Tüylenme Ve Diane 35 Kullananlar ?

cicim bende aynı sorundayım:KK43: kullandım bi ara dökmüo sadece durduruyo bende ne yapcam bilmiyorum adet düzensizliği var

Arkadaşlar,hormonel bir bozukluğun olması için muhakkak adet düzensizliği olması mı gerekir?Tüylenmeden şikayetçiyim ama sivilce veya adet düzensizliği gibi şikayetlerim yok??

Tüylenme şikayeti yüzünden gitmiştim en başta doktora, o zaman beni mde adet düzensizliğim yoktu... İlk önce tiroide baktılar, onda bişi çıkmayınca endokrinolojiye gönderdiler, hormonlarım bozuk çıktı. Tedavi görmeye başladım, bi süre sonra yarım bıraktım. 2 yıl sonra adetim birden kesildi 4 ay adet göremeyince doktora tekrar gittim, adam sonuçlarımı görünce hayretler içinde kaldı, ilk defa bu kadar yüksek değerleri görüorum bi hastada dedi. İşte o gün bugündür diane 35 kullanıyorum. Uzun yıllar kullanman gerekiyor dedi doktor. 1 yılı geçti başlayalı, hala adetim düzenli değil. Bir-iki ay görüyorsam sonraki ay muhakkak atlıo. Bakalım... Tüyler için de ayrıca lazer epilasyona gidiyorum, tüylerde müthiş azalma ve incelme oldu, ayrıca suratım mayın tarlası gibiydi, artık pek sorunlu bi cildim de yok...

Kısacası, tüylenme sorunun varsa mutlaka bi problem vardır, benim gibi aptallık edip de yıllarca çekme... yerimseniben

Ben zaten kiloluydum ama diane 35'in aldıracağı en fazla 4-5 kilo. Ayrıca şunu da aklınızdan çıkarmamanız gerekiyor; hormonal bozukluk belirtilerinden biri de kilo fazlalığı. Ya kilo aldıracak diye tedavi görmemek resmen aptallık. Lütfen böyle şeyleri yapmayın. 4-5 kilo aldığınız vakit zaten 2-3 haftada verebilirsiniz diyetle falan. Ama tedavi olmazsanız hormon bozukluğunun neler neler yaptığını bi araştırın. Hamilele kalamamaktan tutun da, yumurtalıklarda kistlere, aşırı tüylenmeye kadar varan şikayetler. Tedavi görmezseniz hormon dengesizliğiniz alt-üst olur, benim gibi değerleriniz 3 haneli rakamlara kadar çıkar. Doktor size kullanın diyosa, bırakın diyene kadar kullanmaya devam edin.

Son düzenleme:
..................................................................

Son düzenleme:
baska başlığa da yazmışptım buraya yazoıyorum.ben diane 35 kullandım.hemde benim babam dr o bana yazdı.tahlil yaptırdıktan sonra tabi.babam bana bu ilacı veriirken hastalarım tesekküre geldiler çok azlamış tüyleri demişti.bende kullandım benim tüylerim dökülmedi ama zaten bu ilaç hormon dengesini ayarladığından daha çok tüy oluşmasını engelliyor.adet düzenleniyor.benim tüylerim azalmadı ama eskisi gibi hiç tüy çıkmadı reglim düzene girdi.kilo da almadım.ilacı içince kilo alınmıyor zaten acıktırdığından fazla yeniyor öyle kilo alınıyor.ben yatmadan önce içtim ilacı hep bu yüzden de acıkmadım.düzenli kullanmak çok öenmli ilacı kullanıp yarım bırakırsanız içmeniz hiçbir işe yaramaz ve de hormonlarınızın daha çok dengesini bozarsınız.Kişiden kişiye değişiyor bunun etkileri bu da çok normal hepimiz aynı yapıya sahip değiliz hepimizin vucut dengesi farklı.bence tavsiye üzerine sadece hormon değil hiçbir ilaç içmeyin doktora gidin ve de baskalarının deneyimlerinden etkilenmeyin.yani doktorlarınızın ilacı vermesine rağmen içmemezlik etmeyin.Seneler boyunca boşu boşuna okumuyorlar değil mi?

baska başlığa da yazmışptım buraya yazoıyorum.ben diane 35 kullandım.hemde benim babam dr o bana yazdı.tahlil yaptırdıktan sonra tabi.babam bana bu ilacı veriirken hastalarım tesekküre geldiler çok azlamış tüyleri demişti.bende kullandım benim tüylerim dökülmedi ama zaten bu ilaç hormon dengesini ayarladığından daha çok tüy oluşmasını engelliyor.adet düzenleniyor.benim tüylerim azalmadı ama eskisi gibi hiç tüy çıkmadı reglim düzene girdi.kilo da almadım.ilacı içince kilo alınmıyor zaten acıktırdığından fazla yeniyor öyle kilo alınıyor.ben yatmadan önce içtim ilacı hep bu yüzden de acıkmadım.düzenli kullanmak çok öenmli ilacı kullanıp yarım bırakırsanız içmeniz hiçbir işe yaramaz ve de hormonlarınızın daha çok dengesini bozarsınız.Kişiden kişiye değişiyor bunun etkileri bu da çok normal hepimiz aynı yapıya sahip değiliz hepimizin vucut dengesi farklı.bence tavsiye üzerine sadece hormon değil hiçbir ilaç içmeyin doktora gidin ve de baskalarının deneyimlerinden etkilenmeyin.yani doktorlarınızın ilacı vermesine rağmen içmemezlik etmeyin.Seneler boyunca boşu boşuna okumuyorlar değil mi?

Sana binler binlerce teşekkür etmek istiyorum a.s. Bilinçli insan işte Şeniz

Arkadaşlar bugün adetimin 3.günüydü ve testlerimi yaptırdım.Tam 7 hormonuma bakacakalar,sadece kan aldılar.Perşembe günü sonuçları alacağım inşallah.Ama ben idrar tahlili ve ultrason da uygulanacak sanmıştım,neden sadece kan almış olabilirler bileniniz var mı?Acaba eğer sonuçlarda bir olumsuzluk olursa mı bu diğer 2sine ihtiyaç duyacaklar?Cevaplarsanız sevinirim.Bakalım ne olacak.Ona göre hemmen lazzere başlayacağım :KK66:

Arkadaşlar bugün adetimin 3.günüydü ve testlerimi yaptırdım.Tam 7 hormonuma bakacakalar,sadece kan aldılar.Perşembe günü sonuçları alacağım inşallah.Ama ben idrar tahlili ve ultrason da uygulanacak sanmıştım,neden sadece kan almış olabilirler bileniniz var mı?Acaba eğer sonuçlarda bir olumsuzluk olursa mı bu diğer 2sine ihtiyaç duyacaklar?Cevaplarsanız sevinirim.Bakalım ne olacak.Ona göre hemmen lazzere başlayacağım :KK66:

Valla ben gittiğimde hepsine birden bakmışlardı. Ama sanırım adet görüyorsun diye bakmadılar. Ben daha ağır vak'aydım yani, adet falan görmüordum... Belki ondandır ama sonuçlarını doktora gösteriyorken de bi sorarsın, içinde kalmasın hiçbişi...

Valla bilmiyorum ki, testleri gösterdiğimizde 'bunlar kan testleri mi' dedik evet dedi.Bir de adet düzensizliğiniz var mı dedi,yok dedim.Bu zamana dek hiç düzensizlik çekmedim çok şükür,öyle ağrılı falan da geçmez.
Yine de sonuçları aldığımda bir sorayım.İçim rahat etmeden duramam :-)

Sana başka ne testleri uyguladılar ne yaptılar yani ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla bilmiyorum ki, testleri gösterdiğimizde 'bunlar kan testleri mi' dedik evet dedi.Bir de adet düzensizliğiniz var mı dedi,yok dedim.Bu zamana dek hiç düzensizlik çekmedim çok şükür,öyle ağrılı falan da geçmez.
Yine de sonuçları aldığımda bir sorayım.İçim rahat etmeden duramam :-)

Sana başka ne testleri uyguladılar ne yaptılar yani ?

Valla ben cerrahpaşa'ya gitmiştim; orda önce tiroide baktılar, bişi çıkmayınca endokrinolojiye gönderdiler, ordan da kan, idrar ve ultrason istediler, 5 tüp kan aldılar :s O zaman PKO çıkmıştı bende. Ama benim de o zaman adet sorunum yoktu. Ama tedavimi yarım bıraktıktan 2 yıl sonra adetim birden kesildi. Bu sefer başka bi yere gittim orda da sadece kan testi istemişlerdi. Hormonlarım tavan yapmış, bi tek bunu söylemişti doktor :eek: şimdi 1.5 yıldır diane 35 kullanıyorum ama iki üç ayda bir adet görüyorum hala.... Çok zor bu hormonların düzelmesi ya senağlama

Üff yaa bende niye sadece kan alındı acaba.Gittiğimde sorayım bari :KK43:

Diana 35 tüylenme sorunu olan bayanlara dr.un önerdiği gebelik dışında sakıncası olmayan reçetesiz alınabilecek tek ilaç olduğunu tv'de izledim ve dinledim. testesteron hormonunun fazla salgılanması tüy problemi yapar ve bu ilaç bu hormonu dengeliyormuş.

Son düzenleme:
Merhaba
Ben de aşırı tüylenme vardı dr um bana aldacton ( 100 mg ) verdi günde 1 adet içiyordum tam 1 yıl kullandım ve hiç ummadığım bi şekilde azaldı yok oldular bunun yanında ayrıca diana 35 kullanıyorum ama onu adet düzeni için zaman gerekli 1-2 ay da yok olma gibi şans yok malesef ...

arkadaşım "aldacton" kalp ve tansiyon ilacıymış dr.un bunu sana sadece tüyenme tedavisi için vermiş olamaz. eczacılar reçetesiz ilaç verebiliyorlar. burdan yanlış yönlendirip tüy problemi için bu ilacı bir doktora danışmadan almaya kalkan olabilir.CADIARZU

arkadaşlar bende başladım diane 35 am 11 gün oldu ve doktorum 1 yıl kullanmamı söledi benim sorum yumurtalıklarımda yumurtlama olmuyomuş o nedenle kullandım şuana kadar bi yan etkisi görmedim ama böle bazı şeyleri okuyunca korkuyorum umarım hiç bi yan etkisini görmem hepinize geçmiş olsun

arkadaşlar bende başladım diane 35 am 11 gün oldu ve doktorum 1 yıl kullanmamı söledi benim sorum yumurtalıklarımda yumurtlama olmuyomuş o nedenle kullandım şuana kadar bi yan etkisi görmedim ama böle bazı şeyleri okuyunca korkuyorum umarım hiç bi yan etkisini görmem hepinize geçmiş olsun

bence burda yazılanlardan etkilenme çok. çünkü bu tip hormon ilaçları herkese çok farklı etki ediyor. kimi bütün yan etkilerini görürken kiminde hiç yan etkisi olmuyor.. geçmiş olsun..

öncelikle okudum yazdıklarınızı ama sorumun cevabını bulamadım bilginiz varsa diye yazmak istedim kızlar..
prolaktin hormonum 20 çıktı birazda tüylenme sorunum vardı dr diane yazdı kullanmaktan korkuyorum nedenine gelince 5 ay kadar sonra düğünüm olucak (inşallah)vede korkum bu ilacın doğum kontrol hapına benziyor olması kullanırsam bebekle ilgili bi sorun yaşamaktan korkuyorum. çünkü ilk bebeği olmadan bu tarz ilaçlar kullananlarda sorun olabileceğini okumuştum. yine doğum kontrol hapının yanında zikredilmiş diane onun bi düşüğü diye buda tedirgin etti. prospektüsünde böyle bi etkisi yazmıyor ama yinede tedirgin oldum işte.. bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinicem şimdiden teşekkür ediyorum şekerler a.s.

öncelikle okudum yazdıklarınızı ama sorumun cevabını bulamadım bilginiz varsa diye yazmak istedim kızlar..
prolaktin hormonum 20 çıktı birazda tüylenme sorunum vardı dr diane yazdı kullanmaktan korkuyorum nedenine gelince 5 ay kadar sonra düğünüm olucak (inşallah)vede korkum bu ilacın doğum kontrol hapına benziyor olması kullanırsam bebekle ilgili bi sorun yaşamaktan korkuyorum. çünkü ilk bebeği olmadan bu tarz ilaçlar kullananlarda sorun olabileceğini okumuştum. yine doğum kontrol hapının yanında zikredilmiş diane onun bi düşüğü diye buda tedirgin etti. prospektüsünde böyle bi etkisi yazmıyor ama yinede tedirgin oldum işte.. bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinicem şimdiden teşekkür ediyorum şekerler a.s.

Bence boşuna korkuyorsun, hiç çocuk yapmamış, bekar bayanlardan o kadar çok kullanan var ki diane'i... Bunlardan biri de benim ve ben 1.5 yıldır kullanıyorum ve hala da devam ediyorum. Diane 35 kötü bir ilaç değil, yan etki olayı korkutmasın sizi lütfen. Yan etkisinden çok yararlarını düşünün. Doktor bu ilacı sizi iyileştirmek, sorununuzu gidermek için kullandırtıyor. Ben daha önceki tedavimi yarım bırakmış biriyim. Tedavime devam etmeyince sonuçları daha kötü oldu. O zamanlarda 2 yılda bitecek tedavim şimdi 5 yılda anca biter. Yan etkileri yüzünden tedaviyi yarım bırakmayın. yoksa yan etkilerden daha büyük problemlerle başedersiniz ileride. yerimseniben

X