• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuz sorunu, tuzsuz yemek derdim 😔

Ahkalbimsenden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2020
290
329
33
Merhaba, tuzu az tüketmek zorunda olanlar var mı ? Veya coook az ( koca bir tencere çorbaya bir çay kasiginin ucu kadar tuz atmak) yemek yiyenler ve ne kadar yenemez olduğunu tecrübe edenler? Bu durumla nasıl mücadele ediyorsunuz. Bu durumu yaşayana kadar asla bu kadar zor olacağını düşünmedim. Nasıl tolere ediyorsunuz veya tuzun yerine nelerle yemeğin tadını guzellestiriyorsunuz 😔😔😔🥺

Merhaba, tuzu az tüketmek zorunda olanlar var mı ? Veya coook az ( koca bir tencere çorbaya bir çay kasiginin ucu kadar tuz atmak) yemek yiyenler ve ne kadar yenemez olduğunu tecrübe edenler? Bu durumla nasıl mücadele ediyorsunuz. Bu durumu yaşayana kadar asla bu kadar zor olacağını düşünmedim. Nasıl tolere ediyorsunuz veya tuzun yerine nelerle yemeğin tadını guzellestiriyorsunuz 😔😔😔🥺
Sever misiniz bilmem ama sumak var. Ekşi, mayhoş bir tat veriyor yemeğe. Ben ekşi seven biri olduğum için özellikle çorbalara boca ediyorum.

Pul biber ve karabiber kullanın

Aynı dertten muzdaribim tuzsuz yemek ne olursa olsun bana lezzetli gelmiyor.. Tuzsuz olduktan sonra ne yediğimin de bir önemi kalmıyor 😓 Şuan hamileyim ve tuzu en azami şekilde kullanmak zorundayım ama yapamıyorum.. Güzel bir konu açmışsınız.. Bende bakayım tuz yerine başka alternatif olabilir mi.. Tuzun zararını biliyoruz ama tuzsuz da yapamıyorum işte.. Keşke hiç böyle alışmasaydık.. Çok korkuyorum tansiyon problemi yaşamaktan..

Nohutu falanda mi öyle 😳 Nohut diyorum çünkü nohutu fasulyeyi tuzsuz yaptığımda oturup ağlıyorum resmen 😏
Nohut fasulye gibi yemeklere tabiki çok az miktarda atıyorum ve çeşni kullanıyorum kendime özel çeşnilerim var reklam gibi olmasın ama knorun çeşitlerinden kullanabilirsiniz

Asiri sekilde tuzlu yemek yapan birisi deilim ama tuzsuzda olmazlar yemeklerim kendim bile yerken bana tuzsuz geliyo ama ilave etmiyorum oyle alisdik esimle simdide biraz tuzu kacsin hemen farkina variyorum herzamnkinden fazla olunca esimde farkina variyo alisinca insan daha pek fazla aramiyo

Alışırsın bence biraz sabret. İlla kullanacaksan da Kaya tuzu al kendin öğüt. Sofra tuzu asla kullanma. baharatlarla çok çeşitli tatlar yakalayabilirsin.

Ben varım hiç tuz olmasa anlamam o derece bazı yemeklerde fark edıyrm cok nadır . benm yemeklerı yıyenler bunu nasıl yıyosn tattsız tuzsaz dıyo ama ben eşim ve kızım hiç anlamıyrz ben aksıne tuzlu yedıgımde hasta olıyrm şiddetli baş agrısı , onerm bol baharat kullanın ve salata cokca tuketn ben bayılırım her yemekle salataya 😋😋

Asiri sekilde tuzlu yemek yapan birisi deilim ama tuzsuzda olmazlar yemeklerim kendim bile yerken bana tuzsuz geliyo ama ilave etmiyorum oyle alisdik esimle simdide biraz tuzu kacsin hemen farkina variyorum herzamnkinden fazla olunca esimde farkina variyo alisinca insan daha pek fazla aramiyo
İnanın ekmeği falan tuzsuz yiyorum ama baklagiller yok muu 😔 alışırım umarım 6 aydır kısıtlıyor um kendimi hala zor
Bir kutu da toplam 37 gram var. Ucuz ve kalitesiz çeşnilerin içinde ki tuz oranı çok yüksek.
Evet tuz oranları acayip yüksek

İnanın ekmeği falan tuzsuz yiyorum ama baklagiller yok muu 😔 alışırım umarım 6 aydır kısıtlıyor um kendimi hala zor

Evet tuz oranları acayip yüksek
Yok cnm ekmegi tuzsuz yemeyiz aslinda bizim tuzlada bi sorunumuz yok bnm el aliskanligim sadece tuzsuz yemek yapmak babam hep kizardi yemek tuzlu olunca sunu tuzsuz yapinda isteyen zaten atar diye onun kizmalari ise yaradi bende

Back
X