucu usulu evliliklerde kiza danisilmazmis bile. Kiz nasil anlatsin derdini gelene boyle anlatirmis seni istemiyorum diye. Zamanla severek evlilikler cogalinca bu adet saka ile karisik damadi tartma anlamina geldi. Gorumcenizin dedigi dogru. Haksizlik etmeyin yani erkek tarafina yanlis bilinen eski adetlerle

Bir tanidigi istemeye gelmislerdi.
Gelin adayi ,damat beye tuzlu kahve verdi diye, sayın kv desi gelin adayina yapmadigini birakmamisti..

Iste sen benim ogluma nasil tuzlu kahve verirsin falan diye gelin adayini demedigi kalmamisti :KK70: o geldi aklima :KK70:
O ben miyim acaba?
Ben de heyecandan ayarlayamamış eşimi kör edercesine tuz koymuşum. O da içip " yandım anam " gibi nida yapınca, anacığı başlamıştı " vay oğluşum, iyi misin, hastaneye gidelim mi, fenalaştın mı " bıdı bıdı. Sanırsın kezzap dökmüşüm:KK53:

Allah nasip ederse bugün beni istemeye geliyorlar çok mutluyum bir yandanda ailemin durumu için korkuluyum.. Biz dün görümcemle telefonda konuşuyorduk..
Ben dedim ki kendisine baya bi yakınız öyle şakalaşırız
Abla artık yarın kahveleri sana yıkarız sen yaparsın felan filan dedimm
Oda yaparım ben hem oğlan hem kız tarafı olurum felan dedii ..Bende laf arasında Damada atılan tuzlu kahveyi inşallah karıştırmamm dedim.. herneyse ordan burdan konuştuk uyuduk..
Daha sonra erkek arkadaşımla konuştum oda yorgundu telaş koşuşturma derken uyuduk
Saat gece 12 görümcem mesaj atmş :)
-_Kahveye tuz atarsan istemiyorum ailemde bunu biliyor lafı uzatmadan gidin anlamındaymış..''
BEn : aa öylemiymişş çok şaşırdım bizdede damadın sabrı ölçmek için atarlar.. ''
_ herkez farklı yorum yapıyor demekki ben öyle duymuştum vs.. önce anlamındaymş diyor sonra duymuştum.
Yani bana çok garip geldi içimde tutamadım
Tuzlu kahve hepimizin bildiği adettir demii.. böyle farklı yorum yapılmasınada anlam veremedim
Atmam olur biter ama ben bu işten hiç birşey anlamadım :)

Merhaba tatlım.. Herkes kafasına göre birşeyler söyler zaten takılma bence :KK66: Biz de de damadın sabrını ölçmek için atarlar. Görümcenin dediğini ilk defa duydum.. Bu arada hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin :) Beni de nasipse bugün istemeye geliyorlar :)

Çok fazla kafanıza takıp büyütmeyin tatlı telaşların olduğu dönemdesiniz en mutlu şekilde geçirmeniz lazım boşa şeylere stres yapmayın. İsteme, söz, nişan, düğün aslında çok güzel ve eğlenilmesi gereken süreçler ne yazıkki böyle saçma şeyler yüzünden ya da ceviz kabuğunu doldurmayacak şeyler yüzünden zehir oluyor. Ben de atmamıştım, eşim atarsan kusarım biliyorsun demişti, biliyordum kusardı, o günüm de rezil olurdu, ne gerek var dedim, bizimkiler zorla attırmaya çalıştı atmam dedim =) güzel güzel kahvelerini içtiler istediler =) Buna rağmen bazı aksilikler olmadı değil, tam babam eh gençler anlaşmış diyeceği sırada eşimin yeğeni benim yeğenimin parmağını çekmeceye sıkıştırmıştı bir çığlık geldi arka odadan hepimiz oraya koşturduk, kahveleri namaz vaktine gelince iki kere yaptık felan, bir de tuzlu kahve eklenseydi tadından yenmezdi artık o gün :KK48:

benim kayınvalidemde isteme günü eşimin kahvesi tuz koydım diye evlendikten sonra bile laf etti.Yok oğlumun yüzü ne biçim oldu görmedin mi midesi bulandı nasıl böyle birşey yaparsın diye .Evlenmişim aylar geçmişti üzerinden hala her kahve gördüğünde laf söyler

Ben tuz atmadım.
Tuzlu kahve içilirmesine de üzülürüm yazık ya insana.
Ama kardeşimin nişanlısı koymuş kardeşim de içti.
Bişey de demem banane içen razı içiren razı.

X