Tüylenme Ve Diane 35 Kullananlar ?

Tüylenme nasıl tedavi edilir?

Tedavi öncelikle sebebe yöneliktir. Eğer androjen salgılayan bir yumurtalık veya böbrek üstü bezi tümör söz konusu ise bu tümörün çıkarılması önceliklidir. Bu tümörlerin bir kısmı iyi huyludur ancak bazıları habis olabilir. Böbrek üstü bezi kaynaklı ve hipofiz kaynaklı hirsutismus olgularında da spesifik tedavi metotları uygulanır.

Polikistik over sendromunda ise androjenleri baskılayacak tedavi uygulanabileceği gibi çocuk sahibi olmak isteyenlerde yumurtlama tedavisi de uygulanabilir. Ayrıca, bu hastalarda insülin hormonuna karşı bir direnç bulunması nedeniyle bir diyabet ilacı olan Metformin de faydalı olabilir (Bakınız polikistik over sendromu). Sebebi bulunamayan idiopatik hirsutismus olgularında da androjenlerin baskılanması ve kıl foliküllerine direkt etkili tedaviler kullanılabilir.

Hirsutismus tedavisinde önemli noktalardan biri tedavi süresidir. Unutulmaması gereken, kıl foliküllerinin belirli ömürleri olduğudur. Androjenlerin etkisiyle kalınlaşmış ve koyulaşmış kılların geri dönüşümü yoktur. Bu nedenle, tedavinin etkisinin görülmesi için bu kalınlaşmış kılların yaşam siklusunun bitmesi beklenir ve bu da 6 ay veya hatta daha fazla sürebilir. Yeni çıkacak tüyler daha ince ve açık renkli olacağından tedavinin etkisi ancak bundan sonra ortaya çıkar. Tedavi yapılmadan epilasyon gibi bir yöntemle tüylerin yok edilmeye çalışılması faydalı olmayacaktır, çünkü yeni çıkan tüyler de androjen etkisinde olacağından yine aşırı tüylenme gözlenecektir. Ancak, tedaviye başladıktan bir süre sonra yapılan epilasyon başarılı sonuç verir. Bu süre tedaviniz sırasında doktorunuz tarafından belirlenir.

merhaba arkadaşlar, bende 1,5 aydır diane 35 kullanıyorum.. vücüdümde aşırı tüylenme olduğundan doktora gittim ve hormon testi yaptırdım, hormonlarım yüksek çıktığından doktorum bu ilacı verdi ve bir sene kullanmam gerektiğini söyledi. Burada yazılanları okuyunca açıkcası korktum:çok üzgünüm: acaba hiçbir etkisi olmuyor mu, doktoruma gidip konuşayım mı başka bir ilaç versin diye... Lütfen cevaplarınızı bekliyorum

merhaba kızlar .. bende tüylenme olduğu için doktor bana bu hapı yazdı.. bide adetim düzensiz ve adet olduğumda çok şiddetli ağrılarım oluyor.

sormak istediğim şey, bu hap nasıl kullanılıyor. doktorum bana adetin üçüncü günü demişti .. ama unuttum :1no2:
kafam karışık .. eğer beni bilgilendirirseniz çok sevinirim kızlar ..

şimdiden teşekkürler .. a.s.

merhaba kızlar .. bende tüylenme olduğu için doktor bana bu hapı yazdı.. bide adetim düzensiz ve adet olduğumda çok şiddetli ağrılarım oluyor.

sormak istediğim şey, bu hap nasıl kullanılıyor. doktorum bana adetin üçüncü günü demişti .. ama unuttum :1no2:
kafam karışık .. eğer beni bilgilendirirseniz çok sevinirim kızlar ..

şimdiden teşekkürler .. a.s.

canım doktorun adetin 3. günü ilacı at demiş unuttuysan da sorun olmaz aklına geldigi an iç fakat içtikten sonra gün atlamaa kesinlikle günde 1 defa içmelisin.
geçmiş olsn aynı sorun bende de varrr ŞİFA ALLAHTANN:1hug:

:çok üzgünüm::çok üzgünüm:bende tuylenme ve metobolızmamın calısmaması yuzunden gıtmıstım testestoron hormonum yuksek cıkmıstı bu ılacı kullandım 2. hafatda kokulardan tıksınmeye basladım psıkolojık olarak benı cok etkıledı hamıle gıbı tum yemeklerden kokulardan tıksınır oldum 2 haftada heryerım sıstı .bende hemen kestım ılacı 4 yıldır lazere gıdıyorum bı caresını goremedım kıl koklerı zayıfladı ama yok olmuyor normal ınsanlar gıbı metabolızmam hala calısmıyor gr veremıyorum ne yapsam olmadı sızce ne yapmalıyım ben

:çok üzgünüm::çok üzgünüm:bende tuylenme ve metobolızmamın calısmaması yuzunden gıtmıstım testestoron hormonum yuksek cıkmıstı bu ılacı kullandım 2. hafatda kokulardan tıksınmeye basladım psıkolojık olarak benı cok etkıledı hamıle gıbı tum yemeklerden kokulardan tıksınır oldum 2 haftada heryerım sıstı .bende hemen kestım ılacı 4 yıldır lazere gıdıyorum bı caresını goremedım kıl koklerı zayıfladı ama yok olmuyor normal ınsanlar gıbı metabolızmam hala calısmıyor gr veremıyorum ne yapsam olmadı sızce ne yapmalıyım ben

canım kesmekle çok büyük bir hata yapmışsın bünyene alışmak için zaman tanımamışsın tum bunlar ilaca alıştıktan sonra kaybolacaktı lazer, epilasyon falan işe yaramaz sonunun zaten testesteron hormonun yanı erkeklik hormonun yüksekliğinden kaynaklanıyor bu hormonu salgılamasını normal seviyelere çekildiğinde zaten tüylenme sorunun kalmayacaktır ben diane 35 i 20 sene evvel falan kullanmıştım bende de o dönem adet düzensizliği suratımda bir batıp biri çıkan akneler hemde erkekler gibi alnın yan tarafından saçlarım dokuluyordu, kıllanma tüylenme olmadı yapılan test de testesteron hormonu çok yüksek cıktı ortalama 3 sene sonunda diane 35 ve çok çok pahalı olan bir ilaç verdi jinekologum bu ilaçlarla düzeldim heryerim şişti dediğin bu tur ilaçlar su toplaması yapıyor vucutta biraz dikkat etmek gerekiyor tuz yemıyeceksın bol su ıceceksın kilo artısı yapıyor beslenmende daha cok sebze agırlıklı besleneceksın her sey normale gırıyor doktoruna soyle diane cok eski bir ilaçtır belki aynı turde başka ilaçta vardır daha az yan etkili onu verir geçmiş olsun....

doktor bana aldactone ve diane 35i beraber kullanmamı söylemişti ama kullanmıyorum...:S

kesınlıkle net bı sekılde dıyorum kı tuylenmeye hıcbır yararı yoktur bızzat yasıyorumm..

doktor bana aldactone ve diane 35i beraber kullanmamı söylemişti ama kullanmıyorum...:S

Ben de kullanmıyorum diane35 verdi..Yan etkilerini görünce falan düzgün bünyemi bozmak istemedim.Bende hormonal durumdan kaynaklanmayan tüylenme vardı,lazere başlayabilirsin sakıncası yok dedi,2aydır epilasyona gidiyorum,sonra doktor diane35i yazdı tüylenmenin yok edilişinde yardımcı olur diye.Benm adetlerim düzenli,hormonel kaynaklı birşey de bulmadı,oyüzden kullanmamaya karar verdim.Korktum bi de düzenli olan adetlerim düzensizleşir diye...enazından ilacı bıraktıktan sonra olumsuz etkiler çıkar diye..fisfisfis

Ben de kullanmıyorum diane35 verdi..Yan etkilerini görünce falan düzgün bünyemi bozmak istemedim.Bende hormonal durumdan kaynaklanmayan tüylenme vardı,lazere başlayabilirsin sakıncası yok dedi,2aydır epilasyona gidiyorum,sonra doktor diane35i yazdı tüylenmenin yok edilişinde yardımcı olur diye.Benm adetlerim düzenli,hormonel kaynaklı birşey de bulmadı,oyüzden kullanmamaya karar verdim.Korktum bi de düzenli olan adetlerim düzensizleşir diye...enazından ilacı bıraktıktan sonra olumsuz etkiler çıkar diye..fisfisfis

benim de sebebim aynı işte...

ben de tüylenme şikayetinden gittim doktora diane 35 verdi, 1 sene kullan dedi.ama ben adetimin ilk gununden baslayarak 6 gun kullanıp bıraktım.cunku hormanlarım normal,adet düzensizliğim yok.1 sene vücuduma ilaç yüklemenin yanlıs olduguna karar verdim yan etkileri de varmıs.şimdi benim sorum su:6 gun kullanıp bıraktım bundan sonra adet düzensizliği gibi bir problemle karsılasır mıyım?

Son düzenleme:
mrb arkadaşlar bende araştırma yapayım derken bu siteyi buldum ve yazdıklarınızın bazılarını okudum.bende sizle aynı derdi paylaşıyorum
çenemin altında oldukça tüylenme var ve vücudumun başka bölgelerinde de uzun zamandır doktara gitmeye çekindim ve baktım olacak gibi değil bi ay önce dokara gittim doktor bana diane 35 i verdi.siizin dediğiniz gibi regl olmamı geciktirdi göğüslerimin büyüdüğünü farkettim.ve terreddüt ediyorum devam edip etmemekte.bu hafta tekrar gitmeyi düşünüyorum doktara bu ilacı kullanıp tamamen yok oluyomu bu tüyler memnun olan var mı? ne kadar kullanmak gerekiyo bu ilacı :KK43:((

liftokar senden bir ricam var yaparsan cok sevinirim.
doktora gittiğinde benim tarafımdan da bir soru yöneltirsen cok sevinirim.
diane 35 i 6 gun kullanıp bıraktım ben vazgectim 1 sene kullanmam gerekiyodu aslında ama.bugun biraz akıntı geldi.daha adet olmama 20 gun varken.düzensizlik cok sürer mi yoksa gene vücudum eski düzenine girer mi? şimdiden teşekkürler..

arkadaşlar ben 4-5 aydır aldactone 100 mg kullanıyorum günde 2 tane.şikayetim tüylenme ve sivilcelenmeydi.adetlerim çok düzenliydi bi sorun yoktu.tüylenme ve sivilcelenmede etkisini yeni yeni göstermeye başladı daha azaldı iksi de.geç cıkıyo aldıgım tüyler mesela.ama tek sorun oldu adetim düzensızlesti ve nerdeyse 10-15 günde bir adet olmaya basladım.....benim gibi olan var mı aranızda???
2 gün sonra doktora gıdıcem,bakalım doktor ne dıyecek.....gelısmelerı yazarım...

ben diane 35 i 6 gun kullanıp bıraktım.21 gun kullanmam gerekiyodu.vazgectim.tüylenme için vermişti doktor.ama adet düzensizliğim yoktu.hormonlarım da normaldi.şimdi ilacı 6 gun kullanıp bıraktıgım için düzensizleşti adetim.daha olmama 2 hafta varken adt oldum kanamam var asırı boyutta değil ama.ne zman düzene girecek gene cok korkuyorum bundan sonra hep düzensiz olur diye acele cevap?

ilk doktor bana vermemişti .. 2. bi doktora gidince sonucları görünce hemen aldactone ve diane35 verdi :S yorumları okuyunca içesim gelmiyo yaa :S

arkadaşlar diane 35t ok işaretleri ve günler yazıyo hangi günden başladığımız fark ediyor mu ya kafam karıştı yeni başlayacağım da

adet oldugn ilk günü içmeye başlıyosun sonra ara verıyosnn

ben diane 35 i 6 gun kullanıp bıraktım.21 gun kullanmam gerekiyodu.vazgectim.tüylenme için vermişti doktor.ama adet düzensizliğim yoktu.hormonlarım da normaldi.şimdi ilacı 6 gun kullanıp bıraktıgım için düzensizleşti adetim.daha olmama 2 hafta varken adt oldum kanamam var asırı boyutta değil ama.ne zman düzene girecek gene cok korkuyorum bundan sonra hep düzensiz olur diye acele cevap?

Durumum aynen senin gibiydi ve doktor bana da diane 35i verdi,1gün kullandım ama sonra annem kullanma kızım yan etkileri çok dedi ben de bıraktım.Benim prolaktinim de biraz yüksek Dostinex kullanıyorum ve kontrole gitcem(diane35in alakası yok prolaktinle tabi),gittiğimde soracağım ,kullanamadım ne önerirsiniz diyeceğim..Sonuçta düzenli olan hormonlarımı ve adet döngümü bozma riskim var.korktum.Şuan lazere başladım..bakalım ne olacak..

bende bu ilacı kullanıorum tüylenme için ama hiç bi faydasını görmüyorum endokronoloji bölümüne gitmeni öneririm kadın doğum yetersiz kalıyo bu konuda bence 2 yıldır kadın doğuma gidiyorum hep bu ilaçları veriyo ama hiç etkisi olmuyo sadece çok tüylenme bide kilo alıyorum.. allah yar ve yardımcın olsun

X