• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuz sorunu, tuzsuz yemek derdim 😔

Benim bütün yemeklerim tuzsuz maalesef eşimde bu duruma alıştığı için kendisi yemeklerine tuz atar ama pilavlarımı tuzlu yaparım diğer yemekler hep tuzsuz ama aşırı degil yani. Annemlere gidince yemek yapmama izin vermezler tuz geldigi için

Valla bence çayı şekersiz içmeye alışan her şeye alışır
Bir süre sonra yiyeceklerin kendi tatlarını alırsınız diye düşünüyorum. Zor bir durum ama tamamrn alışkanlık meselesi.

Tuz her bakimdan zararli herkes icin..Babam tuzu cok severdi bizde e haliyle bende alismistim kucuklugumden beri tuzlu yemege.Sonra zararlarini ogrendim ve yavas yavas azalttim..Simdi bir tencere yemege bir tatli kasigi kullaniyorum.Onun yerine bol acili biber kullaniyorum.Sarimsakta tuzun yerine geciyor bende..

Tuzsuz yemekler bana cok lezzetli geliyor tuzu sevmiyorum babam tansiyon hastasi o yuzden öyle alıştık.. yani yiye yiye damak tadiniz alisacak cok dusunmemeye bakin tuz atmadiginizda aslinda ne kadar lezzetli oldugunu farkedeceksiniz biraz zaman sadece

Tuzsuz kahvaltılıkları çok severim ekmeği de öyle ama yemekte bende tuz biraz arıyorum. Bi sorunum yok ama tuzu hayatımdan çıkarmaya çalışıyorum. Baharatlarda ve ekşi şeylerden faydalanabilirsiniz.

Annem kendimi bildim bileli tansiyon hastası ve ekmeği dahi tuzsuz tüketir. Artık alışmışım ben az biraz tuzlu olsa sanki aşırı tuzluymuş gibi yiyemiyorum.
tavsiyem tuz yerine diğer baharatları tüketmeniz. Pul biber, karabiber, kimyon gibi tuz yokluğunu bastırıyor.

bilmiyorum annem hep tuzsuz şekersiz alıştırmış bizi babamdan dolayı. asla tuzlu yemek yiyemem ama diğer baharatlara ayıla bayıla yiyorum her şeye kullanıyorum. başka baharat kullanın yokluğunu azaltsın tuzun

Annem 20 yıldır tuz kullanmaztansiyon hastadı, zamanla alışılıyor. Sabırlı olun

Ben diyet yaptığım dönemlerde genelde hiç tuz kullanmıyorum sadece pulbiber kullanırım o da çok işe yarıyor tadı güzel oluyor yani

Öncelikle geçmiş olsun Allah şifa versin. Arkadaşların dediği gibi kaya tuzu kullanın ve tuzu birden keserseniz çok zorlanırsınız ama azaltarak kesmeyi denerseniz daha rahat alışırsınız.

Azaltarak kendinizi alıştırsanız olmaz mı bir anda tamamen kesmek yerine? Yemeklerde tercih edilen tuz şeker baharat oranı tamamen damak tadının ona alışmış olmasıyla alakalı. Bir süre şekersiz beslenince dışardaki tatlılar yenmeyecek kadar şekerli geliyor mesela. Tuz da aynı şekilde.
Diğer baharat ve tatlara yönelebilirsiniz. Mesela ekşili bir şey yerken tuzunun az olması o kadar etkilemiyor.

Benim hiçbir sağlık sorunum olmamasına rağmen tuzu dediğiniz gibi azıcık atarım. Annemin tansiyonu varken tuzu az atardı öyle alıştım. Kendi evimde bile az kullanıyorum. Bence alıştıktan sonra aramıyorsun zaten her şeyin içinde tuz var

Merhaba, tuzu az tüketmek zorunda olanlar var mı ? Veya coook az ( koca bir tencere çorbaya bir çay kasiginin ucu kadar tuz atmak) yemek yiyenler ve ne kadar yenemez olduğunu tecrübe edenler? Bu durumla nasıl mücadele ediyorsunuz. Bu durumu yaşayana kadar asla bu kadar zor olacağını düşünmedim. Nasıl tolere ediyorsunuz veya tuzun yerine nelerle yemeğin tadını guzellestiriyorsunuz 😔😔😔🥺
Tuz olayini bir Arastirin derim biz tuzumuzu ozel aliyoruz mesela bizdekide kalp icin bir problem yok ama saglik icin o ucuz tuzlari almiyoruz marketlerde potasyum tuzu mineralli sodyumsuz iyotsuz tuzlar var satiliyor bunlara yonelin
yani size ney zararli İse ondan uzak durabileceginiz sekilde tuz tuketebilirsiniz

Back
X