Tüylenme Ve Diane 35 Kullananlar ?

selam arkadaşlar, benim vücudumda aşırı tüyleneme vardı hormon testi yaptırdım doktor önemli bişey olmadığını söyledi ama diane 35 diye bi ilaç verdi. benimle aynı sorunu yaşayanlar var mı? bu ilacın olumlu etkileri oluyo mu tüy dökme konusunda? bi de ne kadar zamanda sonuç alınabiliyo? cevap veren olursa çok sevinirim.:uhm:

aynı dert bendede mevcut.test yaptırdfım hiçbi sorun cıkmadı hersey normal.adetim dahil olmak üzere.ırsi olabilir demişti benm doktorum baya bi süre kullandım diane 35 fakat bi fayda görmedm daha sona kestm:KK43:

ben temmuzda basladım halen kullanıyorum normal tuylerime mevcut ekstra bir tuylenme olmadı. ilaç ve kullandıgım kozmetik tuy azaltıcınında faydası oldugunu dusunuyorum. ozellikle bacak altım ve koltuk altımda azalma var.

doktor ilac 1 yılda nonce etki etmez dedi. mevcut kıl kokleri en erken 9 ayda kurutur yeni kıl kokleri olusturur dedi. subatta tekrar kontrole gel dedi.

benm temmuzda yaptırdıgım testte testesteron hormanım 128 mı neydi normal üst sınırın 2 katından bile fazlaymıs..

inş tedavi kremler fln kurtulcaz:)

arkadaşlar ben 3 ay önce pko lu olduğumu öğrendim. doktor bu ay diane 35 verdi daha kullanmadım hiç. yan etkileri çok, daha fazla kilo almaktan korkuyorum. ama adet de alamıyorum. onun yerine her ay adet olmak için farlutal kullansam olmaz mı? onun yan etkisi yok muş??

arkadaşlar ben 3 ay önce pko lu olduğumu öğrendim. doktor bu ay diane 35 verdi daha kullanmadım hiç. yan etkileri çok, daha fazla kilo almaktan korkuyorum. ama adet de alamıyorum. onun yerine her ay adet olmak için farlutal kullansam olmaz mı? onun yan etkisi yok muş??

ilaçlarda fayda yarar ölçüldüğünde fayda çoksa piyasaya sürülür
her ilacın yan etkileri vardır,önemli olan ciddi boyutlarda olmamasıdır bildiğim kadarıyla..
farlutalı kafana göre her ay adet görmek için kullanamazsın ,çok sakıncalı!
farlutal mecburi durumda kullanılan bir alternatiftir,belkide diana 35 ten daha fazla yan etkisi vardır,bence doktorunuzun söylediklerine itimat edip tedaviye en kısa zamanda başlamalısınız.

evet konuya başlayalım:1closedeyes:... liseye başladığımdan beri sivilcelerle savaş halindeyim..her nekadar nefret etsemde onlar bnden bi türlü vazgeçemedi:eek:klava: delikafadulden(= nese en sonnda tak etti ve cildiyeye gittim .adet dzensizliğim olduğu için beni direk ultrasona yolladı ordan kadın doğuma vs vs vs bi maraton yaptım.. cildiyeci sivilcelerim için önce kadın doğumcunun verdiği ilacı kullanmamı söledi.bnde doktrda derdimi anlattım ve bana diane 35 verdi.bayada iddalı knştu geçircek falan die bnde ümitlendim bi doğal olarak :KK70: ilk kutumu bitirmeme 5 gün var ..ben sabırsız bi mizaç olarak kullananlara srmak istiyorum ne zman sivilcelerimden kurtulabilrim :KK43:( şimdilik pek bi etkisini göremedim sanki ..ama sabretmek lazım tabi ..powff şu gnler çabuk geçse :KK70::KK70: cvp verirsenz sevinirim :KK70::KK70::a015:

arkadaşlar bende doktorumun yaptığı testler sonucunda hormon bozukluğu çıktı doktorum da bana diane 35 verdi ama sonra ben onu bıraktım. üniversitede okuyordum ve devam edemedim. 1 ay sonra evleniyorum. nasıl olsa doktorum bunu bana verdi hem tedavime devam edeyim hemde doğum kontrol olsun diye başladım. şimdilik bir şikayetim yok ama aldığım ilacın kutusunda (diane 35) oral kontraseptif değildir yazıyor. bu ne anlama geliyor? yani doğum kontrol değil mi bu sadece hormonlar için mi kullanılıyor?

diane 35 çokça kullandım bırakınca aynı.en son istemiyorm dedim sadece androcur verdi doktor 6 ay. benim testesteron yüksek çıkıodu

"kontraseptif " ilişki sonrası gebeliği önleme anlamına geliyor yani ilişki sonrası gebeliği önlemez anlamındadır.

evet diane 35 doğum kontrol hapı aynı zamnda

çok teşekkür ederim. bide ben şimdi adetimin 3. günü bu hapa başladım. 21 gün sonra bitecek ve ben adet olucam 7 gün boyunca hap kullanmayıp 8. gün 2. kutuya mı başlayacam doğru mu anlamışım:))) yani 28 günde kutu değiştirmiş olucam değil mi?

evet aynen fakat ben tavsiye etmiyorm dianeyi hem kilo yapıyo hemde doğum kpntrol hapı sonuçta doktoruna androcuru sor

ben diane35 kullanıyorum ve ilk kutu yeni bitti ama son 2hapı kaldığı zaman kahverengi bi akıntı oldu.1 gün biraz fazla 2. gün azdı..birkaç gün sonra adet olmam lazım..sizde de böyle bişi oldu mu?neden kahverengi akıntı oldu? doktor pco için vermişti ama benim her ay adetlerim düzenli olurdu ve ultrasonda da bişi görmemişti ,hormon tahlilinde çıkmıştı

yanlış kullanmış olabilirsin yanlış kullanınca öyle oluo

yoo hayır canım o adetin yaklaştığından kistlerin de patlamaya başlamıştır. çünkü bendede miyomlar var ve tedavi süresince bene bahsettiğin gbi bi kahverengi akıntı geldi. doktor normal olduğunu söyledi. korkma yani....

çok teşekkür ederim. bide ben şimdi adetimin 3. günü bu hapa başladım. 21 gün sonra bitecek ve ben adet olucam 7 gün boyunca hap kullanmayıp 8. gün 2. kutuya mı başlayacam doğru mu anlamışım:))) yani 28 günde kutu değiştirmiş olucam değil mi?

Hayır canım 3. günü başlayıp ilaç bittikten 7 gün sonra adet olursun ve 3. günü tekrar ilaca başlarsın hep 3. günlerinde başlarsın a.s

ben bu ilacı 7 senedir kullanıyorum ve bende tüylenme yada kilo olarak hiç bi yan etki yapmadı karaciğer değerlerimde normal zaten bunsuz olamıyorum bu ilaca bağımlıyım anlıyacağınız yanlız bünyesi düzenli adete alışık olmayan kişilerde düzenli adet anemi yapar arakadşlar bu sebepten saçlarınızda dökülmeler yaşabilirsiniz adetleriniz düzene girdiğinde muhakakak kan değerlerinizi kontrol ettirin ve eğer anemi mevcutsa onun için geçici olarak ilaç tedavisine başlarsınız ama muhakakk sürekli doktor kontrolünde olun ve bütün değerlerinizi 6 ayda bir ölçtürün a.s.

tüylenme sorunum için doktora gitmiştim,test yapınca hormonel bozukluk olduğu ortaya çıktı.dıane 35 verdi doktorum..şimdilik 4 ay oldu saçlarımda aşırı dökülme yok,yağlanma sorunumdan kurtuldum,tüylerde eskiye oranla azalma var..ama diğer arkadaşların da dediği gibi diane kullanarak tüylerden tamamen kurtulacağımı sanmıyorum.Bir kılın ilk çıkışından dökülmesine kadar geçen süre 6 aydır. Bu yüzden hormon tedavisiyle kıl döktürttme en az 6 ay sürer.iki ay daha kullanıp neticeyi göreceğim ve burda paylaşırım.ama önceden var olan tüylerimi yok edeceğini sanmıorum,tüyün kalınlığında incelme yapıyor fakat yok etmiyor.en azından bendeki durum bu..illa ek bir yöntemle desteklemek gerekiyor ben lazere başladım ve gayet iyi gidiyor.tüyden kurtulunca tenimin kararan yerleri de açıldı her yanı eşit güzel bir görüntü oluştu.tedaviye devam:KK66:

tüylenme sorunum için doktora gitmiştim,test yapınca hormonel bozukluk olduğu ortaya çıktı.dıane 35 verdi doktorum..şimdilik 4 ay oldu saçlarımda aşırı dökülme yok,yağlanma sorunumdan kurtuldum,tüylerde eskiye oranla azalma var..ama diğer arkadaşların da dediği gibi diane kullanarak tüylerden tamamen kurtulacağımı sanmıyorum.Bir kılın ilk çıkışından dökülmesine kadar geçen süre 6 aydır. Bu yüzden hormon tedavisiyle kıl döktürttme en az 6 ay sürer.iki ay daha kullanıp neticeyi göreceğim ve burda paylaşırım.ama önceden var olan tüylerimi yok edeceğini sanmıorum,tüyün kalınlığında incelme yapıyor fakat yok etmiyor.en azından bendeki durum bu..illa ek bir yöntemle desteklemek gerekiyor ben lazere başladım ve gayet iyi gidiyor.tüyden kurtulunca tenimin kararan yerleri de açıldı her yanı eşit güzel bir görüntü oluştu.tedaviye devam:KK66:

hangi hormonun yüksek çıko

arkadaşlar bende de pco var ve yaklaşık 3 senedir bu ilacı kullanıyorum. tüylenme fazlaydı ve rahatsız oluyordum ama ilacı kullandığımdan beri öyle eskisi gibi değilim hatta jilet kullanmama rağmen uzun zaman sonra çıkıyo. yüzümde çok sivilce çıkardı ve bu ilaçtan sonra bebek gibi oldu hatta arkadaşlarım yüzümü çok beğenirler. bende insülin yüksek çıkıyo ve sınırda gibi bişeymiş. bi süre sonra tekrar kontrole gidicem 6 ayda bir gidiyorum ama okuduğum kadarıyla zararlı etkileri varmış, düşünmeye başladım. ayrıca ilacı bırakınca adet olamıyorum ilaca bağlı oldum resmen. ilk başladığımda bende kilo almıştım ama sonradan eski halime döndüm. kafam karıştı resmen. en iyisi doktorla konuşmam gerek... of çok sıkıldım bu durumdan, ayrıca hamile olmakta sorun olur mu diye düşünüyorum.

Bende diane 35 kullandım 4 ay kadar PCO vardı bende de. Migreni olan varsa kullanmasın zaten prospektüsünde de yazar ben bunu çoook sonra okuyup farkettim daha fazla katlanamadığım içinde bıraktım bir daha doktora da gitmedim. Yüzümde çıkan iki tane tüy vardı artık onlar çıkmıyor. Bu ilaç mı sağladı bunu yoksa ne oldu da çıkmıyor o tüyler bilmiyorum.

X