Tuzlu Kahve İçin Yapılan Yorum Saçma Değil mi ??

Bende artım kardeşimde attı babamda eşlerimizin aileside güldü eğlendik.babam sonradan fincanın geri kalanını kardeşime içirdi birazda senin sabrını görelim diye:-)
Bu addet yani istiyorsan nişanlınada söyle bu konuyu yap:-)
ona söyledim ama görümcemin zaten böyle birşeyi uydurması çok gülünç yani.. canım..
atmıyacam diyodum hevesim kaçdi diyodum ama inadına atacam galiba.

Tuzlu kahve mide içşn çok zararlı ben atmadım. Ama geçen gün bir damada attılar yazık yahu. adam orda ses çıkarmıyor diye resmen eziyet. Kıyamam içti o kahveyi. Bide dibi neden kaldı diye yedi fırçayı. Yapmayın boşver.

bence koyun istiyorsanız içinizde kalmasın ! görümceniz bişey derse mutfaktakı kızlar koymuş dersiniz .
o siz ve sözlünüz arasındaki bi espiri olarak kalır. kimseyi ilgilendirmez

Allah nasip ederse bugün beni istemeye geliyorlar çok mutluyum bir yandanda ailemin durumu için korkuluyum.. Biz dün görümcemle telefonda konuşuyorduk..
Ben dedim ki kendisine baya bi yakınız öyle şakalaşırız
Abla artık yarın kahveleri sana yıkarız sen yaparsın felan filan dedimm
Oda yaparım ben hem oğlan hem kız tarafı olurum felan dedii ..Bende laf arasında Damada atılan tuzlu kahveyi inşallah karıştırmamm dedim.. herneyse ordan burdan konuştuk uyuduk..
Daha sonra erkek arkadaşımla konuştum oda yorgundu telaş koşuşturma derken uyuduk
Saat gece 12 görümcem mesaj atmş :)
-_Kahveye tuz atarsan istemiyorum ailemde bunu biliyor lafı uzatmadan gidin anlamındaymış..''
BEn : aa öylemiymişş çok şaşırdım bizdede damadın sabrı ölçmek için atarlar.. ''
_ herkez farklı yorum yapıyor demekki ben öyle duymuştum vs.. önce anlamındaymş diyor sonra duymuştum.
Yani bana çok garip geldi içimde tutamadım
Tuzlu kahve hepimizin bildiği adettir demii.. böyle farklı yorum yapılmasınada anlam veremedim
Atmam olur biter ama ben bu işten hiç birşey anlam

Canım Allah mesud etsin musmutlu yuvanız hayırlı evlatlarınız olsun inşallah da..
Nası rahat hayatlar onlar yaa keske benim de kafama takılan tek şey kahvenin tuzu olsa

Maşallah diyim nazar değmesin :nazar::KK45:

şimdi inadına atsamda ters tepmez mi sizce bide öyle burnumdan gelmese :KK43:

Yukarıda bir arkadaş bal koyup ağzımızın tadı hiç bozulmasın yazmış , güzel fikirmiş . Siz de tuz atarsanız fincan tabağı içine hayatımızın tadı tuzu hiç eksik olmasın yazın :) İkiniz arasında hoş bir anı olarak kalır.

@pembebogurtlen :KK57: napiyim 8 yil girustukten sonra sadece tuz kesmedi beni :KK70: icti mi dersen eger fincani amcamin israrla almak istemesi ve benim de israrla ona vermemem sonrasi her seyi anladi. Benim ic baskilarima " kiziniz daha kahve yapmayi beceremiyo, vazgectik" derim diyerek cevap verdi :KK43: kucucuk bir yudum aldi ama :KK70:
hahaha 8 yılın acısı tabi :KK70::KK8: damat niye orda öyle demiş ay rezil etmiş seni :eek::eek:

Görümceniz sallamış, ben hiç duymadım böyle bişi. Mantıklı da değil.
Eğer erkek arkadaşın olgun karşılayacaksa bence kimseyi takma, atacaksan at. Bu da bi adet, bi anı sonuçta.

Benim ailemin mutfağı ve salonu karşı karşıya ve mutfakta ne yapılırsa görülüyor. İsteme gecesi oturuyor bizim kv ve görümceler salonda.
Ben kimseye sormadım, aldım elime tuzu kara biberi fincanın dibine azcık döktüm. Ama öyle boğaz yakacak, mide bulandıracak kadar değil.
Ordan hemen Kv ve iki görümce yok atma, yazık, bilemem ne diye beni uyardılar. Ki küçük görümce çok fenadır, biraz da edepsizdir. Ona rağmen attım.
Nişanlım içerken de sürekli gizli gizli gülüştük, hatta 2-3 dakikaya bir bardakla su götürüp boşu aldım :KK70:
Gayet de içti bitanem. Şimdi her Türk Kahvesi içeceğimizde bi espirisi oluyor.

atmamayı kendin istemelisin..sevdiğin adam ya hu..niye güzelim kahveni içtirmek varken tuzlu kahveyi dayayıp güzelim akşamda ağzının tadını bozasın ki..

arkadaşımın biri acıyı tuzu baharatı doldurup verdi..böyle ölen biri bile varmış..iyice kafayı yiyoruz ya.

haklısınız bu sözünüz çok doğru.. benim en özel günümde karışmaya hakkı yok oysa..
ama bende hata neden diyorum ki ablam sen yaparsın kahveleri ben o heyecanla beceremem diye suçu benim..

öyle olmuş malesef, ama insan böyle böyle araya mesafe koyması gerektiğini anlıyor.
bence bu konuda görümcenizle konuşmayın bir daha, erkek arkadaşınıza hafif hafif duyurabilirsiniz.
tuzlu kahve yapıcam, hazırmısın, içermisin, içmen lazım ,bizde adettir falan filan...
bilinç altına işleyin bunları, böylece inat yapmış gibi de görünmezsiniz.
bir şey derlerse de erkek arkadaşınız gereken cevabı verecektir :KK49::21:

Sözlün kahveyi içer ya da içmez ayrı mesele fakat görümcenin tavrı çok gereksiz.
Ona düşmez kahveyi nasıl pişireceğin.

biraz abartıyorsun canım. her lafın altında art niyet ararsak geçim olmaz ki:KK43: ama şurda arkadaşlara katılıyorum arada belli bir mesafe olması iyidir. elbette mesafeden kasıt soğuk durmak, donuk durmak değil. ama hayatımıza daha yeni girmiş insanlara olur olmaz şakalar yapmak, şakalar yapmasına izin vermek de gerekmiyor. batacaksa zaten yapılmamalı. bu bütün insan ilişkilerinde geçerlidir.

tuzlu kahve konusuna gelirsek. beni istemeye geldiklerinde anneannem dedi ki, adetlerde nasıl değişti. biz gençken evlilikler genelde görücü usulü olurdu, aileyi veya damat adayını beğenmediysek tuzlu kahve yapardık. ben kaç tanesine tuzlu kahve yaptım diye de güldü. yani görümcen de bu eski adeti dile getirmiş olabilir. aranızdaki samimiyete de güvenerek, gece mesajla söylemiş olabilir. sen yaparsın veya yapmazsın kendi tercihin. yok kardeşine kıyamadı, yok karıştı diye düşünme hemen.

allah tamamına erdirsin, hayırlı olsun

Allah nasip ederse bugün beni istemeye geliyorlar çok mutluyum bir yandanda ailemin durumu için korkuluyum.. Biz dün görümcemle telefonda konuşuyorduk..
Ben dedim ki kendisine baya bi yakınız öyle şakalaşırız
Abla artık yarın kahveleri sana yıkarız sen yaparsın felan filan dedimm
Oda yaparım ben hem oğlan hem kız tarafı olurum felan dedii ..Bende laf arasında Damada atılan tuzlu kahveyi inşallah karıştırmamm dedim.. herneyse ordan burdan konuştuk uyuduk..
Daha sonra erkek arkadaşımla konuştum oda yorgundu telaş koşuşturma derken uyuduk
Saat gece 12 görümcem mesaj atmş :)
-_Kahveye tuz atarsan istemiyorum ailemde bunu biliyor lafı uzatmadan gidin anlamındaymış..''
BEn : aa öylemiymişş çok şaşırdım bizdede damadın sabrı ölçmek için atarlar.. ''
_ herkez farklı yorum yapıyor demekki ben öyle duymuştum vs.. önce anlamındaymş diyor sonra duymuştum.
Yani bana çok garip geldi içimde tutamadım
Tuzlu kahu ve hepimizin bildiği adettir demii.. böyle farklı yorum yapılmasınada anlam veremedim
Atmam olur biter ama ben bu işten hiç birşey anlamadım :)
Tuzlu kahve olayi cok gereksiz bence. Ben atmadim, nisanlim turk kahvesi sevmez ama bitirdi kahvesini ve icerken yüzünde hep bir gülümseme vardi.O anlari hep guzel hatirliyorum.Tuz koysaniz midesi de bozulabilir üstelik. Hem gorumcenizle araniz da iyiymis.maaşallah, pek cok kisi ben de dahil böyle muhabbet kuramiyor.Bu konuda cok sanslisiniz.benimki benden 3 yas kucuk ama sanirsin kendi büyükmüş gibi triplerde.hala ergen tavirlari, asiri şımarık ve kiskanc.Hic konusmuyoruz.

benim sevgili görümcem 1 tatlı kaşığı tuz doldurdu abisinin kahvesine. Hayat işte :-) Takılma bunlara canım çok da önemli değil. Heyecandan stresten aklına bile gelmeyecek bunlar.. Hayırlı olsun şimdiden inşallah her şey yolunda gider. Biz resim çekilmeyi bile unutmuştuk :mad:

Bana da bazı adetler öyle saçma geliyor ki.
Biri de bu tuzlu kahve olayı. Güzel bir günde adamın ağzının tadını bozuyoruz sırf suratının halini görüp eğlenmek için. Onlarda garibim kurbanlık koyun gibi bekliyorlar ve el mecbur içiyorlar.
Ben tuzlu kahve yapmadım, kıyamadım. İstemedeki arkadaşlarım tutturdu atalım da atalım diye. Hatta kırmızı biber atan vicdansızlar da varmış. Zor engel oldum. Millete de eğlence gerek. Benim sevgilimin ağzı kavrulacak arkadaşlarım gülüp eğlenecek. Kıyamadım yani. Hiç de pişman değilim. Zaten orada erkekler de stresli oluyor. Sevgilim içinde tuz var mıydı sanki tadı farklıydı dedi sonradan. O kadar stres yapmış atmayacağımı bildiği halde. Gereksiz bir şey. İyi ki yapmadım tuzlu kahvemi.
Ayrıca bu Water Diviner filminde de Osmanlı zamanında kız istemezse tuzlu yapar ne kadar seviyorsa da kahve o kadar şekerli olur demişti. Eski zamanlarda kızların söz hakkı yoktu malum olabilir bence de böyle bir anlamı.
Bence de atmayın görümcenize de kızmayın. Onun da canı kardeşi. Ben tuzsuz kahve yaptım diye kayınvalidem iki kere teşekkür etti. Kadıncağız sevindi.

X