• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuz sorunu, tuzsuz yemek derdim 😔

Merhaba, tuzu az tüketmek zorunda olanlar var mı ? Veya coook az ( koca bir tencere çorbaya bir çay kasiginin ucu kadar tuz atmak) yemek yiyenler ve ne kadar yenemez olduğunu tecrübe edenler? Bu durumla nasıl mücadele ediyorsunuz. Bu durumu yaşayana kadar asla bu kadar zor olacağını düşünmedim. Nasıl tolere ediyorsunuz veya tuzun yerine nelerle yemeğin tadını guzellestiriyorsunuz 😔😔😔🥺
Annem ve babamda tansiyon çıktıktan sonra dediğiniz gibi çok çok az gerekli olan yemeklere ekliyoruz ,limon ve baharatla tuz eksiğini kapatıyoruz inanın alıştıktan sonra tuzlu şeyler insana tuhaf geliyor , mesela salataya hiç tuz atmayız, çorbalara eğer eklenebiliyosa limon, örneğin domates çorbasıysa bol karabiber, bu şekilde :super:

Merhaba, tuzu az tüketmek zorunda olanlar var mı ? Veya coook az ( koca bir tencere çorbaya bir çay kasiginin ucu kadar tuz atmak) yemek yiyenler ve ne kadar yenemez olduğunu tecrübe edenler? Bu durumla nasıl mücadele ediyorsunuz. Bu durumu yaşayana kadar asla bu kadar zor olacağını düşünmedim. Nasıl tolere ediyorsunuz veya tuzun yerine nelerle yemeğin tadını guzellestiriyorsunuz 😔😔😔🥺
Pulbiber ya da limon ekleyerek tuzsuzlugunu bastiriyorum ben. Her zaman yapmiyorum tabi.

Benim babam yıllardır kalp sorunundan dolayı tuzsuz yiyor yemeklerini.Söz konusu sağlık olumca mecbur alışıyorsunuz.

Ben varım.
Anne tarafımdan gelen kronik polikistik bobrek rahatsizligimiz var.Abim ,tuzsuz yemedigi icin 1 sene diyalize girdi ve bobrek nakli olup kurtuldu.Annem 30 senedir tamamen ytuzsuz yiyor ve 68 yasina kadar idare etti bobreklerini.Doktorlar, muthis bir azim diyor ve ben, cogu zaman tamamen tuzsuz yiyorum.Kacirdigim oluyor.Biliyorum cok zor bir durum ama buna mecburuz.Siz kalbinizi ben de bobregimi uzun sure idare edebilmek istiyorsan buna mecburuz.Canim bazen asiri derece cigdem,cips,sucuk,pastirma istiyor ama ucundan tadiyorum.Arada nefsime yeniliyorum amasonrasi tamamen vicdan azabi.Sizi cok iyi anliyorum...

Sanslisiniz ki sadece tuzla.sinirli.Benim baklagiller,fazla protein,potasyumu yuksek gidalar da bobreklerime zarar veriyor.

Kuzenimin uzun dönem kortizon kullanması gereken bir hastalığı var, kortizon kullanırken tuz tüketince aşırı bir şişme yaşıyor. O ilacı 6 ay kadar kullanması gerekiyor ve o dönemde 0 tuz kullanıyor. Baharat, limon, sirkeyle tatlandırıyor yemeklerini.

bende laf olsun diye tuz atarim. Bu ne ya tuzsuz der yerken doker isteyen.tuz niye var zaten bilemiyorumda insan yedigi sebze et her neyse tadinj neden baskilar.he tercih meselesi.esim asiri tuzlu yerdi simdi bi yerde yemek yese bu ne cok tuzlu der.damak alisinca bitiyor olay.ama seker o ayri ask o

merhaba, ben hiç tuzun yokluğunu hissetmem. Sofraya bile koymam yani o derece. Tuz tüketimim nerdeyse sıfır.Bende hep bunu sorgulamışımdır neden sevmiyorum diye:KK30:

Back
X